Şimdi Ara

Ne Yapmaya Geldik? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu soruları sormaya başladıktan sonra göreceksin cevaplar yok.verilen cevaplarda saçma sapan.yok işte anlayamayız biz.yok bize verilen bir nimet falan filan.açıkçası ben inanmıyorum.inanmamam için daha çok sebep görüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ax

bu soruları sormaya başladıktan sonra göreceksin cevaplar yok.verilen cevaplarda saçma sapan.yok işte anlayamayız biz.yok bize verilen bir nimet falan filan.açıkçası ben inanmıyorum.inanmamam için daha çok sebep görüyorum.

hmm düşüncene göre doğdun ve ölünce herşey bitecek ??
    ya düşündüğün yanlışsa
    burada o kadar kişi yorum yazmış kaçını okudunda hala burada böyle bir yorumda bulunuyorsun?
  • Epiktetos'un düşünceler ve sohbetler isimli kitabını ( derleme aslında ) oku, çok cevap bulacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

-Yine islam dinine göre Sağ ve Sol omuzlarımızda melekler vardır. Günahımızı ve sevabımızı yazarlar an ve an.Öldükten sonra bu defterler açılır. Peki sorarım herşeyin üstünde olan tanrı neden bu meleklere ihtiyaç duyar?Aynı bağlamda görevleri olan meleklerde dahildir. Azrail mesela neden can alır ? Sırası gelen yine aynı düzende azraile ihtiyaç duymadan ölemezler mi?

-Akşam ezani kısadır ve birtek akşam namazında farz erken kılınır.Nedeni ise islam dinine göre kıyamet akşam ezanı sonrası kopacaktır. Peki dünyada bir çok saat dilimi ve buna bağlı ezan vakitleri bulunuyor. Nasıl olucak?

Son olarak Dinler öncesi yaşayan insanlar ne olacak?

Bunlar aklıma geldi şuanda aslında çok var.

İlk soruya mantığımla cevap vereyim.Kaderi biz farkında olmadan kendi özgür irademizle,kendi isteğimizle gerçekleştiriyoruz ve bunu gerçekleştirişimiz Allah'ın bizi kukla gibi kullanmasıyla olmuyor.O sadece hangi seçimi yapacağımızı ve cennete mi cehenneme mi gideceğimizi biliyor.Fakat bizi kukla gibi kullandığına inanmıyorum.Eğer yazılmış bir oyun varsa bile o oyunu kendi isteğimizle oynuyoruz.2. soru ise bayağı çetrefilli fakat bence meleklerin var olma sebebi Allah'ın bize "Sizden üstün canlılar da yaratabiliyorum." mesajı vermesi,yani Allah istese su ve yemeğe ihtiyacı olmayan,uyumayan,sürekli çalışan canlılar da yaratabiliyor.Ayrıca her işi Allah yapsaydı misal can almaya gelseydi daha insanlar ölmeden Allah'ı görürdü.Yani her işi Allah yapsa onun bir gizemi kalmazdı.3. soruya ise cevap veremiyorum,onu gelecek gösterir.Belki de Müslüman ülkelerin saatlerine göre gerçekleşir veya ileride tüm dünya Müslüman olur.Kim bilir?Allah bilir.4. soruya ise Hz.Adem demek istiyorum.Bizler Adem ve Havva'nın çocuklarıyız,ilk insanlar o ikisinin öğretilerinden koptuysa bu onların suçudur.Dini bilgim ne yazık ki pek yoktur,mantığımla cevap vermeye çalıştım o yüzden Kur'an'la çelişebilir.

Benim merak ettiğim ilk insanlara hep "Beyinleri yavaş çalışıyor.Yok şöyle aptallar böyle aptallar." falan deniyor.E o zaman affedersiniz Adem de mi aptaldı?Bu bana saçma geliyor,bence ilk insanlar bizden kat kat zekiydi.Arada insanlar tüm bilgilerini unutmuş olmalı bence.

• Birincisi şu çok düşünme bunları delirirsin yok ruhsal sağlığın bozulur falan diyen arkadaşlar kusra bakmasınlar ama cahildirler. Düşünmek insanın yapabileceği en iyi şeydir. Düşünen insanlar hayatta gerçekten bir şeyler yapabilir. Düşünmezsen hayatta amacını bulamazsın. Beni Allah yarattı ona hizmet etmekten başka amacım yok der ot gibi yaşarsın. Düşünerek kimse delirmez. Düşünmek insanı deli yapmaz. Boş işlerdir bunlar. Din istismarcıları tarafından uydurulmuş şeylerdir. Çünkü bilirler ki düşünen kitleleri kontrol etmek zordur.

