Şimdi Ara

Nano Bor Power'ı test eden var mı? TEST EDİLDİ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
3
Favori
102.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakıt tüketimi faydalarından sadece birisidir.

    sürtünen yüzeylerdeki sürtünme yokolduğunda ısı düşer.
    motor parçalarındaki sürtünme ve ısı düşünce motor ömrü uzar.

    motor yağı ısındıkça özelliğini yitirmeye başlar ve buhar haline dönüşür, ayrıca sürtünerek aşınan segmanlardan yağ kaçışı başlar. Bu iki etken yağ eksiltmesine neden olur. Bor power ısıyı ve sürtünmeyi düşürdüğü için yağ eksiltme yani yağ kaybını %50-%80 oranında ortadan kaldırır.

    Yağ ömrünüz iki kat artar. Yani 10bin kilometrede değişen yağınızı bor powerı doğru uygulayarak, gönül rahatlığıyla 20bin de değiştirebilirsiniz. Yağ değişim masraflarınız yıllık yarı yarıya düşer.

    Buhar haline dönüşen yağ oranında azalma olunca ve kilometre başına harcanan yakıtta azalma olunca egzos emisyonunda düşme gözükür.

    Sürtünme ortadan kalkınca motor ve şanzuman seslerinde azalma olur.

    Motor gücünde yüzde 10 a varan artış olur. Yokuş çıkarken bir devir rahatlarsınız.

    Yukarıdaki faydaları sayesinde hararet sorununuz ortadan kalkar.


    Bu ürün sürtünmeyi yokeder ( yaklaşık 0.00001 gibi bir orana düşürür). yakıt maliyeti yüksek olan ülkemizde ön plana çıkan özelliği yakıt tasarrufu olması tabi ki yadsınamaz ama faydaları sadece yakıt tasarrufundan ibaret değildir. Yukarıdaki faydalarını maddi olarak hesaplarsanız ne kadar kar yaptığınızı görebilirsiniz.




  • dostum galiba hesapta yanlislik var senin. yani dedigine gore km 0.20 kurus yakan arac 50 liraya 20000 km gider. bu da imkansiz tabi:-)
  • bir takım nedenlerden dolayı (gerek yanlış kullanım olsun, gerekse işlevini yapamayacağı, araçla ilgili bir sorun olsun) aracınızda etkilerini göremeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda lütfen ürünü kötülemeden önce üretici firmayı arayıp ilgili teknisyelerden bilgi alınız.

    Almanyadaki teknoloji müzesine girmiş ki bu müze dünyayı değiştiren teknolojik aletler ve ürünleri sergiler, Türk bayrağı altında sergilenen bu ürüne aynı kişinin sürekli olumsuz beyanat vermesi üzücü bir durum.
  • Sn y.seyrek belki düzgün ifade edemedim. Araba km'de 25 krş yakıyor ama ben bu araca yakıt tasarrufu amacıyla önerildiği gibi 20000km'de bir bor power koyarsam 50 ytl olan bor power maliyetini 20.000e bölerek bu rakamı elde ettim.
  • doğru hesaplandığı zaman bu katkının maliyeti 1000 km de 1 tl dir.
  • Benim deneyimimnden çıkardığım sonuç, motor iyi durumda ise söylenilen faydaları göremeyebilirsiniz. Örneğin alman japon ve 100 bin km altında motorlarda (çok temiz kullanılmışsa 150) etkisni hissedilmeyebilir. Motor iyi ise alıpta niye işe yaramadı demeyin.
    Ama bizdeki gibi kuş cinsi aşınmış bir motora sahipseniz ilk günden itibaren etkiyi hissedersiniz. (Kullandığımız kartal 130 bindeydi) Gördüğümüz faydaları, motor çalışma sıcaklığına daha çabuk ulaşıyor fakat hararet yükselmiyor. (Bor'un fiziksel özelliği ile ilgili) Çekiş atışı hisssedilir derecede.
    Yakında bir eski model bir minibüste kullanacağız etkisini yazacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: medvet

    Sn y.seyrek belki düzgün ifade edemedim. Araba km'de 25 krş yakıyor ama ben bu araca yakıt tasarrufu amacıyla önerildiği gibi 20000km'de bir bor power koyarsam 50 ytl olan bor power maliyetini 20.000e bölerek bu rakamı elde ettim.

