Şimdi Ara

Ne Yapmaya Geldik? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih86

quote:

Orjinalden alıntı: Melik
    tanrının gerçekten kendisine itaat edilmesine, tapılmasına ihtiyacı var mıdır ?

Tanrıda ne demek ? ALLAHın 99 isimi arasında varmı böyle bir isim ??? Elbette yok.
    Sorunu "ALLAHın kendisine ibadet edilmesine ihtiyacı varmı?" olarak değiştiriyorum.
    Sorunun cevabı elbette yoktur. İbadete asıl biz insanların ihtiyacı var. Kendimizi sonsuz azaptan kurtarmak için.

Tanrı herhangi bir tanrı kavramıdır. Yani bir Tanrıdan bahsedilirse ona Allah değil Tanrı denir. Eğer herhangi bir Tanrıyı baz alarak konuşuyorsan dinleri arka plana alıyorsan o halde Tanrı diyeceksindir. Yani kısacası bu kadar tutucu olmayın. Kelimeleri anlayın biraz. İrdeleyin.

Konuya gelince. Hayata gelişimizin bir amacı olsada bunu bilmiyoruz. Kimsede bilemez. Olay amaca yönelik yaşamak değil istenildiği için yaşamaktır. Herhangi bir amaç düşünürsen bulman imkansızdır.
    Amaç sınav mı? Peki bu sınava girmek istiyor muyum? Eğer bu sınav bana boş geliyorsa hayatın tek amacı olan sınava neden girmek zorundayım? Eğer bu sınava girmek istemiyorsam o halde yok mu olmalıyım.

Dünya amaçsızdır. Bizim tek amacımız hayatın bizi en mutlu edecek tarafını bulup öyle yaşamaktır. Eğer katliamlar beni mutlu ediyorsa katliamlarla yaşayarak ben mutlu olabilirim.
    Eğer seni mutlu edenler müzik,sinema, arkadaşlar, hoş sohbet, eğlenceyse o halde böyle yaşamalısın. Elbet hayatta seni mutlu eden şeyler vardır. Eğer yoksa hayattan hiçbir zevk almıyorsun demektir buda yaşamıyorsun demektir. O halde ölmekle yaşamak arasında bir fark yoktur senin için. Ama bence hayatta mutlu olabildiğin şeyler bulabilirsin. Herkes bulabilir. İşte bunları bulup böyle yaşarsan mutlu olursun.

Süper bir işe sahip olup süper zengin olmak insanı bazen mutlu etmeyebilir. Belki o adamı mutlu eden sadece arkadaşlık ve mütevazi bir yaşamdır. İşte bunu bulan kişi gerçekten mutludur. Yani hayatın amacı mutluluktur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

Orjinalden alıntı: fatih86

quote:

Orjinalden alıntı: Melik
    tanrının gerçekten kendisine itaat edilmesine, tapılmasına ihtiyacı var mıdır ?

Tanrıda ne demek ? ALLAHın 99 isimi arasında varmı böyle bir isim ??? Elbette yok.
    Sorunu "ALLAHın kendisine ibadet edilmesine ihtiyacı varmı?" olarak değiştiriyorum.
    Sorunun cevabı elbette yoktur. İbadete asıl biz insanların ihtiyacı var. Kendimizi sonsuz azaptan kurtarmak için.

Tanrı herhangi bir tanrı kavramıdır. Yani bir Tanrıdan bahsedilirse ona Allah değil Tanrı denir. Eğer herhangi bir Tanrıyı baz alarak konuşuyorsan dinleri arka plana alıyorsan o halde Tanrı diyeceksindir. Yani kısacası bu kadar tutucu olmayın. Kelimeleri anlayın biraz. İrdeleyin.

