Şimdi Ara

Neden siyah renk araba tercih eder insanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
22.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tane Honda Jazz düşünüyorum, karşıma çıkan adayların çoğu siyah renk.
    Sırf renginden dolayı eliyorum ve merak ediyorum neden siyah araba tercih edilir arabalarda?

Çünkü siyah renk arabada;
    Yazın 5 derece daha sıcak olur ve extra benzin harcar.
    Güneşi çektiği için kaporta daha çabuk eskir.
    Yolda fark edilmesi güçtür.
    Çizikleri ve kiri-tozu daha çok belli eder, sürekli temiz tutmak gerekir.

Yani birazcık daha karizmatik durduğu için mi bunlar göze alınıyor?

• 1. Ağır durduğunu
    2. Ciddiyet ifade ettiğini
    3. Pahalı bir arabaya işaret ettiğini
    4. Resmiyet, makam, mevkii yansıttığını
    5. Zor olan bakımını ödeyebildiklerini ifade ettiğini

düşündükleri için olabilir mi...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 5 Nisan 2009; 12:57:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

1. Ağır durduğunu
    2. Ciddiyet ifade ettiğini
    3. Pahalı bir arabaya işaret ettiğini
    4. Resmiyet, makam, mevkii yansıttığını
    5. Zor olan bakımını ödeyebildiklerini ifade ettiğini

düşündükleri için olabilir mi...?

katılıyorum :D hele sıyah spor arac alanlara gülüyorum

• ağa babalar genelde markalı siyah arabayı tercih eder, daha ağır gösterdiği için...
    ben siyahın başa bela olduğunu düşünüyorum, başta toz bile sırıtıyor, ayrıca en ufak çizik te belli oluyor
  • Vallahi daha cok yakit tukettigini sizden duyuyorum.

Sebebi nedir?

Sen bizim halka bakmicaksin ya siyahi 2.eli daha iyi oldugu icin alanmi ararsin yoksa agir durdugu icinmi.

Secenek cok ne ararsan var.

Siyah cok yakisiyor cidden bakarsan araca ama benim gibi haftada 1 defa arabayi yikatiyorsaniz.

Size gelmeyecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: morin

Bir tane Honda Jazz düşünüyorum, karşıma çıkan adayların çoğu siyah renk.
    Sırf renginden dolayı eliyorum ve merak ediyorum neden siyah araba tercih edilir arabalarda?

Çünkü siyah renk arabada;
    Yazın 5 derece daha sıcak olur ve extra benzin harcar.
    Güneşi çektiği için kaporta daha çabuk eskir.
    Yolda fark edilmesi güçtür.
    Çizikleri ve kiri-tozu daha çok belli eder, sürekli temiz tutmak gerekir.

Yani birazcık daha karizmatik durduğu için mi bunlar göze alınıyor?

Eğer civic alacaksam beyaz,megane alacaksam metalik gri,cerato alacaksam siyah,cee'd alacaksam metalik gri alırım.Araca göre değişiyor yani.

Aracı korumak çok da zor değil.5 yıl garantili(yanlış da hatırlıyor olabilirim) amerikan cam filmleri var,uv filtreli,güneş ışığını içeriye geçirmiyor gibi birşey,normale göre 1.5 derece civarı aracı daha soğuk tutuyor.Kalitesine göre 6 aydan başlıyarak 12 aya kadar uzayan boya koruma sistemleri var,çizilmeyi önlüyor,parlak tutuyor.Toz tutmuyor,yani üstüne su tuttuğunuz an tozlar direk akıp gidiyor ve araç parlıyor.

• Aslında Jazz'larda çok hoş renkler var. Hatta bizim sokakğa 3 tane jazz park ediyor.2 tane açık metalik yeşil ve 1 tane açık (metalik sanırım) mavi. Çok hoş duruyorlar. Kız kardeşim ise siyah kullanıyor. 2. el olarak aldı,hatta uzun süre bu arabanın peşinden koştu.

Bu sınıf araçlara açık ve canlı renkler bence daha çok yakışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Araba Bu Fiyat Eder Mi?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı araçlara sadece siyah renk gidiyor. Örneğin Astra. Tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama bana göre bu böyle. Astra alcaksam bu siyah rengin bakımına katlanmak durumunda kalacağım gibi görünüyor.
  • Valla aynen dediğiniz gibi siyah arabanın görünümü çok asil duruyo ama bakımı çok zor bizim şirkette bir bmw bir peugeot 407 birde nissan skystar ss var üçüde siyah. Kendi aracımı almadan önce küçük patronun 407 sini sürekli biniyodum arabayı temiz tutcam diye anlım çatlıyodu temizken en fazla bir saat binebiliyosun bir saat sonra üstünü toz kaplıyodu çok kötü görünüyodu ama temizken baya bi yakışıklı oluyo siyah araçlar. Benim şimdiki aracım saks mavi oda çok çabuk kirleniyo ama siyah kadar değil o yüzden en güzeli beyaz araç temiz duruyo boyasıda daha geç aşınıyo güneş ışınlarını yansıttığından dolayı.
    quote:

Orjinalden alıntı: launch

Bazı araçlara sadece siyah renk gidiyor. Örneğin Astra. Tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama bana göre bu böyle. Astra alcaksam bu siyah rengin bakımına katlanmak durumunda kalacağım gibi görünüyor.