Asla düşünmekten vazgeçilmemelidir. Düşünürsen anlarsın ki sana yutturulmaya çalışan bir çok şey aslında yanlış. Başkaları senin için bir şeyler düşünürse sen koyun gibi yaşarsın. Memleketim insanı gibi yaşarsın. Başkalarının senin için düşünmesine izin vermezsen hayatın amacını bulabilirsin. Hani ilk sayfada yazmıştım ya mutluluk diye. Bu gün coca cola reklamını izlerken bi anda ilk defa dikkatimi çekti bu reklam.
    [DHTUBE=
    http://www.youtube.com/watch?v=mVgcq5fbSBs]

İşte bu reklam. Bu reklamda hayatın amacını anlatmış güzel bir şekilde.

Eğer işin içine dini katarsan hayatın amacını falan bulamazsın. Kendine bir tek amaç edinirsin. Fakat onun seni mutlu edip edemeyeceğini bilemezsin. Ve eğer bu ibadetlerle dolu yaşam seni mutlu etmezse sen mutlu olamazsın. Ve hayatın amacını gerçekleştiremezsin. Bunu kimsenin dini inancını etkilemek için söylemi,yorum.
    Fakat eğer hayatın tek amacı Allah'a iman etmekse o zaman bu herkesin isteyebileceği türden bir amaç değildir. Bu doğrultuda kimileri mutluda olamaz. Eğer dünyada mutlu olamıyorsan, kendini olup olmadığı bile bilinemeyen şeylere kaptırıp hayatını boşa harcıyorsan bu dünyanın en büyük kaybıdır işte. Çünkü bu hayatı boşa harcamaktır. Bu hayatı bir kere yaşayacaksın. İşte bu yüzden mutlu olmaya bak.

• Peki Allah bizi neden yaratti ?

"Allah bizi ona kulluk etmemiz icin yaratti" demeyin.Onun buna ihtiyaci yok.

Bence bizi oylesine yaratti.Yani o yanliz...

Ay dusundukce kafayi yiyecem.
  • quote:

Benim merak ettiğim ilk insanlara hep "Beyinleri yavaş çalışıyor.Yok şöyle aptallar böyle aptallar." falan deniyor.E o zaman affedersiniz Adem de mi aptaldı?Bu bana saçma geliyor,bence ilk insanlar bizden kat kat zekiydi.Arada insanlar tüm bilgilerini unutmuş olmalı bence.

İlk insanların beyinlerinin bizim kadar gelişmediği çok aşikardır. Bunlar kanıtlanmıştır. Eğer bizim kadar zeki olsalardı zaten ateşi bulmuşlar şunu bulmuşlar bunu bulmuşlar kimse uğraşmazdı. Taştan tekerlek yapacaklarına daha o zamanlar uzay gemisi yaparlardı. İlk insanlar bizden kat kat zekiydi? Nasıl olabilir ki bu? İlk insanların bizden zeki olmadığı kanıtlanmıştır bir kere. Sen ilk insanlar diyince neyi anlıyorsun? İnsanın kökenini biliyor musun? Mağrada yaşayan insanları. Sonra toplu hayata geçmelerini. Mağraya resim çizmelerini. Konuşmayı sonradan öğrenmelerini? Bunları biliyor musun? Bunlar daha 1. sınıfta öğretiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

quote:

İlk insanların beyinlerinin bizim kadar gelişmediği çok aşikardır. Bunlar kanıtlanmıştır. Eğer bizim kadar zeki olsalardı zaten ateşi bulmuşlar şunu bulmuşlar bunu bulmuşlar kimse uğraşmazdı. Taştan tekerlek yapacaklarına daha o zamanlar uzay gemisi yaparlardı. İlk insanlar bizden kat kat zekiydi? Nasıl olabilir ki bu? İlk insanların bizden zeki olmadığı kanıtlanmıştır bir kere. Sen ilk insanlar diyince neyi anlıyorsun? İnsanın kökenini biliyor musun? Mağrada yaşayan insanları. Sonra toplu hayata geçmelerini. Mağraya resim çizmelerini. Konuşmayı sonradan öğrenmelerini? Bunları biliyor musun? Bunlar daha 1. sınıfta öğretiliyor.