Konuya gelince. Hayata gelişimizin bir amacı olsada bunu bilmiyoruz. Kimsede bilemez. Olay amaca yönelik yaşamak değil istenildiği için yaşamaktır. Herhangi bir amaç düşünürsen bulman imkansızdır.
    Amaç sınav mı? Peki bu sınava girmek istiyor muyum? Eğer bu sınav bana boş geliyorsa hayatın tek amacı olan sınava neden girmek zorundayım? Eğer bu sınava girmek istemiyorsam o halde yok mu olmalıyım.

Dünya amaçsızdır. Bizim tek amacımız hayatın bizi en mutlu edecek tarafını bulup öyle yaşamaktır. Eğer katliamlar beni mutlu ediyorsa katliamlarla yaşayarak ben mutlu olabilirim.
    Eğer seni mutlu edenler müzik,sinema, arkadaşlar, hoş sohbet, eğlenceyse o halde böyle yaşamalısın. Elbet hayatta seni mutlu eden şeyler vardır. Eğer yoksa hayattan hiçbir zevk almıyorsun demektir buda yaşamıyorsun demektir. O halde ölmekle yaşamak arasında bir fark yoktur senin için. Ama bence hayatta mutlu olabildiğin şeyler bulabilirsin. Herkes bulabilir. İşte bunları bulup böyle yaşarsan mutlu olursun.

Süper bir işe sahip olup süper zengin olmak insanı bazen mutlu etmeyebilir. Belki o adamı mutlu eden sadece arkadaşlık ve mütevazi bir yaşamdır. İşte bunu bulan kişi gerçekten mutludur. Yani hayatın amacı mutluluktur.

• Amacın yoksa hayatına son ver. Eğer son veremiyorsan demek ki amacın varmış dünyada.
  • Konu çok derin ya.
    Dini inanç işin içerisine girince çok farklı yorumlar ortaya çıkıyo.
  • Dünyaya bizi "Tanrının" gönderdiğine inanmıyorum. Hayatımızı yaşıyıcaz ve ölücez. Şimdi diyeceklerki hertürlü pisliği , suçu işle o zaman. İnsanlar dine bağlı olmadanda iyi insan olabilirler. Bir iyiliği öbürkü dünyada gideceğini varsaydın cennet için yapıyorsan ne anlamı var ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

Dünyaya bizi "Tanrının" gönderdiğine inanmıyorum. Hayatımızı yaşıyıcaz ve ölücez. Şimdi diyeceklerki hertürlü pisliği , suçu işle o zaman. İnsanlar dine bağlı olmadanda iyi insan olabilirler. Bir iyiliği öbürkü dünyada gideceğini varsaydın cennet için yapıyorsan ne anlamı var ki?

Dostum çok haklısın.Ben de böyle düşünüyorum.Bazen bu düşüncemi dile getiriyorum.Bana dinsiz diyorlar..Demediklerini bırakmıyorlar.Ama bence diğerlerine göre bu düşünce daha doğru..
  • Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

-Yine islam dinine göre Sağ ve Sol omuzlarımızda melekler vardır. Günahımızı ve sevabımızı yazarlar an ve an.Öldükten sonra bu defterler açılır. Peki sorarım herşeyin üstünde olan tanrı neden bu meleklere ihtiyaç duyar?Aynı bağlamda görevleri olan meleklerde dahildir. Azrail mesela neden can alır ? Sırası gelen yine aynı düzende azraile ihtiyaç duymadan ölemezler mi?

-Akşam ezani kısadır ve birtek akşam namazında farz erken kılınır.Nedeni ise islam dinine göre kıyamet akşam ezanı sonrası kopacaktır. Peki dünyada bir çok saat dilimi ve buna bağlı ezan vakitleri bulunuyor. Nasıl olucak?

Son olarak Dinler öncesi yaşayan insanlar ne olacak?

Bunlar aklıma geldi şuanda aslında çok var.

• quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Dünya bana harbiden boş geliyor.Tamam dünyada iyilik yapmalıyız,kötülükten kaçınmalıyız vs. ama neden ? Dünyaya geliş amacımız ne?Neden bu lanet olası olayları her gün çekmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum.

