Şimdi Ara

Neden böyleyim ? Kurtulamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O kadar çok çekingenim ki artık dayanamıyorum. Allah a şükür bütün imkanlarım var ailem para konusunda hiçbir zaman mahrum etmedi beni. Araba bütün gün evin önünde duruyor. Hiçbir şeye isteğim yok. Sevgilim yok. Çünkü çabalamıyorum bile. Arkadaşlarım neden böylesin her imkanın varken neden imkanlarını kullanmıyorsun. Senin yerinde ben olsaydım keşke diyorlar. Evet haklılar da son model telefonum, herşeyim en iyisi. Ama gerçekten olmuyor.
    Dershaneye gitmek istemeyecek kadar kötü duruma geldim. Çünkü orda ki ortama giremiyorum. Kızlarla hiç konuşamıyorum. Girmek istediğim ortamda yanlarına gidip sessiz sakin duruyorum ne muhabbete katılıyorum nede birşeye. Herkes bir kere açılsan gerisi gelir diyor. Belkide doğru söylüyorlar biliyorum ama ilk adımı atamıyorum. Neden böyleyim neden tükendim bu kadar bilmiyorum.

Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar Allah rızası için yardım edin her imkanım varken bu durumda olmak o kadar kötü birşey ki...

Yaşım 17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caballero2123 -- 3 Kasım 2015; 3:38:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok kasıyorsun kendini

• Bu yukarıdaki arkadaşa ağzıma geleni saydım hocam, sana ciddi cevap vermek istiyorum bende aynı senin gibiydim, şu an hala tam olarak düzelemedim. Yaşım 18 bir ay sonra 19 a gireceğim, emin ol bunun yaşla çok alakası yok ne kadar erken yenersen o kadar iyi hatta ileride yenmen çok daha zorlaşabilir. Kendimi bildim bileli içime kapanık biriydim bunun sebebi de öz güvensizlik tabiki bu özgüvensizlik küçükken yaşadığım olaylarla alakalı, büyüdükçe yaşadığım olaylar tam terse dahada pekiştirdi bunu. Son bir yılda falanda bu daha ileri versiyonu olan sosyal fobiye bıraktı kendini. Artık insanlarla konuşamamayı bırak herkesin bana baktığını falan sanıyordum, yolda yürürken bile kendimi kötü hissediyordum. En sonunda yaşamak ağır gelmeye başladı ağır depresyona girdim, nefes alamıyordum acile falan gitmek zorunda kaldım..

Sonra psikiyatriste gitmeye karar verdim, adam biraz dinledi zaten çok ta konuşamadım sesim falan titriyordu Selectra diye bir ilaç yazdı gönderdi. İlacı kullanmaya başladıktan sonra ilk hafta dahada kötü oldum, bunun ilaçla alakası yoktur belkide, ilk 1 ay adam akıllı etkisini göremedim ikinci ay gerçekten kendimi bayağı bir iyi hissetmeye başladım. Depresyonum falan tamamen gitmişti, çekingenliğimide bayağı bir yenmiştim. Hala tam olarak arkadaş ortamım falan yok, çekingenliğim gitmişte değil ancak azalma var, ara ara kendimi çok kötü hissederken bazende ii hissediyorum, tedaviye de devam ediyorum. Dostum biraz karışık oldu sanırım pm'den yazarsan elimden geldiğince yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 3 Kasım 2015; 14:51:40 >

• Kardesim paran varmis git saglam psikologa iyi gelir

• Up

• Kendini zorlamaya çalış eksik olduğun çekindiğin konuların üstüne git.

• Bende senin gibiydim aslında ama maddi durumum pekte iyi değil seninki gibi. Arkadaşlarımın birinde bisiklet gördüm bir tur atmak istedim. Hoşuma gitti bisiklet anneme bir tane almak istediğimi belirttim kırmadı beni. Şu anda gayet mutluyum. Yani demek istediğim kendine yapacak birşey bul internetten kurtul.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha ne up? Ne bekliyorsun, gelip bebekle ilgilenir gibi yapman gereken işleri de mi biz yaptıralım? Adam yazmış işte psikoloğa gitmen iyi olur diye. Diğeri de psikiyatra gittim, faydalı oldu yazmış. Paran da var. Ailen para esirgemiyor. Önünde hiçbir engel yok? Daha ne arıyorsun up diye diye? İbrahim Tatlısese mi özendin, cok dokunaklı yazdığın için bir senaristin forum köşelerinde seni keşfedip meşhur etmesini mi bekliyorsun? Şaka gibi ya, hayattan umudu kesecek derecede fakir adamlarla tanıştım bu forumda, onları da psikoloğa filan yönlendirdim ama senin gibisini ilk kez görüyorum. Çözüm arıyorsun öneri sunuluyor beğenmeyip upluyorsun. Üstteki elemanın dediği gibi sen kendini garip yere çok kasıyorsun. Böyle bir naz kadınlarda bile yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın neden bütün gün evin önünde durdugunu merak edenler yazının sonuna baksın.

------SPOİLER------

YAŞIM 17

------SPOİLER-----
  • Hocam bu yaşadıklarının kişilik problemleri dışında gerçekten arkadaş çevresi ile de alakalı olabilir. Karşındaki insanı çok boş gördügünden konuşmasından bana birşey katmayacak ki diye düşünmekten bu çekingenlik seviyesine gelmiş ve ben çekingenim böyleyim konuşamıyorum diyerek bir kabullenme süreci yaşamış olabilirsin. Bu kabullenme olayı gerçekleştiyse çekingenliğinden sıyrılman biraz daha zor olabilir fakat her zaman için insanlar artık beni böyle tanıdı, şöyle yapmam garip gelir tarzında düşünme. Arkadaş çevresinde son derece rahat ol ve hicbir düşünceni belirtmekten çekinme. Çevren hala seni yalnız bırakıyorsa onlardada bir sıkıntı olabilir söyleyeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.