Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani ytü de makine dışnda diğer bölümlerde iddaası yok hocam ancak inşaat için üni fazla farketmiyor çizim dersleri tabikide neredeyse her mühendislite bulunmakta benimde fazlaçizim yeteneğim yok ancak geliştirirsiniz okurken sıkıntı çıkacağını sanmıyorum sonuçta ressam değilsiniz
  • hocam ara mühendislik ana mühendslikler her zman daha iyidir.Dil olarak avantaj dezavantajı yok senin kendin dli öğrenmen gerekiyor zaten üniversiteç ıkışlı olarak
  • mustafa1524 M kullanıcısına yanıt
    Makine mühendisliği okuması en zor bölümlerdendir hocam işsizlik oranı yüksek ancak çok fazla mezun verdiği için sıkıntılı değil bir çok sektörde çalıştıkları için sıkıntı olmuyor ama tabikide işsizlik tüm türkiyenin sıkıntısı.Üniversite olarakta uzmanlaşacak dal farklılık gösteriyor yani otomotiv sektöründe çalışmak isteyen boğaziçi yada odtü de eğitim alması gari gelir imalat dalında eğitim görmek isteyen itü de eğitim alması garip gelir diyebilirima ma o kadar farketmiyor zaten gir ders programlarına hemen hemen hepsi aynı hocam sadece son sınıfta derslerbiraz değişiyor
  • Arkadaşlar cevaplamayı unuttuğum yada özel mesajla soru sorup cevaplamadığım kişiler tekrar yazarsa sevinirim bayram dönüşünde arada kaçırmış olabilirim kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandout

quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

İnşaat dusununlere detaylı bilgilendirme yapabilirim.

Hocam bende çizim 0.Eğer sıralama iyi gelirse ytü(ingilizce) inşaat yazıcam.YTÜ iyi midir?Bide çizim 0 olduğu için ne kadar zorlanırım?

Çizim artik.sanal ortamda yani bilgisayarlardan yapılıyor. Yani bilgisayara biraz ilgin varsa olayı hemen kavrarsin . hicbi sikintin olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Zorla değil de 'yüksek puan varsa tıpa gitmeliyim 'mantığından dolayı tıp yazmıştım. Sonrasında da dersler çok sarmadı. Aklımda geçen sene de böyle bir fikir vardı ama bi sene daha duruyum dedim. Bu sene kesin değiştircem.

Bi de ben makineyi makine mühendisi olmalıyım gibi bir fikirle seçmedim. Benim karakter ve yapıma uygun oldugunu düşündüğüm için seçtim.sizce bu sıkıntı oluşturabilir mi ilerde?
    Yani makine mühendisliği hakkında biraz genel bilgiler verir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenQuaker -- 28 Haziran 2017; 13:30:19 >
  • Merhabalar hocam en kötü 200.000 gelecek bir sıralamam olacak bilişim ve teknik alanda kendimi geliştirebileceğime inanıyorum diplomamı mühendislik alanında istiyorum sizce nasıl bir mühendislik seçimi izlemeliyim

• Hocam merhaba öncelikle,ben geçtiğimiz sene ailrmin de baskısıyla Gazi Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliğine yerleştim. 1 sene okudum ancak çok istediğim bir bölüm olmadığı için memnun kalamadım pek. Aklımda uzun süredir bilgisayar mühendisliği vardı. Mf4 puanım çok yüksek değildi. Şimdi acaba sınava girdiğim seneki puanımla bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş mi yapsam yoksa Gazi üni yi bırakıp 1 sene daha m hazırlansam diye düşünüyorum. Sizin önerileriniz nedir bana?

Mf4 puanım:398,... 2016 senesinde girdim sınava. Aslında Akdeniz Üni falan tutuyor.İzmir Dokuz Eylülü çok istiyordum ancak ona da 0,01 puan bile altında kalırsa puanın giremiyorsun gibi bir olay olduğunu öğrendiğim için bakmıyorum artık :)

Şimdiden teşekkür ederim.

