Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilkent bilgisayarda gerçekten iyisir çalışırken iş bulunması okuldan çok sizin girişkenliğinize göre değişir birde özel okul söylemissiniz iyi okul ancak bilmiyoeum yurt imkanları filan sizi zorlamasın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redwolf0 kullanıcısına yanıt
    Çöp demeyeyimde ara mühendislik hocam onun yerine çok güzel ana mühebdislikler var ancak bu sizin kararınız karışma gibi yetkim olamaz

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Uzun bir yazı yazmışsınız . Yardımı oldu.

• Hocam mesela bir okulda%30 ing hazırlık okuduk sonra sınava girdik ve başka%30ing okul kazandık,yine muafiyet sınavına girmek zorundayiz demi

• BenQuaker kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • okuldan okula değişir zaten %30 ingilizceya bakmazlar ingilizce yeterlilik sınavı her bölüm %100 eğitim görüyormuş gibi ingilizce eğitim verirler yani yüzdenin bir önemi yok sadece okulun diğer okulun ingilice yeterlilik sınavını kabul edip etmemesiyle ilgili
  • Yıldız mimarlık türkçe

için bilgi verebilirmisiniZ

• Hocam ;

1sene mezuna kalmak + 1senede ingilizce hazirlik + 4sene makine muhendisligi egitimiyle beraber toplamda 6yil benim gozume cok gozukuyor yani oku oku bitmez gibisinden degil ben seve seve okurum ama 1sene mezun vede 1sene hazirlikla gecen 2sene sanki bana zaman kaybiymis hayatimdan bos yere giden 2seneymis gibi geliyor yani bitek banami oyle geliyor yoksa gercekten sizde benim dusundugum gibimi dusunuyorsunuz .

Sizce bu gecen yillar egitim hayatindan sonra is hayati icin normal karsilanir mi ?(yastan dolayi falan)

Hazirlik okumak ise yarar mi yani okunmasi gerekir mi?Siz gerekli goruyormusunuz(acikcasi suan gececek seviyede degilim ama 2ay calisarak gecme ihtimalimde olabilir kalarakta ingilizcemi fazlaisyla gelistirebilecegimi dusunuyorum.)

Vede 6yil bir muhendis icin gec olabilir mi? (Zaten sadece egitim 4sene ama ek olarak kaybettigim 1 2 sene bana pahaliya patlar mi? )

bu arada gececek olan yillar hayirlisiyla trakya universitesinde olacak

• Bilisim sistemleri muhendisligi nasildir hocam

• xasger kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel bölüm şuan beşiktaştan taşınacak diyorlar bilmiyorum kampüsü nereye gidecek ancak ben nedense yıldızda makine okunur kafasındayım :)
  • xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    Hocam ara mühendisliklerden çok ana mhendislikleri tercih etmeni çok daha doğru olur ancak tabi bazı istisnalar olabilir onlara karışamam
  • 2pac. kullanıcısına yanıt
    Yaş konusu yeni mezunlar için askerlik sıkıntı olabilir erkeklerde yoksa 30 yaşından sonra emzun olmuyorsunuzgene 24 25 lerde filan olur galiba en son o yüzden sıkıntı olmaz.Mezuna kalma sen artık kalmışsın ne seçersen seç kalmış olacaksın o yüzden onun telafisi yok he şöyle yapabilirsin genelde ilk başlarda sıkı tutarsan mühendislikte 3 yılda bitirebilirsin okulu en kötü 3.5 yılda bitirirsin son sınıflarda o kadar zor ders yok.

Hazırlık konusuna gelirsek şimdi senin ingilizcen hazırlık seviyesinde ise okul sana bir şey katmaz sen kendine katman gerekir ancak seviyen kötüysegit bence hem okula alışırsın hem arkadaş çevren olur gerçekten iyi oluyor.

Birde okulda ne kadar uzun tutarsan şöyle bir faydası var okul nihayetinde eğitim yeri senin eğitim göreceğin son yer bunu değerlendirebilirsin sektörü tnaıyabilirsin misal ms programları iyi bir yabancı dil ingilizce haricinde cad programları gibi bunlar çok daha önemli yoksa okulda öğrendiklerin fazla bir şey katmıyor ki bence bu çok daha önemli yoksa mezun olduğunda yaş filan küçük şeyler

cevap için teşekkürler büyük ihtimal 24te mezun oluruz. (inş yaşarşak :) )

aslında askerlik işini bedelli düşünüyorum normal askerlik sürecini işte geçirerek tecrübe kazanabilirim. Tabi bunun için daha çok erken ama yine de insanoğlu hayal kurmadan duramıyor.

