Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne demek hocam valla ben uzun bir süredir foruma girsem mi diyordum sonra otomotşv alanında kendimi geliştirince üye olmadan otomotiv kısmında dolanmaya başladım sonrasında yanlış bilgiler yazanları filan görünce dayanamadım üye oldum.İşte burayada normalde üni puanları hakkında değilde meslekler ile ilgili bilgi vermek için açayım bari dedim çünkü yani bizde gördük öğretmenleriniz size üni seçtirecek kişiler aldığınız puanı ne istiyorsunuz hemen sıralayıp en üste ne geliyorsa yazıyolar yani bende böyle yaptım ne kadar cahilmişim diyorum ama bilmiyoruz ki kimse bize anlatmadı üniversitenin bölümlerinde ders programlarını ben ünide 2. Sınıfta filan farkettim yani ben fazla hırsa fazla çalışmaya fazla yani ne diyeyim bu sınav insanları gerçekten yarış atı gibi sürekli kamçılıyor çok şey kazanıyorsunuz ama çok şey kaybediyorsunuz bunuda yurtdışından bir kişiyle görüştüğünüzde farkediyorsunuz.Bakın şöyle ünideyken etrafınıza üniversite son sınıfa gelen kişilerin çoğu ne yapıcaz bitiyo okul gibi telaşlara kapılırken onu geçtim daha ne yapacağını bilmeyenle doluyken yabancı ülkeden gelen lise mezunlarına bakın hepsinin eğitimi rezalet yani tüeklere göre kıyaslanamayacak şekilde mühendislik bilgisi ama çocuk liseden çıktığında ben kaynakçı olucam diyor dünyayı dolanıyor okurken kaynakçıda çalışıyor ben kaynak stajı yapıpta ya bu hangi kaynak türü dediğimde kafasından sallayanları lehimlemeye kaynak türü diyen bir çok kişi çıkıyor insanın gerçekten midesi bulanıyor.işsizlik diyip tutturdular buda koskoca yalan çıkan mezunlarda kalite yok bu çocuklar kaç yıl ingilizce görüyor hangi mezun ingilizceyi ana dii gibi konuşabiliyor.O yüzden diyorum bölüm okul yalan onların isminden önce sizin isminiz gelir amma uzattım konuyuya nereden gelmiştim heh hobiler edinin mesleğinizle ilgili gidin yaz tatilindesiniz okul seçiminde yatacağınıza gidin kitapçıya meslepinizle ilgili sizi çeken bir kitabı alın okuyun anlamayın anlayın ama üstüne kafa yorun gidin onuda mı yapamıyorsunuz ya alın yarış oyunu arabaları öğrenin oynadıktan sonra araştırın gerçekçi yapmışlar mı ben otomotivi yarış oyunları sayesinde öğrendim ve hayatımda yarış oyununu hiç sevmem ama dedim ki ulan al işte araba ben nerde yarışacam bmw m3 diyor bakalım sonra dedim bçvay be peki bu nasıl böyle hızlı araştırdım nasıl drift yapıyor egzozdan alev çıkıyor filmler izledim oradaki saçmalıkları doğruları misal arabalar3 filmine gittim yani mükemmel yapılmış yanımda o kadar küçük çocuk vardı ben gittim aston martinin sesini doğru yapmışlar mı diye yani gene uzattım dediğim her şey sizde illa bunları yapacaksınız diye bir şey yok ama bunları yapan kişiler çok değerli oluyor onu söyleyeyim yoksa makine mühendisi mezunu der bi gelecek gelsinde borla araba çıksında argesinde çalışırım belki gibi saçma şeyler söylersiniz.

İtü elektrik olarak iyidir çalışacağın sektöre göre stajını yaparsın artık ilginine çekiyorsa otomotivmidir yoksa santraller mi olur sana kalmış o ama dediğim gibi istediğin sektörde staj yapman hem tanırsın sektörü ayrıca işe gireceğin zaman o sektörde ya o firmaya yada başka firmaya başvururken tecrübem var dersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O kadar konuştuk da bu tercih günü filan ne zaman ya sizler biliyosunuzdur

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • size hatırlatayım bu tercih dönemleri ile ünversite kayıt tarihleri arasında üniversitelerin kendi tanıtım günleri olur onlara katılın eğer fırsat bulursanız.
  • abi akdenizde elektrik elektronik okunur mu

bide antep için çok zor diyorlar ne kadar doğru

• Alper_27 kullanıcısına yanıt
    Okunur hocam stajınızı hedefleyeceğiniz yerlere göre ya anadoludaki şehirlerde yada istanbulda filan arayarak yaparsanız süper olur

Antep için ne zor demişler anlamadım hocam

• Siz hangi unide okuyorsunuz

• Ygs sıralamam 53. Lys de de buna yakın bekliyorum. Tıp istemiyorum kesinlikle mühendislik yazacağım ama hangisi karar veremiyorum. Puanına yazık etme diyenler elektrik elektronik yaz diyor bana pek cazip gelmiyor. Bilgisayar olabilir gibi ama benim asıl istediğim çizimli falan bir meslek. Yine de çevre de etkisiyle bilgisayar olacak gibi görünüyor. Ankarada yaşıyorum. Bilkent mi yazmalı odtü mü buna karar veremedim. Yoksa bogazici tutuyorsa kesinlikle bogazici mi yazilmali artisi nedir? Yoksa hic il disina gitmeye gerek yok mu? Ya da puan tutuyorken elektrik elektronik mi yazilmali?

• aflbrain A kullanıcısına yanıt
    yaz bilkent ee geç hocam. en mantıklısı o duruyor.
    azimliyazar.blogspot.com.tr
    Elektronik Mühendisliği Balon mu?
    http://azimliyazar.blogspot.com.tr/2017/04/elektronik-muhendisligi-balon-mu.html

• xasger kullanıcısına yanıt
    Ytü makine mühendisliği mezunuyum

Hocam şimdi yapmışınız o kadar puan bi uzaklaşın çevreden ilk başta kendinize sorun ne okuyacaksınız ne güzel tıp istemiyorum demişsiniz mühendialik dalları ayrıdır seçmesi çok kolaydır aslında ama bize anlatılmadığı için zor gelmekte.İlk başta puanını boşa harcama diyenleri de vurun kafalarına ben türkiyede 20. Olupta boğaziçi fizik bölümüne gidip mıt daveti alan orada hoca olan kişileri biliyorum şimdi bu türkiyede derece yapıp 10.000 lik yere girerek puanını rezil mi etti.Nedense şuanki üniversite giriş puanları tamamen iddaa kuponu gibidir.Sizlere böyle tavsiye edenlerde iddaa oynuyolar mı bilmem ama sizin hayatlarınız başkalarının tecrübeleriyle yoğurulmamalı ilk başta sen kendin hangi dalı yazacağını düşün puanı bi kenara bırak asıl olay meslek seni ne merak uyandırıyor 3 saat uyku ile nasıl ayakta durucaksın motivasyonun ne olacak bu sorulara cevap ver önce sonra okulları illeriyle analiz ederiz orası kolay kısmı ben şimdi sana hocam bak listeye ilk sıralardan ne istiyosan yaz dersem olmaz hakkına girerim sen ilgini ne çekiyor hangi iki mühebdislik arasında kaldın başkalarının baskısı olmadan yaz yada sektörler hakkında

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Çok güzel ve uzun bir cevap yazmışsınız teşekkür ederim. Birçok kriter var ve hepsini bir arada değerlendirmek zor oluyor. Bu durumda insan tavsiyelere de ihtiyaç duyuyor. Tavsiyeleri de alıp ona göre karar vereceğim bakalım. Bilkent bilgisayar mühendisliği daha yakın gibi şu an. Hayırlısı bakalım.

• matematik mühendisliği hakkında bilgin varmıdır kardeş nedir ne değildir yoksa direk matematik bölümümü tercihi dahamı mantıklı
  • ilk yıl hazırlıktan sonraki dersler ney genel olarak bölüm ağırlıkmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Ytü makine mühendisliği mezunuyum

Şimdi nerde calisiyorsunuz

• Itü bilgisayar mı odtü makine mi daha çok yurtdışı olanağına sahiptir sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murathandeveli kullanıcısına yanıt
    ytü yü kastediyorsan

yanlışım olabilir ama aklımdan yazıyorum.

ilk yıl mat fizik teknik resim temel bilgisayar bilimleri makine müh giriş fizik 2 mat 2 genel kimya statik
    ikinci yıl diferansiyel denklemler ölçme tekniği malzeme 1 dinamik mukavemet termo 1 akışkanlar mekaniği imal usuller 1

diye gider daha sonra termo mukavemet teknik resim üçünden birisinin 2.sini seçersin ama bunlardan sonra teorik derslerin yanında biraz daha sektörle ilgili pratik dersler var sonraki yıllarda çok seçmeli var yazmadım dallara göre değişiklik gösteriyor.
  • xasger kullanıcısına yanıt
    borusan oto
  • cenghover kullanıcısına yanıt
    itü bilgisayar daha fazka diye düşnüyorum çünkü bilgisayar sistemi global bir servis birde anakradaki okullar savunma sanayi demiştim bu savunma sanayi yabancı yurtdışı fazla yapmaz ama serbest şekilde düşündüğümüzde de zor gibime geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.