Şimdi Ara

Hurda Teşvik Rakamları Belli Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kamuoyunun "hurda teşviki" olarak bilinen eski araçların trafikten çekilmesini yürütme çalışmalarında ayrıntılar netleşmeye başladı. Üç farklı sınıflandırmada uygulanması öngörülen hurda teşviki, 1990-1993 arasında ise 6.500 TL, 1985-1990 arasında 5 bin lira, 1985 öncesi araçlar için 3.500 olarak planlandı.

Hurda araç teşviki üç farklı sınıflandırmada 2 milyon binek aracının trafikten çekilmesi hedefleniyor. Bu araçlar ortalama 5 bin TL ile desteklenmiş olacak. 1985 model ve öncesi binek araçlar için 3 bin 500 lira teşvik öngörülürken aynı rakam 85-90 yılları arası modellerde 5 bin lira olarak planlandı. Taslak çalışmaya göre 90 ve 93 model arasında bulunan binek araçlardaki destek miktarı ise 6 bin 500 lira olarak öngörüldü.

Önümüzdeki günlerde son kararın verileceği taslak çalışmasına göre yeni araç alımına kredi faiz desteği de paketin içerisinde yer alıyor. Hurda teşviklerinin masaya yatırıldığı teknik düzenlemelerin yer aldığı söz konusu taslakta 20 yaş üstü taşıtını getirip sıfır araç alanlara ÖTV indirimi verilmesi teklifi de bulunuyor.

İNDİRİM GELECEK YIL UYGULAMAYA GİRİYOR

Hurda indiriminin yer aldığı teşvik paketinin 2014 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalara ilişkin son karar önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda masaya yatırılacak. Hurda teşvikine yönelik son karar Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) masaya yatırıldıktan sonra siyasi irade tarafından verilecek.
    Kaynak:Milliyet

• 6-5-4 olmaliydi fiyatlar basarisiz bir tesvik olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski arabamı alsak 2-3 tane

• fiyatlar düşük. ayrıca sıfır arabalardada indirim olmalı. şuanki fiyatlarla sıfır araç almak zor. kredi oranları yüksek ayrıca alınabilecek araçların fiyatlarıda yüksek
  • bu iş karışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_uar2

fiyatlar düşük. ayrıca sıfır arabalardada indirim olmalı. şuanki fiyatlarla sıfır araç almak zor. kredi oranları yüksek ayrıca alınabilecek araçların fiyatlarıda yüksek

20 yaş üstü taşıtını getirip sıfır araç alanlara ÖTV indirimi verilmesi teklifi de bulunuyor.Sıfır desteği de olacak.
  • Gayet başarılı
    zaten 93 model şahin 6500 TL anca ediyor
    En iyisi toplanması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl bir teşvik olacak bu anlamadım..
    Şimdi 91 model bir aracı götürdüğümüzde elimize 6500 lira para mı sayacaklar yoksa yeni alacağımız araçtan indirim mi yapacaklar?
    Yeni araç alamayacak durumda olanların elinden direk arabasını alınıp para verilmeyecek mi?
  • teşvik rakamı aynen bu şekilde ise fiyatlar muazzam iyi dedemin 86 model torosu benzinli 5.000tlye alırlarsa on numara fiyata kötü diyenler ya piyasadan habersiz ya da maksat muhalefet
  • quote:

Orijinalden alıntı: saveyourself

Nasıl bir teşvik olacak bu anlamadım..
    Şimdi 91 model bir aracı götürdüğümüzde elimize 6500 lira para mı sayacaklar yoksa yeni alacağımız araçtan indirim mi yapacaklar?
    Yeni araç alamayacak durumda olanların elinden direk arabasını alınıp para verilmeyecek mi?

