Şimdi Ara

Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan'la Ahlat'taki köşkü gezdi: Saray şatafatı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan'la Ahlat'taki köşkü gezdi: Saray şatafatı yok

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan Bilal Erdoğan'la birlikte Van Ahlat'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı köşkünü gezdi.

Nagehan Alçı, "Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. Bir abartı ya da gösterişten bahsetmek mümkün değil…Ben son derece mütevazı buldum Ahlat’taki binayı…" görüşünü savundu.

Alçı, "Ahlat’taki Külliye Van Gölü’nün üzerinde müthiş bir konumda yer alıyor. Çok büyük algısı yaratmayan ama etkileyici bir yapı. İçeri girince bir koridor ve hemen arkasında insanın nefesini kesen bir göl manzarasına açılan bir teras… Yanlış anlaşılmasın, nefes kesen bir ihtişamdan bahsetmiyorum. Aksine sade, bilinçli bir tevazunun hakim olduğu bir yapı görkemini tabiattan alan bir güzelliğe açılıyor. Masmavi suları ile ışıl ışıl Van Gölü ayaklarınızın altında İnsanın tüylerinin ürpermemesi imkânsız… Terasın sütunlarına Selçuklu mezar taşlarının iki replikası konmuş." ifadesini kullandı.

Alçı, "Aşağı inince büyük sergi ve toplantı salonu çıkıyor karşınıza. Karşılıklı duvarlar tarihteki Türk devletlerini simgeleyen kapılara açılıyor.Kapıların arkasında her bir devlet için sembolik birer bölüm olacakmış. Salon ise müze ve etkinlik alanı olarak kullanılacak. Gelelim Cumhurbaşkanının konaklayacağı bölüme… Binanın iki farklı konumunda birbirine eş iki ünite hazırlanmış. Biri Cumhurbaşkanı ve ailesi, diğeri de konuk bir devlet başkanı geldiğinde ağırlamak için.-Sade ama şık bir daire denebilecek bir alan burası. Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. İnce uzun bir hol önce dar bir mutfağa açılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Alçı yazısında şunları kaydetti:

"Ardından küçük, herhangi bir suit otel odasında görebileceğiniz bir oturma odası. Onun yanında iki küçük yatak odası ve en uçta Cumhurbaşkanı ve eşi için hazırlanan ana yatak odası… Çarşaflar ve yastıklar bile konmuş.

25 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan burada konaklayacak. Fotoğrafları görüyorsunuz… Bir abartı ya da gösterişten bahsetmek mümkün değil… Ben son derece mütevazı buldum Ahlat’taki binayı…

Büyük şair Yahya Kemal’in tabiriyle ihtişamı sadeliğinde mahfuz bir eser bu. Peki Ahlat’ta bir Külliye gerekli miydi? Bu fuzuli bir kamu harcaması değil mi? Açıkçası bu seyahate çıkarken ben de kendime bu soruyu soruyordum ve olumsuz cevap verme eğilimindeydim. Gördüklerimden sonra çok net olarak şunu söyleyebilirim: Buraya böyle bir devlet konuk evi inşa etmek kesinlikle doğru karar.

Bu bina ile birlikte Ahlat turizmi kesinlikle canlanacak ve o bölgeye bir iktisadi hareketlenme gelecek. Memleketimizde büyük bir kültür mirasına ev sahipliği yapan ama adeta unutulmuş bir coğrafya ortaya çıkacak, hatırlanacak. 1,5 sene gibi kısa bir sürede tamamlanan ve 39 bin metrekarelik bir alanın üzerine inşa edilen Külliye’nin belli kısımları ziyarete açık olacakmış. Yılda en az bir kez valiler toplantısı burada yapılacak ve bazı devlet başkanları da burada ağırlanacakmış. Yani Ahlat, Türkiye’nin görünen bir yüzü haline gelecek.