• bizim araba da siyah renk.

bence geniş kasalı araçlara siyah daha çok yakışıyor. küçüklerde pek okadar çekici gelmiyor.

ayrıca ben siyah renk araçta bej döşemeyi çok seviyorum. araba alacak olsam yine siyah renk ve bej döşeme öncelikli olur.

birde birçok kişinin düşünmediği birşey var. siyah renk ısıyı çeker, onda bir kuşku yok, yazın arabaya dokunamıyorum.
    ama aracı açık renk aldığınızda koltuklar siyah oluyor ve siz bu koltuklarla yolculuk boyunca temas halinde bulunuyorsunuz.
    2 yıldır siyah renk araç kullanıyoruz, ağustos sıcağında bile hiç bunalmadık. tabiki klimanında etkisi var.
    ancak bayide bizimkinin gri renk ve siyah döşemeli olanına bindim, yemin ediyorum 2 dakika duramadım aracın içinde.
  • siyah asildir, siyah geceyi karanlığı simgeler, siyah araba beyaz xenon olacak tamam işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 5 Nisan 2009; 14:43:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dctcagri

bizim araba da siyah renk.

bence geniş kasalı araçlara siyah daha çok yakışıyor. küçüklerde pek okadar çekici gelmiyor.

ayrıca ben siyah renk araçta bej döşemeyi çok seviyorum. araba alacak olsam yine siyah renk ve bej döşeme öncelikli olur.

birde birçok kişinin düşünmediği birşey var. siyah renk ısıyı çeker, onda bir kuşku yok, yazın arabaya dokunamıyorum.
    ama aracı açık renk aldığınızda koltuklar siyah oluyor ve siz bu koltuklarla yolculuk boyunca temas halinde bulunuyorsunuz.
    2 yıldır siyah renk araç kullanıyoruz, ağustos sıcağında bile hiç bunalmadık. tabiki klimanında etkisi var.
    ancak bayide bizimkinin gri renk ve siyah döşemeli olanına bindim, yemin ediyorum 2 dakika duramadım aracın içinde.

genelde tam tersi olmuyor mu? siyah araba siyah döşeme açık renkte açık renk döşeme? honda civic'lerde 2003-2006'larda megané II'lerde böyle en azından

• bazı araçlara siyah renk çok yakışıyor örneğin civic sedan ve lancia delta
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

quote:

genelde tam tersi olmuyor mu? siyah araba siyah döşeme açık renkte açık renk döşeme? honda civic'lerde 2003-2006'larda megané II'lerde böyle en azından

yoo tam tersine zıt renk kullanılır. aynı renk olanları düşünmek dahi istemiyorum

• quote:

quote:

quote:

yoo tam tersine zıt renk kullanılır. aynı renk olanları düşünmek dahi istemiyorum

kardeş ister düşün ister düşünme ama trafikte yüzlerce araç var, honda civic ve megané II yani...

• quote:

kardeş ister düşün ister düşünme ama trafikte yüzlerce araç var, honda civic ve megané II yani...

tamam, siyah renk araçta siyah renk döşemeyi gördüm ama açık renk araçta açık renk döşeme garip olur, bence siyahtan başka renge açık renk döşeme yakışmaz
  • SİYAH ARABA

büyük ağır pahalı resmi uzun masraflı lüks etkileyici arzulanan cazibeli

VOLKSWAGEN PASSAT aracımı almama sebep olan sarışın saçlı, genç ve güzel kadın! Kırmızı ışıkta bakire ceylan derisi kaplı direksiyonu tutan ince parmaklarının birisinin etrafını süsleyen bir sıra pırlantayı görmediğimi, sürdüğün oje ve rujun aynı kırmızı renk tayfına sahip olduğunu anlamadığımı, DG güneş gözlüğünün güneşi yansıtan parkalılğını ve yeşil yandıktan sonra her iki elini sabit tutmandan otomatik vitesli bir model kullandığını fark etmediğimi mi düşündün...?

• 407, passat, civic, a8 alacak olsam siyahı yoksa almam :D mercedes c 180 k alacak olsam beyazı yoksa almam. 308 alacak olsam beyazı ve sıyah cam filmi yoksa almam :D yanı arabadan arbaya degişir.
  • Arabada siyah rengi tek geçerim,içinde araba tutkusu olan adam zaten temizlikten gocunmaz,ben hergün olsa yıkarım problem değil siyah olsun yeter,karizma asalet saygınlık ağırlık kısacası herşey siyahta:) iisterseniz aynı aracın farklı renklerini kıyaslayın aradaki farkı siz görün,bi boya koruma yeter gerisi bahane
  • siyah asil ve prestijli gösterir ama her araba için değil. Bmw'ye audi'ye siyah yakışır mesela. Honda civic'e çok yakışır. Ford focus'a yakışmaz ama. Fırtına gri denilen kömür rengi daha güzel durur.

Bu işler biraz araba'ya göre değişiyor. Bir araca siyah yakışmıyorsa zorlamayacaksın. Ben türk halkındaki bu özentiliği anlamıyorum. Yakışmıyorsa başka renk alacaksın. Zorla prestijli görünmez araç.

Hem zaten koyu renkler, görünüm dışında hep dezavantajdır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.