Şimdi şöyle..Bir öğrenciye neden okula gittiğini iyice kavratmanız gerekir.Eğer öğrenci geleceğini garantileyeceğini kavrayabilirse onun için daha da çabalar.Ama ben neden dünyaya geldiğimizi kavramış değilim..Bi sebebi olmalı ki mutlaka vardır..Bunu biz neden bilmiyoruz..

Gırgır,şamata yapmaya gelen şaklabanlar burası size göre değil.Mesaj atıp da konuyu sapıtmayın..

dunyaya bir sinav icin geldik . Sen secmedin , secildin . Memnun kalmamak gibi bir durumun yok . Dusun hic olmaya bilirdin , Annen , baban , kardesin ve diger akrabalarin olmaya bilirdi . Onlarla yasamak bir hediyedir , o duygulari tatmak . Hala sana bunlar sebepsiz geliyorsa annesini , babasini kaybedenlere sor !

Luks arabalar gorup , kendine aciyor ve isyan ediyorsun , hayati boyunca bir kez bile yuruyememis veya ayagini bacagini kaybetmis insanlara bir sor , Kosmak , top oynamak vb. aktiviteler icin hayat boyu yurumeye razidirlar .

Okul meselesine gelince , okulu bende sevmezdim ama geriye donup baktigimda lise , ilk-orta okul zamanlarini ozluyorum . unv ninde keyfi baska . Insan elindekinin kiymetini ya zamani gecince yada kaybedince anliyorlar .

He bunun birde obur hayat kismi var :)

iste bu dunya sinavdir . kaderini cizicek siklar onundedir . Secmek sana kalmis , iste kaderini degistiremez ama ona yon verirsin . Bu kaderde seni umarim istedigin yere goturur.

• quote:

Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

-Yine islam dinine göre Sağ ve Sol omuzlarımızda melekler vardır. Günahımızı ve sevabımızı yazarlar an ve an.Öldükten sonra bu defterler açılır. Peki sorarım herşeyin üstünde olan tanrı neden bu meleklere ihtiyaç duyar?Aynı bağlamda görevleri olan meleklerde dahildir. Azrail mesela neden can alır ? Sırası gelen yine aynı düzende azraile ihtiyaç duymadan ölemezler mi?

-Akşam ezani kısadır ve birtek akşam namazında farz erken kılınır.Nedeni ise islam dinine göre kıyamet akşam ezanı sonrası kopacaktır. Peki dünyada bir çok saat dilimi ve buna bağlı ezan vakitleri bulunuyor. Nasıl olucak?

Kesinlikle benim de bu tarz sorular aklımı oldukça meşgul ediyor ve açıkçası üzerine gittikçe soğuyorum dinden. Sonuç olarak eğer biz özgür bir iradeye sahipsek, düşünerek hareket edebiliyorsak bu kader ile ters düşüyor. Yani zaten vereceğimiz kararlar, yapacaklarımız belli ise insanın özgür bir iradeye sahip olduğu nasıl söylenebilir ? Ve eğer alın yazısı diye birşey varsa o bahsettiğin meleklere neden ihtiyaç vardır, zaten belliyse herşey ? Din daha çok toplumlardaki düzeni sağlamak gibi bir amaca hizmet ediyor gibi geliyor bana ama boyumu aşıyor bu laf da, konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim çünkü..

• @cause_of_death

İslam dinine göre yapıcaklarımız tamamen bizim tercihimizdir.Yani yazılmış bir senaryoyu oynamıyoruz.Ancak burda devreye giren yukardada yazdığım gibi tamam özgür irade ama tanrı biliyor ve bir anlamı kalmıyor bana göre.
  • quote:

@cause_of_death

İslam dinine göre yapıcaklarımız tamamen bizim tercihimizdir.Yani yazılmış bir senaryoyu oynamıyoruz.Ancak burda devreye giren yukardada yazdığım gibi tamam özgür irade ama tanrı biliyor ve bir anlamı kalmıyor bana göre.

Sonuç olarak aynı kapıya çıkmaz mı ? :).
  • aslında cevabı kendin vermişsin. bi amacımız yok, doğup büyüyüp bi şekilde ölmek için geldik. mutluluk, huzur vs. gibi abuk subuk şeyleri kendimize amaç ediniyoruz işte, yoksa zaman nasıl geçer ki.
  • @cause_of_death

Çıkar tabiki sonuçta ne yapacağımızı biliniyor ve anlamı kalmıyor olayın. Ancak bu örnek bu nedenlerden bir tanesi birçok soru daha var sorulması gereken.Ben inanmıyorum artık şahsen inancı olanada olmayana saygı gösterilmesi gerekir.Ancak bana çok saçma geliyor.
  • ne yapmaya mı geldik?

dur biraz yardımcı olmaya çalışayım diyeceğim ama bu ne benim elimde ne de bir başkasının. belki vesile oluruz inşallah.

canlanan atomları okudun mu hiç nette. Atom nedir, maddenin en küüçük yapı taşı ve bir proton bir de elektrondan oluşuyordu galiba :) peki madde nedir, elle tutup gözle gördügümüz her sey!
    görebildiğin cansız varlıkların alayı birer madde ve her birinin sahip olduğu proton ve elektronu farklı sayıdadır, yanlışım varsa düzeltin.
    o halde elle bir yere dokun, neye dokundun? ve ona dokunan şey neydi? senin elindi değil mi? o halde senin elinde (Allah affetsin kusurum olduysa) bir madde yani atom, ama canlı olanından.. atom' un ne gözü var ne de düşünebiliyor. ama mükemmel bir yapısı var. öyle kendi kendine de oluşmamış olsa gerek değil mi? bugn insanlar, dna şifreleri üzerine harıl harıl çalışıyorlar, şifreyi çözmek yerine kopyalama yapabilmekle meşgul oluyorlar sadece. biraz karmaşık bir konu.. okumak lazım. senin de canın sıkılmış besbelli.. sana güzel bir konu çıktı işte, ne yapmaya geldik sorusuyla muhatap olacağını sanmıyorum artık..

• Kültür ve Bilim bölümünde sürekli tartışılan bir konu.
    Konu hakkında çok fazla ve derin düşünülebilir ama ruhsal sağlığımızı bozabiliriz.
    Benim sürekli kafamda olan bir çok soru ve algılayamadığıdm durumlar var ancak fazla düşünüp eleştirmek de dinen bana doğru gelmiyor.
    Yaşam aslında rüya ve her şeyin sonu da belli. ben insanları sonunda şelale olan bir nehirde yüzen bir cisme benzetiyorum. sonunda ne olacağı bellidir. çırpınsanda aşağıya düşeceksin. ama aşağıda ne var orası muamma.
  • Bu dünya fani, önemli olan esas alem.

Bu tarafta dosdoğru bir şekilde yaşayalım ki, diğer tarafta azap çekmeyelim.

"Allah'a iman ettim de ve dosdoğru ol."

(:

• quote:

@cause_of_death

Çıkar tabiki sonuçta ne yapacağımızı biliniyor ve anlamı kalmıyor olayın. Ancak bu örnek bu nedenlerden bir tanesi birçok soru daha var sorulması gereken.Ben inanmıyorum artık şahsen inancı olanada olmayana saygı gösterilmesi gerekir.Ancak bana çok saçma geliyor.

