Şimdi Ara

Neden sisli havalarda 4 lü flaşör yakılır dh ahali (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
16.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tamamı ile tecrübelerime dayanarak, istanbul'da sise yakalandığımda arka sis farlarım olsa dahi dörtlüleri yakıyorum. çünkü çok yoğun siste bile özellikle şirket araçları hız kesmeden yoluna devam ediyor, bunları en güzel dörtlüler durduruyor. çünkü dörtlüleri yakmak demek bir bakıma "dikkatli ol, bi sorun var burada demek oluyor" ve devamlı yanıp söndüğü içinde dikkat çekmeyi başarıyor. tamamı ile tecrübelerime dayanarak söylüyorum teorik kurallara uygun olmasa da dörtlüleri yakmak işe yarıyor.
  • dün sabah kaz dağlarını aşarken nerdeyse 10 metreye kadar görüş düşmüştü,şehirler arası olduğu için bu sefer dörtlüleri yakmadan sadece sisler ile idare ettim çünkü şehriler arasında dörtlü genelde başka anlamlar barındırıyor ayrıca insanlar gayet sakin kullanıyordu ama istanbulda olsam kesinlikle dörtlüleri yakardım,insanlar sakin kullanıyor dedim ama ivrindiye gelirken 10 metre ötesi gözükmez ayrıca virajdeyken beni sollayan yaratığa selamlarımı gönderiyorum adam kendi ve ailesinin hayatı ile resmen kumar oynadı.
  • Bu sabah istanbul sisliydi, ön ve arka sisleri yaktım..

ön sisler 27 watt, arka sisler 21 watt (bildiğimiz sinyal ampulü) ve kesinlikle ikisi de göz almıyor..

sislere xenon takan insanlara rastladım, araçlar mavi ışıklı bir duman kümesi halinde geliyorlardı karşıdan.. Yuh dedim ya..
  • sisli havada 4lüyü yakmak görünebilirliği artırır bununda en iyi ispatını geçen siste yaşadım 3metre ötemdeki araba kayboluyordu görebildiğim tekşey 4lüleriydi daha hala tantanasını yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Bakınız arkadaşlar;
    Size başımdan geçen bir olayı anlatayım, geçen ramazan bayramı dolayısı ile ailemi aldım, yola çıktık. Arkada çocuklar var. Yol bir noktada geliş gidiş oldu. Karşı şeritten araçlar geliyor. Ben kamyonun arkasındayım, durum müsait olunca sollama yapacağım. Yerdeki çizgiler kesik kesik oldu, sinyalimi verip sola doğru çıktım, daha iyi göreyim diye, baktım karşıdan araç geliyor riske atmaya gerek dedim tekrar sağa geçtim. Aman Allahım oda nesi, arkamdaki araç hemen sağa geçmiş yerimi kapatmış, sağ tarafımda bitiverdi... Oysa tam solada girmemiştim, az bişey sola geçtim, amacım kontrol etmek, tekrar sağa girmek istedim. Bunu hepimiz yaparız. Baktık durum riskli, yerimize gireriz. İki seçenek var, ya sola kırıp karşıdaki araçla kafa kafaya giricez yada ben sağdan vurup yerime geçeceğim. Ani bir refleksle sağa kırdım, en fazla kapı gider dedim. Ben böyle yapınca adam frene bastı geride kaldı ben yerime girebildim. Uzun uzun kornalar... İlerde adam soluma geçti, önüme kırdı...Durduk, dedim yahu sen ne yapıyosun, ne acelen var, ne diye araya girdin, karşıdan gelen var. Vursamıydım... Adamın sözü bir ömre bedel, bana ne kardeşim, nereye gidersen git, ben istediğim yere girerim, bana yol vereceksin... Hiçbişey söylemedim, tamam sen haklısın dedim, kusura bakma dedim aracıma bindim yoluma devam ettim. Şimdi bu normalmidir?... Soruyorum size?...

Şimdi bu kurban yola çıkacağım, korkuyorum... Yurdum insanı ne yapar bilinmez çünkü... Çünkü yurdum insanı kendi kurallarını çokdan koymuş, yapacak bişey yok...

