Şimdi Ara

NEDEN V6 V8 V12 SESLERİ BİRBİRİNE BENZEMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
8.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lamborghini ile ilgili bir görüş paylaşmış arkadaş ordan aklımda geldi.Özellikle v8 sesi bende büyü etkisi yaratırken örneğin bir v6 ya da v12, v8 kadar etkilemiyor. Bu konuda fikri olan varsa paylaşsın lütfen. (Ayrıca 4 silindirli araçlardan niye, afedersiniz ''osturuklu'' bir ses geliyo)

Edit : yanlış bilgi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erukay -- 18 Mayıs 2012; 8:07:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Erukay

V8 i bende seviyorum özellıkle klasik amerikanlar homurdanıyor resmen.
    V4 ile ilgili dediğine katılmıyorum. 4 silindirli motorlar daha çok ekonomi ve günlük kullanım için üretiliyor ancak ; faça şahinde V4 S2000 de

O şekilde düşününce.. evet haklısınız
  • şöyle örnek vereyim aynı dört ayrı enstrumanla mı daha senfonik ses çıkarabilirsin sekiz tanesiyle mi?12 tanesiyle fazla frenkanslı oluyor ses,melodiler arası kısa oluyor.8 tam ayarı,birde bu enstrumnları yan yatarak ve dik biçimde çaldığını düşün,çıkarabildiğin ses tonu farklı olacaktır,melodi süresi de.Bu yüzden V2,V4,V6,V8 sesleri pata pata diye çıkar ve silindir sayısı azaldıkça pat sesleri arası uzun olur.

http://www.youtube.com/watch?v=WV7B1DCljWo&feature=fvwrel

V2...

http://www.youtube.com/watch?v=faVZ9gWNVJA

V4...

http://www.youtube.com/watch?v=ekqdmnECviA

v8...

http://www.youtube.com/watch?v=YloMhEZnFZo&feature=fvst

v12...

• 4 silindirler l4 oluyor hocam
    Edit:V silindirin sıralanışı değil mi? V4 varmıdır yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesmuru -- 18 Mayıs 2012; 0:04:05 >

V4 ile ilgili dediğine katılmıyorum. 4 silindirli motorlar daha çok ekonomi ve günlük kullanım için üretiliyor ancak ; faça şahinde V4 S2000 de

Hocam şahinler sıralı 4 silindirdir sanırım S200 de öyle

V tipi motorların asıl üretim amacı büyük motor hacmi ve çok silindirli otomobillerde fazla yer kaplamaması mantığı ile icat edilmşitir

Birde boxer tip motor var tamamen silindirler yatay konumda.

Orijinalden alıntı: cesmuru

4 silindirler l4 oluyor hocam
    Edit:V silindirin sıralanışı değil mi? V4 varmıdır yani?

V4 vardir ancak tcdeki araclarin %95i sirali 4 silindirdir.

sahin de s2000 de tcnin %95ini olusturan sirali 4 silindir motora sahiptir. V motor degiller.

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

şöyle örnek vereyim aynı dört ayrı enstrumanla mı daha senfonik ses çıkarabilirsin sekiz tanesiyle mi?12 tanesiyle fazla frenkanslı oluyor ses,melodiler arası kısa oluyor.8 tam ayarı,birde bu enstrumnları yan yatarak ve dik biçimde çaldığını düşün,çıkarabildiğin ses tonu farklı olacaktır,melodi süresi de.Bu yüzden V2,V4,V6,V8 sesleri pata pata diye çıkar ve silindir sayısı azaldıkça pat sesleri arası uzun olur.

http://www.youtube.com/watch?v=WV7B1DCljWo&feature=fvwrel

V2...

http://www.youtube.com/watch?v=faVZ9gWNVJA

V4...

http://www.youtube.com/watch?v=ekqdmnECviA

v8...

http://www.youtube.com/watch?v=YloMhEZnFZo&feature=fvst

v12...

Çok net bir anlatım oldu.İlk video da ki ses pek komik bu arada.Hani bilmesem motorun çalıştığını, roman darbukacının biri dublaj yapıyor kenarda diyecektim . V 12 sesi hikaye, V8 akar akar akar.. bir kez daha kanıtlanmış oldu

• V12 sevilmez mi ya

V6

V8

V12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kestamit -- 18 Mayıs 2012; 0:52:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Lamborghini ile ilgili bir görüş paylaşmış arkadaş ordan aklımda geldi.Özellikle v8 sesi bende büyü etkisi yaratırken örneğin bir v6 ya da v12, v8 kadar etkilemiyor. Bu konuda fikri olan varsa paylaşsın lütfen. (Ayrıca 4 silindirli araçlardan niye, afedersiniz ''osturuklu'' bir ses geliyo)

Hocam genelleme yapmayalım lütfen. Mercedes'in 4 silindirli motorlarının sesi çok güzel

• v10 sesini de unutmayalım

• En kral ses bmw v6 sesidir
    İnci akü 82 amper -- Boss 3,5 farad kapasitör -- 2x 4 AWG Power cable -- Pionner DEH-X7550SD -- M acoustic msx 465 -- M Acoustic MSX 1000.1 Mono -- Kicker Comp 38 -- Pioneer TS-A 6995 S -- Pionner ts s20 --JBL GTO 6508C 16cm Mid
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

En kral ses bmw v6 sesidir

bmw v6 değil sıralı 6'dır

Orijinalden alıntı: stochastic34

quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

En kral ses bmw v6 sesidir

bmw v6 değil sıralı 6'dır

520i nin sesi iyi. evet sıralıymış.
    İnci akü 82 amper -- Boss 3,5 farad kapasitör -- 2x 4 AWG Power cable -- Pionner DEH-X7550SD -- M acoustic msx 465 -- M Acoustic MSX 1000.1 Mono -- Kicker Comp 38 -- Pioneer TS-A 6995 S -- Pionner ts s20 --JBL GTO 6508C 16cm Mid
  • temeli iç rezonans ve ateşleme sırası ile ilgili bir durum. manifold, egzoz, enjektörler, yazılım, silindir açısı (bank degree), eksantirik milinin ayarları, volan, subaplar vs vs.. pek çok etken var bunda.

ama V10'dan türeme V8'in, (örneğin M5 V10 S85 vs M3 V8 S65) sesi neden farklı geliyor diyorsan konu direk ateşleme sırası ve iç rezonans ile ilgili.

tabi güzel otomobil sesinde her zaman biraz sanat vardır (: bunu yakalamak için çok uğraşır bazı üreticiler.

2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus
  • Bence bu sesler motorun silindir sayısına göre olmuyor.
    (Hacimli motor, hacimsiz motor değil)

Mesela İtalyanlar hep tenor (ince) ses çıkarır
    Amerikanlar gürültülü ses çıkarırlar
    Almanlar ise bas (kalın) ses çıkarır

Bu ses işi tamamen egzos yapısıyla ilgili olmalı.
    Hatta Mercedes Amg araçlarda orijinal egzos sesi için birçok araştırma yaptığı gibi.
    Teknik konuda bir bilgim yok ama duyulan ses (egzos) motor yapısından bağımsız oluşuyor.

"Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" K. Atatürk.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.