Valla hocam aynen neredeyse, tam anlamıyla inanıyorum ya da inanmıyorum diyemiyorum ama niyeyse inanmamayı itiraf etmekten korkuyorum :). İnancı olana da kesinlikle saygım var ancak inancı olanların inanmayanlara genelde fazla saygısı yok. Zaten günümüzde ateistlik dünyada giderek daha fazla bir kitleyi etkiliyor, ileride toplumlarda din kavramı kalmamaya başlayacak gibi :). arkadaşlarla bu konuları tartışırken benim de aklıma bir sürü soru geliyor ve genelde pek düzgün cevap alamıyorum. Ancak bu forum da bu konuları tartışmak için pek uygun değil. Bilmiyorum korkuyorum da biraz :).

• Aşağıdaki yazıyı buldum alıntıladım, umarım faydalı olur

Sırların hazinesi olan BİSMİLLAH ile başlarım. Onun ile o hazineyi keşfederim. Ardından; Mahlukatın en hayırlısı dalalet ve yanlışlıkların ortadan kaldırıcısı HZ. MUHAMMED’E (S.A.V) salat ve selam getiririm.

Bugün aşağıdaki soruaların cevaplarını bulmaya çalışacağız beraber inş.
    İnsanın dünyaya gönderiliş nedeni nedir?
    Niçin yaratıldı insan?
    Çevremizde görüyoruz ki; her gün birileri geliyor birileri gidiyor dünyadan..
    Pekiyi nereden geliyor bu insanlar nereye gidiyorlar ve geliş gayeleri nedir?
    Şu kainatın ve içindeki varlıkların Sanatkarı olan Cenabı Hak şu kainatı çok ciddi gayeler için yaratmıştır. Kuran bunu şöyle bildirir:

"Biz göğü yeri ve bu ikisi arasında olanları oyun olsun diye yaratmadık." (Enbiya suresi 16)

"Göğü yeri ve bu ikisi arasında olanları boşuna yaratmadık." (Sad suresi 27)

Başını kaldır kendini tanıttırmak isteyen fa’al ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak. SEN BAŞIBOŞ OLMADIĞIN GİBİ BU HADİSELER DE BAŞIBOŞ OLAMAZLAR. (Sözler)
    Bütün varlıklar kendilerine mahsus dillerle yüce yaratıcıyı tesbih ve takdis ederler.
    Kendilerine verilen görevleri büyük bir zevk ve şevkle yerine getirirler.
    Mesela güneş bir saniye bile geri kalmadan kendine çizilen yörüngede yoluna devam eder.
    Irmaklar bir coşku ile denizlere doğru akar. İnsanın emrine verilen hayvanlar tam bir itaatle ona hizmet eder.

İlahi emirleri yerine getiren bu varlıklar içinde insanlar ve cinler farklı bir konuma sahiptirler.
    Gerçi onlar da "Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım" ( Zariyat suresi 56 ) ayetinin hükmünce ibadetle mükelleftirler. Fakat bunu yapıp yapmamakta serbesttirler.
    Herkesin İMAN karşılığında bu zemin yüzü kadar bağlar ve saraylarla süslü ve bâki ve daimî bir tarla ve mülkü kazanmak veya kaybetmek dâvâsı başına açılmış.
    Eğer İMAN VESİKASINI SAĞLAM ELDE ETMEZSE KAYBEDECEK…
    İnsan ve cinlerin bu farklı konumu onlara verilen İRADEDEN; SEÇME KABİLİYETLERİNDEN kaynaklanır. Onlar bu irade ile imanı veya küfrü iyiyi veya kötüyü güzeli veya çirkini itaati veya isyanı... seçebilirler.
    Pekiyi insanları hayvanlardan ayıran ne? Bu SEÇİLMİŞLİK ne ile ölçülebilir? Bu sorulara bir temsil ile cevap bulmaya çalışalım şimdi.
    Bir adam bir hizmetkârına ON ALTIN verip "Özel bir kumaştan bir kat elbise yaptır" emreder.
    İkincisine BİN ALTIN verir BİR PUSULA İÇNDE BAZI ŞEYLER YAZILI o hizmetkârın cebine koyar bir pazara gönderir.
    Evvelki hizmetkâr ON ALTINA EN KALİTELİ KUMAŞTAN MÜKEMMEL BİR ELBİSE alır.
    İkinci hizmetkâr divanelik edip evvelki hizmetkâra bakıp CEBİNE KONULAN HESAP PUSULASINI OKUMAYARAK bir dükkâncıya bin altın vererek bir kat elbise istedi.
    İnsafsız dükkâncı da KUMAŞIN EN ÇÜRÜĞÜNDEN bir kat elbise verdi.
    O bedbaht hizmetkâr efendisinin huzuruna geldi ve şiddetli bir tedip gördü ve dehşetli bir azap çekti.
    İşte küçücük bir şuuru olan anlar ki İKİNCİ HİZMETKÂRA VERİLEN BİN ALTIN BİR KAT ELBİSE ALMAK İÇİN DEĞİLDİR... BELKİ MÜHİM BİR TİCARET İÇİNDİR...
    Öyle değil mi? En kaliteli kumaştan en mükemmel bir takım elbisenin fiyatı:10 ALTIN..
    Şimdi sen kalkıp da 1000 ALTIN verip BİR TAKIM ELBİSE istersen; dükkancı da “bu adam uçmuş” der bi kazık da o atar…
    Temsilden HAKİKATE geçiyoruz..
    Aynen onun gibi insandaki MANEVİ CİHAZLAR ve DUYGULAR ki herbirisi hayvana nisbeten YÜZ DERECE DAHA MÜKEMMEL OLARAK VERİLMİŞ...
    Meselâ güzelliğin bütün mertebelerini fark eden İNSAN GÖZÜ;
    ve yiyeceklerin bütün çeşit çeşit kendine has lezzetlerini ayırabilen İNSANIN DİLİ;
    ve hakikatlerin bütün inceliklerine nüfuz eden İNSANIN AKLI;
    ve mükemmelliğin bütün çeşitlerine aşık İNSANIN KALBİ gibi sair cihazları âletleri nerede;
    hayvanın pek basit yalnız bir iki mertebe inkişaf etmiş âletleri nerede?
    İŞTE 10 ALTIN KADAR KABİLİYET VERİLEN HAYVANIN VAZİFESİNİ YERİNE GETİRMESİ; EN MÜKEMMEL KUMAŞTAN ELBİSEYİ EFENDİSİNE GETİRMESİ gibi…
    1000 ALTIN KADAR KABİLİYET VERİLEN İNSANIN DA; EVVELKİ HİZMETKâRI TAKLİD EDİP…
    EVVELKİ HİZMETKÂR KİMDİ?
    HAYVAN.. DEĞİL Mİ…
    İŞTE İNSAN DA “HAYVANI TAKLİD EDERSE”..
    Yani SADECE YER İÇER YATAR ise.. ELBETTE KENDİSİNİ HAYVANDAN YÜZ DERECE FAZLA CİHAZAT İLE DONATAN EFENDİSİNİN KARŞISINA ÇIKARILDIĞINDA AZAR İŞİTECEK; DOLAYISIYLA “EMANETİN HESABI” KENDİSİNE SORULACAKTIR.. değil mi?
    Cenabı Hak bunu şöyle bildirir:"De ki: Rabbinizden size hak (gerçek) gelmiştir. Artık dileyen inansın dileyen inkar etsin." ( Kehf suresi 29 )

"Biz ona (insana) yolu gösterdik. İster şükreder isterse nankörlük yapar." (İnsan suresi 3)
    Arzın halifesi olan insanın büyük ve küçük her ameli görevli melekler tarafından kaydedilmektedir.
    İnsan ipi boğazına sarılıp istediği yerde otlamak için başıboş bırakılmamıştır. Belki bütün amellerinin suretleri alınıp yazılır ve bütün fiillerinin neticeleri muhasebe için zaptedilir.
    Kuran bunu şöyle bildirir: "Üzerinizde koruyucu kiramen katibin (değerli yazıcı) melekler var. Bunlar siz ne yaparsanız hepsini bilirler." (İnfitar suresi 10-12)

