Şimdi Ara

Ne Yapmaya Geldik? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fazla düşünene Aristo derler fazla düşünme

Felsefeciler bu işin çıkmazına girip kafayı yemiştir.Onlar sapıtmış bari sen sapıtma .Bırak bu işleri yoksa deli olur çıkarsın.

Benimde böyle sorular aklımda vardı ancak irademle bu soruları kafamdan attım.

Mevlana'nında dediği gibi Allah'ı ancak sevgi ile görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik

tanrının gerçekten kendisine itaat edilmesine, tapılmasına ihtiyacı var mıdır ?

Elbette yoktur ama bizi yarattı ve doğru-yanlış arasındaki farkı anlayıp bir seçim yapmamızı istedi yani sadece sınav.Doğru yolda dediğin tapmak değil sığınmaktır.Amaç bu seçim yapmak için yani sıanva girmek için geldik bence.Dünyaya gelmeden neydik ki?Sıramız geldi doğduk ve sadece tek bir şans var tek bir seçim için.İlk sayfadaki bu yorumu görünce direk alıntı yaptım gerikalan mesajları okumadım söliyimde yanlış anlaşılma olmasın.
  • konuyu açan bir soru sordu bin ah işitti gibi oldu.. böyle soru sorulursa olacağı bu olur.. yeni bir aristo doğurdu forum deriz artık yakında ya da bir üye eksiliriz belki de ..
  • @The souls migration

Soruda bir gariplik olduğunu sanmıyorum. Cevap almak istenmese bu konu açılmaz zaten. Bin ah işitmek gibi değilde farklı cevaplar alarak düşünmektir bu.
  • Az önce yazılanları okurken elektrikler kesildi. Zifiri karanlıkta bi an için aptallaştım. Ayağa kalktım sağa sola bakındım hiç bir ışık yok. Gece kesilmesi de ayrı fena oluyomuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

@The souls migration

Soruda bir gariplik olduğunu sanmıyorum. Cevap almak istenmese bu konu açılmaz zaten. Bin ah işitmek gibi değilde farklı cevaplar alarak düşünmektir bu.

yok aristo örneğini veren üyemize hitaben, konuyu açan üzerine alınmasın. zaten sorusunda en altta vermiş veriştirmiş.. o yazının altına imza atmadan geçemezdim. nitekim atmış olduk.. hem huyumdur hem de biraz inadına oldu...
    bu arada imzası da güzel üyenin. " *İpe de götürse şereften yoksunlar,tükenmeyecek Atatürk diye bağıranlar...!!!" bu konuda da düşünmeye davet yapsa iyi olur. bir konu açsın bence, ne düşünüyorsunuz diye.. ben de iştirak ederim, görürsem..

• Oyle dusunmuceksın boyle
    Hayat boşş , pompala coshhh
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arukard

Tanrı herhangi bir tanrı kavramıdır. Yani bir Tanrıdan bahsedilirse ona Allah değil Tanrı denir. Eğer herhangi bir Tanrıyı baz alarak konuşuyorsan dinleri arka plana alıyorsan o halde Tanrı diyeceksindir. Yani kısacası bu kadar tutucu olmayın. Kelimeleri anlayın biraz. İrdeleyin.

Konuya gelince. Hayata gelişimizin bir amacı olsada bunu bilmiyoruz. Kimsede bilemez. Olay amaca yönelik yaşamak değil istenildiği için yaşamaktır. Herhangi bir amaç düşünürsen bulman imkansızdır.
    Amaç sınav mı? Peki bu sınava girmek istiyor muyum? Eğer bu sınav bana boş geliyorsa hayatın tek amacı olan sınava neden girmek zorundayım? Eğer bu sınava girmek istemiyorsam o halde yok mu olmalıyım.

