Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam arkadaslarinizin cogu agir issiz degildimi okulun is hayatinda piyasasi var degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maslan7 kullanıcısına yanıt
    matematik bölümü okuyanlar istatistik öğretmenlik gibi alanlara yönelirken matematik mühendisliği bölümündekiler daha çok yazılım bilişim sektörüne doğru yöneliyor matematik mühendisliği daha kapsamlı hocam
  • xasger kullanıcısına yanıt
    İş hayatında çoğu istanbuldaki firmalara baktığınzaman yıldız mezunu görürsün ondan biraz daha az istanbul teknik meunu görürsün.Diğer okulların mezunları çok az bu yüzden iş piyasası geniş.Arkadaşlarımdan çok iyi yerlere gelende var gelemeyende var çk fazla kontenjan olduğu için hani herkes çok iyi yere gelse türkiyede o kadr firma yok yani :)
  • Muğla Sitki Kocman gibi 90bin civarlarinda okuyacagim EE muhendisliginin egitimi nasildir sizce?

• odtü metalurji düşünüyorum bu aralar linkedinden baktım da yeni mezunların çoğu 4bin gibi paralarla başlamış nasıldır bölüm bilgin var mı
  • Hocam cevap verirseniz çok sevinirim. İş imkanları, kampüs, çevre, sosyal olanaklar vs. Sıralamam bu civarlarda gelecek. İstanbul olmak zorunda. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

Beykent Endüstri

Marmara Kimya

İÜ Kimya

• quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

itü bilgisayar daha fazka diye düşnüyorum çünkü bilgisayar sistemi global bir servis birde anakradaki okullar savunma sanayi demiştim bu savunma sanayi yabancı yurtdışı fazla yapmaz ama serbest şekilde düşündüğümüzde de zor gibime geliyor.

Hocam odtü makineden mezun olup İstanbulda özelde çalışmak mümkün mü?

Yurtdışı olanağı da en az olan bölümlerden biri izlenimi yarattı bana cevaplarınız. Biraz üzdü En azından İstanbul'da özelde çalışırsam yurtdışına yollarlar tecrübe edinirim, hevesimi alırım gibi geliyor. (Ford yapıyormuş mesela)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam alakasız biraz ama yönetim bilişim sistemleri ybs hakkında ne düşünüyorsunuz mühendislerle iç içe sanırım

• Hocam gida mühendisliği ile ilgili bilginiz var mi? Itu düşünüyorum ama geleceği var midir

• greymamba G kullanıcısına yanıt
    bölüm makine mühendisliğinden ayrılan malzeme bilimiyle harmanlanan daha çok malzemelerin nasıl üretileceği eski yollarıyla olsun yeni yöntemleriyle olsun anlatıldığı bölüm.Çok fazla sayısal işlem yapılmaz genellikle sözel bilgiler mevcuttur.Malzeme bilimine ilgin varsa okuyabilisin ben bu bölüm ile makine müh okurken çift ana dal ile almak istiyordum da kısmet olmadı.4bin maaş zaten büyük şirketler her yeni girene o miktarrda para veriyor arkadaşınız nerede girdiisstanbul ankarada bir holding yada o derecede büyük bir şirket miydi?
  • batuhanyenito B kullanıcısına yanıt
    size tavsiyem mekanik kısmıda öğrenmeniz sanayi dallarında daha çok iinize yarar kurumsal şekilde kendinizi eğitmek yerine mekanik aksamlarıda öğrenmeniz.Ee mühendisliğinin geleceği mevcut ana mühendislik zaten ama okulunuzu bilmiyorum muğlada sanayi şehirlerimize yakınlığı gibi bir çok avantajı mevcut ama okulunuzu bilmiyorum size tavsiyem mekanik aksam öğrenmeniz yada hoşunuza gitmiyorsa girmek istediğiniz sektörde kendinizi eğitmeniz.
  • Bir kere şunu söyleyeyim istanbulda yurt sıkıntısı var onu sakın unutma hani şimdiden karar vediysen yurtlara bak hafiften çünkü gerçekten sıkıntı ha param var dyosan sıkıntı değil tabi :))

