Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Güzel üniversite hocam izmir istanbul ve ankara kadar olmasada diğer illerden daha fazla potansiyeli olan bir şehir

Bu ülkeden ülkeye değişir fazla para vermeniz gerekebilir.Ancak kabul edilirken yabancılar okuldan çok okulda ne yaptığınlar sosyal kuruluşlarda gönüllü çalışmana girişimcilik yeteneğine katıldığın projelere çok fazla bakıyorlar hepsibden önemlisi hiçbir dil sıkıntısı çekmemen gerek o yüzden ingilizce ve gideceğin dilin seviyesi yüksek olmalı gibi bir sürü madde ülkesine göre değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xasger kullanıcısına yanıt
    Okusun millet hocam iddaa kuponu yapar gibi ne tutuyorsa onu yazdık bizde he sanş eseri bölümümüzü sevdik avrupada millet bu bölümleri çok önceden sevip sevmediğini biliyor biz bitiriyoruz acaba seviyormuyum diyoruz sonra işsizlikmişte yok şuymuşta buymuşta

• İtü imalat ile yıldız makine arasında kaldım sizce hangisi ve neden

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

Hocam çok meraklı biriyimdir. Mesela cevremdeki esyalarin çalışma prensibini merak ettiğim için araştırır ogrenmeye çalışırım. Ama girişimcilik konusunda sıfırim. Yaratıcılık yok. Ben bir koyun gibiyim, birisi kardeşim şu şu işi hallet desin hakkıyla yaparım mesela. O yüzden sordum böyle adamdan mühendis olur mu diye :)

Koyun olduğunu itiraf etmen çok komik olmuş :D

Zaten belliydi ülke gündemi bölümündeki yorumlarından :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey b0ss H kullanıcısına yanıt
    Güzel tespit :))

• Onersfg O kullanıcısına yanıt
    Yıldız makine hocam zaten bana göre yıldız imalat dalında çok iyi bir üniversite ayrıca ana mühendisliğin her zaman ara mühendisliklerden daha iyi olmasından dolayo ben yıldız makineyi öneriyorum

• Bilkent bilgisayar ve boğaziçi endüstri hakkında ne düşünüyorsunuz hocam yabancı dilim ortalama üstü ama yine de gözümü korkutuyor , gidenler çok zorlanıyor mu yabancı dilde ? Ayrıca bu iki bölümden hangisi daha makul sizce şimdiden teşekkür ederim

• Ytü matematik muhendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz %30 ingilizce ile alan sıralaması 50k. Bu civarlarda olan sıralamayla istanbul dışı bilgisayar muh. (kocaeli gibi) okumak mı ytü de mat mühendisliği mi uygun olur? matematik muhendisliğınde az da olsa yazılım gösteriliyor ileride bu alanda çalışmak isteyen biri kendini geliştirebilir diyorlar birde bu bolumun itu ytü ve gumuşhane univ olması diğer bolumlere nazaran az mezun olacağını gösteriyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizinde fikrinizi öğrenmek isterim

• Hocam makine mühendisliği tam olarak nedir? Dersler ne ağırlıklı? Makine mühendisi kendini ne yönden geliştirmeli

• degercan10 D kullanıcısına yanıt
    İkiside gerçekten güzel aynı zamanda tam yerinde okunulması gereken yerleri diyebilirim

Yabancı dil Türkiyedeki ünilerde sizi hiçbir zaman korkutmasın doğal olarak başarınız türkçe olanlara göre daha düşük olacaktır ancak sınıfında düşük olacağından dolayı bir problem çıkarmaz

Bu iki bölüm birisi dediğiniz ankarada diğeri istanbulda savunma sanayi gibi alanlarda çalışmak yada yazılımdan hoşlanıyorsanız bilgisayarı seçin endüstri ise her yolda gideri var ve istanbul gibi büyük bir şehirde iseniz fırsatınız çok fazla olur seçiceğiniz bölüm size bağlı nasıl bir ortam da çalışmak istemenize bağlı daha çok ben plaza ortamını daha çok sevdiğimden ve istanbulu daha fazla sevdiğimden endüstri mühendisliğini seçerdim

• cbus C kullanıcısına yanıt
    Ara mühendislik az mezun vermesi bundan kaynaklı dediğim gibi kendinizi geliştirirseniz zaten her zaman iş imkanı yaratırsınız özellikle bilişim sektöründe istanbul dışında olmanız istanbul dışında çalışıp çalışmayacağınıza göre değişir istanbulda çalışmak isterseniz stajınızı istanbulda yaparsınız bi ayağınız istanbulda olur bir ayağınız okuduğunuz yerde

