Şimdi Ara

Neden böyle yapıyorsunuz gençler. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
7.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: I-C-O

Oldu o zaman, ben kalkayim.

Orijinalden alıntı: I-C-O

gopgop: O kara böcek tiplilerden hic haz etmiyorum. Birde daracik giyinirler + 2 metre gitar sirtlarinda. Yok aga rapci tarzi giyiniyorum, Eminemin üstündekilerden.

Niye insanlara bu kadar takılıyorsun ki? Seni neden ilgilendiriyor? Ayrıca gitar çalmak güzel bir hobidir. Genelde bir yere giderken sırtta taşınır. Elde de taşınabilir. Nitekim benimde bir zamanlar saçlarım uzundu. Askere gittiğimde kestirdim. Geldiğimde iş güç derken uzatmaya fırsat bulamadım şu sıralar sıcaklarda bastı dazlak takılıyorum. Şimdiye kadar kişilerden tarzlarından dolayı nefret etmedim. Saygı duydum. Hoş gördüm. En güzelide bu zaten. Birlikte yaşamanın kuralıdır bu. Nefret etmek durduk yere kendini sıkıntıya sokmak dert edinmek niye anlamış değilim. O kadar boş ve gereksiz mevzular ki anlam verebilmiş değilim. Bu konuda birbirini kıran arkadaşlar biraz daha hoşgörülü davransınlar. Kimse kimsenin anası babası değil kimse kimseye karışamaz ya da onun yaşam tarzına müdahele edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

quote:

Orijinalden alıntı: Vişne-Limon

quote:

Orijinalden alıntı: Vişne-Limon

sende pop kültüre göre giyiniyorsun? neden öyle giyindin diye soruyor muyuz?

neden pop kültüre göre giyindiğini açıklayacak biri yok mu acaba? önce neden pop kültür elementlerini kullandığınızı açıklayın sonra, rap ve rock kültürüne geçeriz

ben açıklayayım, sosyal psikoloji yaklaşımına göre insan gruptan dışlanmamak için, bilinçli veya bilinçsiz şekilde varolduğu sosyal yapıda benzeşmeye gider..

peki neden benzeşmeye gider? tabii ki var olmak için, neslini devam ettirmek için. sosyal kurumla bir olmak canlı için ekmek ve su gibidir. çünkü sürüden ayrılanı kuzu kapar içgüdüsü derinliklerde bir yerde insanda hala vardır. bu sayede insan evriminde hayatta kalma fitliğine ulaşmıştır.

peki bu grubun yapısını kimler oluşituruyor?neye göre niye şekilleniyor?burdan illiminati konusun abağlantı kurabilir miyiz? bir de şuna dikkat ettim her 10senede yaşayış tarzımı değişiyor,genel olarak bakıldığında.örnek veriyorm 70 ler 80 ler 90 lar neden dendi?bu geçişler pat diye olmadı zamana yayılarak değiştiirldi ama kim değiştirdi?80 lerin müziklerine bakıyorum şimdikiler ile arasında dağlar var.şimdikilerin çok sanatsal vb olduğundan değil kullanılan müzik aletleri bakımından.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Bunlar sosyal aktiviteleri olmayan gençlerdir. Halbuki biri basket, yüzme, koşu, uzak doğu sporlarıyla vs uğraşsa böyle mi olacak? Hayır! Ben metalciyim diyor siyahları giyiyor, bir de piercing yapıyor sonra eline alıyor gitarı 2 metallica öğreniyor. Onu çalıp kendini tatmin ediyor. Sonra da ot gibi sürdürüyor yaşımını... Bende bu yollardan geçtim ama ilkokuldaydı çabuk geçtim iyiki de kavrayabilmişim yanlışı, doğruyu...

İlkokuldayken kesin geçmişindir o yollardan, en iyi sen bilirsin panpa.
    Neyse dünyaya katkısı olmayan apaçi ve rapçilerdense rockçı adamları koruyun da ülke adam olsun.

I-C-O yaşayan kanser lan resmen.

Diğer konudaki mesajım seni pek rahatsız etmiş galiba ya da bir yaran varki gocunuyorsun. Senin gibi sorunlu birini görmedim daha tavsiyem git psikolojik tedavi al hormonların tavan yapmış. Bu gidişle de fazla duramazsın bu forumda Halinden, tavrından, şu yazdıklarından bir baltaya sap olamadığın belli oluyor. Hadi git sözlüğüne milletin anasına küfret biraz rahatlarsın.