    ben de onu diyorum.hesapta yanlişlik var.ya da soyle ifade edeyim 50tl:20,000km=0.0025tl apar.burada mutabikiz zaten.matematıgınde degilim işin .sonuc olarak km başina bize maliyeti ceyrek kurus yapar ki bu da çok rahat goz ardi edilebilecek bir tutar.tabi ki bunun en baştaki şarti bahsi geçen faydalari bize saglamasi.
    bu noktada da ben notürüm.yani henuz kullanmadim ama ilerde kullanmayi düşünüyorum.
    burada ki yorumlar sayesinde kararim netleşiyor.ama bir yandan da motorsilki tavsiye ediyorlar.bana borpower daha yakın daha mantıklı geliyor.




  • Teşekkürler Sn y.seyrek haklısınız km'de çeyrek kuruş yapıyor yani benim tüketimime kıyasla %1
  • Sn Sou!
    Amacım ürünü kötülemek değil benim aracımda 3 defa kullanmama rağmen yakıt tüketimi, performans artışı ve ses azalması gibi hissedilebilir değerlerde hiçbir değişiklik olmadığıdır. Ama motoru koruma gibi bizim hissedemediğimiz bir faydası olmuşsa bilemem.
    Buradan anladığım ürün reklamının yapıldığı gibi her araçta işe yaramıyor. Ayrıca bu konuyla ilgili siteye herhangi bir mesaj yazmadan hatta ürünü kullanmadan önce sitesini inceledim. Zaten yakıt tasarrufu konusunda sadece basit bir grafik vermeleri ve bu testin hangi koşullarda, nerede, kaç araç üzerinde yapıldığını, araçların özelliklerini, ortam şartlarını, deneyin laboratuvar şartlarında mı yol şartlarında mı yapıldığını vs... daha birçok ayrıntıyı vermemeleri garip değil mi? Bilimsellik bunu gerektirmez mi?
    Sitenin bir yerinde %15 yakıt tasarrufu sağladığı iddia ediliyor . Almanca testleri açtığımızda bor powerden önce 11.37 lt /100 km tüketen aracın bor powerden sonra 10.46 lt/100 km tükettiği iddia ediliyor hesaplarsanız tasarruf oranı yüde sekiz. % 8. Ama ne hikmetse aynı grafiğin altında yakıt tüketiminde % 11 tasarruf diyor. Yani basit bir işlem dahi doğru yapılmamış yanlış bilgi verilmiş. Ayrıca hani % 15 diyorlardı 11 mi 15 mi bu nasıl çelişki ayrıca hesaplayınca % 8 çıkan oran niye %11 diye verilmiş nasıl olsa siteyi okuyanlar hesap yapamaz altta bizim yazdığımız %11 rakamına inanırlar diye mi düşünülmüş sorusu aklıma geliyor.
    O zaman ben de bir site açıp bir grafik çizsem ve bu ürünün faydasız olduğunu iddia etsem onu da mı ciddiye alacağız.
    Ama ben dikkat ederseniz ürünü kötülemiyorum kendi aracımda hissedilir bir fayda görmediğimi söylüyorum. Amacım ürünü kötülemek olsa ürünü kullandıktan hemen sonra bir konu açar ve olumsuz görüşlerimi yazardım. Fakat dikkat ettiyseniz fikir beyan ettiğim hiç bir konuyu ben açmadım. Ama açılan konularda faydasının mutlak olamayacağını söyledim ve bu konuda yalnız değilim benim gibi kullanıp da fayda görmeyen tanımadığım arkadaşlar da var.
    Sizin tavsiyenize uyarak şirketin iletişim bilgilerine ulaştım ürünü ne şekilde kullandığımı ayrıntılı olarak anlattım ve fayda görmediğimi kullanımımdan kaynaklanan bir hata olup olmadığını sordum fakat yetkililerden bir cevap yok.
    Kişisel fikrim bunu milli mesele yapmamak lazım. Eğer bir ürün iddialarını bilimsel testlerle ispatlayamıyorsa bunu bizden birinin yapmış olması üzücü bir durumdur.
    Selam ve Saygılar!




