Şimdi Ara

Neden sisli havalarda 4 lü flaşör yakılır dh ahali (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
0
Favori
16.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle bir mantık olamaz...türkiyede trafik normal değilmiş...bu nedenle kurallarıda dinelemeye uymaya gerek yok...

türkiyede normal olmayan trafiği oluşturan neden budur işte...kurallara uymamak...
  • Ben nerede kurallara uymayınız dedim?... Lütfen dikkatli okuyunuz... Hayret, bu ifadeyi nereden nasıl çıkarabildiniz... Pes yani...

Önlem almak diyorum... Dikkat çekmek diyorum...

Siste sis farları yanık olduğu halde, dörtlüler yanık olduğu halde bile gelip arkadan araç vuruyor, görmedim diyor...

Bakın kar yağsın,buzlanma olsun siz görün kazaları... Bahane hazır, yahu buzlanma varmış, farkedemedim. Be adam, buzlanma var, ne halt yemeye basmaya devam ediyosun... Şimdi bu normalmidir? Soruyorum sizlere?...

Siz ne derseniz deyiniz ben yerde buzlanma varsa,aşırı sis varsa ben dörtlüleri yakacağım,insanlar dikkat etsinler diye... Varmı böyle bir yasak trafik kuralları arasında?... Siste veya buzlanma varsa uyarı amacı ile dörtlüleri yakmak hangi maddeye göre suç oluyor söylermisiniz bana?...

Bakınız uzun ve geniş araçların önünde veya arkasında bir başka küçük araç takip eder, üzerinde ışıklı levha vardır dikkat uzun ve geniş araç diye... Bu araçlar yavaş yavaş giderler ve dörtlülerini açarlar... O halde bunlarda kurallara uymamış oluyorlar... Sizin düşüncenizle yakmamalılar... Böyle bir uyarı şekli doğru değil o halde...

Bakınız arkadaşlar;
    Size başımdan geçen bir olayı anlatayım, geçen ramazan bayramı dolayısı ile ailemi aldım, yola çıktık. Arkada çocuklar var. Yol bir noktada geliş gidiş oldu. Karşı şeritten araçlar geliyor. Ben kamyonun arkasındayım, durum müsait olunca sollama yapacağım. Yerdeki çizgiler kesik kesik oldu, sinyalimi verip sola doğru çıktım, daha iyi göreyim diye, baktım karşıdan araç geliyor riske atmaya gerek dedim tekrar sağa geçtim. Aman Allahım oda nesi, arkamdaki araç hemen sağa geçmiş yerimi kapatmış, sağ tarafımda bitiverdi... Oysa tam solada girmemiştim, az bişey sola geçtim, amacım kontrol etmek, tekrar sağa girmek istedim. Bunu hepimiz yaparız. Baktık durum riskli, yerimize gireriz. İki seçenek var, ya sola kırıp karşıdaki araçla kafa kafaya giricez yada ben sağdan vurup yerime geçeceğim. Ani bir refleksle sağa kırdım, en fazla kapı gider dedim. Ben böyle yapınca adam frene bastı geride kaldı ben yerime girebildim. Uzun uzun kornalar... İlerde adam soluma geçti, önüme kırdı...Durduk, dedim yahu sen ne yapıyosun, ne acelen var, ne diye araya girdin, karşıdan gelen var. Vursamıydım... Adamın sözü bir ömre bedel, bana ne kardeşim, nereye gidersen git, ben istediğim yere girerim, bana yol vereceksin... Hiçbişey söylemedim, tamam sen haklısın dedim, kusura bakma dedim aracıma bindim yoluma devam ettim. Şimdi bu normalmidir?... Soruyorum size?...

Şimdi bu kurban yola çıkacağım, korkuyorum... Yurdum insanı ne yapar bilinmez çünkü... Çünkü yurdum insanı kendi kurallarını çokdan koymuş, yapacak bişey yok...

Bunlara normal diyorsanız bundan sonra ne yazsam boş... Siz haklısınız der susarım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Ben nerede kurallara uymayınız dedim?... Lütfen dikkatli okuyunuz... Hayret, bu ifadeyi nereden nasıl çıkarabildiniz... Pes yani...

Önlem almak diyorum... Dikkat çekmek diyorum...

Siste sis farları yanık olduğu halde, dörtlüler yanık olduğu halde bile gelip arkadan araç vuruyor, görmedim diyor...