Bu mesaj ondan çok önce birincisi.
    İkincisi aklını kullanamayan bir adamsın sanırım, her muhalif mesajın altına böyle şeyler yazıyosun. Diğer konudada böyleydi, benle ilgili değil yani ona eminim.
    Her neyse. Kişilerin nasıl oldukları sizi neden ilgilendirir? Sosyal aktivite demek Spormu? Bu kadar sığmısın? Arkadaş şurdan çıkıp gidip bir yerde bir çay içmek bile bir sosyal aktivitedir. İnsanların arasında yaptığın her şey sosyal bir aktivitedir. Adam gitar çalıyomuş işte sosyal aktivite sana.

İnsanın kişiliğini yaptığı şeyleri her şeyi toplumsal hayatı belirler. Kimse kendisi falan olamaz. Kendin olmak diye bir şeyde yoktur. Büydüğü ortam kişiyi ne hale getiriyrsa öyle olur. Ben abim sayesinde bebelikten beri rock metal dinlediğimden rock metalci oldum. Doğal olarak arkadaşlarımıda bu belirledi. Arkadaşlarımızla gittiğimiz yerler hep rockçı metalci yerleri oldu. Bu çevredeki tipleri gördükçe o tipe karşı sempatin artar. Okuduğun kitaplar, oynadığın oyunlar, izlediğin filmler hepsinin buna etkisi var. Böyle bir adam oldum işte. Böyle bir adam olan herkeste benzer yollardan geçmiş, benzer kültürel yapıdaki ailelerden gelmiş, benzer oyunları oynamış, benzer filmleri izlemiş, benzer kitapları okumuş adamlardır.
    Açıkça uzun saçlı metalci adamların %80i frpden haberi olan, rpg oyunlar oynamış vs adamlar mesela.
    Yani olayın sosyal aktivite bilmemne eziklik mallık vs şeylerle ilgisi yok. Kendin olmak diye bir şeyde yok. Herkes özentidir ama herkes farklı kültürel şeylerden özenir.

Sana niye ciddi cevap verdim bilmiyorumda şu özenti özenti diyen adamlar belki nasiplenirler biraz. Azıcık sosyoloji okuyun.

• Özenti çok bi noktada haklısın ama, insanların ne giydiği ne içtiği, nereye takıldığı bizi ilgilendirmez. Hadi ot.z bire devam GENÇ.

Not : Konuda bahsettiği tiplerden değilim.

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Bakıyorum dısardaki tiplere ; Rock dinleyenler siyah pantolon,siyah tisört,saç-sakal karısmıs,bakımsız,su gibi bira tüketen,converseden baska ayakkabı giymeyen,hayatı barlardan,tantuniden ibaret olan kesim.

Diger tarafa bakıyorum rapci tayfa. Bol bol pantolonlar,essek gibi fantezi zincirleri,genelde vans ya da adidas ayakkabıları olan kesim.

Neden dinlediginiz müzigi giyim ve yasam tarzınıza yansıtıyorsunuz ki gençler,neden böyle yapıyorsunuz. Yerine göre giyinseniz,şık giyinseniz,güzel giyinseniz ne olur sanki.

Ben Bon Jovi'de dinlerim. Sting'de dinlerim. 50 Cent'de dinlerim. Hosuma giden,kulaga güzel gelen her seyi dinlerim ama müzigi hayat tarzı yapmak bana hep saçma gelmistir.

Bunun sebebini merak ediyorum rockcı ve rapçilerden. Hele bir de EMO tayfa var ki onlara girmek bile istemiyorum. Girmem de zaten,etrafta mis gibi kızlar varken.

Evet,yorumlar

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

karakterleri oturmamış ergenlerde olur bu durumlar genelde. büyüyünce bir çoğu düzelecektir. özentilik büyük oranda
    cevap
    verilmiş zaten
    yaşım 18
    genel olarak rock dinlerim ama bu aralar sınavdan dolayı her şeyden koptum neyse
    converse den nefret ederim giymedim giymem de
    ayrıca etraftakilerin ne giydiklerine karışmam karışmam da kim ne yaparsa yapsın banane
    müziğin hayat tarzına yansıması da ruha işlemesidir
    ancakkkkkkk
    çoğu ergen birilerine bazı şeyleri kanıtlamak için bunu yaparlar sırf özentiden dolayı yaparlar
    belki de gençler bu tür şeyleri geç ( bana göre ) yaşadıklarından bir süreden sonra bunları yapma ihtiyacı duydukları için böyle davranıyorlar bilemiyorum
    neyse
    sanane banane boşver

• arkadaş herkes istediği gibi giyinir neden gocunuyosunuz?
    sen satanistlerin inancına veya giyimine karışabilirmsiin? -Hayır
    onlar seninkine karışıp yargılayabilirmi? -Hayır

öyleyse sorun yok herkes yoluna baksın

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

quote:

Orijinalden alıntı: FİLOOZOOF

Ayrıca bir zamanlar bende geçtim o yollardan iyi biliyorum.Allah'tan çok çabuk atlattım.
    Şimdi çevreme bakıyorum da ne kadar boş çabalar içerisindeler.