  • TUV testinde
    yakıt sarfiyatı:
    ------------------1.evre 2.evre 3.evre
    Bor powerdan önce 17,49 14,58 8,67
    Bor powerdan sonra 16,07 12,99 8,11

    Burada ortalamadan sizade 2. evreyi gözöterek bir yüzde hesaplamışlar. Farklı araçlarda farklı yakıt tasarrufu sağladığı için %5 - %20 gibi bir aralık verilmiş.


    Yıllarca kamyon kamyon sattığımız ham borun 1 ton fiyatı yaklaşık 175 dolar. Sonra bunu işleyip bize sattıklarını söylememe gerek yok.
    1 ton işlenmiş borun fiyatı ise 15 milyon dolara kadar çıkıyor. ve artık biz işleyip satıyoruz.
    Çelik mukavemetinde alüminyum, kanser tedavisi, yapay kemik, bilgisayar çipleri gibi alanlarda da kullanılan bu maden ülkemizde de işlenmeye başlandı.
    Bu alanda dünya tarafından onaylanmış, müzelere konmuş bir çalışma doğal olarak milli duygularım kabartıyor ve bu sadece bir başlangıç.


    Sn medvet
    Üretici firma ile ilgili diyalogunuza istinaden size bir mesaj gönderdim.

    17 yıldır bol sıfırlı tekliflerin hepsini geri çeviren ve bu teknolojiyi ülkemizde geliştirmeyi hedefleyen insanların kimseyi kandırmaya çalışmadığını düşünüyorum ki sertifikalar ve motor testleriyle bunu ispatlamışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sou -- 4 Nisan 2009; 12:45:23 >




  • bende bu gün aracıma koydurdum ilk izlenimler bence saçma çünkü zaten yağı yağ filtresi değişen araçta farklılıklar olur ancak kullanıp 2000-3000 km yapıp aynı 2000-3000 de ölçtüğünüz yakıt ile bor kullanıp ölçtüğünüz yakıt farklıysa yada sesinde çekişinde bi değişiklik varsa bu ürün yararlı diyebiliriz. aracım palio sporting 120 hp lpg ile kullanıyorum çekişinde bende farklılık gözlemledim ama bunu yağın yeni olmasına bağladım. yakıtta tasarruf hemen sağlayacağını sanmıyorum yine ölçerim ancak 1000 km sonra daha net bilgiler ortaya çıkar. her gün aracımı sürdüğüm için ne kadar yaktığını hangi yolda hangi devirde kaçıncı viteste çıktığını çok iyi biliyorum o nedenle uzunca bir test ewdip buraya sizlere bilgilendirme yapacağım.

    bor power ın sitesinden kendilerinde 2-3 mail attım saolsunlar hemen cevap verip ilgilendiler. benim başıma gelen olay aldığım ürün daha önce açılmıştı onuda sordum koruma folyosu kullanmıyor musunuz diye. mailde kullandıklarını belirtiler. ancak aldığım yerde açıktı belşki nasıl bişey olduğunu merak edip açtılar bilmiyorum artık :D ya da içine süt koyup sattılar bana :P tek kafama takılan o oldu inşallah bişi karıştırmamışlardır içine.

    olaya birde iktisadi bakmak lazım çoğu arkadaş çok ünlü markaların arge çalışmaları var milyonlarca dolar harcıyorlar demiş. böyle birşey söz konusu değil öncelikle bunu net bir şekilde söyleye bilirim. çünkü yapılan teknolojiler belli takvime göre çıkartılır. örneğin 10 yıllık teknolojiler bellidir. özellike pc sektöründe bu çok net gözükmektedir. bu nedenle bir firma çıkıp hiç yağı değişmeyen araç ya da su ile çalışan araç piyasaya süremez hem ekonomik açıdan daha fazla kar sağlamak için yani bu ürünleri oto parçalarını satan insanlar bizleri çok mu seviyorlar da her yeni teknolojiyi bize sunsunlar adamalrın derdi para kazanmak ve ara ürün çıkartmak. lpg bile daha tam olarak yerleşememişken bu global şirketlerden yeni teknojiler beklemek çok yanlış olur. peki nano power firmasımı tam adınıda bilmiyorum nasıl böyle bir çalışma yaptı bu sorunun cevabıda çok basit. ülkemiz bor açısından dünya rezervlerinin %70 civarı nı bulunduruyor ( tam bilmiyorum yanlış olmasın ama çok olduğunu biliyoruz ) bu nedenle çok ucuz 1 tonun fiyatı yazılmış. bol olduğu için oturup binlerce testlerle nelere yaradığı keşfedilmiş ve bir çok sertifika almış.

