Şimdi Ara

Mühendisin 35-40 yasından sonra akıbeti ne oluyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
408
Cevap
29
Favori
28.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hayatın her yerinde olan bilim fiziktir hatta daha ileri konuşayım dünya(kainat, evren ne derseniz deyin) fizik yasaları üzerine kurulmuş gibidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xassemer

    eniştem doktor 38 yaşında özel hastaneye ortak %25 olarak ne kadar kazanıyor bilmiyorumda hem hastanede çalışıyor aylık 15.000 lira alıyormuş doktor olarak doçent kendisi.[38 yaşında doçent olmak her babayiğidin harcı değil] belli bir ismi var ismi bile para kazandırıyor.
    Uzmanlara 10-12 bin veriyolar pratisyen çalışmıyor.
    Eniştemin Mal varlığı
    1 adet villa 1.000.000 dan fazla değeri var
    2 tane araba mercedes e250 ve mercedes gla[bu teyzemin]
    2 normal daire 200.000 eder tanesi
    1 tane rezidans 550-600 eder
    2000 dakar tarla babasıyla kardeşi ekiyor tarla eniştemin 5.000.000 falan eder
    1-2 tanede arsası var memleketde
    kuzenimin telefonu ip6s plus 128gb yanında s6 edge var okuduğu okul senelik 25.000 lira ama burs kazandı bu sene cocuk babamdan zengin o kadar söliyeyim elinde banka kartı var ne isterse alıyor cebinde 200 den az para görmedim

    ama eniştemin babası zengindi babasında da var bayağı mal hastane zamanı baya yardım etmişti

    amcamda diş hekimi aylık 20-30 kazanıyor oda
    diğer eniştem odtü mezunu arcelikte genel müdür 20 bin lira alıyor aylık

    Arcelik 20k ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostlar bu mesleklere para için bakmak yanlış.Herkes tıp okuyamaz, kolay mı boyun kadar notları ezberlemek.

    Paraysa sorun, Sinop Üniversitesinden mezun olan su ürünleri mühendisi kuzenim var, okuduğu bölümün üniversite tercih rehberinde sıralaması yok düşünün.Yoldan geçeni alıyorlar, ama kuzenim 3 bine yakın maaşlar çalışıyor.Yaptığı iş balıkların suyunu değiştirmek, cart curt.Paraysa bu da para, işlek bi caddede dönerci açsan kısa sürede masrafını kapatır.Aylık 5 bin lira ciro yaparsın net.Paraysa bu da para.

    Bence önemli olan mesleğin size sağladığı prestij.

    Zaten 12 sene boyunca deli gibi çalıştın, inanılmaz zekisin.Orada burada pohpohlanıyorsun, ve üstelik üniversite sınavında da iyi bir sıralama yapıp tıp kazandın.Bunlar kötü şeyler mi? Kesinlikle hayır, üniversiteyi uzatmadığını varsayarsak ki bunun ihtimali yüzde 30 :) En az 6 sene daha kafa patlatacaksın, 4. sınıfta TUS dershanelerine binlerce TL dökmenin ilk adımlarını atacaksın.6 sene sonunda whatsapp kişilerinde an az 200 tane doktorun numarası olacak?Bunun değerini hangi mesleğin aldığı parayla karşılaştırabilirsiniz? Mühendisliklere nazaran çok büyük ihtimalle doktor bi eşin olacak.Bakın bunlar parayla ölçülemeyecek şeyler.

    Sonrasında 4 yıl zorunlu şark görevin olacak, uzmanlıkta ayrı pratisyenlikte ayrı.Uzman olacaksın, artık isminin başında uzman doktor yazacak.Belki buralara gelene kadar Türkiye standartlarında inanılmaz büyük paralar alacaksın, ama yaptığın bu işi sevebilecek misin?Arabanı aldın, evini aldın ya sonra? Bi ev daha mı ? Peki ya sonra ?

    İşini sevmiyorsan eğer, doktorluğa ömrün boyunca insanların kahrını çekmek olarak bakacaksın.Sevmiyorsun çünkü.