Bakın kar yağsın,buzlanma olsun siz görün kazaları... Bahane hazır, yahu buzlanma varmış, farkedemedim. Be adam, buzlanma var, ne halt yemeye basmaya devam ediyosun... Şimdi bu normalmidir? Soruyorum sizlere?...

Siz ne derseniz deyiniz ben yerde buzlanma varsa,aşırı sis varsa ben dörtlüleri yakacağım,insanlar dikkat etsinler diye... Varmı böyle bir yasak trafik kuralları arasında?... Siste veya buzlanma varsa uyarı amacı ile dörtlüleri yakmak hangi maddeye göre suç oluyor söylermisiniz bana?...

Bakınız uzun ve geniş araçların önünde veya arkasında bir başka küçük araç takip eder, üzerinde ışıklı levha vardır dikkat uzun ve geniş araç diye... Bu araçlar yavaş yavaş giderler ve dörtlülerini açarlar... O halde bunlarda kurallara uymamış oluyorlar... Sizin düşüncenizle yakmamalılar... Böyle bir uyarı şekli doğru değil o halde...

Bakınız arkadaşlar;
    Size başımdan geçen bir olayı anlatayım, geçen ramazan bayramı dolayısı ile ailemi aldım, yola çıktık. Arkada çocuklar var. Yol bir noktada geliş gidiş oldu. Karşı şeritten araçlar geliyor. Ben kamyonun arkasındayım, durum müsait olunca sollama yapacağım. Yerdeki çizgiler kesik kesik oldu, sinyalimi verip sola doğru çıktım, daha iyi göreyim diye, baktım karşıdan araç geliyor riske atmaya gerek dedim tekrar sağa geçtim. Aman Allahım oda nesi, arkamdaki araç hemen sağa geçmiş yerimi kapatmış, sağ tarafımda bitiverdi... Oysa tam solada girmemiştim, az bişey sola geçtim, amacım kontrol etmek, tekrar sağa girmek istedim. Bunu hepimiz yaparız. Baktık durum riskli, yerimize gireriz. İki seçenek var, ya sola kırıp karşıdaki araçla kafa kafaya giricez yada ben sağdan vurup yerime geçeceğim. Ani bir refleksle sağa kırdım, en fazla kapı gider dedim. Ben böyle yapınca adam frene bastı geride kaldı ben yerime girebildim. Uzun uzun kornalar... İlerde adam soluma geçti, önüme kırdı...Durduk, dedim yahu sen ne yapıyosun, ne acelen var, ne diye araya girdin, karşıdan gelen var. Vursamıydım... Adamın sözü bir ömre bedel, bana ne kardeşim, nereye gidersen git, ben istediğim yere girerim, bana yol vereceksin... Hiçbişey söylemedim, tamam sen haklısın dedim, kusura bakma dedim aracıma bindim yoluma devam ettim. Şimdi bu normalmidir?... Soruyorum size?...

Şimdi bu kurban yola çıkacağım, korkuyorum... Yurdum insanı ne yapar bilinmez çünkü... Çünkü yurdum insanı kendi kurallarını çokdan koymuş, yapacak bişey yok...

Bunlara normal diyorsanız bundan sonra ne yazsam boş... Siz haklısınız der susarım...

koyu yazdığım yere bakarsanız hakikaten farklı ülkelerde yaşadığımızı düşünmeye başladım, o araçların önünde ve/veya arkasında eskort vardır, 4'lüleri yanmaz! üstlerinde sarı tepe lambası bulunur.

aşağıda bahsettiğiniz olayın çok benzerini de biz yaşadık, anlatırsam uzun sürer zaten konuyla alakalı da değil, trafiğin genel sorunu, sisle 4'lü yakmayla hiçbir ilgisi yok. ülkede sadece siste yağmurda buzda mı insanlar anormal araç kullanıyor o zaman sürekli yakın diyorum ben de dörtlüleri, acemi bayan şöförler yakar ya hani onun gibi
    o adam da kendine göre kural koymuş siz de kendinize göre "iyi niyetle" kural koyuyorsunuz işte, fark yok ki bunu demek istiyorum ben de

Neden sisli havalarda 4 lü flaşör yakılır dh ahali

en azından bunu biliyor olmanızı beklerdim, bizim dandik dediğimiz sürücü kursu kitaplarında bile yazıyor, aslında bu fikir güzelmiş, sarı tepe lambası alsak siste kullanılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Kasım 2010; 19:05:10 >

• Ben siste ve buzlu yolda dörtlülerimi yakacağım, aynı zamanda siste sis farımıda yakacağım, önlemimi alacağım... Bu sebeple bana ceza yazacaksa polis yazsın. Kaza yapmaktan, arkadan vurmalarından iyidir... Saygılarımla...
  • "yalancı çoban açmazı" diyelim isterseniz.