Dünya amaçsızdır. Bizim tek amacımız hayatın bizi en mutlu edecek tarafını bulup öyle yaşamaktır. Eğer katliamlar beni mutlu ediyorsa katliamlarla yaşayarak ben mutlu olabilirim.
    Eğer seni mutlu edenler müzik,sinema, arkadaşlar, hoş sohbet, eğlenceyse o halde böyle yaşamalısın. Elbet hayatta seni mutlu eden şeyler vardır. Eğer yoksa hayattan hiçbir zevk almıyorsun demektir buda yaşamıyorsun demektir. O halde ölmekle yaşamak arasında bir fark yoktur senin için. Ama bence hayatta mutlu olabildiğin şeyler bulabilirsin. Herkes bulabilir. İşte bunları bulup böyle yaşarsan mutlu olursun.

Süper bir işe sahip olup süper zengin olmak insanı bazen mutlu etmeyebilir. Belki o adamı mutlu eden sadece arkadaşlık ve mütevazi bir yaşamdır. İşte bunu bulan kişi gerçekten mutludur. Yani hayatın amacı mutluluktur.

ZÂRİYÂT suresinin 56. ayetinde.
    Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

Gördüğün gibi hayatın amacı yalnızca ALLAH 'a ibadettir.
    Ama gözden kaçırılmaması gereken nokta şudur. Din sadece namaz, oruç, hac, zekat değildir. Bu ibadetlerin ne kadar mühim olduğu ve dinin olmazsa olmazları olduğu zaten bilinmektedir. Ancak yanlış olan sadece bunlara hasredip dinin, sanki sosyal hayat ve insan ilişkileri adına bir şey söylemediği düşüncesidir. Aslında böyle değil.

Din itikat ve ibadetlerin yanı sıra en veciz ifadeyle güzel ahlaktır. Yüce Rabbimiz Hz. Peygamber (sas) 'e hitaben "Şüphesiz ki sen yüce bir ahlak üzeresin. "buyurmak suretiyle Resulullah (sas) 'ın temel görevlerinden birinin yüce, örnek bir ahlakı temsil etmek olduğunu vurgulamaktadır. Yani insanın genel manada ALLAH 'ın koyduğu ölçüler ve sınırlar içerisinde bir hayat sürmesidir.

Hz. Ömer ne güzel söylemiştir.

"Eğer inandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız!" Fazla söze ne hacet...

• quote:

@cause_of_death

Çıkar tabiki sonuçta ne yapacağımızı biliniyor ve anlamı kalmıyor olayın. Ancak bu örnek bu nedenlerden bir tanesi birçok soru daha var sorulması gereken.Ben inanmıyorum artık şahsen inancı olanada olmayana saygı gösterilmesi gerekir.Ancak bana çok saçma geliyor.

tamamen senin dedigin gibi iste allahın bildikleri bizim yaptıklarımızdır zaten o senaryoyu oynamıyoruz,irademizle bir şeyler yapıyorız allah bunları biliyor

ama sana saçma gelen sey olamasaydı yani biz bu yaşadıklarımız yaşamadan yargılansaydık sence kimse ikna olurmuydu işte yaşam o zaten insanlar doğrularını yanlışlarını yaşarlar ve hesabını verirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreygt

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

-Yine islam dinine göre Sağ ve Sol omuzlarımızda melekler vardır. Günahımızı ve sevabımızı yazarlar an ve an.Öldükten sonra bu defterler açılır. Peki sorarım herşeyin üstünde olan tanrı neden bu meleklere ihtiyaç duyar?Aynı bağlamda görevleri olan meleklerde dahildir. Azrail mesela neden can alır ? Sırası gelen yine aynı düzende azraile ihtiyaç duymadan ölemezler mi?

-Akşam ezani kısadır ve birtek akşam namazında farz erken kılınır.Nedeni ise islam dinine göre kıyamet akşam ezanı sonrası kopacaktır. Peki dünyada bir çok saat dilimi ve buna bağlı ezan vakitleri bulunuyor. Nasıl olucak?

Son olarak Dinler öncesi yaşayan insanlar ne olacak?

Bunlar aklıma geldi şuanda aslında çok var.

