Şimdi Ara

Ne Yapmaya Geldik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya bana harbiden boş geliyor.Tamam dünyada iyilik yapmalıyız,kötülükten kaçınmalıyız vs. ama neden ? Dünyaya geliş amacımız ne?Neden bu lanet olası olayları her gün çekmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum.

Şimdi şöyle..Bir öğrenciye neden okula gittiğini iyice kavratmanız gerekir.Eğer öğrenci geleceğini garantileyeceğini kavrayabilirse onun için daha da çabalar.Ama ben neden dünyaya geldiğimizi kavramış değilim..Bi sebebi olmalı ki mutlaka vardır..Bunu biz neden bilmiyoruz..

Gırgır,şamata yapmaya gelen şaklabanlar burası size göre değil.Mesaj atıp da konuyu sapıtmayın..

• Amac yoksa acı cekmeden olecegın bır yontemı dene.Hayattan zevk alan varken o kadar ( laf meclis dısı ) hayattan zevk alamayan ınsan cıddı sekılde psıkolojık sorunlar ıcerısındedır.Sorunları kafaya takmadan her anı tadını cıkararak yasamak bu kadarmı zor anlamadımki.
  • TECAVÜZ KAÇINILMAZSA ZEVK ALMASINA BAK. Kötü anlama bu sözü düşününce anlayacaksın.
  • Her insanın soluduğu nefesten zevk alması için sevdikleri,hayalleri,amaçları olması gerekir.Bunlar olmassa sen ben gibiler olur.

Dünyaya neden geldik? Bana göre cevap ölmeye geldik.

Öldüğümüzde ne olacak? Burası garanti değil işte büyük ihtimalle bekleyecez sonra bir yerlere şutlanacağız böyle olmassa ne olacak?

Sana bu forumda söylenecekler=Anı yaşa,amacın olsun,intihar et vb. Ben zamanımı hayatımı kendimi öldürüyorum.Bana kalırsa sende böyle yap en acısız ama dikenli yol.
  • Off off
  • bunu biz değil sadece sen bilebilirsin çünkü herkesin dünyada bulunma sebebi farklıdır.
    senin için dogru olan nedir?
    eksik olan ve yapılması gerektiğini düşündüğün en küçük şey nedir?
    bazen bütüne giden yol detaylardan geçer, bazense detaya odaklanırsan bütünü göremezsin, biraz geri çekilip seyretmen gerekir.
    insanlık tarihinde yaşanan ve şu an yaşanmakta olan tüm olayları bilip, değerlendirme şansımız olsaydı bütünün ne olduğu hakkında bir ipucu edinebilirdik ama malesef öyle bir şansımız yok. bu yüzden eksikler insanın bilinç altında saklı, kendine yönelirsen bu eksikleri tamamlamayı başarırsın. eksikler tamamlanınca ne olacak
    muhtemelen sistemi, kendinin sistem içerisindeki konumunu, neden varolduğunu ve yaşama amacına yönelik önemli ipuçları elde edeceksin.

• belkide biz yaşamıyoruz belkide şu an yaşadığımızı sanıyoruz? belki öldümüzde gerçekten yaşamaya başlıyacaz? yada hepimiz bir rüyayız gerçekçi bir rüyanın içindeiz? herşey sahte belki uydurma??

böyle düşünürsak dünyanın bir anlamı olmazdı ama bunun tersini düşünüp aşırı zevk almakta var arkadasım... herşeyi anında yaşa akışına bırak kontrol etme cık dolas ıstedını sınırları ıcınde ap hayatını yasa.... kasma yaw kasmaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ee şimdi ne olacak?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaPo_35

belkide biz yaşamıyoruz belkide şu an yaşadığımızı sanıyoruz? belki öldümüzde gerçekten yaşamaya başlıyacaz? yada hepimiz bir rüyayız gerçekçi bir rüyanın içindeiz? herşey sahte belki uydurma??

böyle düşünürsak dünyanın bir anlamı olmazdı ama bunun tersini düşünüp aşırı zevk almakta var arkadasım... herşeyi anında yaşa akışına bırak kontrol etme cık dolas ıstedını sınırları ıcınde ap hayatını yasa.... kasma yaw kasmaa