Zaten 1 sene mezuna kalarak harcadım diye hazırlığı pek okumak istemiyorum ama seviye yetersiz gelipte mecbur okumak durumunda kalırsamda iyi bir şekilde geçireceğimi düşünüyorum çünkü ingilizcede gerçekten zayıfım fazlasıyla geliştiririm.

tekrardan teşekkürler.

EDİT: hocam ''Mezuna kalma sen artık kalmışsın'' demişsiniz ben zaten mezuna kalmıştım mezuna kalma gibi bir durumum yok tek derdim şu hazırlık okusam okumasam geçecek olan 1 sene + 1senede mezuna kalmıştım pek kayıp olur mu gibisinden sormuştumda zaten yanıtınızın devamında açıklamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac. -- 1 Temmuz 2017; 22:29:30 >

• Mühendislik hangi vasıfları gerektirir?

• 2pac. kullanıcısına yanıt
    Yani yaşın pek önemi yok hocam ha tabi sizin dediklerinize göre tutupta 30 yaşına kadar okumayın sonra hani onlarda sıkıntı ha belki sigorta sıkıntısı olabilir emekli olmak için filan ama onun dışında yaş olarak fazla bakılmıyor daha çok erkeklerde askerliğini yapmaya bakıyor hadi sen biraz istekli soru soruyorsun sana şöyle torpil geçeyim

Şimdi büyük firmalar holdingler şuna bakar senin holding kültürü ile eğitilmiş olmana ve gireceğin holdingi tanıman bu holdinglerde çok önemlidir.Bu yüzden bu tür yerlerde çalışmak isteyenler staj yapmalıdır bunlarda stajyerlerine önemle seçer çünkü hepsine holding kültürü verir hatta bir yönetici aradıkları zaman bir şirketin yöneticisi değilde holdinglerde terfi bekleyen müdür yardımcılarına imkan tanırlar.Şimdi bu tür firmalarda şu sıkıntı var eğwr staj yapmadığında sen firmayı holdingi tsnımıyorsun hadi holding kültürünü elde ettiğini düşünelim sen mezun olduktan sonra işe gireceksin gittin holdinge holding der ki biz seni alacaz 2 yıl sonra askerliğe gideceksin geleceksin tekrar alışma süren diye bskıyorlsr o yüzden stajı yaparsan alışmışındır sonra ister gir işr ister askerlik yap sen zaten bizdensin diyorlar hani bunu birazcık daha bilgi olsub ye yazıyorum çok istekli sorular sorduğundan dolayı ama küçük firmalarda yaş askerlik fazla önemli olmuyor.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Mühendislik olarak analitik düşünme diyebilirim ancak bundan daha önemlisi merak kendi kendine öğrenme dil becerileri gibibir çok faktör var ancak ben merak ve öğrenme derim hocam geri kalanları salla eğer siz acaba ben mühendis olabilirmiyim diyorsanız yani bende o yetenek var mı diyorsanız üç boyutlu düşünebikme beceriniz varsa fazlasıyla mühendis olma yetisine sahipsiniz demektir geri kalan sizde olması gereken özellikler zaten

• Kusura bakmayın arkadaşlar cevaplara geç cevap verdim birde kaçırdığım mesaj varsa özür dilerim iş durumlarında sıkıntı vardı ancak ben sizin sorularınızı cevapsız bırakmam eğer bıraktıysam görmemişimdir tekrar yazarsanız cevaplarım arkadaşlar

cevabınız için tekrardan teşekkürler hocam zaten normal yaşıtlarıma göre büyük ihtimal 1 , küçük bir ihtimal 2 sene geç mezun olmuş olucam.
  • hocam antep uzay ve uçak mühedisliği
  • Hocam yazılarınız çok bilgilendirici çok teşekkür ediyorum en başından.Benim sorum ise odtü makine gelmezse hangi üni. Makinesini tercih edebileceğim hakkında olacaktı,bir de aynı zamanda almanca yaparsam ingilizcenin yanında yurtdışı imkanım artar mı ?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.