Farkındalık yaratan alametler sıradanlaştığında işlevini kaybeder.

İki yanlış bir doğru etmez aslında. Sis farı varsa amacı doğrultusunda o yakılmalı, dörtlüleri de yakarsak sonra "gerçekten yakmak gerektiği zaman" ne yapacağız?
    Bu tıpkı polisin her zaman tepe lambasıyla dolaşması gibi... Ben tepe lambası yanmayan bir ekip arabası bile görmüyorum, bakkalın önünde durup iddia kuponu doldururken bile mavi kırmızı çakıyor. Her canı sıkılınca da siren öttürürler zaten. Sonra nerede kaldı acil durum uyarısı, ben itimat eder miyim lambası yanan arabaya her gördüğümde?

Ama başka bir durum daha var, geçen akşamki siste sadece sağ arka park farı kırmızı yanan bir VW Transporter gördüm, abim neyse ki dörtlüleri yakmıştı, yoksa hiç farkedilmiyordu araba. Bu da ayrı bir durum. Adam haklıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 10 Kasım 2010; 10:39:36 >

• 2 gündür bu konuyu okumuyordum,
    baktım uzamış gidiyor, kesin münakaşa vardır diye düşündüm.
    şiddetli olmasada varmış gerçekten.
    bende dalmak istedim.
    bir konu açılır, mesela emniyet kemeri ile alakalı olabilir.
    nerde nasıl takılır, takılmazsa ne olur takılırsa ne olur...vs diye.
    bunun hakkında yüzlerce deney yapılmıştır.
    sonuç bellidir.
    bilimsel olarak ortaya konmuştur, ispatlanmıştır.
    ama forumda buna mutlaka muhalefet edenler birileri olur.
    en büyük bahaneleri ise, burası türkiye, burası istanbul..vs gibi cümlelerle başlayan,
    olağanüstü bir coğrafyada, olağanüstü insanlarla yaşamamız gösterilir
    ve ciddi ciddi düşüncesini bize doğru diye ispat etmeye girişir.
    ya abim, olmaz. o konuda senden önce binlerce kez deney yapılmıştır.
    sen ne yaparsan yap bilimsel gerçeklerin aksini iddia edemezsin.
    bu kişilerin haklı oldukları tek nokta şudur.
    gerçekten burası olağanüstüdür.
    faydalı kurallara uymak yerine kuralsızlıklar içerisinde tuhaf bir düzen tutturmuştur bu coğrafyada bu insanlar.
    bunu yaparak kendilerinin de o tuhaflığa dahil olduklarını, o tuhaflıkları artırdıklarının farkında değillerdir.
    yahu sen doğru olanı yapta, diğer tuhaflara örnek olsana.
    yok, o da kendi kuralın ve en doğru belirlediği davranış biçimini yapar.
    sonuçta kimsenin kurala uyduğu yoktur.
    kurallara uyan ve doğruları söyleyen 3-5 kişi ise enayi, aptal, cahil, kibirli, hayalperest yerine konulur.
    komedi filmlerinde olur anca böyle şeyler.
    doğru 1 tanedir.
    sen ben ve diğeri o doğruyu yapmazsak başka hareketlerle başka doğrular elde edilemez.
    sen ben doğru yaparak örnek olacağız ki ötekide doğruyu öğrensin, yapmaya başlasın.
    sis li havalarda sis farı yakılır.
    tehlikeli durumlarda dörtlü flasörler yakılır.
    görüşüne katılıyorum ve bunu uyguluyorum.
    saygılarımla.

not:böyle münakaşaların, hakaret edilmediği, kalpler kırılmadığı müddet,
    bahsedilen konularda farkındalık yarattığı ve faydalı olduğu kanaatindeyim.