"İnsanı biz yarattık nefsinin ona ne vesvese verdiğini biliriz. Biz ona şah damarından daha yakınız. İnsanın sağında ve solunda iki melek oturmuş kayıt alırlar. Her ne söz söylerse mutlaka onun yanında hazır bir gözcü vardır." (Kaf suresi 16-1

İnsanın ehemmiyetli rütbesi ve dünyada yaptıklarının karşılığını diğer alemde görecek olması böyle bir kitabeti gerektirir.
    Nasıl ki medya mensupları sıradan bir vatandaşın peşinde dolaşmazlar. Ama başbakan gibi yüksek bir mevkide olanı gölge gibi izler her yaptığına dikkat eder ağzından her çıkanı kaydederler.
    Onun gibi ARZIN HALİFESİ olan insanın her yaptığı meleklerce yazılır her söylediği kaydedilir.

Meleklerin bu mühim görevi nasıl yaptıkları meçhulümüz olmakla beraber GÜNÜMÜZ KAYIT CİHAZLARI meseleyi anlamamıza yardımcı olabilir.
    Sözgelimi gizli kamerayla bir kimsenin yaptıkları tesbit edilebildiği gibi uydudan çekilen fotoğraflarla parkta gazetesini okuyan birinin hangi gazeteyi okuduğu görülebilmektedir.

İnsanın her amelinin kaydedilmesinin herkesce vicdanen tasdik edilen bir örneği HAFIZADIR.
    Cenabı Hak bu hafıza vasıtasıyla YENİDEN DİRİLMENİN O BÜYÜK MAHKEMESİNDE herşeyin nasıl ortaya çıkacağını göstermektedir.
    Zira her insanın hafızasında KENDİ HAYAT FİLMİ ana hatlarıyla hatta bazan ayrıntılarıyla bulunmaktadır.

Kuranın bildirdiğine göre “Allah o büyük mahkemede insanın unuttuğu şeyleri tek tek sayacaktır.” (Mücadele suresi 6)
    Ezel ve ebedi kuşatan bir ilmin sahibi bir Zatın kelamı olan Kuranda diğer alemde gerçekleşecek bir muhasebe tablosu şöyle anlatılır:

"Onları mahşere toplar hiç kimseyi geride bırakmayız. Hepsi grup grup Rabbine arzedilirler.
    İşte der SİZİ İLK YARATTIĞIMIZ GİBİ BİZE GELDİNİZ. Fakat siz SİZİN İÇİN BİR HESAP ZAMANI YAPMAYACAĞIMIZI SANMIŞTINIZ."
    O gün KİTAP / amel defterleri ortaya konulur. Mücrimleri bulundukları dehşetten titreşiyorlar bir halde görürsün.
    "EYVAH! derler YAZIKLAR OLSUN BİZE. BU NASIL KİTAP! NE KÜÇÜK KOYMUŞ NE BÜYÜK; HER ŞEYİ TEK TEK SAYMIŞ."
    HER YAPTIKLARINI ÖNLERİNDE BULURLAR. RABBİN KİMSEYE ASLA ZULMETMEZ." ( Kehf suresi 47-49)

Şu yeryüzü sahnesinde her yaptığının meleklerce kaydedildiğini bilen insan "BEN BAŞIBOŞ DEĞİLİM ve VAİFEDAR BİR YOLCUYUM” der İYİ POZ VERMEYE ÇALIŞIR...
    Ve kulaklarında hep şu İlahi hatırlatmalar çınlar:

"İNSAN BAŞIBOŞ BIRAKILACAĞINI MI SANIYOR?" (Kıyamet suresi 36)

"YOKSA Sİ; BİZİM SİZİ ABES BOŞUNA YARATTIĞIMIZI ve BİZE DÖNDÜRÜLEMEYECEĞİNİZİ Mİ SANDINIZ?" (Müminun suresi 115)
    İnsanın ebede uzanmış emelleri ve kâinatı kaplamış fikirleri ve ebedî saadetlerinin her çeşitine yayılmış arzuları gösterir ki;

BU İNSAN EBED İÇİN YARATILMIŞTIR ve EBEDE GİDECEKTİR...