Bende bunu merak ediyorum eger boyleyse gidip 90 model arac var 2.750ye vercek adam alicam

• Bence fiyatlar güzel iş yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Bende bunu merak ediyorum eger boyleyse gidip 90 model arac var 2.750ye vercek adam alicam

Aynen öyle hocam bende onu düşünüyordum sanırım herkes böyle düşünüyor
    Ayrıca aracın hurda olup olmaması da önemli mi yoksa motoru çalışan araçlara mı bu fiyat verilecek?
    Bizim mahallede bi sürü sağa sola atılmış hurda araç var onları bin liradan alsam devlete satabilir miyim acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Aynen öyle hocam bende onu düşünüyordum sanırım herkes böyle düşünüyor
    Ayrıca aracın hurda olup olmaması da önemli mi yoksa motoru çalışan araçlara mı bu fiyat verilecek?
    Bizim mahallede bi sürü sağa sola atılmış hurda araç var onları bin liradan alsam devlete satabilir miyim acaba?

İş netleşmeye başlasın ondan sonra alın hocam.Bir terslik olursa elinizde kalmasın onca araç.

• hurda için verdikleri teşvik ücretini,yeni araç alırken fazlasıyla geri alacaklardır...yoksa devlet adama durup dururken para vermez.

önümüzdeki aylarda ötv ve akaryakıta zam bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 20 Eylül 2013; 11:57:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki

quote:

fiyatlar düşük. ayrıca sıfır arabalardada indirim olmalı. şuanki fiyatlarla sıfır araç almak zor. kredi oranları yüksek ayrıca alınabilecek araçların fiyatlarıda yüksek

20 yaş üstü taşıtını getirip sıfır araç alanlara ÖTV indirimi verilmesi teklifi de bulunuyor.Sıfır desteği de olacak.

Şu kahvede oturup şöyle ya böyle ya ağzı yok mu..Şu anki koşullarda sıfırlarda neden indirime gidilsin ? İndirime gidildiği takdirde satışlar daha da artacak , paralelinde ithalat artacak ve önüne geçilemeyen cari açık hepimizi ezip geçecek,Sadece mantık..

• Malum sitede 1990-1993 arası fiyatı 6.000 liranın altında 5.500 tane araç var.Bunların hepsine 6.500 lira verilecekse 10 tane filan alıp satmak lazım...Bazı kısıtlamalar olacaktır kanımca...
  • Yerli bir marka olsa, bu hurda indirimi de kısa süreli yerine sürekli olsa, sıfır yerli araç alacaklara da ötv indirimi olsa devlet ne kadar karlı bir iş yapmış olurdu.

Bence Türkiyede üretilen modelleri kapsayan bir ötv düzenlenmesi de fena olmaz. Türkiye üretilen modeller %5 indirimli falan olabilir.
  • Kağıt üzerinde muazzam görünebilir, ancak gerçekte sonuç alır bir teşvik gibi görünmüyor.

Öncelikle, eski arabanızı getirin, sıfır arabada şu kadar indirim yapalım deniyor ki ortalama 5 bin liralık 20-25 yaşında arabaya binen insanlardan sıfır araba alabilecek veya alacak durumda olanların sayısı, binde 1 bile değildir.

İkincisi, bu değerler, piyasa fiyatına yakın. Yukarıda bahsettiğim binde birlik kesim içinden de teşvik tutarı-piyasa fiyatı şeklindeki neti az olan teşvik için gidip de sıfır araba alacak olan çok çok az sayıda insan çıkar.

Yani şimdiki gibi kalırsa, ölü doğmuş bir çalışma olacak. Bu haliyle kalacağını sanmıyorum.

Tekrarlayalım: olay, aracı getirin elinize para sayalım olayı değil. Aracınızı getirin, sıfır araç alın, size şu kadar indirim yapalım olayıdır.
  • Babamda renault 12 var bu sefer belki kurtuluruz bu arabadan. :-) inat ediyor değiştirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alamre

quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki

quote:

Şu kahvede oturup şöyle ya böyle ya ağzı yok mu..Şu anki koşullarda sıfırlarda neden indirime gidilsin ? İndirime gidildiği takdirde satışlar daha da artacak , paralelinde ithalat artacak ve önüne geçilemeyen cari açık hepimizi ezip geçecek,Sadece mantık..

Gazetede yazanı alıntıladım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.