    O yüzden ne yaparsanız yapın sevdiğiniz mesleği seçin.Para için meslek seçmeyin, ama severek yaptığınız meslek size para getiriyorsa o başka.




  • Sichern kullanıcısına yanıt
    Yazımda sizi hedeflememiştim, genel bir yazıydı. Daha doğrusu şu 10-15 yıllık mezunlara idi. Lise döneminde o zamanlar adam akıllı bölüm de yok diye mühendisliği seçiyorlar, sonra asıl mühendisliği görünce pişman oluyorlar. E tabi mutsuzluk=başarısızlık, haliyle yükselemiyorlar. Herhangi bir kötü sözüm varsa affola.

    Size şunu söyleyebilirim ama; eğer sevdiğiniz bir mesleği yaparsanız zaten o meslekte çok ilerlersiniz ve para ile ilgili bir sıkıntınız kalmaz. Tamam Türkiye'de mühendislik hakkıyla yapılmıyor, elini atsan mühendis falan bunlar doğru, ama hala aktif bir dal. Parasal açıdan da bir sıkıntınız olmayacaktır. Ha evet bir doktor olamayız hiçbir zaman ama, dediğim gibi, adamlar gerçekten çalışıyorlar.

    Ayrıca bazı arkadaşlara katılıyorum, mühendislikte tecrübe her şeydir. Ne kadar tecrübeniz varsa, iyi yerlerde işe girip iyi miktarlar almanız o kadar fazladır.

    Ama dediğim gibi, bence herkes tıpa gitmemelidir, hatta kendi içinde bir elemesi olmalıdır. Yahu kan görünce bayılan adam tıp yazıyor, gerisini siz düşünün artık.




  • O yaşlarda zaten ya kendi firmalarını açar başarılı olanlar ya da şirketlerde yönetici pozisyonun da olurlar. Ama sen yan gelip yatarsan kendine bir şey katmazsan hala 3 5 bin liraya sağda solda sürünürsün. Ayrıca yabancı firmalarda çalışman da sana artı katar sürekli eğitimler seminerler düzenlenir ve sen istemesende bir şeyler öğrenirsin. Çalıştığım firmadan biliyorum sormak istediğin bir şeyler olursa elimden geldiğince yanıtlarım.
  • Açıkçası ben o 3000 - 5000 liraya razıyım. İçimi kararttınız yeminlen ha. Tıp seçebilecek puanım vardı ama ben hayatta zevk almazdım o iğrenç (Bana göre iğrenç) meslekten. Mühendislik de tek alternatifti hani. Neyse, kendimi nasıl geliştireceğime dair bir fikrim yok (En azından çok yok) ama dilerim ipin ucunu tuttururum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayrammstein -- 2 Ocak 2016; 19:20:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dirkules

    Aselsana falan girip olduruluyolar amerikan kopekleri tarafindan

    Yav öyle bişey yok medyanın uydurması

    babamın liseden hala görüştüğü arkadaşı orada çalışıyor, kendisi eski savaş pilotuydu aselsana aldılar.

    o bunları onaylamıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dirkules

    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dirkules

    Aselsana falan girip olduruluyolar amerikan kopekleri tarafindan

    Yav öyle bişey yok medyanın uydurması

    babamın liseden hala görüştüğü arkadaşı orada çalışıyor, kendisi eski savaş pilotuydu aselsana aldılar.

    o bunları onaylamıştı

    Benim kaynaklar daha sağlam ama reklam etmiyim kendimi burda. Millet uyduruyor işte aselsan'da bir şey üretilmiyor ki niye öldürsünler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 2 Ocak 2016; 20:25:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sichern
    Cogu kisi artık yaslandıgı icin bayagı sıkıntı cektiklerini analitik dusunme yeteneklerinin iyice koreldigini soyluyor.Muhendisligin genc caglarda iyi bir meslek oldugunu iler ki yaslarda uygun meslek olmadıgını bazı sanslı kisiler haricinde geri kalanların emir komuta zincirinde bir yasam surup pisman olarak emekli oldugunu dusunuyor peki gercekte durum bu mu degil mi?

