bor power fiyatını gordum (İzmir Metro) 4 lıtre tag hacımlı motorlar ıcın.. 55 TL. daha buyuklerı 80 TL. yağ aldın hadı ortalama 50 lıra olsun.. yag filtresi aldın..ortalama 15-20 lıra..
100-125 lira arası masraf..
Sonuç? Motor sesinde azalma mı? Kesin mi? %10 Güç artışı mı? Kesin mi?
Deger mı? İş degil bence..
Ütopya kuracağıma, o parayla daha kaliteli buji-buji kablosu takarım..bakım yaptırırım arabaya, bulur buluşturur masraf çıkartırım. Madem para çok, harcayacak yer de çok.
sağlıklı bir test yapmak için sadece yağımı ve yağ filtremi değiştirip bor power uyguladım... hava filtresi,buji, benzin filtresi vs şeyleri değiştirmeninde performansa olan katkısını bor powerdanmış gibi algılamamak için. bor power gerçekten bir miktar performans artışı oldu... dedikleri gibi %10 olduğunu sanmıyorum %4-5 civarı olabilir... ses konusunda modifiyeli bir araba kullandığım için farkı duyamadım ama motor içindeki sürtünmeyi azaltığına kesinlikle inandım çünkü hafif volan taktığımdaki gibi oldu aynen araba bu da üretilen gücün yere aktırılana kadar daha az dirençe maruz kaldığını gösterir...
SN LYNX Bor power'in ekonomik olarak pahalı olduğunu söylediğim ilk mesajımda bölmede hata yapmışım ve 50/20000 işlemine 0,0025 tl veya 2,5 krş yazmam gerekirken 0,2 yazmışım. Büyük bir hata olmuş. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Bu hesap hatam bor power'ın ekonomik olmadığı düşüncemin de yanlış olduğu anlamına gelir. Fakat ana mesele sadece ürünün ekonomik olup olmaması değil işe yarayıp yaramaması. Hesap hatası yaptığıma dair mesajın ilk yazıldığında uyaranlar oldu tamam da aradan bu kadar zaman geçmişken konuyu bu noktaya odaklamanız anlamsız. Ayrıca bana veya matematik hocasına rahmet okumaktan ne kastettiğinizi daha açık yazın. Ben forumun seviyesini düşürmemek için sizin üslubunuzla yazmıyorum. Son söyleyeceğim mesajınızın altında (imza deniyor galiba) görünen sözün sahibine uyan bir üslup kullanın ya da aynı üslubu sürdürecekseniz o sözü oradan kaldırın da çelişki ortadan kalksın. Selamlar
Medvet kardeş ben o mesajı senin yazını ilk okuduğumda cevapladım aslında. Sayfaları sırayla geziyordum ve senin mesajındaki hatayı görünce düzelteyim dedim fakat eğer sayfanın tamamını okumuş olsaydım emin ol o konuyu daha fazla uzatıp da senin canını sıkmazdım (zaten amacım da bu değildi) Senin bana yazdığın cevaptan sonra mesajımı tekrar okudum ve gerçekten de kırılmana hak veriyorum ama amacım küçük bi şaka yapmaktı o kadar ve matematik öğretmeni kısmını o yüzden yazdım İmza yazıma gelince; eğer ben o yazının arkasında durmasam şu an bu mesajı yazıyor olmazdım di mi? Sonuçta özür dilemesini bilmekte haksızlık karşısında durmaktır
quote:
Bu arada dünya bor rezervlerinin %70'e yakını ülkemizde bulunmakta.İlerde petrolün tahtına aday olacak bir madendir.Ve bugun bor katkı maddesi üretip-ihrac eden yerli bir firmanın yöneticelinin tehditler aldıgını gördüm akşam haberlerinde.Şüphem uluslarası yağ ve petrol üreten şirketler üzerinde
bilader borun ne oldugunu biliyormusunda yorum yapıyorsun :D
bor yani borax hidrojeni tutan bilinen tek madde ve ileride ki şu an dunyada hidrojenle çalışan baya bir arge çalışması mevcut ileride ki petrolun benim tahminim 150-200 sene daha bitmesine ihtimal yok yerine geçecek olan
hidrojeni depolamaya yardımcı olacak. Bir nevi lpg tankı yerine araca bor tankı takılacak tabiki motorda komple değişecek çünkü hidrojenin benzinli bir içten yanmalı motorda yanması imkansız.
bakınız saguar = sakarya güneş arabası sahimo= sakarya hidrojen arabası
bu cihazlar bizim üniversitenin avrupada dereceye girdiği arge çalışmalarıdır.
Bana da satıcı tavsiye etmişti (tavsiye edecek tabii.. işe yaramaz mı diyecek!!!!!) Kullandım ama bir naneye yaramadı
araç 130 binlerde yağ eksiltiyor. ne yağ eksiltme ne ses ne de tasarruf konusunda bir faydasını görmedim
Bor power hakkında bu sayfalardan onlarca olumlu veya olumsuz yazı oludum ve en sonunda hiç kimyese inanmayıp sonucunu kendim görmek istedim.Benim bu maddeyi kullanmamın sebebi aracım yağ eksiltiyordu veya yakıyordu onun için kullandım.başka bir katkısı olurmu ona bakmayacağım yağ eksitmesini önlüyormu önlemiyormu ona bakacağım.
Castroll yağlarının üzerinde " Bu yağa HİÇBİR katkı maddesi eklemeyiniz yazıyor." Adam boşuna yazmaz.