Kesinlikle benim de bu tarz sorular aklımı oldukça meşgul ediyor ve açıkçası üzerine gittikçe soğuyorum dinden. Sonuç olarak eğer biz özgür bir iradeye sahipsek, düşünerek hareket edebiliyorsak bu kader ile ters düşüyor. Yani zaten vereceğimiz kararlar, yapacaklarımız belli ise insanın özgür bir iradeye sahip olduğu nasıl söylenebilir ? Ve eğer alın yazısı diye birşey varsa o bahsettiğin meleklere neden ihtiyaç vardır, zaten belliyse herşey ? Din daha çok toplumlardaki düzeni sağlamak gibi bir amaca hizmet ediyor gibi geliyor bana ama boyumu aşıyor bu laf da, konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim çünkü..

Kısa ve öz arkadaşlar belki kızabilirsiniz ama gerçek bu islamda mantık olmaz
    sadece denilen yapılır fazla derine inmeyin bende cok araştırdım bu konuları, sonuç islamda mantık olmaz ve Allah cc nedensiz bir sey yaratmamıştır...

Not: gordon01 bilgiler için çok teşekürler bunlar arkadaşımıza yardımcı olacaktır...

" Allah cc nedensiz bir sey yaratmamıştır..." bu sozun cok dogru fakat diyorsunki "islamda mantık olmaz" bu soyledigine ters duser . islam mantık dinidir...

-Son olarak Dinler öncesi yaşayan insanlar ne olacak?
    -islama göre ilk insan hz. ademdir yani peygamber ilk insanla ilk din vardır zaten insanlık başıboş bırakılmamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogguzko -- 9 Mayıs 2009; 12:36:07 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 27 Eylül 2021; 18:39:21 >
  • quote:

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

Peki...

Bu Dünya alemindeki sınav olmasaydı, Cenab-ı Hak, kullarını direkmen sen sen sen cennete... sen sen sen cehenneme diye yerleştirseydi...

O zaman cehennemdeki şahıs ; " Ben ne yaptım da cehennemde azap görüyorum, beni neden cehenneme koydun da filancı kişi cennette zevk-ü sefa çekiyor ? O da senin kulun, ben de senin kulunum ama aramızda ne fark var ve neye göre beni cehenneme, onu cennete koydun ? " demez mi ?

Burda adalet aranabilir mi ? Ama bu dünyada imtihan olunca kimse itiraz edemiyecek. Herkes bu dünyada ektiğini diğer tarafta biçecek.

Mesela bir öğretmen ; Öğrencilerini hiç bir yazılı sözlü imtahana tabi tutmadan, sen sen sınıfı geçtin, sen sen sen sınıfta kaldın dese ve kendi kafasına göre kimin sınıfta kaldığını, kimin sınıfı geçeceğini belirlese adil olur mu ? Sınıfta kalan öğrenci bu olaya itiraz etmez mi ? " Neye göre ben sınıfta kaldım da neye göre filançı kişi sınıfı geçti ? " demez mi ?

Allah ( c c ) Kullarının ne yapacağını senaryo şeklinde yazmamıştır. Sadece onların ne yapacağını bilir.

Tamı tamına bir örnek olmaz ama en azından kafanızda az çok bir fikir olması açısından bir örnek vermek istiyorum.

Mesela hava durumu spikeri ; " pazartesi, salı, çarşamba günleri aşırı şekilde yağmurlu olacak ve perşembe günü de güneş açacak " dediğinde ; Spiker öyle dediği için mi üç gün yağmur yağıyor ve dördüncü gün güneş açıyor ?

Tabiki hayır. Bilimden ve teknolojiden faydalanıp, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde ne olacağını az çok tahmin edebiliyor. Yani yağmur yağacak dendiği için yağmur yağıyor değil.

Ama Allah ( c c ) tahminde bulunmuyor, kimin ne yapacağını biliyor.

Yani yazılı olan bir senaryoyu oynamıyoruz. Olayların nasıl gelişeceği ( senaryonun seyri ) Allah ( c c ) tarafından biliniyor ve diğer tarafta kimse bulunduğu konum için itiraz etmesin diye de bu dünyada sınava tabi tutuluyoruz.

Dipnot ;

İnançlıyım. İnanmayanlara da saygı duymak lazım diye düşünüyorum ki ; diğer tarafta herkes kendi yaptığından mesul olacak, kimsenin kimseye faydası olmayacak. Tabir-i caiz se her koyun kendi bacağından asılacak.