    Bazıları da artık yönetici olduklarını ve hayatlarının iyilestigini soyluyor.Yonetici olmasa bile iyi bir maas alarak refaha eristiklerini dusunuyor.



    Arkadaşlar öncelikle burası bir FORUM. yani düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz, başka insanlarında bizim düşüncelerimizi düşünmesi, düşünce paylaşımı için kurulmuş bir ortam. O yüzden eleştirilerimizi körü körüne yapmayalım. bu adam ne demiş ne yazmış okuyup anlayıp uslubuyla cevap verelim.

    Yazım makine, imalat sektörü içindir.

    Öncelikle ne yazıkki Saygınlık konusunda yazılanlar doğru. Bunda en önemli etken artık herkesin çok rahatlıkla mühendislik okuması. bundaki en büyük sebebide mantar gibi açılan özel üniversiteler, nasıl doktora verdiği belirsiz, eften püften konulara çeviri yapıp doktora vermesine göz yumulmuş, sanayiden, pratikten haberi olmayan insanların doğuda orda burda 2 3 tanesinin toplanıp bölüm açabilmeleri, türkiyede mühendislik eğitiminin sadece ezber teorik eğitim olarak anlaşılması ve üniversitelerin büyük çoğunluğundan mühendislik eğitiminin teknik kitapların tahtaya aktarımından ibaret olması.

    Mühendislik konusunda konuşan arkadaşların kaçırdıkları noktalar var;

    Mühendislikte eğer yaptığınız iş standart hale gelmiş ise doktorluk gibi bir hayat sizi pek beklemeyecektir. Yani okumuş uzmanlığı almış göz doktoru (işin cerrahi boyutuna girmiyorum cerrahlıklar, ameliyatlar hariç sadece muayene-tedavi kısmını düşünelim) ile işi sadece kağıtçı haline gelmiş bir mühendisin maddi açıdan beklentileride bir olmamalı. Çünkü Türkiyede işin aslı farklı. Türkiyede mühendislik yapılmıyor. Yapabilen şanslı insanlarda emin olun emeğinin karşılığını alıyor.

    *Mesele sadee paramı ?

    Bir düşünün siz cerrah olabilirmisiniz ? Ben parmağını kesen birini görünce içim acıyor yanımda yarabandı taşıyorum ne cerrahlığı. İnsanın ağzına kolay geliyor doktorluk. mesleklere sadece parayla bakmayalım arkadaşlar.

    *Eğer mevzu bahis sadece para ise !

    Mühendis nasıl bu ülkede yükselir, zengin olabilir ?

    Öncelikle arkadaşlar okulda öğrendiğimiz, öğretilen ve öğretilecek olan konuların teorilerin inanın bir kısmı hatta bazı alanlarda yarısı kuru kalabalık yapıyor kafanızda. İş hayatındada lazım olduğunda açıyorsunuz kitabı,pdfi, standartları bakıyorsunuz. Formülüne tablosuna cartına curtuna. Kimse size şu rulmanın şu formülü neydi, hadi şu dişliyi aşınmaya göre bir tasarla bakalım demiyor. Diyende senin işin artık bu diyor. Yani tek bir alana yönelmiş oluyorsunuz. Sektörel yönelim denilen mevzu var tıpdaki uzmanlık gibi.

    İmalat mühendisliğin seçmiş bir adama gel şu otelin mekanik tesisatını, havalandırmasını, ısıtma sığutmasını, yangın sistemini yap demiyorlar. Demezler, demeyecekler. Bunu neden söyledim ? Yönelinen sektör ve pozisyon maddi açıdan çok önemli.

    Mühendislik mezunu olup muhasebecilik yaparsan, sevkiyat kontrolü yaparsan, tek işin teknik resimde ölçü değiştirip imalata vermekse, katı model çizim ve analiz programlarında 2 extrude kullanmaktan öteye gidememişse bir insan kusura bakmasın ama karnı doğduğuna eyvallah demeli.