Abicim güzel diyorsun da olmuyor işte..Her şeyin berbat gittiği bi hayatta nasıl zevk alabilrsin ki ?
  • Şimdi öbür dünyayı düşün...Sonsuz bi hayat var.
    Ve o sonsuz hayatta bişeyleri hakedebilmek için bi çeşit sınavlarla karşılaştığını düşün...
    O sınavı çözerken oturduğun sıra senin hayatın,sınava girdiğin sınıfta dünya oluyo.
    Öğretmen vicdanın,sınıf arkadaşların hayatında sana en yakın olan kişiler.
    Mesela kopya çektiğini düşün,öğretmen bunu %100 anlar çünkü; vicdanını kandıramazsın.
    Arkadaşlarınla iyi geçinirsen,davranış notun yüksek olur ; bu da sevapların...
    Sınavdan kaçarsan ; imanını kaybedersin...
    böyle uzar gider benzetmeler...
    --
    ve o sınav bittiğinde hocaya kağıdını verirken hocanın yüzü gülümserse vicdanın rahat demektir...
    Sınavın amacına ulaşmış olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 9 Mayıs 2009; 0:57:09 >
  • Eğer inancın islamsa kafandaki bu tür sorular iman zayıflığından kaynaklanır biraz imanını kuvvetlendir bu tür sorularada kendin yanıt bulacaksın.
  • tanrının gerçekten kendisine itaat edilmesine, tapılmasına ihtiyacı var mıdır ?
  • İnancı olan biri isen hayatın ona göre daha belirgin çizgilerden gider. İnancın yok ise daha başka şekilde yaşar, hayatın tadını ya da gayesini farklı yollarla öğrenmeyi denersin. İnanç konusu iyi sorgula zihninde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

Orjinalden alıntı: CaPo_35

belkide biz yaşamıyoruz belkide şu an yaşadığımızı sanıyoruz? belki öldümüzde gerçekten yaşamaya başlıyacaz? yada hepimiz bir rüyayız gerçekçi bir rüyanın içindeiz? herşey sahte belki uydurma??

Abicim güzel diyorsun da olmuyor işte..Her şeyin berbat gittiği bi hayatta nasıl zevk alabilrsin ki ?

depresyon belirtileri gösteriyorsun
    uyku sorunun var mı
    gereğinden çok uyumak veya az uyumak
    google'da arattırırsan depresyon testleri çıkar karşına bence testleri çöz

• quote:

Dünya bana harbiden boş geliyor.Tamam dünyada iyilik yapmalıyız,kötülükten kaçınmalıyız vs. ama neden ? Dünyaya geliş amacımız ne?Neden bu lanet olası olayları her gün çekmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum.

Şimdi şöyle..Bir öğrenciye neden okula gittiğini iyice kavratmanız gerekir.Eğer öğrenci geleceğini garantileyeceğini kavrayabilirse onun için daha da çabalar.Ama ben neden dünyaya geldiğimizi kavramış değilim..Bi sebebi olmalı ki mutlaka vardır..Bunu biz neden bilmiyoruz..

Gırgır,şamata yapmaya gelen şaklabanlar burası size göre değil.Mesaj atıp da konuyu sapıtmayın..

İnancımıza göre dünya hayatı, kusur işleyen insanoğlunun doğru yoldan saptırıcı pek çok etken içerisinde şaşırmadan ve nefsine yenik düşmeden ve bunu ezbere değil yaşayarak uygulayan bir canlı sıfatını kazanarak sonsuz hayatta cennete girme çalışmalarıdır.

Okula ne için gidilir? Geleceği garanti altına almak için gidilmez. Gidersen geleceğini garanti altına almış olursun belki ama okula gitmiş olmazsın. Okula insan vasfına yakışacak şekilde geniş ve parlak bakış açıları kazanabilmek için gidilir. Yani bilmeden düşünemeden göremeden hakkı keşfedemezsin, okul bunu sağlar.

Yukarıdaki paragraf aynen dünya hayatı içinde geçerlidir. Cennet için ibadet edersen acaba cennete mi gidersin? Peki kendi özellikleriyle bizim için büyük ama Allah için küçük mucizeleri idrak etmeyi başarabilmiş, aşka gelerek yanıp tutuşan insanlar nere gider?

• Acı çekmek bir hazdır. Varoluşunla birlikte ateşte yansan bile bu sana haz verir.