• sınav vs. çok güzel açıklanıyorda benimde merak ettiğim bişey var; neden bu sınava giriyoruz? yani örneğin bi kuş alıp bakıyoruz evimizde, ne için? bizimle birlikte yaşasın, gezsin dolaşsın etrafta mutlu olalım vs. diye. çünkü bizim hayvan sevgisinide ihtiyacımız var, boş olan bi yanımızı dolduruyor.
    e allahın hiç bişeye ihtiyacı yok, durduk yere insanı(ve diğerlerini) yaratıpta dünyada yaşayıp ölün sonra orda yaptıklarınızdan sorumlu olacaksınız, ya acı çekeceksiniz ya sefa süreceksiniz. demenin ne gereği var. hiç yaratmasın ne biz yorulalım ne o
  • Arkadaşım bunu çok düşünüp kafayı yiyen tasavvufcular var.Normal insanları geçtim bu işin bilginleri tasavvufcular bile kafayı yiyor yani Akışına bırak dinine inanıyorsan sorun yoktur saten.
  • @suicide lafı ağzımdan aldın.. Bu sınavın amacı nedir?Bunu bi bilseydik boşu boşuna yaşamıyoruz gibi gelirdi belki de..

Allah'a beni yarattığı için ibadet edicem kabul..Ama ben beni yaratmasını istiyor muydum ki??Ne zorum vardı da bu dünyaya geldim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

quote:

Birkaç sorumu yazayım.

Peki...

Bu Dünya alemindeki sınav olmasaydı, Cenab-ı Hak, kullarını direkmen sen sen sen cennete... sen sen sen cehenneme diye yerleştirseydi...

O zaman cehennemdeki şahıs ; " Ben ne yaptım da cehennemde azap görüyorum, beni neden cehenneme koydun da filancı kişi cennette zevk-ü sefa çekiyor ? O da senin kulun, ben de senin kulunum ama aramızda ne fark var ve neye göre beni cehenneme, onu cennete koydun ? " demez mi ?

Burda adalet aranabilir mi ? Ama bu dünyada imtihan olunca kimse itiraz edemiyecek. Herkes bu dünyada ektiğini diğer tarafta biçecek.

Mesela bir öğretmen ; Öğrencilerini hiç bir yazılı sözlü imtahana tabi tutmadan, sen sen sınıfı geçtin, sen sen sen sınıfta kaldın dese ve kendi kafasına göre kimin sınıfta kaldığını, kimin sınıfı geçeceğini belirlese adil olur mu ? Sınıfta kalan öğrenci bu olaya itiraz etmez mi ? " Neye göre ben sınıfta kaldım da neye göre filançı kişi sınıfı geçti ? " demez mi ?

Allah ( c c ) Kullarının ne yapacağını senaryo şeklinde yazmamıştır. Sadece onların ne yapacağını bilir.

Tamı tamına bir örnek olmaz ama en azından kafanızda az çok bir fikir olması açısından bir örnek vermek istiyorum.

Mesela hava durumu spikeri ; " pazartesi, salı, çarşamba günleri aşırı şekilde yağmurlu olacak ve perşembe günü de güneş açacak " dediğinde ; Spiker öyle dediği için mi üç gün yağmur yağıyor ve dördüncü gün güneş açıyor ?

Tabiki hayır. Bilimden ve teknolojiden faydalanıp, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde ne olacağını az çok tahmin edebiliyor. Yani yağmur yağacak dendiği için yağmur yağıyor değil.

Ama Allah ( c c ) tahminde bulunmuyor, kimin ne yapacağını biliyor.

Yani yazılı olan bir senaryoyu oynamıyoruz. Olayların nasıl gelişeceği ( senaryonun seyri ) Allah ( c c ) tarafından biliniyor ve diğer tarafta kimse bulunduğu konum için itiraz etmesin diye de bu dünyada sınava tabi tutuluyoruz.