Bunlara normal diyorsanız bundan sonra ne yazsam boş... Siz haklısınız der susarım...

Yani şu ülkede katil olmak okadar an meselesiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı
    sisli havada 4lüyü yakmak görünebilirliği artırır bununda en iyi ispatını geçen siste yaşadım 3metre ötemdeki araba kayboluyordu görebildiğim tekşey 4lüleriydi daha hala tantanasını yapmayın.

For FOOK SAKE, switch ya bloody hazard lights off!

http://www.dubaiforums.com/dubai-chat/for-fook-sake-switch-bloody-hazard-lights-off-t10648.html

Dubaiye is icin gelmis bir Ingiliz sisli havada dortlu yakan Araplardan cinnet getirmis, senin gibi dortlu yaktiklari icin kultur sokunun dibine vurmus, o da tantana yapmis bak...

Kurallar uluslararasi ve net, isimize geliyor bukmek... Baslikta insanlar tartisiyr, dogruyu bulmaya calisiyor, tantana mi yapiyor?

Surasi daha komik:

Yorky, don't you know that foglights are used here for normal night time driving - yes, its okay to blind the fark outta people behind you.

Demis ki biri de cevap hey ahbap bilmiyor musun burada sis farlari gece normal havada yakilir, arkamizdakini kor etmek problem degil!

Hey guzel Allahim yasananlar tipatip ayni...

Dubai Polisi de uyari yapmis sonunda:

Dubai: Not turning on headlights while driving in fog is a traffic offence and offenders will be fined Dh200 and given four black points, a senior police official said. Meanwhile, police reiterated their call for motorists to avoid turning on hazard lights during foggy or rainy weather, unless there is an emergency.

Yani farlarinizi siste yakmamak trafik sucudur, acil bir durum olmadikca flasorlerinizi yakmayin diye de uyarmis, darisi bize...

Ha kazara yurtdisina giderseniz amerika ingiltere almanya orda da yakin bakalim otobanda ne oluyor o dortluleri? Arkanizda zincirleme kaza cikartirsiniz zira sizi goren zink diye frenlere asilir ne oluyor bu adama diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 23 Kasım 2010; 0:49:30 >

• http://gulfnews.com/news/gulf/uae/traffic-transport/horrific-accident-on-abu-dhabi-dubai-highway-near-ghantoot-1.90996

dubaide cok kalin bir sis ortusunde bazilari 120 km ile gitmeye calisan 60 araba birbirine girmis, tovbe allahim, akil ihsan eyle su kullarina...
  • lapya kardeş sen sislerini yakarsın ben hem sislerimi dahada gerektiğinde 4lülerimide yakarım.Ve buradan yemin edecekmisin görüş mesafenin aşırı derecede düştüğü, önündeki aracı 5mde bile görmekte zorlandığı anlarda bu söylediklerini hatırlayacaksın ve elin asla gitmeyecek o 4lülere.araplarla Türkleri bir tutma şimdi.Senin ingilizin amerikalın kaza yapmıyormu zincirleme girmiyorlarmı siste hiç birbirlerin yapma şimdi böyle
  • Türklerin meşhur lafı, 90 la yolmu biter?... Bu her koşulda böyledir Türkler için, sis , yağmur, kar farketmez... 90 la yolmu biter?.... Türk siste olsa önünü görür, görmesede tahmin eder, iç güdüleri ile... Türk yağmurlu havada, karlı havada yakındanda takip etse durur,görmesede,geç farketsede hisseder,yinede durur... Türke sis,yağmur,kar,buz vız gelir....... Heeyyyt be... Bayram tatili, 9 günde 100 ün üzerinde ölü 500 küsür yaralı... Bence gayet normal... E anormal dedim hayır dediniz... O halde normal diyeyim, gayet normal... Devam....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @ demir atli

önündeki kişi dörtlü yerine arka sis lambasını yaksaydı yine gayet kolay farkedilirdi..
    4lüler 21 watt sisler de 21 watttır..
    4lülerin aynası (genelde) mattır sislerinki parlaktır o yüzden ışığı daha keskindir..
    4lüler sarı sisler kırmızıdır ve kırmızı ışığın havada takılmadan yayılma yeteneği daha fazladır..