    ancak şunuda belirtmeden geçemeyeceğim mail attığımda hangi üründen almam gerektiğini sordum bana piyasada birçok nano power yazan sahte markalar var onlara dikkat edin dava sürecimizde devam ediyor denildi. o nedenle NNT nin ürünlerini aldığınıza emin olun.

    birazda teknik düşüncelerimi yazmak istiyorum her zaman aracıma orjinal ürünler ve süresi geldiğinde parçaları değiştiririm ille kırılıp dökülmesini eskimesini beklemem motor yağınıda 5000 km de değiştiriyordum. orjinal parçalar ve verilen verilere göre araçlara işlem yapmak çok önemli. benim bor powerdaki görüşüm böyle ürünlere inanmam ancak ucuzsa denemektende zarar gelmez. internette çok saçma nano adında aletler var yok hava filtresi borusuna bağlanan tip gibi şeyler. işte bunlar para tuzağı çünkü fiyatları yüksek 200-250 ytl. yani 45 ytl nin çok olduğuna inanmıyorum denemekte fayda var ön yargılı olmaya da gerek yok. eğer objektif olarak faydalarını ve zararlarını tecrübelerimize dayanarak burda yazarsak hem firmaya yararımız olur hemde tüketicileri bilinçlendirmiş oluruz. ben faydalarını ya da zararlarını şöle 1000 km geçtikten sonra yazacağım.




  • Bu kadar reklama rağmen eğer yinede beklenilen tutulma oranı yakalanamışsa ve servisler hala okey dememiş iseler düşünürüm...

    Bu kadar yararlı ise neden servisler koymuyorlar?

    Bana herhangi bir markanın yetkili servisinin bu ürünü önerdiğine dair bir belge gösterebiliyormusunuz? Gösterebiliyor iseniz tamam der bende kendi aracımda kullanırım.

    Son yıllarda buna benzer ürünler çok fazlalaştı. Normal olarak kuşku ile yaklaşır oldum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Bu kadar reklama rağmen eğer yinede beklenilen tutulma oranı yakalanamışsa ve servisler hala okey dememiş iseler düşünürüm...

    Bu kadar yararlı ise neden servisler koymuyorlar?

    Bana herhangi bir markanın yetkili servisinin bu ürünü önerdiğine dair bir belge gösterebiliyormusunuz? Gösterebiliyor iseniz tamam der bende kendi aracımda kullanırım.

    Son yıllarda buna benzer ürünler çok fazlalaştı. Normal olarak kuşku ile yaklaşır oldum.



    ben tanımadığım hiç bir servise güvenmem sonuçtu bizim paramızı nasıl yolacaklarının hesabını yapıyor hepsi bi 120 bin bakıma sokuyorsun herşeyi değiştiriyorlar sağlam ya da değil 1.000 ytl masraf çıkartıyorlar bu şekilde servislere neden güvenelim ki onların tavsiyesini bekleyelim. 2 fren diski 2 balata TWR marka 92.5 ytl ye buldum serviste çalışmayan bir ustamada 50 ytl ye değiştiriryim. bu işlem için servise gitsem ne kadar para alırlar. herkes biliyor zaten bunu neden servislere bu kadar güveniyorsunzu anlamıyorum. ha tabiki direk aile dostu servisçi tanıdığımda var bana çok ucuza yapıyor bazende ona gidiyorum özellikle elektronik arızalarda. yani servislerden bunu tavsiye etmeleri zaten beklenemez onlar böyle 45 ytl lik parçalarla uğraşmazlar. bu aralar bildiğim servislerde bi furya başlamış adı aklıma gelmedi ama görmüşsünüzdür değişik bi motor temizliği yaklaşık 80 tl ye yapıyorlar %10 yakıt tasarrufu bilmem ne falan diyorlar şimdi bunlara güvenip servis söylüyor die yaptırmamız mı lazım.