Dipnot ;

İnançlıyım. İnanmayanlara da saygı duymak lazım diye düşünüyorum ki ; diğer tarafta herkes kendi yaptığından mesul olacak, kimsenin kimseye faydası olmayacak. Tabir-i caiz se her koyun kendi bacağından asılacak.

Haklısın olmazdı ancak birde şöyle bir durum var. Zaten insanlar eşit değilki yani ateist anne babanın çocuğu olarak doğmak var birde peygamber soyundan doğmak var..Simdi hiç seçim senin falan demeyin (annem babam ateist değil)

• Evet. Çocuklar aklı erene kadar muafdır. Aklı ermeye başladığı, neyin ne olduğunu kavradığı zaman herşey onun için de geçerlidir.

Yani ateist bir anne babanın çocuğu din kavramının ne olduğuna aklı ermeden ölürse ateist olarak sorgulanacak diye birşey mantıksız olur. Ama belli bir yaşdan sonra aklı ermeye başlar, doğru yolu bulup tövbe ederse geçmişteki yapmış olduğu hatalardan sorguya çekilmez. Sonuçta tövbe etmiş ve tövbe ettiğin zamanda o yapmış olduğun yanlışları birdaha yapmaman lazım. Yani ben yapayım yapayım tövbe edeyim günahlarım affolsun, sonra yine yapayım yine tövbe edeyim gibi bir lüks yok.

Zaten Allah ( c c ) " içinde zerre kadar iman olan cennete girecektir " demiş. Ama yapmış olduğu hataların bedelini ödedikten sonra...

Bu arada bir alman müslüman olmuş ve islam dini ile ilgili birşeyler söylüyor.

--- > Link burda < ---

• quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Fazla düşünene Aristo derler fazla düşünme

Felsefeciler bu işin çıkmazına girip kafayı yemiştir.Onlar sapıtmış bari sen sapıtma .Bırak bu işleri yoksa deli olur çıkarsın.

Benimde böyle sorular aklımda vardı ancak irademle bu soruları kafamdan attım.

Mevlana'nında dediği gibi Allah'ı ancak sevgi ile görebilirsiniz.

Deli olmak ne demek bilirmisiniz?

Eğer onu tanısaydınız peşinden koşabilirdiniz.

Deli kendi dünyasının hükümdarıdır, siz ona hangi gözle bakarsanız bakın.

Siz aşağılanmayı dert ederken o kelimenin anlamını bile bilmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

@suicide lafı ağzımdan aldın.. Bu sınavın amacı nedir?Bunu bi bilseydik boşu boşuna yaşamıyoruz gibi gelirdi belki de..

Allah'a beni yarattığı için ibadet edicem kabul..Ama ben beni yaratmasını istiyor muydum ki??Ne zorum vardı da bu dünyaya geldim..

galiba senin neden böyle sorular sorduğunu anladım bu dünyayı kötü olarak gördüğünden böyle bir dünyada acı çekerek yaşamak istemiyorsun acı ve kötü olan şeyleri sevmiyorsun dünyadaki güzellikleri görmüyorsun ayrıca birde şu var sen yaratılmadan yani sen olmadan daha doğrusu ne sen varsın ne zihnin ne ruhun ne bedenin yaratılmamış birşey nasıl ben yaratılmak istemiyorum diyebilir, ki sen olabilecek en iyi şekilde yaratılmışsın
    ayrıca bu dünyaya neden geldik diyorsun geldiğine göre bir amacı var
    amaç ne diyorsun kaderimiz belli diyorsun yapacaklarımız belli o zaman neden geldik
    şöyle düşün Kaderi hayatında yaşayacağın olaylar olarak gör sende irade ve nefis var sen iradenle hayattaki tecrübenle düşüncelerinle bu yaşadığın olaylarda vereceğin kararlar senin bu dünya hayatının sonundaki pozisyonunu belirleyecek
    peki bu kadar muazzam bir şekilde yaratılmış olduğunu biliyorsun etrafına bak bilime bak heryerde bir mucize var milyarlarca insan var hiçbirinin parmak izi, yüzü çehresi, göz retinası birbirinin aynı değil benzeyebilir ama aynı değil kar tanelerinin hiçbiri birbirinin aynı değil uzayın sonunda ne var bilmiyoruz belkide gelecekte geliştireceğimiz teknolojiyle öğrenme fırsatımız olacak! Atomlardan oluşuyoruz daha nice mucizeler var yeterki araştır araştırdıkça bu dünyada bu kadar muazzam bir şekilde yaratılmışım ve etrafımda bu kadar mucizeler varken sadece yaşayıp ölecek değilim bir amacım var bir şeyler yapmaya birşeyleri başarmaya geldim ve ölüp gidip yok olamam diyeceksin.Her son bir başlangıçtır. 0'a vurduğunda sadece baştan başlamış olursun.böyle bir dünyada böyle bir vücutta yaşarken sadece ölüp yok olacağını düşünmek ahmaklıktır.demekki bu dünyadan sonra hesaba çekileceğimiz bir yer var öyleyse bütün bunları biliyorken hayata isyan etmek neye yarar?

