Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Hocam çok meraklı biriyimdir. Mesela cevremdeki esyalarin çalışma prensibini merak ettiğim için araştırır ogrenmeye çalışırım. Ama girişimcilik konusunda sıfırim. Yaratıcılık yok. Ben bir koyun gibiyim, birisi kardeşim şu şu işi hallet desin hakkıyla yaparım mesela. O yüzden sordum böyle adamdan mühendis olur mu diye :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü Elektronik Haberleşme düşünüyorum bu bölüm hakkında öneriniz nedir ? Bşde bölümde çok alt dallarda görüşe ihtiyacım var elektronik seçmek istiyorum ama bununda dalları vs. var ne yapmalıyım

birde eğer burayı kazanamazsam 2. seneye bırakmamak adına İtü kontrol otomasyon mühendisliğini düşünüyorum

buradan mezun olursam iş sıkıntısı vs. çekermiyim ?

• 30 bin civarindaki okullarin en iyisi hangisi bilgisayar icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü imalat mühendisliği düşünüyorum çevremde ki herkes bilgisizliğinden bölümü kötülüyor sizin düşünceleriniz ne bu konuda

• 2pac. kullanıcısına yanıt
    Yani o kadar büyük bir olay değil he erken iş hayatına girmek her zaman iyidir tabikide ancak işverenler tarafından çok ekstra bir önemi yok sizin açınızdan önemi var
  • FlowMotion kullanıcısına yanıt
    İlk başta son sorunu cevaplyayım hangi dili yaprsan yap yurtdışı imkanın gelişir ancak almanca dediğin için otomotiv alanında ilerlemek istiyorsun sanırım bunun için odtüden daha iyi eğitim veren okullar mevcut tabii eğer öyle düşünüyorsan ama sorun tabikide artar

mühendislik seçimlerinde okuldan çok bulunduğu ile göre saladığı avantajlar ile bakmanız daha doğru olur odtü savunma sanayi için önemli bir üniversite eğer o sektörde çalışmak istiyorssanız bir numara ancak otomotiv sektörü için kötü yani buda bulunduğu ile göre değişiyor o yüzden çalışacağınız sektöre göre değişir hocam okul
  • Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Olur olur girişimcilik sonradan kazanbilecek özellik iken merak edip öğrenme isteği sonradan kazanması zor bir yetenektir.Bunu kullanırsın ilerde
  • Uhrevi kullanıcısına yanıt
    Hocam çalışacağın sektöre ve ile göre değişir puanınız tutuyor diye okul yazmayın her okulun bir vizyonu vardır yani değişiklik gösterir sizin isteklerinize göre
  • LastWave kullanıcısına yanıt
    Hocam ara mühendislikten çok ana mühendisliklere yönelmeniz her zaman size avantaj alt dallar olarak bazı okullarda istediğin dallar olmayabilir bunu nasıl öğrenebilirim dersen İnternet sitelerini araştır eğer bulamazsan artık bölümü ara sor derim gerçekten önemli bir konu çünkü kimse dallara göre okul seçmiyor.

İş sıkıntısını sana kimse söyleyemez sıkıntı çekebilirsin çekemeyebilirsin bu sana bağlı tamamen okuldur bölümdür hepsi boş artık ona sadece bir kağıt parçası gibi bakın önemli olan sizsiniz sizden önce gelen diploma yada okul değil sen istediğin bölüme gir açıkta kalmak kalmamak onları düşünme
  • Hocam bilgisayar yazmayı düşünüyorum ama sektörü vs tam bilmiyorum bana en çok yardımı dokunacak okul hangisi olur sizce daha düşük okullar GTÜ 46 binde mesela daha faydalı olabilirmi

• Onersfg O kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben makine mühendisliğinde imalat dalında eğitim gördüm bir kere o dalı kötüleyenlere aldırma açıklamama gerek yok herhalde ne kadar önemli olduğunu sen de biliyorsun.Ancak şu konuda şöyle diyebilirim makine mühendisliğinin alt dallarından olan imalat mühendisliği yerine makine mühendisliği seçilmesi daha doğru olur kanısındayım ve ayrıca itü de imalattan çok mekanik eğitim verilmekte o yüzden okul olarak itüyü önermemekteyim imalat dalında ancak üzerinde düşünülmesi gereken bir karar açıkçası
    gtü teknik olarak diğer mühendisliklerde iyi ya bilgisayar mühendisliğiiçin teknik olmasına gerek yok ben istanbul için bilgisayar mühendislerinin daha iyi olacağını düşünüyorum ancak sizin istedkleriniz arasında fazla iyi denecek okul bulunmamakta belki istanbul üniversitesi diyecem ancak tıp olan yerde mühendislik okumak kötü oluyor gerçekten belki izmirde izmir yüksek tek. ens. düşünülebilir.
    anladım hocam ben de farkındayım sıralama çok saçma bir yerde kaldı eczacılık vs gelmiyor mühendislikler ortalama ne yapacağımı şaşırdım puan sırasına göre bilgisayarları sıralayacağım gibi duruyor.

Hocam otomotiv ya da enerji kısmında uzmanlaşmak istiyorum aslında,sizce en uygun hangi şehir-üniversitedir ?

• mühendislik dalı farketmeksizin her mühendisi bilmesi,üzerinde çalışma yapabilecek durumda olması gereken programlar nelerdir? matlab,office programları diye birkaç şey duydum ama sizinde önerilerinizi almak isterim.
  • Teşekkürler cevaplar için. Bir de ege üniversitesini tavsiye eder misiniz? Yasadigim şehirde üniversite okumak istiyorum.

Son olarak yurt dışı aşamaları nasıl oluyor? Mesela ben fransızca öğrendim ve Fransadaki firmalarla irtibat kurup çalışma izni mi alıyorum? Okuldaki notlarım, katıldığım projeler vs. etki eder mi bu konuya?

• Kasimdan beri bu forumdayim gordugum en faydali 2 3 konudan biri

Aynen hocam bilgisayar global bir meslek grubu diyeyim üni farketmez çoğunlukla

• FlowMotion kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbuldaki üniversiteler bir adım önde bu konuda hem bu okullarda okuyarak staj yaparsanız sektörlerde de kendinizi denemiş olursunuz okul olarak biraz sıralamanızda önemli ancak yıldız teknik bu iki yönde de baya iyi konumda ytü racing gibi bir avantajında olur internetteb araştır youtube da videolarını bulabilirsin ama birazcık senin sıralamana bakıyor okul tercihi

• patasana20 kullanıcısına yanıt
    Ms office programları özellikle excel geriye kalanlar her mühendislik için geçerli değil ancak gruplaşma olarak solidworks yada analiz prpgramları yada autocad ama başında hepsinin excel var

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.