Diğer taraftan aslında bunların ve senin yazdıklarının
    hepsi konu dışı.. Konu açan kişi, dıştan bakınca direk rapçi veya rockçı olduğu görülen kişilerin
    dinledikleri müziği neden giyimlerine de yansıttığını sormuş. Ayrıca bu soruyu da daha çok bunu yapan kimselere
    sormuş ilk elden bilgi almak için...Senin neden rockçıları veya siyah rengini beğenip beğenmediğini sormamış..
    Bunlar konunun dışında...

Dediğim gibi benim yazımın ana konusunu 2.cümleden anlayabilirsin.
    Diğer taraftan "Ayrıca bu soruyu da daha çok bunu yapan kimselere
    sormuş ilk elden bilgi almak için" bunun cevabını da 1.cümleden öğrenebilirsin.

Kısaca bende o yollardan geçtim ve çevremdeki herkes halen bu şekilde.Bende nedenlerini sıraladım.Bir nevi özentilik,çevreye kendini kabul ettirme gibi.

*Ayrıca siyah asilliğin rengi olarak nitelendirilir biliyorum.Mesela bir operada,bir klasik müzik konserinde de çoğu kişi siyah giyinir biliyorum.Fakat bana göre asilliğin değil asiliğin,mutsuzluğun,psikopatlığın rengi.Fakat kesinlikle giyen herkes psikopattır diyemem.Ben bunu daha çok siyah metalciler için vs yazdım.Yani bir Richard Wagnerin giydiği ile bir metalcinin giydiği siyahı karşılaştırmak Richard'a hakaret olur herhalde.
    büyükkk zen düğününde ve tom waits şarkı söylerken keman çalıyordu brahms ve mahler içiyordu şarap.bir ağacın tepesine çıktılar kitap ayracı yapmaya ve yeraltından notların arasına sıkıştırdılar dostoyevskiyi anarken...

"Yaşamak için benim tek bir sebebim var: Belkide bir daha yaşayamama ihtimalim ! " The Narrator

• bölye tarz seçimlerigenelde rap ile başlayıp rock vb dar kot tekno imaja dönüşür

Orijinalden alıntı: dusunmeklazim

quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Bakıyorum dısardaki tiplere ; Rock dinleyenler siyah pantolon,siyah tisört,saç-sakal karısmıs,bakımsız,su gibi bira tüketen,converseden baska ayakkabı giymeyen,hayatı barlardan,tantuniden ibaret olan kesim.

Diger tarafa bakıyorum rapci tayfa. Bol bol pantolonlar,essek gibi fantezi zincirleri,genelde vans ya da adidas ayakkabıları olan kesim.

Neden dinlediginiz müzigi giyim ve yasam tarzınıza yansıtıyorsunuz ki gençler,neden böyle yapıyorsunuz. Yerine göre giyinseniz,şık giyinseniz,güzel giyinseniz ne olur sanki.

Ben Bon Jovi'de dinlerim. Sting'de dinlerim. 50 Cent'de dinlerim. Hosuma giden,kulaga güzel gelen her seyi dinlerim ama müzigi hayat tarzı yapmak bana hep saçma gelmistir.

Bunun sebebini merak ediyorum rockcı ve rapçilerden. Hele bir de EMO tayfa var ki onlara girmek bile istemiyorum. Girmem de zaten,etrafta mis gibi kızlar varken.

Evet,yorumlar

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

karakterleri oturmamış ergenlerde olur bu durumlar genelde. büyüyünce bir çoğu düzelecektir. özentilik büyük oranda
    cevap
    verilmiş zaten
    yaşım 18
    genel olarak rock dinlerim ama bu aralar sınavdan dolayı her şeyden koptum neyse
    converse den nefret ederim giymedim giymem de
    ayrıca etraftakilerin ne giydiklerine karışmam karışmam da kim ne yaparsa yapsın banane
    müziğin hayat tarzına yansıması da ruha işlemesidir
    ancakkkkkkk
    çoğu ergen birilerine bazı şeyleri kanıtlamak için bunu yaparlar sırf özentiden dolayı yaparlar
    belki de gençler bu tür şeyleri geç ( bana göre ) yaşadıklarından bir süreden sonra bunları yapma ihtiyacı duydukları için böyle davranıyorlar bilemiyorum
    neyse
    sanane banane boşver

+1

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.