    ben bu bor power a çok sıcak bakmayanlardandım. fiyatı 45 tl burda aylarca tartışsakta hiç bir sonuca varamayız ancak 45 tl çok fazla değil herkes 1 kere dener beğenir ya da beğenmez kiminin arabasından kaynaklanır çok işe yarar kiminde başka sorunalr açar sonuçta önemli olan bireysel olarak bir fayda sağladı mı sağlamadı mı ondan sonra ya tekrar alır kullanırız ya da bir daha almayız :D ben eğer düşünen varsa alıp denemesini isterim.


    eskiden yağlarımı 65 tl ye falan magnatec alıyordum sonra baska bir yağ denedim 55 tl ye aralarında hiç bir fark görmedin hepside 5000 km sonra azaldı ve çok pislendi sonra sadece yağ satan bi ustayla tanıştım açık yağ satıyordu litresi 7.5 tl 4 litresi 30 ediyor ondan değiştirmeye başladım ve magnatec ya da baska bir markadan hiç bir farkını görmedim. yani benim açımdan yağ maliyeti çok düşük olduğu için böle bi katkıyı kullanmaya karar verdim. eskiye göre 1 yağ değişim parasına 2 kere yağımı değiştiriyorum.




  • Şaşmazda kendi tamirhanesi olan ustam var, garantisi biten araçlarımızı oraya götürürüz, bu ürünü hiç sormadım,aklıma gelmedi, bi ara gidince sorayım...

    Sonucu buraya yazarım.
  • şaşmazda 1 sene önce arkadaşın arabasını yaptırıyorduk orda bi usta bana bunu aldırmak için çok uğraşmıştı çok yararını görürsün falan demişti ozaman inanıp almamıştım :D

    bu arada ilk depomu bitirdim 291 km yol yaptım 25 km sinde bor power yoktu yani 266 km bor power la yaptım km başına 0.144 tl yakmışım bundan öncekinde 154 çıkmıştı ondanda önce 147 çıkmıştı ama 141 gördüğümde olmuştu. aracın ne kadar yaktığını aynı istasyon aynı pompadan depoyu full doldurarak ölçüyorum. açıkcası bor power kullandıktan sonra baya bi devirli kullanmıştım ben 150 yi geçer die düşünmüştüm. bu arada aracım 2003 model palio sporting ( 120 hp ) ilk depo testimde bekleneni aldım kendi açımdan ama tabiki daha öncede söylemiştim 1000 km den sonra ölçtüğüm değerler benim için önemli 2-3 haftaya kadar sanırım net birşeyler söyleyebilirim yakıta faydası olup olmadığı açısından.




  • bu gün beypazarına gittim 212 km yol yaptım uzun yol olarak çok fazla değil ama yine depo yu full doldurup ölçtüm 3000 deviri geçmeden kullandım 145 kuruş yaktım aslında 135 civarı olması gerekirdi sonuçta uzun yoldu. vall yavaş yavaş yakıta hiç bir etkisi olmadığını düşünmeye başlıyorum. tabi sitesinde mi ne okumuştum 900 km sonra tam etkisini gösterir diye. toplam barla 500 km yi geçti neyse bakalım daha çok ölçüm yapcam umarım az da olsa yakıta etki eder.
  • arkadaşlar bu bor pover denilen şeyi bizzat kullandım ama abartıdan ibaret performans artışı falan hikaye ama şöyle diyebilirim sesinde çok az da olsa farkedilir bir azalma olduğunu inkar edemem tabikide.bana yağ daha az yakar bunu koyarsan dediler hala aynı yine yağ değişimi gelmeden bir dünya yağ yakıyor.diyeceem o ki değmez ama şöyle bi şey var paran varsa dene bi zararını görmedim.
    deneyen bir pişman denemeyen bin pişman derler ya onun gibi bişey
  • Arkadaşlar link vermeyi iyi bilmiyorum ama (http://http://www.gezenbilir.com/index.php?board=4.0) GEZENBİLİRsitesinde OFF ROAD bölümü TEKNİK KONULAR ana başlığı altında MOTOR YAĞINA BOR KATKISI isimli bir başlık var. Buradan bir yazıyı aynen alıntı yapıyorum:
    11000 binde tüm bakımları eksiksiz yapılan gayet ii ve sorunsuz bir hundai ye müşteri ısrarı ile yerli üretim 50 liralık bir bor katkı koydu geçen hafta poryaz ark servisinde araç rolanti vaziyette çalışması gerekli iken 5 dakkikada motor kitledi şaşırdık kaldık .
    saat gibi çalışan motor kilitledi hemen bor firmasındaki yetkililerle irtibata geçildi yarım saat içinde yetkililer aracın başına geldiler
    karter söküldü mortudaki tük kurumların kartere indigi görüldü . gerçek olan tekşey motor sökülünce ortaya çıkdı motor sanki sıfır sandık motor gibi temiz ve kurunsuzdu
    saçma sapan açıklamalar yapan yetkililer olayın basına yansıması korkusundan ve zoraki motordaki hasarın parça ve rektifiye kısmını üstlendiler
    onların açıklaması yıpranmış ve sizin motorun kitliyecegi varmış dediler kitlemiş ayrıyeten kurumlu motora bor konmazmış dediler
    ama kutunızun üzerinde bu ibare yok denince kaçıcak yerleri kalmadı dayak yiyeceklerdi azdaha motor şu an rektifiyede araç yatıyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 12 Nisan 2009; 9:09:44 >