Belki ilk insanların kalıntıları yok oldu?Nereden biliyoruz?Ayrıca yanılmıyorsam Hz.Adem'e fizik,kimya vb. bilgiler öğretilmemiş miydi?

• Ben dünya nın 2. (veya daha çok) kez oluştuğuna inanıyorum.Ve bizim dünya da olmamızın amacı bir deney.amerika ve rusya daki biyolojik silahlar bunu kanıtlıyor.bence yakın bi zamanda veya çok sonra onlar patlayacak dünya patlayacak ve sonra tekrar oluşacak.garip değilmi o kadar zengin ülke olan amerika ve rusya nın bombaları etkisiz hale getirmek için parası yok.bence çok saçma buda tanrının bi oyunu.tanrı dünya nın yok olup tekrar oluşmasını istiyor çünkü tekrar oluşursa bişeyler değişebilir dünya evrim geçirebilir mesela yeni ırk yeni canlılar falan.insan ırkı ise en gelişmiş ırk olabilir.sonuçta insanlar Allah Kuran-ı Kerim i indirtmeden önce yine bir şeylere inanıyolardı.insanların içinde olan birşey bu mantıklı düşünenler Allah a inanmıyor.mesela bi arkadaşım var Allah a inanmıyor ve şöyle açıklıyor.''Kuran-ı Kerim bir romandır bende yazayım bi roman Kuran-ı Ahmet koyayım adını''Eğer gerçekten tanrı diye birşey varsa ya bizim üzerimizde deney yapıyor yada insanların dayanağı..

• quote:

Orjinalden alıntı: ballrry

quote:

quote:

Belki ilk insanların kalıntıları yok oldu?Nereden biliyoruz?Ayrıca yanılmıyorsam Hz.Adem'e fizik,kimya vb. bilgiler öğretilmemiş miydi?

Peki sence bir anda çok zeki olarak "yaratılan" insanlar sonradan nasıl olur da aptallaşabilir? Gıcıklık olsun diye Allah mı aptallaştırmış. Anlayamayalım da sınav daha zor olsun aha çok insan yansın diye mesela?
    Böyle bir şeyi siz de ben de kabul etmem sanırım. İnsanların bilinen atası homo erectustur. Dik yürüyen ilk insanlardır bunlar. Bir de australopitekus var. Fakat bunların insanın atası olup olmadığı tam oalrak bilinmemektedir. Australopitekusta da dik yürümektedir işte bu yüzden insanların ilk atalarından olduğu düşünülmektedir.

Her neyse gerek homo erectusun gerek australopitekusun zekası şimdiki insandan çok çok daha düşüktür.
    Bunu geçersek homo sapiensin, yani ilk insanın, yani tam olarak insan olan ilk soyumuz (hani şu mağaralarda yaşayıp ateşi falan bulanlar) zeka seviyesi oalrak şimdiki insandan düşük seviyededir. Yani homo sapiensten önce yaşayan homo erectus,australopitekus ve daha bir herhangi canlı türlerinin fosilleride bulunmuş. Fakat ne hikmetse "ilk insanın" fosilleri bi anda yok olmuş. İlginç.

• quote:

Orjinalden alıntı: dumanga

Ben dünya nın 2. (veya daha çok) kez oluştuğuna inanıyorum.Ve bizim dünya da olmamızın amacı bir deney.amerika ve rusya daki biyolojik silahlar bunu kanıtlıyor.bence yakın bi zamanda veya çok sonra onlar patlayacak dünya patlayacak ve sonra tekrar oluşacak.garip değilmi o kadar zengin ülke olan amerika ve rusya nın bombaları etkisiz hale getirmek için parası yok.bence çok saçma buda tanrının bi oyunu.tanrı dünya nın yok olup tekrar oluşmasını istiyor çünkü tekrar oluşursa bişeyler değişebilir dünya evrim geçirebilir mesela yeni ırk yeni canlılar falan.insan ırkı ise en gelişmiş ırk olabilir.sonuçta insanlar Allah Kuran-ı Kerim i indirtmeden önce yine bir şeylere inanıyolardı.insanların içinde olan birşey bu mantıklı düşünenler Allah a inanmıyor.mesela bi arkadaşım var Allah a inanmıyor ve şöyle açıklıyor.''Kuran-ı Kerim bir romandır bende yazayım bi roman Kuran-ı Ahmet koyayım adını''Eğer gerçekten tanrı diye birşey varsa ya bizim üzerimizde deney yapıyor yada insanların dayanağı..