Sonuç olarak mühendisler düşünerek, araştırarak, ölçerek, biçerek sis lambası diye bir şey icat etmiş, onu kullanalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

@ demir atli

önündeki kişi dörtlü yerine arka sis lambasını yaksaydı yine gayet kolay farkedilirdi..
    4lülerin aynası (genelde) mattır sislerinki parlaktır o yüzden ışığı daha keskindir..
    4lüler sarı sisler kırmızıdır ve kırmızı ışığın havada takılmadan yayılma yeteneği daha fazladır..

Sonuç olarak mühendisler düşünerek, araştırarak, ölçerek, biçerek sis lambası diye bir şey icat etmiş, onu kullanalım..

sorun teknik veriler ya da sis farının daha iyi görünmesi değil. sorun şu ki siz siste, istanbul'da sis farını yaktığınızda, arkadan gelen bir kamyon ya da şirket arabası (genelde bunlar takmıyor sisi) o sis farını görsede yavaşlamıyor. o adamı ancak dörtlüler yavaşlatıyor. ben yakayım sisleri, adam bana bindirsin arkadan, teknik olarak doğru olanı yaptım diyeyim. yok böyle birşey. afedersiniz öperim tekniği ben o anda. işin birde yollardaki gerçek pratikliği var. ha arkamda sise ve sis farlarımın açık olmasına rağmen deli gibi gelen bir araç görmediğim gün, ulan derim adam olmuşuz biz, kapatırım dörtlülerimi.

• peki sisli havada arkadaki araci durdurmaya yarayacak flasorleri, arkadaki araci yavaslatmakta harcamakta hemfikirsek, durmasi gerektigini soylemek istedigimizde ne yakacagiz? isaret fisegi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapya

peki sisli havada arkadaki araci durdurmaya yarayacak flasorleri, arkadaki araci yavaslatmakta harcamakta hemfikirsek, durmasi gerektigini soylemek istedigimizde ne yakacagiz? isaret fisegi mi?

Sen frene basınca arkada stoplar yanıyor zaten... Teknoloji çok ilerledi... Hatta bazı araçlarda üçüncü stop lambası farı var, hakikaten çok ilerlemiş yahu teknoloji...

Aslında isterseniz işaret fişeği atın, yinede yavaşlamaz, özellikle siste gerekli takip mesafesini bırakmazlar benim güzel insanlarım...

Biz diyoruz belki yararı olur, önlemimizi alalımda...

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

@ demir atli

Elbette, mühendisler sürücülerin takip mesafesini, hız sınırını vs yide hesap etmişler normal şartlara göre... Tabi güzel ülkemde bu hesaplar tutuyormu bi bakmak lazım...

Daha önce söylemiştim, sis, yağmur, buz, don vs vs vs Türk sürücüyü hız yapmakdan alıkoyamaz... İşte bu yüzden diyoruzki acaba dörtlüleri yaksak adam ne oluyor deyip yavaşlarmı?... Ancak şunu iyi biliyoruz, sis farı arkadan gelen sürücüyü yavaşlatmıyor. İşte problem burada...

Sis farı aracın görünmesini sağlıyor, dörtlüler ise yavaş gelin, temkinli gelin, bana arkadan fazla yaklaşmayın, sis var, her an durabilirim, önümü net olarak göremiyorum demek oluyor. Ülkemde her sürücü takip mesafesi koysa, yavaş gitse, dikkat etse bende böyle bir önlem almam elbet...

Biliyorum, boşa yazdım yine...

Olsun, ben böyle yapıyorum, belki yavaşlayan olur aracımın arkasını mahvetmezler... Önlemimi alayımda ben...

Sizler yakmassanız yakmayınız... Hatta isterseniz hiç yakmayınız aydınlatmayı... Ay sonunda belki fazla gelir fatura...

Hakikaten yahu, bide hiç far yakmayanlar var, gece olmuş, adam parkla geziyor, yakıt tasarrufu yapacakmış... Böyleleride var ülkemde... Tuhaf...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.