• Az önce buraya 10 tane uzun uzun soru yazmıştım, ama bu lanet forum yüzünden mesaj gitmedi. Hepsi de silindi. Çok kaliteli sorularım vardı, ve üşenmeden 15dk'dır yazıyordum. Şu an psikolojim bozuldu ciddi ciddi.
  • Hocam size kesin bir şey diyemem hangi alanı seviyorunuz bunu bilmiyorum ancak ana mühendislikleri makine ee inşaat bilgisayar seçmeye bakın derim eğer o sıralardaki illeri okulları sevmediyseniz başka bölümlere bakabilirsiniz
  • yatay geçiş bazen sıkıntı oluyor bölümü okumak istemiyorsan zaten okuma fazla bir şey kaybetmesin hatta kazanırsın onu diyeyim 1 yıl hazırlanmayı okulu bırakıp yapma tercihini ben sana söyleyemem ancak sen her türlü sınava gir yatay geçiş yapsan da yapmasan da daha yüksek puan alırsın düşüncesindeyim bir yandan da yatay geçiş için uğraş hangisi hangi üni geliyorsa ona göre tercih yaparsın
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    hiç sorma ya bende baya yorum yazmıştım onlarda silindi tekrar yazdım özel mesajlarda da öyle aynı şekilde o yüzden sürekli yazdıklarımı kopyalıyorum uzunsa iyi oluyor hocam gerçekten merak ettiklerin varsa sor sen gene sana torpilli uzun uzun anlatırım :)
  • BenQuaker kullanıcısına yanıt
    Hocam sarmıyorsa blüm değiştirmeniz en mantıklısı ne olursa olsun siz sevdiğiniz işi yapın gerisi hikaye neyse ben makine mühendisliğini anlatayım

Makine mühendisliği 4 ana mühendislikten birisidir.Bu 4 ana mühendislik makine elektrik bilgisayar ve inşaattır.Bu 4 ana mühendislik kendi aralarında bir çok alt dala ayrılmakta.Makine mühendisliğide imalat ısı enerji klima iklimlendirme konstrükiyon otomotiv gibi dallara ayrılmaktadır.Şimdi ben böyle dedikçe yanlış anlamayın hani otomotivci makine mühendisi imalattan anlamıyor mu hayır bu sadece uzmanlaşılan alan gibi düşününün hani tıpta uzmanlaşılan alan var ya ancak bir uzmanı olmayan doktora sorduğunuzda size yardım eecektir ancak diğer uzmanı o konu hakkında daha yrıntılı bilgiye sahip olacaktır.Şimdi bu da aynı şekilde makine mühendisliğinde de yer almaktadır.Bazı okullar dal seçimi yapılır bazılarında yapılmaz.Bu dal seçimi alınan derslere göre değşiklik gösterir türkiyedeki üniversitelerin makine mühendisliği programlarına bakın google da aratarak aralarındaki farkları görürsünüz her okul termodinamik 1 verir ancak hepsi termodinamik 2 vermeyebilir veya mukavemet 1 her okul verir ancak tüm okullar mukavemet 2 vermeyebilir yada daha ileriki derslerden mukavamet 3 gibi, şimdi hangi dalda ders alınırsa alınsın makine mühendisliği diploması kaznaırsınız.Şimdi bu dalları neden anlattım çünkü makine mühendisliğinin yapacağı işleri en kolay bu yolla anlatılıyor.İlk başta makine mühendisliği ingilizcesi olan mechanical engineering den gelmekte yani bir nevi mekanik hesaplamaları yapmaktadır.Yukarıdkai konstrüksiyon makine parçalarının teknik resimleri demektir.Aerodinamik simülasyonlar yada parçanın kalitesini ölçme gibi yada cad oramında parçayı çizme işlemleridir.İmalar ise 4 imalat yönetminde talaşlı talaşssız döküm ve kaynak yöntemlerinde parçaya göre hesaplamalar yapıp güç zaman gibi tüm parametreleri hesaplayıp uygun olup olmadığı yada kalıpların imalatı gibi işlemler ile ısı enerji iklimlendirme ise türbin pompa sistemlerinin oda iç havalandırma kalitesi gibi unsurların soğutma sistemleriin gibi bir çok faliyette hesaplamalar yaparak uygunluğunu kanıtlar yada modelleyerek uygun konuma getirir, otomotivde enerji dalının alt dalı olmasına rağmen artık kendiside dal oldu diyebiliriz otomotiv sektöründe içten yanmalı motordan tutun bütün parçaların en iyi çalışma parametrelerini zamanlarını hesaplayıp montajıı yapar diyebiliriz üstün körü.Yani makine mühendisliğinin birazcıkda olsa çalışma alanlarını anlattım ancak bu kadala sınılı değil malesef bunun 3 katı kadar daha ayzı yazmam lazım neredeyse çok geniş bir alan sahip hocam