Dünya tamamen yokolup bir kaç defa tekrar mı oluştu diyorsun yoksa canlılar yokolup tekrar mı oluştu diyorsun? Eğer dünya tamamen yokoldu ve tekrar tekrar oluştu diyorsan bunun hiçbir bilimsel dayanağı yoktur ve anca mitolojide falan olur bunlar. Yani şin içine mucize girmiştir. Bununsa herhangi bir kanıtı olamaz. Eğer canlılar yokoldu da tekrar tekrar oldu diyorsan.Milyonlarca yıllık süreçlerle sürekli olarak baştan baştan evrimleşmesi gerekir bunların. Bunada pek ihtimal yoktur. Eğer bundan sonra tüm canlılar yok olursa milyonlarca(1-2 değil 100lerce) yıllar geçmeliki yeni canlılar oluşmalıdır.

Ayrıca yanlış şurda ki. Sanki her şey bizim dünyamızmış gibi konuşuluyor. Bizim dünyamız dışında milyarlarca gezegen var. Bu gezegenlerden birinde daha yaşam olma ihtimaliyse hiç düşük değil.

• Bir de düşünürken aklıma geldi az önce..Dünyaya Allah'a ibadet etmek için geldik diyorsunuz.Bizi elimiz,ayağımız düzgün yarattığı için..E peki doğuştan özürlü insanlar ne yapacaklar??Tek kolla doğan,tek bacakla doğan,ağzı burnu yer değiştirmiş bir insanın Allah'a ibadet etme amacı nedir?Onların amacı başkaysa onlar insan değil mi?Hani tüm insanlar Allah'a ibadet etmek için gönderilmişti..

Yukarda da yazdım.Neden yarattı Allah bizi?Orası ayrı bi mesele...Ama eşit yaratılmamış...
  • quote:

quote:

Ben dünya nın 2. (veya daha çok) kez oluştuğuna inanıyorum.Ve bizim dünya da olmamızın amacı bir deney.amerika ve rusya daki biyolojik silahlar bunu kanıtlıyor.bence yakın bi zamanda veya çok sonra onlar patlayacak dünya patlayacak ve sonra tekrar oluşacak.garip değilmi o kadar zengin ülke olan amerika ve rusya nın bombaları etkisiz hale getirmek için parası yok.bence çok saçma buda tanrının bi oyunu.tanrı dünya nın yok olup tekrar oluşmasını istiyor çünkü tekrar oluşursa bişeyler değişebilir dünya evrim geçirebilir mesela yeni ırk yeni canlılar falan.insan ırkı ise en gelişmiş ırk olabilir.sonuçta insanlar Allah Kuran-ı Kerim i indirtmeden önce yine bir şeylere inanıyolardı.insanların içinde olan birşey bu mantıklı düşünenler Allah a inanmıyor.mesela bi arkadaşım var Allah a inanmıyor ve şöyle açıklıyor.''Kuran-ı Kerim bir romandır bende yazayım bi roman Kuran-ı Ahmet koyayım adını''Eğer gerçekten tanrı diye birşey varsa ya bizim üzerimizde deney yapıyor yada insanların dayanağı..

Dünya tamamen yokolup bir kaç defa tekrar mı oluştu diyorsun yoksa canlılar yokolup tekrar mı oluştu diyorsun? Eğer dünya tamamen yokoldu ve tekrar tekrar oluştu diyorsan bunun hiçbir bilimsel dayanağı yoktur ve anca mitolojide falan olur bunlar. Yani şin içine mucize girmiştir. Bununsa herhangi bir kanıtı olamaz. Eğer canlılar yokoldu da tekrar tekrar oldu diyorsan.Milyonlarca yıllık süreçlerle sürekli olarak baştan baştan evrimleşmesi gerekir bunların. Bunada pek ihtimal yoktur. Eğer bundan sonra tüm canlılar yok olursa milyonlarca(1-2 değil 100lerce) yıllar geçmeliki yeni canlılar oluşmalıdır.

Ayrıca yanlış şurda ki. Sanki her şey bizim dünyamızmış gibi konuşuluyor. Bizim dünyamız dışında milyarlarca gezegen var. Bu gezegenlerden birinde daha yaşam olma ihtimaliyse hiç düşük değil.

Evet dünya yokolup tekrar oluştu diyorum ya belkide çok çok uzak gezegenlerden izleniyoruz başka canlılar tarafından belkide tanrı kavramı o canlıların yarattığı birşeydir.Kuran-ı Kerim in inmesi fln o teknolojideki canlıların bunu yapma olasılığı vardır.

• @dumanga

Bu dediğin de bir ihtimal. Ancak çok küçük bir ihtimal. Dünya dışı herhangi bir canlıya ilişkin bir şey bilinmiyor. Hatta bu canlıların teknolojisinin bizden yüksek olabileceğine dairde bir şey bilinmiyor. Sadece tahmin ediliyor. Fakat böyle bir şey neden olmasın tabiki. Ancak böyle bir şeyi neden yapsınlar?
    Bu arada dünya yokolup tekrar nasıl oluşabilir? Bunun hiçbir bilimsel açıklaması yoktur. Hadi oluştu diyelim. Tekrar yaşamın başlaması mümkün değildir sanıyorum. Ayrıca dünya nasıl yokoldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 9 Mayıs 2009; 22:31:08 >
  • quote:

@dumanga

Bu dediğin de bir ihtimal. Ancak çok küçük bir ihtimal. Dünya dışı herhangi bir canlıya ilişkin bir şey bilinmiyor. Hatta bu canlıların teknolojisinin bizden yüksek olabileceğine dairde bir şey bilinmiyor. Sadece tahmin ediliyor. Fakat böyle bir şey neden olmasın tabiki. Ancak böyle bir şeyi neden yapsınlar?
    Bu arada dünya yokolup tekrar nasıl oluşabilir? Bunun hiçbir bilimsel açıklaması yoktur. Hadi oluştu diyelim. Tekrar yaşamın başlaması mümkün değildir sanıyorum. Ayrıca dünya nasıl yokoldu?

bilinmediğine eminmisin bi astronot bu sırla ölmek istemiyom deyip dünya dışında canlılar olduğuna dair kanıtımız var diyor.ama nasa bunu saklıyormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: gordon01

Aşağıdaki yazıyı buldum alıntıladım, umarım faydalı olur

Sırların hazinesi olan BİSMİLLAH ile başlarım. Onun ile o hazineyi keşfederim. Ardından; Mahlukatın en hayırlısı dalalet ve yanlışlıkların ortadan kaldırıcısı HZ. MUHAMMED’E (S.A.V) salat ve selam getiririm.

Bugün aşağıdaki soruaların cevaplarını bulmaya çalışacağız beraber inş.
    İnsanın dünyaya gönderiliş nedeni nedir?
    Niçin yaratıldı insan?
    Çevremizde görüyoruz ki; her gün birileri geliyor birileri gidiyor dünyadan..
    Pekiyi nereden geliyor bu insanlar nereye gidiyorlar ve geliş gayeleri nedir?
    Şu kainatın ve içindeki varlıkların Sanatkarı olan Cenabı Hak şu kainatı çok ciddi gayeler için yaratmıştır. Kuran bunu şöyle bildirir:

"Biz göğü yeri ve bu ikisi arasında olanları oyun olsun diye yaratmadık." (Enbiya suresi 16)

"Göğü yeri ve bu ikisi arasında olanları boşuna yaratmadık." (Sad suresi 27)

Başını kaldır kendini tanıttırmak isteyen fa’al ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak. SEN BAŞIBOŞ OLMADIĞIN GİBİ BU HADİSELER DE BAŞIBOŞ OLAMAZLAR. (Sözler)
    Bütün varlıklar kendilerine mahsus dillerle yüce yaratıcıyı tesbih ve takdis ederler.
    Kendilerine verilen görevleri büyük bir zevk ve şevkle yerine getirirler.
    Mesela güneş bir saniye bile geri kalmadan kendine çizilen yörüngede yoluna devam eder.
    Irmaklar bir coşku ile denizlere doğru akar. İnsanın emrine verilen hayvanlar tam bir itaatle ona hizmet eder.