BU DÜNYA ONA BİR MİSAFİRHANEDİR ve AHİRETİNE BİR “BEKLEME SALONUDUR”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 9 Mayıs 2009; 3:09:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

Kesinlikle benim de bu tarz sorular aklımı oldukça meşgul ediyor ve açıkçası üzerine gittikçe soğuyorum dinden. Sonuç olarak eğer biz özgür bir iradeye sahipsek, düşünerek hareket edebiliyorsak bu kader ile ters düşüyor. Yani zaten vereceğimiz kararlar, yapacaklarımız belli ise insanın özgür bir iradeye sahip olduğu nasıl söylenebilir ? Ve eğer alın yazısı diye birşey varsa o bahsettiğin meleklere neden ihtiyaç vardır, zaten belliyse herşey ? Din daha çok toplumlardaki düzeni sağlamak gibi bir amaca hizmet ediyor gibi geliyor bana ama boyumu aşıyor bu laf da, konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim çünkü..

Kısa ve öz arkadaşlar belki kızabilirsiniz ama gerçek bu islamda mantık olmaz
    sadece denilen yapılır fazla derine inmeyin bende cok araştırdım bu konuları, sonuç islamda mantık olmaz ve Allah cc nedensiz bir sey yaratmamıştır...

Not: gordon01 bilgiler için çok teşekürler bunlar arkadaşımıza yardımcı olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygt.e -- 9 Mayıs 2009; 3:01:52 >

• Orjinalden alıntı: cause_of_death

"...Zaten günümüzde ateistlik dünyada giderek daha fazla bir kitleyi etkiliyor.."

yanlışın var, bak korkanlar var forumda. bu da senin ifade ettiğinin tam tersini gösteriyor.

Vaad edilen nedir? Ebedi içinde kalınacak olan Cennet ve Cehennem.
    Ateist' im diyen ama tam tersine dine inançlı olanlar birlikte yine aynı güzellikte yaşayan ve aynı güzellikleri paylaşan biri KAYBEDER.

farzı misal Allah' ı tenzih ederim, diyelim ki ne cennet ne de cehennem var.
    o halde ateist olan biri ama benim yukarıda tarif ettiğim manada, eline ne geçecek ateist olmasıyla? HİÇ. inançlı biri ve gerçekten iman etmiş biri ise vaad edilen ödülü almak için hayatını feda edip, kötü bir hayat mı yaşıyor ki yoo; burada hemen din sorgulaması yapılmalı o zaman. islam dini nedir, ne diyor? aynı güzellikleri yaşa, paylaş, kavgasız gürültüsüz bir hayat sür ama.. ya cennet ve cehennem varsa? hiç mi ip ucu yok, bir belirti, en ufak bir olasılık dahi, inançsız birini inançlı hale getirir, getirmeli bence. çünkü yaşanılacak olan kayı ne uğruna olacak? bu kaybın karşılığında ateist olan birinin elinden ne alınacak? ama dikkatinizi çekerim yukarıdaki tarif ettiğim kıyaslamayla, yoksa inançsız olup da katliam yapanlar var, onları telafuz bile etmeye gerek yok..
    yine de bildiğini okuyan olacaksa, kaybetmemek istedikleri bir şey var demektir. onu da biliyorum ama yazmayacağım, bilen biri yazsın bakalım kim biliyor..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.