• bence yakılmalı,dörtlülerin rengi turuncu olduğu için daha çok dikkat çekiyor. Arkadan gelen bi anlık öndekini fren yapıyor sanıp frene asılabilir ve o kişinin arkasındaki kişi de ona vurabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

bence yakılmalı,dörtlülerin rengi turuncu olduğu için daha çok dikkat çekiyor. Arkadan gelen bi anlık öndekini fren yapıyor sanıp frene asılabilir ve o kişinin arkasındaki kişi de ona vurabilir.

bu da başka bir bakış açısı, arkadan gelen zaten o kadar yakın takip ediyorsa asılsın frene, ben trafikte yakın takip edenlere ya da farı ayarsız/uzun olanları arka sis lambası ile uyarıyorum,

siz de diyorsunuz ki, arka "sis" farını siste yakmayın, fren lambası olarak algılanabilir, onun yerine 4'lü sinyalleri kullanın...

bakalım daha neler duyacağız... ben 4'lüleri yakmayın aracın ya da trafiğin durmuş/duracak anlamı taşır diyorum, aynı görüş sis farı için çıkıyor... gerçekten çok ilginç

dipnot: yeni nesil araçların hepsinde 3. fren lambası bulunur, buna rağmen, arka sis farı genelde sadece sürücü tarafında tek olarak bulunur, ama kullandığım araçta çifttir. turuncu olması dikkat çekici mi değil mi tartışılır, daha dikkat çekici olsa ambulansta itfaiyede polis araçlarında kullanılırdı, ancak sis lambası diğer tüm lambalardan daha güçlü, daha parlak daha göz alıcı yanar, amacı da zaten sisli havada aracınızın daha erken farkedilmesini sağlamaktır.

bagaj kapağında geri vites ve arka sis lambaları
    diğer ksıımlarda sinyal, park ve fren lambaları, camın içinde ortada da 3. fren lambası bulunmakta. (fren lambaları yanmıyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: aviator007
    "yalancı çoban açmazı" diyelim isterseniz.

İki yanlış bir doğru etmez aslında. Sis farı varsa amacı doğrultusunda o yakılmalı, dörtlüleri de yakarsak sonra "gerçekten yakmak gerektiği zaman" ne yapacağız?
    Bu tıpkı polisin her zaman tepe lambasıyla dolaşması gibi... Ben tepe lambası yanmayan bir ekip arabası bile görmüyorum, bakkalın önünde durup iddia kuponu doldururken bile mavi kırmızı çakıyor. Her canı sıkılınca da siren öttürürler zaten. Sonra nerede kaldı acil durum uyarısı, ben itimat eder miyim lambası yanan arabaya her gördüğümde?

Ama başka bir durum daha var, geçen akşamki siste sadece sağ arka park farı kırmızı yanan bir VW Transporter gördüm, abim neyse ki dörtlüleri yakmıştı, yoksa hiç farkedilmiyordu araba. Bu da ayrı bir durum. Adam haklıydı.

merhaba, cok guzel bir paylasim. yalniz o tansporter sahibi o anda hakli dahi olsa bozuk farla yola cikmasi affedilmez bence, dortluleri yaktigina gore bir ihtimal biliyor da sis farinin arizali oldugunu. ama neyse, trafikte seviye o kadar dusuk ki, buna da sukur...

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

bence yakılmalı,dörtlülerin rengi turuncu olduğu için daha çok dikkat çekiyor. Arkadan gelen bi anlık öndekini fren yapıyor sanıp frene asılabilir ve o kişinin arkasındaki kişi de ona vurabilir.

bu da başka bir bakış açısı, arkadan gelen zaten o kadar yakın takip ediyorsa asılsın frene, ben trafikte yakın takip edenlere ya da farı ayarsız/uzun olanları arka sis lambası ile uyarıyorum,

siz de diyorsunuz ki, arka "sis" farını siste yakmayın, fren lambası olarak algılanabilir, onun yerine 4'lü sinyalleri kullanın...

bakalım daha neler duyacağız... ben 4'lüleri yakmayın aracın ya da trafiğin durmuş/duracak anlamı taşır diyorum, aynı görüş sis farı için çıkıyor... gerçekten çok ilginç

dipnot: yeni nesil araçların hepsinde 3. fren lambası bulunur, buna rağmen, arka sis farı genelde sadece sürücü tarafında tek olarak bulunur, ama kullandığım araçta çifttir. turuncu olması dikkat çekici mi değil mi tartışılır, daha dikkat çekici olsa ambulansta itfaiyede polis araçlarında kullanılırdı, ancak sis lambası diğer tüm lambalardan daha güçlü, daha parlak daha göz alıcı yanar, amacı da zaten sisli havada aracınızın daha erken farkedilmesini sağlamaktır.

bagaj kapağında geri vites ve arka sis lambaları
    diğer ksıımlarda sinyal, park ve fren lambaları, camın içinde ortada da 3. fren lambası bulunmakta. (fren lambaları yanmıyor)

megane da piril pirilmis, masallah, kazasiz belasiz surusler diliyorum...