İlahi emirleri yerine getiren bu varlıklar içinde insanlar ve cinler farklı bir konuma sahiptirler.
    Gerçi onlar da "Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım" ( Zariyat suresi 56 ) ayetinin hükmünce ibadetle mükelleftirler. Fakat bunu yapıp yapmamakta serbesttirler.
    Herkesin İMAN karşılığında bu zemin yüzü kadar bağlar ve saraylarla süslü ve bâki ve daimî bir tarla ve mülkü kazanmak veya kaybetmek dâvâsı başına açılmış.
    Eğer İMAN VESİKASINI SAĞLAM ELDE ETMEZSE KAYBEDECEK…
    İnsan ve cinlerin bu farklı konumu onlara verilen İRADEDEN; SEÇME KABİLİYETLERİNDEN kaynaklanır. Onlar bu irade ile imanı veya küfrü iyiyi veya kötüyü güzeli veya çirkini itaati veya isyanı... seçebilirler.
    Pekiyi insanları hayvanlardan ayıran ne? Bu SEÇİLMİŞLİK ne ile ölçülebilir? Bu sorulara bir temsil ile cevap bulmaya çalışalım şimdi.
    Bir adam bir hizmetkârına ON ALTIN verip "Özel bir kumaştan bir kat elbise yaptır" emreder.
    İkincisine BİN ALTIN verir BİR PUSULA İÇNDE BAZI ŞEYLER YAZILI o hizmetkârın cebine koyar bir pazara gönderir.
    Evvelki hizmetkâr ON ALTINA EN KALİTELİ KUMAŞTAN MÜKEMMEL BİR ELBİSE alır.
    İkinci hizmetkâr divanelik edip evvelki hizmetkâra bakıp CEBİNE KONULAN HESAP PUSULASINI OKUMAYARAK bir dükkâncıya bin altın vererek bir kat elbise istedi.
    İnsafsız dükkâncı da KUMAŞIN EN ÇÜRÜĞÜNDEN bir kat elbise verdi.
    O bedbaht hizmetkâr efendisinin huzuruna geldi ve şiddetli bir tedip gördü ve dehşetli bir azap çekti.
    İşte küçücük bir şuuru olan anlar ki İKİNCİ HİZMETKÂRA VERİLEN BİN ALTIN BİR KAT ELBİSE ALMAK İÇİN DEĞİLDİR... BELKİ MÜHİM BİR TİCARET İÇİNDİR...
    Öyle değil mi? En kaliteli kumaştan en mükemmel bir takım elbisenin fiyatı:10 ALTIN..
    Şimdi sen kalkıp da 1000 ALTIN verip BİR TAKIM ELBİSE istersen; dükkancı da “bu adam uçmuş” der bi kazık da o atar…
    Temsilden HAKİKATE geçiyoruz..
    Aynen onun gibi insandaki MANEVİ CİHAZLAR ve DUYGULAR ki herbirisi hayvana nisbeten YÜZ DERECE DAHA MÜKEMMEL OLARAK VERİLMİŞ...
    Meselâ güzelliğin bütün mertebelerini fark eden İNSAN GÖZÜ;
    ve yiyeceklerin bütün çeşit çeşit kendine has lezzetlerini ayırabilen İNSANIN DİLİ;
    ve hakikatlerin bütün inceliklerine nüfuz eden İNSANIN AKLI;
    ve mükemmelliğin bütün çeşitlerine aşık İNSANIN KALBİ gibi sair cihazları âletleri nerede;
    hayvanın pek basit yalnız bir iki mertebe inkişaf etmiş âletleri nerede?
    İŞTE 10 ALTIN KADAR KABİLİYET VERİLEN HAYVANIN VAZİFESİNİ YERİNE GETİRMESİ; EN MÜKEMMEL KUMAŞTAN ELBİSEYİ EFENDİSİNE GETİRMESİ gibi…
    1000 ALTIN KADAR KABİLİYET VERİLEN İNSANIN DA; EVVELKİ HİZMETKâRI TAKLİD EDİP…
    EVVELKİ HİZMETKÂR KİMDİ?
    HAYVAN.. DEĞİL Mİ…
    İŞTE İNSAN DA “HAYVANI TAKLİD EDERSE”..
    Yani SADECE YER İÇER YATAR ise.. ELBETTE KENDİSİNİ HAYVANDAN YÜZ DERECE FAZLA CİHAZAT İLE DONATAN EFENDİSİNİN KARŞISINA ÇIKARILDIĞINDA AZAR İŞİTECEK; DOLAYISIYLA “EMANETİN HESABI” KENDİSİNE SORULACAKTIR.. değil mi?
    Cenabı Hak bunu şöyle bildirir:"De ki: Rabbinizden size hak (gerçek) gelmiştir. Artık dileyen inansın dileyen inkar etsin." ( Kehf suresi 29 )