Sağolun hocam, bir ara yazarım tekrar. Siz o kadar herkesle ilgilenip cevaplıyorsunuz. Bir zahmet yazacağım artık.
  • Hocam iyi gunler mezun bir insanim bu seneki siralamam mf4 te buyuk ihtimalle 120binlerde geliyor.Teknolojiye cok merakliyim muh. istiyorum cocuklugumdan beri ama siralamam cok dusuk.Ee veya bilg. muh. dusunuyodum bu siralamayla gidecegim universite vasat sinifinda olacak.Yabanci dilim de var ingilizce ve orta derece almanca yasadigim yer dolayisiyla.

Sorum şu eger ben uniyi yuksek not ort. tutturarak bitirirsem ve dil olarak kendimi daha da cok gelistirirsem yine de is basvurularinda diplomama dikkat ederler mi ?

Eyvallah hocam cevapladığınız için :) Peki üniversitenin ne kadar önemi oluyor mühendislikte? Mesela 50k daki üniversitede okusam çok bi kayıp yaşar mıyım?

Ayrıca ben eğer sınava girecek olursam da Gazi üniversitesi ni bırakıcam yani sağlam hazırlanıcam. O yüzden biraz çekiniyorum yani şuan hali hazırda 45 50k lık ünilere yetiyor puanım.

• Bilkent Bilgisayar nasıldır hocam? Okurken iş bulabilir miyim? Kendimi geliştireceğim ama aileme yük olmak istemiyorum. Çalışmam gerek.

Onun dışında bilgisayar mühendisliği eğitiminde hangi üniversite daha iyidir, bilginiz var mı?

• Deü jeoloji çöp mü

• themaniak kullanıcısına yanıt
    Üniversite vasat mı olacak yoksa sen mi vasat olacaksın hangi çağdayız hocam sizi liselerde eğiten öğretmenler çok mu iyiydi soruyolar mı sizi kim eğitti diye okukunuzun ismine sizin isminizden önce bakan kişilerle iş yapamazsınız siz sevdiğiniz işi yapabilecekleribizi tüm imkabları ile yapın eğitin kendinizi okul size ne öğreticeğini gördüğünüzde keşke hiç okumasaymışım dersiniz bu okuyacağını son 4 yıl 4 yılda kimse size mühendisliği öğretemez siz kendinize bakın diplomayı tanımayanlar yada o okul neymiş diyenlerede iyi cevap verirsiniz sevdiğiniz işi severek yapın gerisi kader bakmayın okula filan size son cümleyide söyleyeyim türkiyede üniversite olsa bu dediklerinizi dğşünebilirdik ancak türkşyede üniversite yok hocam ne yazıkki

• Okul normalde çok farkeder ancak mühendislik olarak etkilemez sosyal yaşam olarak etkiler bulunduğu ile göre etkiler yani mühendislik alanında verilen eğitimler aynıdıe ancak yanınızda bulunan insanlar yüksek puanla girmiş yada düşük puanla girmiş olabilirler bi o farkı olabilir

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.