Şimdi Ara

Neden böyle yapıyorsunuz gençler. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
7.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Bakıyorum dısardaki tiplere ; Rock dinleyenler siyah pantolon,siyah tisört,saç-sakal karısmıs,bakımsız,su gibi bira tüketen,converseden baska ayakkabı giymeyen,hayatı barlardan,tantuniden ibaret olan kesim.

Diger tarafa bakıyorum rapci tayfa. Bol bol pantolonlar,essek gibi fantezi zincirleri,genelde vans ya da adidas ayakkabıları olan kesim.

Neden dinlediginiz müzigi giyim ve yasam tarzınıza yansıtıyorsunuz ki gençler,neden böyle yapıyorsunuz. Yerine göre giyinseniz,şık giyinseniz,güzel giyinseniz ne olur sanki.

Ben Bon Jovi'de dinlerim. Sting'de dinlerim. 50 Cent'de dinlerim. Hosuma giden,kulaga güzel gelen her seyi dinlerim ama müzigi hayat tarzı yapmak bana hep saçma gelmistir.

Bunun sebebini merak ediyorum rockcı ve rapçilerden. Hele bir de EMO tayfa var ki onlara girmek bile istemiyorum. Girmem de zaten,etrafta mis gibi kızlar varken.

Evet,yorumlar

Tamamen katılıyorum.

• Müzik yaşam tarzı falan değildir.Ben Rock/Metal dinlerim aslada şaçımı sakalımı karıştırmam.O gün canım ne isterse kendime ne yakıştırmışsam onu giyerim.
  • yok öyle birşey, onlar dikkatini çekiyordur, normal görünen insanlar rock dinlemiyor mu yani?
  • 30-40 yaşına gelipte ulan bi uzun saçım olmadıki agız tadıyla headbang yapayım demektense yada ulan sabahlara kadar içtik eglendik ne güzel günlerdi banklarda yattık flan flan diye anılarım olmayacaksa ne yapayım oyle gençligi.ha emolar konusunda haklısın ona lafım yok.
  • Birçoğu da söz de isyankar, düzen karşıtıdır, ama bilmez anlamazki düzenin dişlilerinden biri haline geliyor, kendini kalıba sokuyor. Bu daha çok aidiyet duygusuyla, daha doğrusu kendini bir grubun parçası olarak hissetmek istemeyle ilgili diye düşünüyorum, yani ergen tiplerin tipik halleri
  • xchampionx: Eyvallah aga, sagol varol.
  • Elektronik müzik dinliyorum genelde klasik giyiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Bakıyorum dısardaki tiplere ; Rock dinleyenler siyah pantolon,siyah tisört,saç-sakal karısmıs,bakımsız,su gibi bira tüketen,converseden baska ayakkabı giymeyen,hayatı barlardan,tantuniden ibaret olan kesim.

Diger tarafa bakıyorum rapci tayfa. Bol bol pantolonlar,essek gibi fantezi zincirleri,genelde vans ya da adidas ayakkabıları olan kesim.

Neden dinlediginiz müzigi giyim ve yasam tarzınıza yansıtıyorsunuz ki gençler,neden böyle yapıyorsunuz. Yerine göre giyinseniz,şık giyinseniz,güzel giyinseniz ne olur sanki.

Ben Bon Jovi'de dinlerim. Sting'de dinlerim. 50 Cent'de dinlerim. Hosuma giden,kulaga güzel gelen her seyi dinlerim ama müzigi hayat tarzı yapmak bana hep saçma gelmistir.

Bunun sebebini merak ediyorum rockcı ve rapçilerden. Hele bir de EMO tayfa var ki onlara girmek bile istemiyorum. Girmem de zaten,etrafta mis gibi kızlar varken.

Evet,yorumlar

+1

• Sizi ilgilendiren birşey var mı ya herkes istediğini giyer istediğini dinler size ne?

Ayrıca bende rockçıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ian Moone -- 10 Haziran 2011; 21:22:16 >
  • Metal dinlemiyorum öyle giyinenleride sopalamak istiyorum.Ama ülkemizde yasalara muhalefet etmeyen her türlü giyim şeklini kişiler kullanabilir ve bizde buna karışamayız. O yüzden herkes istediğini giymekte ve istediğini dinlemekte özgür. Apaçiler ve emolar hor görülürken , rock ve rap dinleyen arkadaşların giyimlerinden ve kuşamlarından dolayı eleştirilmemeside çifte standart bana göre. O yüzden hiçbirini sevmem , yanımda barındırmam. Leş kokuyor kısmınada katılıyorum. Gittiğim bir rock konseri var , o konserden 3 yıl sonra mecburen geçen gün kızkardeşimi abazalardan korumak için gittim. İşte o 3 sene önceki konserde o kokuyu müthiş bir biçimde biraz bira , birazda yağlı saç kokusuyla beraber iliklerime kadar hissettim. İnanıyorum ki burnum kapalı olsaydı kesinlikle açılırdı.
  • beyni tam gelişememiş ergenler işte. emo apaçi rakçı metalci pankçı rapçi hiphopçı efemine erkek ve oğlanımsı kızlara kıl olurum. Nerde o eski delikanlılık
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

quote:

Orijinalden alıntı: byredox

quote:

Orijinalden alıntı: Immortal Technique

quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

quote:

Orijinalden alıntı: Kozmik Radyasyon

quote:

Orijinalden alıntı: byredox

gençler git gide özenti olup bizim kültürmüz dışına çıkarsa bakın o zaman ülkenin haline sonra diyoruz aman diğer ülkeler bize şöyle yapıyo böyle yapıyo adamlar yapmış yapacanı dışarı bi çıkıyon mal mal tipler özümüzle alakasız giyimler kuşamlar.bi kişinin kıyafeti,giysisi yaptıklarının yapacaklarının habercisidir.insan kendine saygısından güzel giyinir özentisin değil eğer söz konusu bizim gençlerimizse hepimiz karışırız kimse bana demesin sanane diye

knotaqram34 +1

türbanlılar da kültürümüz dışına çıkıp arap kültürünün yayılmasına yardımcı oluyor. onlara özgürlük gelmeli diyorlar sonra. muhafazakarlar daha neyi muhafaza edeceklerini bilmiyor bu ülkede.

@knotaqram34
    herkesi kendi tarzımıza uyarlayamayız.

sanamı soracaz neyi muhafaza edeceğimizi
    konuyla ne alakası var şimdi türbanın

sizemi soracak millet hangi kültüre göre yaşayacağını?

bak atatürk 1936 da ne demiş:'Türkiye Cumhuriyeti çocukları, kültürel insanlardır. Yani hem kendileri kültür sahibidirler, hem de bu özelliği muhitlerine ve bütün Türk milletine yaymakta olduklarına kanidirler.'

Kendi kültürün varken başkasının özentisi olcaksan git ol..kendini kukla gibi oynatmak için adamlara koz veririsin

anlamadığın nokta şu

türban veya çarşaf arap kültürü değil.
    araplar da bu tarz örtünme islamdan sonra başlar
    biz araplara özenmiyoruz dinimizi yaşıyoruz.

senin türk kültüründen anladığın nedir?
    türk kültürü dediğin mini etek kot pantolon converse ayakkabı oldu artık.bunlara türk kültürü diyorsan ben sana bişey demem daha

apachi lerden hiç bahsetmiyorum.
    bu millet 1000 yıldır islam la beraber yaşıyor.türklük islamla özdeşlerdi artık.islam harci bi türk kültürü diye işey yok
    son 80 yıldır uydurduğunuz türk kültür dediğiniz fransadan ithal şeyler hariç
    bunun için gerçek türk kültürü başartüsüdür.
    islam öncesi türk kültürüne göre yaşayacaksak 1000 sene önceye dönmemiz lazım

aynen katılyorum aslında yukarda bir iki ekleme yapmam gerekirdi..dediğin gibi islamla türk kültürü ayırt edilemez
    zaten islam 600 sene ayakta tutmadımı osmanlıyı..bazı arkadaşlar hala ayırt edemez olmuşlar islamın gereklilikleriyle arap kültürünün alakasını kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

bi tek bizde var bu kıyafet sorgulama olayı herhalde diğer ülkelerde de bu tarz giyinenler var onlarıda sorguluyolar mı acaba milletin giydiğinden size ne illa herkes sizin gibi mi giyinmek zorunda herkes özgürdür istediği gibi yaşar
    özet geçmek gerekirse sanane

"Metal" isimli belgesele bakarsak evet.. Her yerde kıyafete karışan insanlar var..
    Diğer ülkelerdeki gençlikle yapılan röportajlardan çıkıyor bu sonuç..

Konuya dönersek,
    Benim için hava hoş. Kişi temiz olsun, giysileri temiz olsun, doğru düzgün koksun
    gerisi benim için farketmez. Nasıl giyinirse giyinsin...

