Şimdi Ara

Ne Yapmaya Geldik? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • up
  • Bir arkadaşa bakıp gitmeye geldik..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

-Yine islam dinine göre Sağ ve Sol omuzlarımızda melekler vardır. Günahımızı ve sevabımızı yazarlar an ve an.Öldükten sonra bu defterler açılır. Peki sorarım herşeyin üstünde olan tanrı neden bu meleklere ihtiyaç duyar?Aynı bağlamda görevleri olan meleklerde dahildir. Azrail mesela neden can alır ? Sırası gelen yine aynı düzende azraile ihtiyaç duymadan ölemezler mi?

-Akşam ezani kısadır ve birtek akşam namazında farz erken kılınır.Nedeni ise islam dinine göre kıyamet akşam ezanı sonrası kopacaktır. Peki dünyada bir çok saat dilimi ve buna bağlı ezan vakitleri bulunuyor. Nasıl olucak?

Son olarak Dinler öncesi yaşayan insanlar ne olacak?

Bunlar aklıma geldi şuanda aslında çok var.

-kader , allahın olacakları önceden bilmesine denir.yaptıklarımız tabiki bizim suçumuz ya da sevaplarımızdır.sorunlusu bizizdir.ancak allah yapacaklarımız önceden bilir.zaman allah katında işlemez ki zaman,mekan ve maddeyi yaratan zaten allahtır.sana bi soru;acaba durduk yere sen cehennemliksin denip cezalandırılsaydın " neden yaşıyorum kesin hesabımı " dermiydin?bi suçu işlemeden ceza almak ilahi adalete yakışır mı?

-melek, islam inancına göre kıçı bezli kanatlı bebek demek değildir.böyle tasvirler islamdışı mitoloji ürünleridir.melek arapça güç-kudret demektir.kuranda allah evreni melekleriye yönetir ifadesinin geçmesini bu mitoloji kahramanlarından nemalanıyor olarak düşünmeyin.bunların islamda yeri yoktur.allahın evreni meleklerle yani güçlerle yönetmesi demek kendi yarattığı düzeni,şuan bütün bilimsel merciler tarafından kabullenilmiş fizik,kimya yasalarıyla yönetiyor anlamına gelir.allahın meleklerden bahsetmesi işte bu yasalardan ileri gelir.yani aklınıza gelebilecek tüm fiziksel ,manyetik,dinamik,kinetik,kimyasal tepkimeler.bu kuralların dışına bu evrende kimse çıkamaz.

-kıyametin akşam vaktinde ,cuma günü ya da belli bi yerde kopacağı kuranda belirtilmemiştir.bunlar aslı astarı olmayan uydurmalardır.islamla uzaktan yakından alakası olmayan saçma sapan insan ürünü hikayelerdir.bunların hadislerde geçtiğini söyleyen olursa bil ki o hadislerde uydurmadır.zaten sizin gibi gençlerin aklını bulandırmak için o hadisler özellikle çıkarılmıştır.

-dinler öncesi yaşayan insanlar diye bişi yoktur.dünyaya gelen ilk insanlar hz.adem ve hz.havva dır.hz.adem zaten kendisi hem ilk erkek hem de ilk peygamberdir.peygamberlerin neden hep erkek olduğuna gelirsek,kendi kızlarını bile diri diri kuma gömen insanlardan bir kadının elçi olarak gönderildiğine inanmalarını bekleyemezsin.

aslında kuran kendini bilimle kanıtlayan bir kitap olduğundan kesinlikle bilimle çelişmez.bilim ilerledikçe islamın da insanlar gözünde gerektiği yerlere ulaşacağını göreceğiz.ama önyargılı davranıp kuranı ve islamı bi kenara itersek biz kaybetmiş oluruz.karar vermeden önce mutlaka tüm kaynaklar araştırılmalıdır.

Çok düşününce işin içinden çıkamıyorum bazen,
    Bazen de çok mantıklı şeyler düşünüp hayatıma ve inancıma devam ediyorum.

