Şimdi Ara

Müjde, artık vatandaşın pahalı diye alamadığı kuru soğanı ihraç edeceğiz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://gidadedektifi.com/2023/09/19/tarim-ve-orman-bakanligi-sogan-fiyatlarinin-maliyetinin-altina-dusmesi-sebebiyle-kuru-sogan-ihracatina-izin-verecek//

Alıntı

metni:
    Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın bugün Ticaret Bakanlığı’na gönderdiği yazıda kuru soğan ihracatının önünü açacak şekilde görüş bildirildiği öğrenildi. Bugün tarihli ve 11271907 sayılı “Kuru Soğan İhracat Düzenlemeleri” konulu yazıya göre kuru soğanda orta erkenci hasadın tamamlanması ve kışlık hasadın başlamasıyla fiyatların maliyetlerin altında olması, stok miktarı ve ürünlerin depolama ömürünün kısa olması gibi faktörlerin göz önüne alınarak kuru soğanda 31 Ekim 2023 tarihine kadar 50 bin ton olaca şekilde sınırlı ihracata izin verilmesinin uygun olacağına dair görüş bildirildi.

E millet pahalı diye kuru soğan alamıyoruz diyordu, haberde ise fiyat düşük diyor. "Afrika'daki hiç çikolata yememiş kakao işçisi durumuna düşeceğiz" diyordum, o da oluyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 20 Eylül 2023; 12:34:20 >

• Türkiye Yüzyılı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahlanıyoruz sıkı tutunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 20 Eylül 2023; 10:14:32 >
  • Kuru soğan ihraç edeceğiz deniliyor. İthal ne demek ihraç ne demek onları öğren gel sonra eleştir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ithalat nerede göremedim ? ihracattan bahsediyor, 2 tane cahilde haberi okumadan cevap yazmışlar (hükümet nefreti ezber cevap yazdırır).

neyse ihracat olması aslında iyi bir gelişme değil, talep çoksa ürünün fiyatı yükselir. umarım fazla zamlanmaz.

• Üretmeyip sürekli cepten yersek bir süre sonra o bitmez mj

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atını Öpen Kovboy A kullanıcısına yanıt

Cahil sensin hatta zır cahil. İhracatın yasaklanması olumlu haber mi? Demek ki büyük sorun var ki olmaması imkansız bu kadar nüfus ve bu tarım ve devlet yönetimi ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nike kullanıcısına yanıt

Cahil kardeşim, haberin içeriğinden bahsedip konuşuyoruz, Konuyu anlamadan atlama sazan gibi.. bak buraya kopyala yapıştır yaptım oku ve sonra cevap ver..

Bugün tarihli ve 11271907 sayılı “Kuru Soğan İhracat Düzenlemeleri” konulu yazıya göre kuru soğanda orta erkenci hasadın tamamlanması ve kışlık hasadın başlamasıyla fiyatların maliyetlerin altında olması, stok miktarı ve ürünlerin depolama ömürünün kısa olması gibi faktörlerin göz önüne alınarak kuru soğanda 31 Ekim 2023 tarihine kadar 50 bin ton olaca şekilde sınırlı ihracata izin verilmesinin uygun olacağına dair görüş bildirildi.

2 tane cahil haberin ithalat olduğundan bahsediyor ve hükümet nefretinden ezbere cevap yazıyor, bizde onun cahilliklerini düzeltip bilgilendiriyoruz..

bak ne yazıyor ihracattan bahsediyor, ithalattan değil.. sizin gibileri kim salıyor bu foruma çok merak ediyorum..

Ayrıca ihracatın aşırı şekilde yapılması sadece millete zarar verir. Ürün ihraç edilir, stoklar azalır, fiyat yükselir.. boş boş yorumunu al kaybol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 20 Eylül 2023; 12:0:58 >

• Kılıçdar seçilse ihraç ederdik, halk mutluluktan çatlardı. Ama maalesef vatandaş oy kullanmayı bilmiyor abi. Ah bu eğitimsiz halk...

Yav he he troll seni. Asıl sen kaybol boş yapma.

hahaha cevap veremeyince troll damgası yapıştırmak güzel hareket kardeş.

bir daha konu içeriğini bilmeden atlama kardeşim bu durumlara düşüyorsunuz sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 20 Eylül 2023; 12:34:58 >

Neyine cevap vereyim ihracat yasaklanması bir problemin göstergesi aynı zamanda neyin kafasini yaşıyorsun?

sen olayı daha tam anlamadan konuya atlayıp boş boş ihracat yasakları falan deyip zırvaladın güzel kardeşim.. belli ki bir sıkıntın var senin.

Sıkıntılı olan belli bence.

neyse uzatmayacağım, yine troll damgası yemeyelim iyi günler.

• Soğan fiyatları iki katına çıkar bu durumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu soğanın ihraç edilme kararı değil mi?
    Konuyu açan da "zaten pahalıydı, eldekini ihraç edersek iyice pahalanacak" diyor. Ben de kendimden şüphe ettim. Konu açan arkadaşın tezinde bir yanlış anlama yok. Burada ithalat ihracat tartışması yapılmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 20 Eylül 2023; 12:42:10 >
  • Navi kullanıcısına yanıt

konu sahibi mesajlarını değiştirdiği için kafanın karışması normal dostum. adam açtığı konunun, bahsettiği haberin içeriğinden habersiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 20 Eylül 2023; 12:34:20 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 20 Eylül 2023; 12:43:42 >
  • Şimdi anlaşıldı o zaman. Hayırlısı olsun diyelim  

• iyi olmuş ihtiyaç fazlası üretim vardı

türkiye'nin tarım sitesi: tarım haberleri
    Soğan fiyatı kaç lira? Çiftçi soğan ihracatının açılmasını istiyor!
    https://www.tarimdanhaber.com/gecen-yil-tarlada-6-liraya-satilan-sogan-bu-yil-3-liraya-alici-bulamiyor-ciftci-acilen-sogan-ihracatinin-acilmasini-istiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.