iş imkanları olarak beykent endüstride kimya ile çap yapan kişileri gördüm çok iyi yerlerde işe girdiler diğer marmara kimya ve iü kimyayı açıkcası daha duymadım.Sektör farklı olabilir ama kimya mühndisliği sıkıntıda hocam makine mühendislerinden doğaalgaz tesisatını filankoparmaya çalışıyorlar ancakizin verilmedi çok büyük sıkıntıları var ya bu adanlara girip endüstri ile çap filan yaparak belki yönetici rolüne geçebilirsiniz.Anca öyle oldumu tamam diyebilirim bence.

kampüs olarak marmara üniversitesinin çok fazla kampüsü var iü nin kampüsü yok diyim ama ortamı çok güzel etrafı beykent zaten fotoğraflarından görmüşsündür

sosyal olanak olarak özel üniler her zaman bir adım daha öndedir.Devlet üniversiteleri sosyal olanaklara bakmaz.

çevre olarak yani ne dedin bilmiyorum gelen insanların profili mi yoksa bulunduğu yerin çevresi mi dersen iü çok daha iyi beykent kampüs hayatı geçiyor marmara da normal diyeyim

• Tabikide hatta istanbulda çalışmak için stajıda istanbulda yaparsanız çok daha iyi olur.Bir çok otomotiv şirketinin ana üssü istanbul oluyor ve hepside yabancılarla çalıştığı için bazen yurtdışına gönderme fırsatları oluyor.Yada direk yabancı bazlı kurulan şirketler var zaten orada 20 30 kişi çalışıyordur hepsi türk gidersiniz her gün skypeda yabancı ceo sizinle konuşur arada gelir arada siz gidersiniz onun yanına gibi imkanları var bunun için istanbul akaradan daha iyi ama odtüde okuyorsunuz ismindendolayı stajlarda çalışmada sıkıntı çıkarmazlar.
  • Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi şöyle diyeyim firmalar asla fazla kişiyi işe almak istemezler bir kişiyi alsalar ona bin maaş verecekelerine o işi yapan bir mühendis yada çalışanına yaptırarak 2.000 daha ekstra verebilirler.Yani firma ikisini çalıştırsa 6.000 verecekken tek kişiyi çalıştırıyor 5.000 veriyor ve mühendisin maaşı direk 3.000 den 5.000 e çıkıyor yani bu tür kadrolar ,için gerekmedikçe yer açmıyorlar
  • everbodylies kullanıcısına yanıt
    geleceği olan bi sektör gıda olmadığı zaman ne halde oluruz ancak çok fazla ihtiyacı olan bir meslek değil ona dikkat edin
  • Cevaplamayı unuttuğu soru olursa sorarsınız arkadaşlar biraz karmaşık cevaplıyorum arada görmeyip kaçırmış olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makineciyimçekilin

Tabikide hatta istanbulda çalışmak için stajıda istanbulda yaparsanız çok daha iyi olur.Bir çok otomotiv şirketinin ana üssü istanbul oluyor ve hepside yabancılarla çalıştığı için bazen yurtdışına gönderme fırsatları oluyor.Yada direk yabancı bazlı kurulan şirketler var zaten orada 20 30 kişi çalışıyordur hepsi türk gidersiniz her gün skypeda yabancı ceo sizinle konuşur arada gelir arada siz gidersiniz onun yanına gibi imkanları var bunun için istanbul akaradan daha iyi ama odtüde okuyorsunuz ismindendolayı stajlarda çalışmada sıkıntı çıkarmazlar.

Elinize sağlık, teşekkürler hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam Antep uzay ve uçak mühendisliği

• YTÜ İTÜ BİLKENT MARMARA HACETTEPE bilgisayar mühendisliklerini sağlamca karşılaştıran bir bildiğiniz site-forum-blog vesaire var mı ? Veya siz karşılaştırabilecek misiniz ?
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.