•  Neden sisli havalarda 4 lü flaşör yakılır dh ahali
    arka sis lambasını yakmak isteyip de yakmasını bilmeyenler için ise, arka sis lambası simgesi; yanması için ön kısa hüzmeli ya da ön sis farlarınızı yakıp üzerinde bu işaret bulunan kumandayı kullanabilirsiniz.
    ön sis farı işareti, bunun da yanması için en azından park lambalarınız yanıyor olmalı

Çift
    Tek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 10 Kasım 2010; 17:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lapya

quote:

merhaba, cok guzel bir paylasim. yalniz o tansporter sahibi o anda hakli dahi olsa bozuk farla yola cikmasi affedilmez bence, dortluleri yaktigina gore bir ihtimal biliyor da sis farinin arizali oldugunu. ama neyse, trafikte seviye o kadar dusuk ki, buna da sukur...

Araç arıza çıkarmışsa yapılacak bişey yok... Düşünsenize gece yolculuk yaparken bi bakıyorsunuz arka stoplar yanmıyor, ne yapacaksınız, gece gece tamircimi arayacaksınız. Mecburen dörtlüleri yakıp yavaş yavaş devam ediceksiniz, ertesi sabah gidip tamir ettireceksiniz.

• quote:

quote:

quote:

Araç arıza çıkarmışsa yapılacak bişey yok... Düşünsenize gece yolculuk yaparken bi bakıyorsunuz arka stoplar yanmıyor, ne yapacaksınız, gece gece tamircimi arayacaksınız. Mecburen dörtlüleri yakıp yavaş yavaş devam ediceksiniz, ertesi sabah gidip tamir ettireceksiniz.

basta ben de ya o anda bozulduysa diye dusundum, bu da bir ihtimal ama ben dusuk bir ihtimal oldugunu saniyorum. cunku o anda arka sis farinin tekinin bozuldugunu anlayip da dortluleri yakmanin cok daha dusuk bir ihtimal oldugunu dusunuyorum. zaten bozuktur, amaaan kim ugrasacak simdi zaten teki calisiyor, zaten dortluleri yakiyoruz diye dusunulmesi cok daha buyuk bir ihtimal :) tabi hepsi benim kotu niyetim de olabilir...

• quote:

.....
    megane da piril pirilmis, masallah, kazasiz belasiz surusler diliyorum...

iyi dilekleriniz için teşekkürler, 8 yıldır tüm kurallara uyarak kullanıyoruz, 4 defa arkadan çarptılar şehir içinde, yapacak bişey yok, arkadaki adam, adam olmadıktan sonra 4'lüymüş sismiş işlemiyor malesef... 2'si gündüz 2'si akşam üzeri oldu kazaların, birinde altgeçitte trafik durmuş, altgeçitte viraj da olunca kaza kaçınılmaz oluyor, 2 defa tampon değişti sadece (inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, alt geçitte viraj olması tamamen mühendislik hatası bir uygulama)

bu arada itiraf ediyorum trafik aniden durmuşsa ben de 4'lüleri yakmakla beraber hemen arka sisleri de yakıyorum daha fazla dikkat çeksin diye, bir araba otobüsler çok kullanıyordu, fren yapınca arka sisler de flaşör olarak yanıyordu, sonra şahinciler yaptırınca aynısını otobüsler vazgeçti

• Trafikte görüyorum. Bazı araçların nedense sis farları yeterli güçte değil. Normalde açık havada geceleri arka sislerin gözü rahatsız etmesi gerek ama özellikle içine bakmazsanız pek de rahatsız etmeyen bir çok model var. (özellikle 90'lı yıllardaki araçların bazılarında görüyorum bunu)

Yeni nesillerin pek çoğunun sisleri gerçekten oldukça parlak yanıyor. Açık havada arkasına düştüyseniz iyi niyetle anıyorsunuz kendisini. Siste de bu araçların sis farlarını gördüğünüzde dörtlüleri yanıyor olsa bile heniz farkedilebilir durumda olmuyorlar. Yani ilk önce sisleri farkediyorsunuz daha sonra dörtlüleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 10 Kasım 2010; 17:21:07 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

basta ben de ya o anda bozulduysa diye dusundum, bu da bir ihtimal ama ben dusuk bir ihtimal oldugunu saniyorum. cunku o anda arka sis farinin tekinin bozuldugunu anlayip da dortluleri yakmanin cok daha dusuk bir ihtimal oldugunu dusunuyorum. zaten bozuktur, amaaan kim ugrasacak simdi zaten teki calisiyor, zaten dortluleri yakiyoruz diye dusunulmesi cok daha buyuk bir ihtimal :) tabi hepsi benim kotu niyetim de olabilir...

Haklısın... Öyle tipler varki, bırakınız parklarını ,stop plaka hiçbirisi yanmıyor araçta, adam yaptırmıyor, muayenede yaptırırım ne gerek var diyor. Neymiş boşa masrafmış, oto elektrikcisine o kadar para verilmezmiş, idare ediyormuş. İşin kötüsü o araca arkadan vursanız suçlu siz oluyorsunuz. Polis gelipte bu aracın stopları parkları yanmıyor, bu araçtada suç var demiyor. Söylesenize adam mecbur kalmadıkdan sonra neden yaptırsın?... Denetimlermi, zaten onlar hiç olmuyorki... Benim güzel ülkemde sadece radar denetimi var, başka denetim yok.

• Vallahi polisin de bazen bir ya da iki arka farı birden çalışmıyor, buna çok tanık oldum... Şimdi bu adam mı durdurup çalışmayan fara ceza yazsın... Kel&merhem hikayesi. Tek ön farı yanmayan polis arabası da var, neyse ki bu arkadaşların tepe lambası hastalığı var da hiç bir farları yanmasa da tepedekilerden ele veriyor kendini...

Arkadaşlar bizde trafik tamamen şans işi, kurallar güya var ama normalize etmiyor hiç bir şeyi.

Örnek,

1- karşıdan gelen tek bir far gördük; gelen ya motosiklettir ya da farı bozuk arabadır. Yani motosikleti sıyırıp geçeriz diyemeyiz, arabanın farı yanmayan karanlık ön kısmına kusursuz NCAP açısıyla çarpabiliriz.

2- İki far gördüğümüzde araba olduğunu anlıyoruz (Hindistan'da yaşasak yan yana giderken araya bir dolap yüklemiş taşıyan 2 motosiklet de olabilirdi; bizde daha yok onlar)

Yanan flaşör görürsek ya aniden fren yapan arabadır (fren lambası bozuk olabilir), ya sabit duran arabadır, ya da acelesi olan arabadır, ya da siste giden arabadır... Ya da normal arabadır, arka stopları ve parkları komple bozuktur.

Halbuki tehlikeden kaçınmanın en gerekli hamlesi onu tanımlayabilmektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 10 Kasım 2010; 17:38:52 >

• Sis farı tek olan araçlarda, sis farı sürücü tarafında bulunur, trafiğin bize göre tersten aktığı bir ülkede, otoyolda çekilmiş bir görüntü paylaşmak istiyorum.

• arkadaslar bu konudan dolayı cıldırma noktasına geldım

dun sabah canakkale den ıstanbula gelıyorum kesan ıle tekırdag merkez arasında muthıs bır sıs 60 70 km boyunca 40 km hızla falan gıttım yanı yanımdan gecen araclar suratlı bır sekılde gecıp farlarını yakmamıs sıslerını yakmamıs kalkmıs 4lu flasor yakıyor
    ulan be adam sana 4 lu flasor mu yolu gosterıyor ??
    anlamıyorum ya ondan sonra kazalar olu sayısı yaralı sayısı bılıncsız sofor cok yak farlarını sıslerını yavas yavas gıt en fazla gıdecegın yere 30 dakıka gec gıdersın
    bıktım artık sıslı hava da 4 lu yakanlardan ıkaz yerıne daha cok dıkkat dagıtıyorsunuz artık farkına varın dıkkat dagıtınızın

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.