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 16 Ağustos 2020; 12:53:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolarla maaş alınmıyor, ahlat'ta saray şatafatı yok, kahvaltıda altın değil peynir ekmek yeniyor, kaldırımlarda park edecek yer yok, avmler dolu, babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Şatafat yoksa itibarda yoktur" çıkarımı ile bu kadını hakaretten Van Gölü'ne atmasınlar?

• İyice gezin görün..2 sene sonra eğitim merkezleri kütüphaneler olacak inşallah hep o saraylar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

İyice gezin görün..2 sene sonra eğitim merkezleri kütüphaneler olacak inşallah hep o saraylar.

Bak o iş zor hocam, chp de gelse, başkası da gelse o iş zor... Rahmetli Ecevit gibi birisi gelirse ancak olur dediğiniz, piyasada öyle adam da yok. Kaldı ki ne olursa olsun Rte nin gitme gibi bir durumu olmayacak. Öyle yada böyle kalacak yine o koltukta.

• Bilal Erdoğanın ünvanı ateş ediyor Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan'la Ahlat'taki köşkü gezdi: Saray şatafatı yok 

"Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi"

• Saray değil, saraycık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mehmet eğit vs bayram meral
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vanın seçilmesi güzel olmuş devletin sadece batıda ceyran etmesi ,bize bakmiyorlar dişlıyorlar diye pkk ya yağ çıkıyordu,diğer doğu illerinede devlet konakla yatırım tesisleri yapılsın sonuna kadar arkasındayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2020; 13:38:35 >
  • O kadar şatafat yok ise yıkıp yenisini yapın. Daha şatafatlı güzel birşey. İtibarda tasarruf olmaz.

• Şehzademiz. Görün görün. Saltanatın sahibiler osmanoğlu ailesi değil artık yeni aile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

Şehzademiz. Görün görün. Saltanatın sahibiler osmanoğlu ailesi değil artık yeni aile.

Süphanallah

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Bu eski hanedenlık

Yenisini shoplayamam korkuyorum başımıza iş gelmesin şimdilik siz konu başındaki fotolarla yetininNagehan Alçı, Bilal Erdoğan'la Ahlat'taki köşkü gezdi: Saray şatafatı yok 

• i5 işlemcili laptop hp

flaver vantülatör

lenevo telefon

ipad mini (ilklerinden 2014 model)

masa lambası

kitaplık

bu da benim fakir sarayım nagihan hanımNagehan Alçı, Bilal Erdoğan'la Ahlat'taki köşkü gezdi: Saray şatafatı yok 

• Cem kullanıcısına yanıt
    Bazı şeyler değişmeyecek ,haklısınız.Ama Çankaya halen dururken abuk sabuk bir isim aday çıkartılmazsa şu an olan sarayların "saray" olarak duracağını hiç sanmıyorum.İnce 2 yıl önce doğrudan söylemişti ne yapacağını.Sırf o hamlesi ile bile oy almıştır zaten.Toplumun bir kesiminin istediği adaylar zaten bu hamleyi derhal yapar.Özellike Yavaş.1 gün gecikeceğini sanmıyorum.
    Yıkmak başka bir şey yapmak ekstra masraf çıkacağından mecbur başka şekilde değerlendirilir.

• maşallah her birinin gözlerinde bizi şatafatla yönetecek o ışığı görüyorum sanki....

nolurdu bunlar bizi yönetseydi de bi lale devri yaşasaydık

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 16 Ağustos 2020; 14:28:54 >
  • bunuda gazeteci diye okuyorlar/takip ediyorlar Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan'la Ahlat'taki köşkü gezdi: Saray şatafatı yok 

• ah canımmm kıyamam.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt

Siyasi kampanyalardan çok etkilenmişsiniz. Seçim kampanyalarında söylenen şeylerin hemen hepsi yalandır. Sadece seçmeni yönlendirmek içindir. Vitrinde yapar görünse bile niyet başka olduğu için sonuçta sizin hayal ettiğiniz şeyler olmaz. Gerçekten insanların kandırılmaya bu kadar ihtiyaç duyması üzücü.

• Allah kahretsin yav, nereden denk geldik bu döneme.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.