İlk durumda olduğum zamanlarda şu şekilde düşündüğüm olmuştu
    Allah'ın çok gelişmiş oyuncaklarıyız.
    Dünyayı, bizleri evreni yaratmış izliyor. kimimiz iyi yöne kimimiz kötü yöne.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreygt

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

Anlamlandıramadığım birçok soru var din/tanrı üzerine..

Birkaç sorumu yazayım.

-Kader konusunda ne yapacağımız bizim elimizdedir ancak tanrı hangi seçimleri yapacağımızı ve sonucunda ahiretteki yerimizi bilir. Peki o zaman neden yaşıyoruz? Sonumuz zaten biliniyor?

-Yine islam dinine göre Sağ ve Sol omuzlarımızda melekler vardır. Günahımızı ve sevabımızı yazarlar an ve an.Öldükten sonra bu defterler açılır. Peki sorarım herşeyin üstünde olan tanrı neden bu meleklere ihtiyaç duyar?Aynı bağlamda görevleri olan meleklerde dahildir. Azrail mesela neden can alır ? Sırası gelen yine aynı düzende azraile ihtiyaç duymadan ölemezler mi?

-Akşam ezani kısadır ve birtek akşam namazında farz erken kılınır.Nedeni ise islam dinine göre kıyamet akşam ezanı sonrası kopacaktır. Peki dünyada bir çok saat dilimi ve buna bağlı ezan vakitleri bulunuyor. Nasıl olucak?

Son olarak Dinler öncesi yaşayan insanlar ne olacak?

Bunlar aklıma geldi şuanda aslında çok var.

Kesinlikle benim de bu tarz sorular aklımı oldukça meşgul ediyor ve açıkçası üzerine gittikçe soğuyorum dinden. Sonuç olarak eğer biz özgür bir iradeye sahipsek, düşünerek hareket edebiliyorsak bu kader ile ters düşüyor. Yani zaten vereceğimiz kararlar, yapacaklarımız belli ise insanın özgür bir iradeye sahip olduğu nasıl söylenebilir ? Ve eğer alın yazısı diye birşey varsa o bahsettiğin meleklere neden ihtiyaç vardır, zaten belliyse herşey ? Din daha çok toplumlardaki düzeni sağlamak gibi bir amaca hizmet ediyor gibi geliyor bana ama boyumu aşıyor bu laf da, konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim çünkü..

Kısa ve öz arkadaşlar belki kızabilirsiniz ama gerçek bu islamda mantık olmaz
    sadece denilen yapılır fazla derine inmeyin bende cok araştırdım bu konuları, sonuç islamda mantık olmaz ve Allah cc nedensiz bir sey yaratmamıştır...

Not: gordon01 bilgiler için çok teşekürler bunlar arkadaşımıza yardımcı olacaktır...

böyle birşey yok.islam bilim ve akıl dinidir.arkadaşın sorduğu tüm soruların yanıtı kuranda vardır.

islam kutsal kitap kuanıkerimde "aklını kullanmayanın üstüne pislik yağdırırız","allah bilimi erkeğe ve kadına farz kıldı" gibi ayetlerle ,islamda akıl ve bilimin nedenli önemli olduğunu vurgulamıştır.

dini konularda lütfen bilmeden konuşmayalım.aksitaktirde bu konudaki bilgisiz arkadaşları daha çok çıkmaza sokuyorsunuz.

• Bu soru forumda cevabı bulunacak bir soru değil. Varoluşçu Felsefe bunu konu edinir. Ve çağdaş filozofların hemen hemen hepsi buna cevap aramıştır.

Heidegger ve Sartre bunların önde gelenleri... Eğer bu konuya ciddi olarak eğileceksen okumanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 21 Mayıs 2009; 2:27:16 >
  • Yukarı
  • ::SadeceÖğrenci:: dostum sende depresyon başlangıcı var aynısı benim başımada gelmişti öncelikle bi doktora görünmeni tavisye ederim verdikleri ilaçlardan sonra kendini çok rahat hissediceksin emin ol şu an senin ne hissettigini anlayabiliyorum....bundan sonra ise tövbe edip islamın gereklerini yerine getirmye başla senden rahatı olmuyacak bu dünyada yap gör
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.