Ben bilgisayar mühendisliğini daha çok benimserdim hocam sektörleri ve çalışma alanımı seçmeyi geniş yelpazeden yapmak için

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Makine mühendisliği en geniş alanlara hatta direk en geniş alana sahip mühebdislik dalıdır.ingilizcesinden gelen kelime ile açıklarsam makine değil mekanik mühendisliği gibi bir anlam çıkmakta yani sistemlerin yada alt sistemlerin yada toplu sistemlerin yada ksrma sistemlerin yani herhangi sistemin mekanik olarak hesaplamalar ile verimini artırmayı yada herhangi bir yerde çıkan arızayı tespit edip gerekli işlemleri yapabileceği bir mühendislik dalıdır diyebiliriz.ne kadar geniş olduğunu şuradan anlatabilirim endüstri mühendisliği makine mühebdisliğinden ayrılmış bir bölündür insanlardan oluşan sistemlerin verimiyle uğraşır yani illa bildiğimiz mekanik sistem olmasına gerek yoktur.

Dersler bütün bu sistemler hakkında bilgi sağlayabilecek şekilde okullarca dağıtılıyor kimi okul mekanik olarak kimi okul imalat sistemleri olarak kimi okul otomotiv sistemleri olarak daha fazla ders yada ayrıntı göstermekte ancak tüm makine mühendisliği bölüm olarak temel dersleri vermek zorunda onlara termodinamik mukavemet statik dinamik malzeme imal usulleri makine elemanları gibi dersler diyebilirim.

Dikkat ettiyseniz mekanik olarak söyledik hepsini makinecilerin en büyük sıkıntısı elektrik sistemlerinde artık yeni çağımızda mekanik sistem ile elektrik sistemi birleştiriliyor elektrikçiler mekanik sistemi bilmesine gerek olmuyor çünkü elektrik sistemi sabittir ve değiştirilmesi analizkeri yapılması azken mekanik sistemler montaj analizleri bir çok şekilde değiştirilebilir.Birde ekstra olarak bu iki sistemin birleşiminde bilgisayar mühendisleri kullanılmakta ikisi arasında köprü kurmaktadır.örnek vericek olursak yeni nesil motorlara bakalım içten yanmalk motorlarda meknaik sistem piston mekabikzması sensörler sayesinde elektrik sistemi ile kontrol ediliyor eğer bir sıkıntı olursa motorun beyni dediğimiz bilgisayara iletip bizim ekranımıza yansıtıyor gösterge panelinde ışık yanmakta.Kısaca bu şekilde 3 bölümü anlatmış oldum bilgisayarcılar yada elektriköiler mekanik sistemi öğrenemezler ancak makineciler hem bilgisaysr sistemini hemde elektrik sistemini öğrenebilir byçu yüzden yazılım yada elektrik konusunda kendinizi eğitebilirsiniz bu konyda makine mühendislerinin eksiklikleri var

Soruyu böyle cevaplamaya çalıştım aslında daha uzunca anlatmama gerekiyordu eğer sizin daha ayrıntı istediğiniz yer varsa yazarsıbız yada fazladan sorunuz varsa

• Bilişim sistemleri mühendisliği hakkında bir bilginiz varmı ders içeriklerine göre yazılım alanında çalışabilecek öğrenciler için gerekli temeli sağlarmı sizce.

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam ilgilendiğiniz için

• Endüstri mühendisliği için İTÜ nasıldır? Önerir misiniz?

%30ingilizce okumak çok dezavantaj yaratır mı %100e göre

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam üzerinden sadece bahsettim dediğim gibi eğer sorunuz olursa bana buradan yada özel mesajla ulaşabilirsiniz

• limitsizadam L kullanıcısına yanıt
    Sağlar ancak yazılım işleri eğitimden çok size bağlı yani kendinizi bu alanda nasıl geliştirdiğinize göre değişir

• yeniyetmejo Y kullanıcısına yanıt
    Okullardaki ingilizce eğitimi fazla önemsemeyin bence çünkü iş için istenen ingilizceyi ne yazık ki okullar sağlayamıyor o yüzden fazla düşünmeyin siz okul sırasınds yada mezun olduğunuzda artık size kalmış ingilizcenizi sağlamlaştırmış olmuş olun

• yeniyetmejo Y kullanıcısına yanıt
    Bu arada pardon eksik mesaj yazmışım endüsrri mühendisliği itü de fazla iyi değil hocam devlette tam onaylayabileceğim çok az üniversite var endüstri mühendisliğinde

• İtü elektrik nasıldır hocam ?

Bu arada elinize sağlık çok yararlı bi konu olmuş emeğiniz ödenmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.