%20 tasarruf etmek dünyada bir devrim olurdu. Umut tacirliği gibi....
Her tarafı hasta adama vitamin olarak ne içirsen biraz kuvvet verir.... Motorda da hastalık yoksa asla düşünmemeliyiz. Hastalık varsa da bunla geçici basit çözümler ve para tuzakları...
Yağ yakma/eksiltme olayına gelince... Özelikle yaz aylarında ve de tüple ve devirli ve süratli kullanımlarda biraz yakabiliyor. Aracım dikkatli sürüşte yağ yakmayor zira.
ilk önce 55 tl ye 4 lt castrol 10w40 magnetech almıştım yağı değiştirmeye gittiğim yağ satan yerde shell in satış görevlisi ile karşılaştım bana 5 lt lik shell 10w40 önerdi bende kabul ettim aynı fiyata aldım bor poweride usulüne uygun kullandım bakalım yağ eksiltmesini kesecekmi. poweri yeni koyduğum için şimdi yorum yazamıyorum ileriki zamanlarda gözlemlerimi yazmaya çalışacağım.
Bende 1996 corsa var 1.4 LPG li..motora yağ değişiminde borpower koyduk..harbiden motordaki vibrasyon ses olayı baya azaldı..ayrıca araç vites geçişlerinden sonra yağ gibi atıyor kendini öne..çok fark etti arkadaşlar..adamlar boşuna yapmıyor o kadar reklamı bence..yakıt tüketimi 145 kuruştan 123 kuruşa indi..gerçekten büyük fark var beyler..bence deneyin ve devamlı kullanın motor ömrü için bu ürün bence gerekli..bu arada bizim araç 203000 km de..
Ben 1994 reno toros STW LPG li aracımda(90.000 km) 1.5 yıl önce kullandım.Fark olarak yağ değişim süresinin uzadığını gördüm.20\50 yağı 11bin km de değiştirdim.yağın renginde pek bozulmadığını gördüm. eskiden kararma olurdu.
Merhaba
Bahsi geçen ürünleri ben de arabamda kullandım. Arabam 1992 Model Renault Broadway. Arabayı ilk aldığımda Benzin ibresi daha dibe inmeden araba teklemeye başlardı. Sürekli gaz verilmezse stop ederdi. Tamirciye götürdüm. Deponun dibinde pislik var dedi. Çok meşgul olduğunu, daha sonra gelirsem depoyu temizleyeceğini söyledi.
Çıktım oradan. Sonra birinden Nanotech diye bir şey duydum. Aldım. Depo dibe inip araba teklemeye başlayınca depoya bir miktar önce Nanotech koyup depoyu fullattım. Daha ilk doldurmamda gerçekten çok farketti. Depo ilk boşalmada ibre taaa dibe inmesine rağmen arabada en ufak bir tekleme olmadı. Ayrıca yakıt sarfiyatında da bayağı düşüş oldu.
Kesinlikle faydalı bir ürün.
Borpoweri de yağ değişimi sırasında motora koydum. Motor daha sessiz ve ilk kontakta daha rahat almaya başladı. Renault 9 ları bilirsiniz. Genelde ilk kontakta pek çalışmazlar cikle açmazsanız. Benimki 6.-7. kontakta çalışırdı. Borpowerden beri 2.-3. kontakta çalışmaya başladı.
Aracın motoru 210.000 km de.
tam sentetik motor yağı kullanın , tüm bu faydaları göreceksiniz. gerisi yalan olur
Hocam bor power için yazıyorum; Yağ eksiltmeyi bitirir mi? Benim de aracımda kartelcontası yada keçelerden yağ sızıyor. Tamircim kullanalım dedi güvenemedim. Yağ eksiltmeyi kesiyorsa ben de alacağım.. Acil PM den cevap verirseniz memnun olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: VAYA CON DIOS
Hocam bor power için yazıyorum; Yağ eksiltmeyi bitirir mi? Benim de aracımda kartelcontası yada keçelerden yağ sızıyor. Tamircim kullanalım dedi güvenemedim. Yağ eksiltmeyi kesiyorsa ben de alacağım.. Acil PM den cevap verirseniz memnun olurum.
yağ eksiltmeyi kesmez. krank keçesinden yağ kaçıyorsa keçeyi değiştirmekten başka yapacak bişey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
quote:
yağ eksiltmeyi kesmez. krank keçesinden yağ kaçıyorsa keçeyi değiştirmekten başka yapacak bişey yok.
teşk ler...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
quote:
teşk ler...
Borpower, motor eğer yağ yakıyor ise, yağ yakmayı engeller veya minimuma imdirir. Bu sayede yağ eksilmez. Ama bir delik veya açıklık var ise yağ ordan kaçmaya devam eder. Buna Borpower birşey yapamaz.
sonuçda anlıyamadık,
nano bor power yararlımı? zararlımı? yoksa işe yaramaz mı?
quote:
Orijinalden alıntı: oquzdag
sonuçda anlıyamadık,
nano bor power yararlımı? zararlımı? yoksa işe yaramaz mı?
İki sayfa mesaj yazılmış. Hala mı???????
Aracım yağ eksiltiyordu kaçak damlama vs olmadığına göre yakıyor olmalı bor pover kullandım eksilme aynen devam ediyor ben bu konuda faydasını görmedim gözlemlediğim bir faydası var önceden gitiiğim 3.km de fan açıyordu bordan sonra fan açmıyor.