• quote:

Orjinalden alıntı: knightsever

galiba senin neden böyle sorular sorduğunu anladım bu dünyayı kötü olarak gördüğünden böyle bir dünyada acı çekerek yaşamak istemiyorsun acı ve kötü olan şeyleri sevmiyorsun dünyadaki güzellikleri görmüyorsun ayrıca birde şu var sen yaratılmadan yani sen olmadan daha doğrusu ne sen varsın ne zihnin ne ruhun ne bedenin yaratılmamış birşey nasıl ben yaratılmak istemiyorum diyebilir, ki sen olabilecek en iyi şekilde yaratılmışsın
    ayrıca bu dünyaya neden geldik diyorsun geldiğine göre bir amacı var
    amaç ne diyorsun kaderimiz belli diyorsun yapacaklarımız belli o zaman neden geldik
    şöyle düşün Kaderi hayatında yaşayacağın olaylar olarak gör sende irade ve nefis var sen iradenle hayattaki tecrübenle düşüncelerinle bu yaşadığın olaylarda vereceğin kararlar senin bu dünya hayatının sonundaki pozisyonunu belirleyecek
    peki bu kadar muazzam bir şekilde yaratılmış olduğunu biliyorsun etrafına bak bilime bak heryerde bir mucize var milyarlarca insan var hiçbirinin parmak izi, yüzü çehresi, göz retinası birbirinin aynı değil benzeyebilir ama aynı değil kar tanelerinin hiçbiri birbirinin aynı değil uzayın sonunda ne var bilmiyoruz belkide gelecekte geliştireceğimiz teknolojiyle öğrenme fırsatımız olacak! Atomlardan oluşuyoruz daha nice mucizeler var yeterki araştır araştırdıkça bu dünyada bu kadar muazzam bir şekilde yaratılmışım ve etrafımda bu kadar mucizeler varken sadece yaşayıp ölecek değilim bir amacım var bir şeyler yapmaya birşeyleri başarmaya geldim ve ölüp gidip yok olamam diyeceksin.Her son bir başlangıçtır. 0'a vurduğunda sadece baştan başlamış olursun.böyle bir dünyada böyle bir vücutta yaşarken sadece ölüp yok olacağını düşünmek ahmaklıktır.demekki bu dünyadan sonra hesaba çekileceğimiz bir yer var öyleyse bütün bunları biliyorken hayata isyan etmek neye yarar?

+ 1

Yüce yaratıcı herhangi bir olay karşısında sana düşünebilesin olayları tartabilesin diye akıl vermiştir. İyiyi seçersen iyiliği, kötülüğü seçersen kötülügü yaratır. Sende ikisinden hangisini seçtiysen onu yaşarsın.
    Yüce yaratıcı senin neyi tercih edeceğini bilmiyormu ? Elbette biliyor. Hemde tüm hayatın boyunca seçeceklerini. Ama kararları vermek senin elinde. Kendi verdiğin kararlar doğrultusunda doğruyu ve yanlışı yaşıyorsun. Ahirettede bedelini ödersin veya mükafatlandırılırsın. Sonuçta senin seçimine göre yaratılır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.