Herkese iyi akşamlar.Aracim 1.3 Linea 2011 model 182000 km de.Aracimin trigeri,kayişlarini ve devirdaimini değiştireyim diyorum.Muhtemelen hiç değişmemiş.Hafiften zincirden ses geliyormuş.Bu bakımlarının yani sıra neleri değiştireyim sizce?Mesela yağ pompasının değişimine ihtiyacı varmı?Mesela şanzıman yağını değiştirmeli miyim?Veyahut antifirizi,direksiyon yağını?Kayislarin oradaki rulmanlar degisiyormu mesela?
Yardımcı olursanız sevinirim.
2011 model 1.3 dize 172000 km de Linea aldım.Hemen aracı bakıma soktum enjektörlerin memelerini yenisi ile değiştirdim.6000 TL sadece enjektörler verdim.Mazot filtresinden tütün herseyini değiştirdim.Shell 5/30 yağ koydurdum.Aracin yakıt tüketimi 9.3 litre diyor şehir içinde.İlk defa 1.3 kullanıyorum araç manuel.Eskisehirre yoğun trafikteyim.Arac ısınmadan gideceğim yere varıyorum.Sizce normalmi?Uzun yolda hiçbir problemim yok 5-5.5 litre arasında geziyor.Sehirici çok degilmi tüketim sizce?Aracı usta devirli kullanacaksın diyor 2000-3000 devir arası o zamanda çok bağırıyor zaten sehiricinde o kadar devir ceviremiyorum.Sadece 1.viteste çeviriyorum.
99 MEGANE 2.0
|
27000 TL iLE KLIMALİ ARAÇ?
2001 palio far ampulu?
|
Yokuşun amacı sizi yormak değil,zirveye çıkarmaktır.... |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.771
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 102.954 (Bu ay: 2.218)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 687 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası