Şimdi Ara

Müslüman olmadığınızı söylüyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konusu olduğu zaman söylüyor musunuz yoksa müslümanmış gibi mi davranıyorsunuz. Çevremde anlayışlı, açık görüşlü bu konulara kafa yormuş okumuş etmiş insanlar olmadığı için söylemiyorum dışlanmak damgalanmak kötü olur sadece lisedeyken ergenliğin verdiği cesaretle söylediğim olmuştu oradan da dersimi aldım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İslam'a göre Müslüman olmayanlara kimsenin baskı yapmaması gerekir. Herkes inancında özgür olmalı ki medeni ve ilerici bir toplum olsun. İslam ilerlemeyi, atalara takılıp kalmamayı ister, bilim yapmayı emreder. O sebeple "Ataların yanlışlıklarına uymayın" veya "İlim Çinde bile olsa gidip alınız" denmiştir.

"Ve de ki: Gerçek, rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin. Biz, zalimler için alevleri kendilerini çepeçevre kuşatan bir ateş hazırladık. (Susuzluktan) imdat dileyecek olsalar buna, erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir. Ne fena bir içecek ve ne kötü bir barınak!" (Kehf Suresi - 29 . Ayet)
  • genelde hiç konusunu açmam başka biride açmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gizli deist sayılırım şu sıralar özellikle babamın vefatından sonra kuranı okudum falan o yola dogru sürüklendim.aileme acmak istedim hemen susturdu dışladılar o yuzden malesef rol yapıyorum.
  • her kandilde hatırlatılıyor çok şukur
  • tanıdığım herkes biliyor xd gerçi akrabalarımdan başka pek kimseyi tanımıyorum
  • ailem dinci degil ama bir kere denemek için ateist taklidi yaptım sert çıktılar müslümanım bu arada
  • Samimi Arkadaşlarım biliyor bana bu yüzden takılıyorlar bende onlarla güzel dalga geçiyorum tatlı bi ilişkimiz var ama ailem bilmiyor.

Ülkemizde 40+ da hoş görü yok ne yazık ki.
    Söylemeyi düşünmüyorum Kafamı seviyorum boynumun üstünde çok güzel duruyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • açıkça müslüman degilim diyen çok kaliteli insandır

5 vakit namazını kılmadıgı halde müslümanım diyenler var birazdan damlarlar
  • Çok önemli bi detay değil konusu açılmadıkça söylemiyorum kimseye

• Direkt söylüyorum. Takıldığım kişiler eski kafalı insanlar değil. Gericiyse konuşmuyorum zaten.

• İslam'a göre Müslüman olmayanlara kimsenin baskı yapmaması gerekir. Herkes inancında özgür olmalı ki medeni ve ilerici bir toplum olsun. İslam ilerlemeyi, atalara takılıp kalmamayı ister, bilim yapmayı emreder. O sebeple "Ataların yanlışlıklarına uymayın" veya "İlim Çinde bile olsa gidip alınız" denmiştir.

"Ve de ki: Gerçek, rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin. Biz, zalimler için alevleri kendilerini çepeçevre kuşatan bir ateş hazırladık. (Susuzluktan) imdat dileyecek olsalar buna, erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir. Ne fena bir içecek ve ne kötü bir barınak!" (Kehf Suresi - 29 . Ayet)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

ailem dinci degil ama bir kere denemek için ateist taklidi yaptım sert çıktılar müslümanım bu arada
    Bunun şakası olmaz... Şakası bile dinden imandan eder.. Tövbe etmemişsen hemen tövbe etmelisin
  • up
  • oruç musun falan diye sorulduğunda işim olmaz diyorum.
  • Baskıcı bir aileye, baskıcı bir çevreye sahipseniz.Dinsiz olduğunu söylemek ağır taştaş ister.Ben söyledim linç yemistim.Sonra kararımdan geri dönüyormuş gibi yaptım.Şu an müslümanmiş gibi takılıyorum.

• Bu tarz soruların muhattabı kişiler değildir. Dinin bütün gerrkliliklerini yerine getirmeme rağmen bu soruya sana ne diye cevap veriyorum bende.

• prf23 P kullanıcısına yanıt
    Ama müslüman olup da sonra dinden çıkan için de ölüm cezası öngörülüyor.

Not: Müslümanım

• quote:

Orijinalden alıntı: Anormal zirve

Baskıcı bir aileye, baskıcı bir çevreye sahipseniz.Dinsiz olduğunu söylemek ağır taştaş ister.Ben söyledim linç yemistim.Sonra kararımdan geri dönüyormuş gibi yaptım.Şu an müslümanmiş gibi takılıyorum.

Hocam dün annemle tartıştım konusu açıldı, ateist oldugumu söyledim ancak bir türlü kabullenemiyor

Evet hala inanıyorum mu diyeyim bilmiyorum eğer dersem ilerisi için sıkıntı olacak illa haberleri olması gerekiyodu sonuçta.

• JamesWallisHunt kullanıcısına yanıt
    Ailen dindarsa hiç bu topa girme derim. Anlayamazlar sonra kendileri üzülürler. Müslümanım de geç kafan yorulmasın en azından

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.