  • Arkadaşlar bir önceki mesajımda aktardığım ve linkini verdiğim olayın devamı ile ilgili mesaj şöyle:
    "motoru poryaz arkadaşımın servisinde merakla beraber dagıttık .... kartere inen pislik çok fazlaydı ..... bu olayın iyi tarafı firma motorun parçalarını karşıladı o da zorla mahkeme tazminatı falan astarı yüzünden pahalıya malolacagını anladılar ..."http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8661.0
    Merak ediyorum ben kullandıma ama bir faydasını görmedim diye mesaj yazdığımda kendisi kullanıp da gördüğü faydaları değil de; ürünün sitesinde geçen "motora hiç bir zarar vermez" gibi ifadeler yazan arkadaşımız neden bu duruma bir açıklama getirmiyor. Hani bu uygulama milli duygularımızı kabartıyordu veya benim Türk teknolojisi bir ürün hakkında oumsuz beyanat vermem üzücüydü falan ya...
    Şimdi bu olay da çok üzücü milli duygularımız incindi




  • ama bence motor parçaları çok aşınmış araçlarda böyle sorunların olması normal sonuçta bor motorun alışık olmadığı bir madde. yağ ustam 2-3 yağ değişiminde yağın çok pisleniyor istersen bi dahakine güzelce bi temizleyim dedi. bor koydurmadan önce bu temizlemeyi yaptık. çok ince bir yağ koydu yaklaşık 3.5 litre arabayı rolantide bi 5 dk çalıştırdık sonra yağı boşalttı hakkaten 5 dk once tertemiz giren yağ çok pis şekilde aktı. sonra yeni yağımızı üzerinede boru koydurduk. belki böyle bir uygulama motorun önce temizlenmesi faydalı olabilir. bu arada temizleme ücreti 9 tl yaptırdım.

    milli duygular konusunda tab iki Türk malı kullanmayı herkes ister ama herkes faydasınıda düşünmek zorunda hiç bir işe yaramayan hatta zarar veren birşeyi kimse kabul etmez. ancak olayı şöyle bakmakmamızda gerekir. atıyorum basit bir ağrı kesini ilaç bile alsak yan etkilerini sıralamışlar 10 000 de bir gözüken etkiler bile olsa bunu yazmak zorunda oldukları için yazmışlar ve bu vakalar görülebilir. ben birazda böyle düşünüyorum. tamam bor power yüzünden çok büyük hasarlar gören araçlar var ama bunun oranı nedir? zaten çok büyük oranlarda hasar ya da fayda sağlamıyor olsaydı şuan burda bu ürünü tartışıyor olmazdık. yaklaşık 600 km dir kullanıyorum aracım 122 000 de ben ne bir faydasını ne bir zararını gördüm. bakalım yağ yakma olayına faydası olcak mı yeni nesil araçların hepsi zaten yağ yakıyormuş. normalde 5000 de yağ değiştiriyordum eğer 7000-8000 gibi değiştirirsem faydası olmuş demektir. ancak ne seste ne de yakıtta bir farklılık göremedim bi gelişme olursa zaten hemen buraya yazarım.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.