"Biz ona (insana) yolu gösterdik. İster şükreder isterse nankörlük yapar." (İnsan suresi 3)
    Arzın halifesi olan insanın büyük ve küçük her ameli görevli melekler tarafından kaydedilmektedir.
    İnsan ipi boğazına sarılıp istediği yerde otlamak için başıboş bırakılmamıştır. Belki bütün amellerinin suretleri alınıp yazılır ve bütün fiillerinin neticeleri muhasebe için zaptedilir.
    Kuran bunu şöyle bildirir: "Üzerinizde koruyucu kiramen katibin (değerli yazıcı) melekler var. Bunlar siz ne yaparsanız hepsini bilirler." (İnfitar suresi 10-12)

"İnsanı biz yarattık nefsinin ona ne vesvese verdiğini biliriz. Biz ona şah damarından daha yakınız. İnsanın sağında ve solunda iki melek oturmuş kayıt alırlar. Her ne söz söylerse mutlaka onun yanında hazır bir gözcü vardır." (Kaf suresi 16-1

İnsanın ehemmiyetli rütbesi ve dünyada yaptıklarının karşılığını diğer alemde görecek olması böyle bir kitabeti gerektirir.
    Nasıl ki medya mensupları sıradan bir vatandaşın peşinde dolaşmazlar. Ama başbakan gibi yüksek bir mevkide olanı gölge gibi izler her yaptığına dikkat eder ağzından her çıkanı kaydederler.
    Onun gibi ARZIN HALİFESİ olan insanın her yaptığı meleklerce yazılır her söylediği kaydedilir.

Meleklerin bu mühim görevi nasıl yaptıkları meçhulümüz olmakla beraber GÜNÜMÜZ KAYIT CİHAZLARI meseleyi anlamamıza yardımcı olabilir.
    Sözgelimi gizli kamerayla bir kimsenin yaptıkları tesbit edilebildiği gibi uydudan çekilen fotoğraflarla parkta gazetesini okuyan birinin hangi gazeteyi okuduğu görülebilmektedir.

İnsanın her amelinin kaydedilmesinin herkesce vicdanen tasdik edilen bir örneği HAFIZADIR.
    Cenabı Hak bu hafıza vasıtasıyla YENİDEN DİRİLMENİN O BÜYÜK MAHKEMESİNDE herşeyin nasıl ortaya çıkacağını göstermektedir.
    Zira her insanın hafızasında KENDİ HAYAT FİLMİ ana hatlarıyla hatta bazan ayrıntılarıyla bulunmaktadır.

Kuranın bildirdiğine göre “Allah o büyük mahkemede insanın unuttuğu şeyleri tek tek sayacaktır.” (Mücadele suresi 6)
    Ezel ve ebedi kuşatan bir ilmin sahibi bir Zatın kelamı olan Kuranda diğer alemde gerçekleşecek bir muhasebe tablosu şöyle anlatılır:

"Onları mahşere toplar hiç kimseyi geride bırakmayız. Hepsi grup grup Rabbine arzedilirler.
    İşte der SİZİ İLK YARATTIĞIMIZ GİBİ BİZE GELDİNİZ. Fakat siz SİZİN İÇİN BİR HESAP ZAMANI YAPMAYACAĞIMIZI SANMIŞTINIZ."
    O gün KİTAP / amel defterleri ortaya konulur. Mücrimleri bulundukları dehşetten titreşiyorlar bir halde görürsün.
    "EYVAH! derler YAZIKLAR OLSUN BİZE. BU NASIL KİTAP! NE KÜÇÜK KOYMUŞ NE BÜYÜK; HER ŞEYİ TEK TEK SAYMIŞ."
    HER YAPTIKLARINI ÖNLERİNDE BULURLAR. RABBİN KİMSEYE ASLA ZULMETMEZ." ( Kehf suresi 47-49)

Şu yeryüzü sahnesinde her yaptığının meleklerce kaydedildiğini bilen insan "BEN BAŞIBOŞ DEĞİLİM ve VAİFEDAR BİR YOLCUYUM” der İYİ POZ VERMEYE ÇALIŞIR...
    Ve kulaklarında hep şu İlahi hatırlatmalar çınlar:

"İNSAN BAŞIBOŞ BIRAKILACAĞINI MI SANIYOR?" (Kıyamet suresi 36)

"YOKSA Sİ; BİZİM SİZİ ABES BOŞUNA YARATTIĞIMIZI ve BİZE DÖNDÜRÜLEMEYECEĞİNİZİ Mİ SANDINIZ?" (Müminun suresi 115)
    İnsanın ebede uzanmış emelleri ve kâinatı kaplamış fikirleri ve ebedî saadetlerinin her çeşitine yayılmış arzuları gösterir ki;

BU İNSAN EBED İÇİN YARATILMIŞTIR ve EBEDE GİDECEKTİR...

BU DÜNYA ONA BİR MİSAFİRHANEDİR ve AHİRETİNE BİR “BEKLEME SALONUDUR”

güncel

• quote:

@dumanga

ya bu dünya hakkında daha birçok şey bilinmiyordur ki araştırma yapıyolar.dünyanın yok olması insanların kendi içinde olan çatışmalarından oluyo.yarın bi gün o biyolojik bombalara saldırılırsa dünya yok olur.sonra tozbulutundan tekrar oluşur.dünya zaten böyle oluşmuştu.yeniden yaşamın başlaması için ya tanrı tekrar insan yaratıyor,yada şu uzaklardaki canlılar dünyaya tekrar insan gönderiyor.bana kalırsa en mantıklı açıklama bu

• quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

Dünyaya bizi "Tanrının" gönderdiğine inanmıyorum. Hayatımızı yaşıyıcaz ve ölücez. Şimdi diyeceklerki hertürlü pisliği , suçu işle o zaman. İnsanlar dine bağlı olmadanda iyi insan olabilirler. Bir iyiliği öbürkü dünyada gideceğini varsaydın cennet için yapıyorsan ne anlamı var ki?

Dostum çok haklısın.Ben de böyle düşünüyorum.Bazen bu düşüncemi dile getiriyorum.Bana dinsiz diyorlar..Demediklerini bırakmıyorlar.Ama bence diğerlerine göre bu düşünce daha doğru..

bende sizden

• quote:

quote:

@dumanga

ya bu dünya hakkında daha birçok şey bilinmiyordur ki araştırma yapıyolar.dünyanın yok olması insanların kendi içinde olan çatışmalarından oluyo.yarın bi gün o biyolojik bombalara saldırılırsa dünya yok olur.sonra tozbulutundan tekrar oluşur.dünya zaten böyle oluşmuştu.yeniden yaşamın başlaması için ya tanrı tekrar insan yaratıyor,yada şu uzaklardaki canlılar dünyaya tekrar insan gönderiyor.bana kalırsa en mantıklı açıklama bu

Dünya biyolojik silahlarla(en azından şimdikilerle) havaya uçmayacak kadar büyük bir gezegen. Bu biyolojik silahlar tüm canlıları öldürebilir ama dünyayı yokedemez. Dünyanın toz bulutu olup tekrar oluşması ihtimali inanılmaz düşüktür sanıyorum. Bu konular hakkında pek bilgim yok anca böyle olması gerekli. Çünkü sürekli sürekli yokolup tekrar gezegenin doğması pek mümkün değilmiş gibi geliyor. Dünyanın toz bulutundan oluşmasıysa o kadar basit değil. Bu toz bulutu dediğin büyük bir enerjiydi. Dandik bir gezegenin oluşturamayacağı kadar büyük. Güneşten kopan parçalar vs vs. Yani bu dediğin mümkün değil. Ayrıca böyle bir şey olsa bile elin uzaylısı buraya neden insan falan gönderiyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Bir de düşünürken aklıma geldi az önce..Dünyaya Allah'a ibadet etmek için geldik diyorsunuz.Bizi elimiz,ayağımız düzgün yarattığı için..E peki doğuştan özürlü insanlar ne yapacaklar??Tek kolla doğan,tek bacakla doğan,ağzı burnu yer değiştirmiş bir insanın Allah'a ibadet etme amacı nedir?Onların amacı başkaysa onlar insan değil mi?Hani tüm insanlar Allah'a ibadet etmek için gönderilmişti..

Yukarda da yazdım.Neden yarattı Allah bizi?Orası ayrı bi mesele...Ama eşit yaratılmamış...

Allah herkesin imtihanını farklı yaratmayı uygun görmüş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.