Eğer bulunduğun durumdan kurtulmak istiyorsan bakış açını değiştirmelisin. Farklı evrenlere kadar yol alabilirsin.

Benim en büyük mutluluklarımdan biridir, diken üstünde yürürken gülümsemek.

Şunu unutma ki sana söylenen doğru, kendi doğrunun üstüne geçerse benliğini kaybedersin. Buda ruhun hakimiyetini yitirmene sebep olabilir.
    Bir insan milyarlarca insanın ölümüne sebep olmuş ise o bir katil olarak gözükür fakat bu düzensiz dünyadaki her öldürdüğü insan onu kahraman yapar. "İnsanlığın kahramanı."

Neden burada olduğumu açıklamak için kelimeler yetmez. Anlam arayışlarının dışında kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 8 Mayıs 2009; 1:19:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

quote:

Dünya bana harbiden boş geliyor.Tamam dünyada iyilik yapmalıyız,kötülükten kaçınmalıyız vs. ama neden ? Dünyaya geliş amacımız ne?Neden bu lanet olası olayları her gün çekmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum.

İnancımıza göre dünya hayatı, kusur işleyen insanoğlunun doğru yoldan saptırıcı pek çok etken içerisinde şaşırmadan ve nefsine yenik düşmeden ve bunu ezbere değil yaşayarak uygulayan bir canlı sıfatını kazanarak sonsuz hayatta cennete girme çalışmalarıdır.

Okula ne için gidilir? Geleceği garanti altına almak için gidilmez. Gidersen geleceğini garanti altına almış olursun belki ama okula gitmiş olmazsın. Okula insan vasfına yakışacak şekilde geniş ve parlak bakış açıları kazanabilmek için gidilir. Yani bilmeden düşünemeden göremeden hakkı keşfedemezsin, okul bunu sağlar.

Yukarıdaki paragraf aynen dünya hayatı içinde geçerlidir. Cennet için ibadet edersen acaba cennete mi gidersin? Peki kendi özellikleriyle bizim için büyük ama Allah için küçük mucizeleri idrak etmeyi başarabilmiş, aşka gelerek yanıp tutuşan insanlar nere gider?

Senin dediğin veya benim dediğim.Sonuçta bir amacı var değil mi okula gitmenin bile ?

• kulluk etmeye...bi de bu dünya bir sınav yeridir...asıl sonsuz hayat diğer taraftadır...tabi inanıyorsan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetalid

kulluk etmeye...bi de bu dünya bir sınav yeridir...asıl sonsuz hayat diğer taraftadır...tabi inanıyorsan...

O dediğin şeyleri biliyorum.Ama neden sınav oluyoruz..Amacı ne? Ben bunun cevabını arıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik
    tanrının gerçekten kendisine itaat edilmesine, tapılmasına ihtiyacı var mıdır ?

Tanrıda ne demek ? ALLAHın 99 isimi arasında varmı böyle bir isim ??? Elbette yok.
    Sorunu "ALLAHın kendisine ibadet edilmesine ihtiyacı varmı?" olarak değiştiriyorum.
    Sorunun cevabı elbette yoktur. İbadete asıl biz insanların ihtiyacı var. Kendimizi sonsuz azaptan kurtarmak için.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetalid

kulluk etmeye...bi de bu dünya bir sınav yeridir...asıl sonsuz hayat diğer taraftadır...tabi inanıyorsan...

O dediğin şeyleri biliyorum.Ama neden sınav oluyoruz..Amacı ne? Ben bunun cevabını arıyorum..

Düşüncelerini etkilemek istemem; ama kimse öbür tarafa(varsa) gidip gelmedi. Talas savaşı yani islamiyeti kabul ettiğimiz zamandan beri dinde olan kitapta yazan şeyleri benimseyerek bu günlere geldik. Dünyaya gözümüzü açtığımızdan bu yana çevremizden etkileniyoruz doğal olarakta inanç açısından. Kendim inanmıyor olsamda kendimce doğru bulduğum şeyleri bu dünya için yaparım, yarınım için geleceğim için yaparım. Sende önce ilk mesajımdakileri düşün sonra neresi için çalışacağına karar ver.

Şunu da unutma, sağlıklı isen en mutluluğa sahipsin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.