Ha.. Bir de belli bir tarz giyineceğim derken epic fail olmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 10 Haziran 2011; 22:18:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: +1905

Metal dinlemiyorum öyle giyinenleride sopalamak istiyorum.Ama ülkemizde yasalara muhalefet etmeyen her türlü giyim şeklini kişiler kullanabilir ve bizde buna karışamayız. O yüzden herkes istediğini giymekte ve istediğini dinlemekte özgür. Apaçiler ve emolar hor görülürken , rock ve rap dinleyen arkadaşların giyimlerinden ve kuşamlarından dolayı eleştirilmemeside çifte standart bana göre. O yüzden hiçbirini sevmem , yanımda barındırmam. Leş kokuyor kısmınada katılıyorum. Gittiğim bir rock konseri var , o konserden 3 yıl sonra mecburen geçen gün kızkardeşimi abazalardan korumak için gittim. İşte o 3 sene önceki konserde o kokuyu müthiş bir biçimde biraz bira , birazda yağlı saç kokusuyla beraber iliklerime kadar hissettim. İnanıyorum ki burnum kapalı olsaydı kesinlikle açılırdı.

Konserde biradan başka ne kokacak lan çılgın çocuk. Yağlı saçın kokusu nasılmış anlatta bizde bilek, bir daha gittiğimizde ayırt edek hangi koku yağlı saç kokusu.

• Konuyu açanın genç olması ve onun merak etmesi güzel

Öte yandan bazı cevaplar sanane, banane tarzında
    Ergenlik veya olgunluka erişememiş kişlerden mesajın amacını anlamadan yazanlardan adam gibi giyinmesini beklemek de hayal olur
    Adam merak ediyom demiş giymeyin resil rusvalar dememiş ki..
    Müziği elbisede hissetmek de neyin nesi ben de anlamıyorum

Özenti olduğu gerçek her ne kadar onlar inkar etse de
    Batıdan aldığımız kötü örneklerden biridir işte bu saçma kıyafetler
    Lazım olanın yanından böyle kötülükleri de kakalıyorlar bizim gençlere
    Sonra yaşam tarzı kisvesi altında kendilerini ispatlamaya ve inandırma derdine düşüyorlar

Bunlar elbette iş hayatına başlayınca olgunlaşınca düzelecekler
    SOnra bu mesajları okuyunca haklı olduğumuzu anlayacaklar

Alllahtan ki bu dönemleri kısa sürüyor, çünki başka türlü toplum içine girmeleri zor
    Çünki tuhaf görünüyorlar, itici oluyorlar, insan çekiniyor yanlarına yaklaşmaya
    İş görüşmesi falan hiç kimse içeri bile almaz.

37 yaşında müh arkadaşım var rock hastası ama giyimi ve görüntü hiç belli etmez
    Umarım bu kıyafet rezilliğinden bir an önce kurtuluruz

• tek tip aşkını bırak herkesin bir kişiliği var özendi diye kimseyi suçlayamazsın kişisel tercihtir bu anlamayabilirsin biz de seni anlayamıyoruz

@TiSKE

bana daha çok iş hayatına gelince özgürlüklerimizi feda edip sistemin bir parçası olacakmışız gibi geliyor,

gömlek, kravat, ceket, her gün aynı saatte işe git, her gün aynı saatte işten gel. bence de bu düzgün değil, neyse demek istediğim ne yapabileceksek bu zamanda yapabiliyoruz iş işten geçtikten sonra istesek de bu günlere dönemeyeceğiz özenmenin suç olduğunu da düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyx -- 11 Haziran 2011; 1:25:38 >
  • rock ve metalde dinlerim siyah da arada bi pantolan ustu renkli siyah tshirt varsa gri veya baska bir renkte pantolanla giyerim sim siyah giyinmekten nefret ederim
  • Rapci tarzi giyiniyorum, bana eyvallah. Ama sokakta o rockci tipleri görünce dalmamak icin zor tutuyorum kendimi. O ne lan simsiyah daracik giyiniyorlar Simdi dogruya dogru rapci tarzi hic garip degil, normal renkler normal giysiler. Sadece biraz genis. ERKEK ADAM DAR DEGiL GENiS GiYER.
  • Tek tipe ben de karşıyım
    Sadece temiz olması ve saçının sakalının bakımlı olması önemli

Bankalar ve resmi daireler dışında Artık her ofiste resmi takım elbise giyilmiyor
    İş hayatının düzenini zaten bilen bilir
    Çalışma şartları, saatler, stresleri vs vs
    Bunlar da yakında öğrenirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 11 Haziran 2011; 1:41:27 >
  • hiç kimseyi görmek istediğin şekile sokmaya çalışmak ne kadar doğru? bu bi bakıma kişisel hayata karışmadır bence. herkes istediği gibi giyinip istediği gibi saçını dağıtır veya türban takar takmaz yani kenara çekip de öyle değil böyle yap diyemezsin değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.