    Mezuniyet sonraki yıllarda açıkcası pekçok mühendislikte işi öğreniyorsunuz. İşi öğrenmek ne demek ? 4 5 yıl boşamı okuduk kardeşim diyebilirsiniz ama birnevi öyle. Okul size bir temel veriyor, piyasaya çıktığınızda terimlere, işlere yabancı kalmamanızı sağlıyor. Türkiyede hangi okulun mezunu yeni mezunken direk kompleks bir prosesin tüm aşamalarına karar verebilecek seviyede ? Belki %0.05 filandır, bu arkadaşlarda part time çalışmış, en iyi okullarda rekabet içinde kılı kırk yararak yıllarını geçirmiş insanlardır bunlarda bırakalım olsun.

    Eğer çalıştığınız işyerine, iş verene katmdeğer sağlayacak birşeyler veremiyorsanız yahu adam neden size daha fazlasını versin ? İşin merkezine kendinizi koyamamışsanız vazgeçilmez hale gelememişseniz 10 yıl içinde neden sizi yükseltip maaşınızı x2 x3 yapsınlar ? 1 ilanla 5000 tane senden bulabiliyor zaten.

    Artık makine piyasasında zaten teknik ressam aranıyor mühendisten çok. Neden ? Yahu zaten mühendisin mühendislik yapmadığı bir ülkedeyiz. Adam diyorki alırım ressamımı, daha az maaşa aynı işi yaptırırım. Ressam ilanlarını bir görseniz aman allahım. Beklentiler, istenilen donanımlar mühendisim diyenlerin %50 sinde yoktur.

    Alıntıladığınız yazılarda belirtilen 20-30 bini her doktor alıyormu ? Her doktor alıyorsa sağlık ocağında şeker gibi önüne gelene minoset yazan adamlar ne yapıyor ? Yada acillerde gece yarısı kan kusmuk, idrar içinde çalışan insanlar ? Yani hepsi bir değil.
    Yahu daha sınavlardan çıkıp keşke şu soruyuda şöyle yapsaydım diye pişmanlık duyan insanlarız, elinize can teslim edilince rahat olabilecekmisiniz. Gerekli önemi her hastanıa gösterebilecekmisiniz ? Yeri gelecek hastanız günahsız bir bebek, yaşını başını almış teyze, hamile bir kadın hepsi olacak. Yani her mesleğin zahmeti ayrı.

    Tıpda 20+ kazanan insanlar sırf tıp okuduğu için o paraları kazanmıyorlar. Mühendis olup 20+ kazanan insan yokmu ? Vizyonu küçük arkadaşla 20+ maaşmı olur diyecek. Ne maaşı abi ? Maaş nedir ? sen 20 yıldan sonra hala maaşmı isteyeceksin ? Girişimci olmazsan o paraları asla kazanamazsın zaten. Anca aile şirketlerinde, yarı kurumsal şirketlerde müdür olursan 7-8 hadi 10 verirler eline oda 20 yılının hatrına. Ondada patrona kem küm, belin bükük kalırsın. O parayı başka yerde bulamayacağını patronunda bilir sende.

    Yetkinliklerde önemli, canlı şahidi olduğum çok tatlı paralar kazanan, evinden kazanan, küçük sanayilere gelip 2 saat plc servisine binlerce tl alan insanlarda var. var oğlu var yani. ama insanımız istiyorki aga ben oturayıp klimalı ofisimde, ünvanım fors olsun. maaşlar cebime aksın. bilgimi, yetkinlikmi o da ne. ben süperim zaten xx okulunu bitirdim yetmezmi ?

    Daha çok şey yazılabilir. Ama ülkemiz teknoloji üretmediği için, üretmeside bu kafayla zor olduğu için mühendislik denilen meslek türkiyede yapılmamaktadır.

    Özellikle makine, imalat alanında şu an türkiyede mühendislik mezunu insanların yaptığı pek çok iş tekniker-ara teknik eleman işidir.

    Üniversitelerde takım tezgahları dersinde operatörün işi mühendislik öğrencisine anlatılıp, takım tezgahının teknik donanımı, hidrolik pnömatik tesisatı, kontrolörleri, kızakları, yağlama sistemleri, elektronik donanımı anlatılamıyorsa bu ülkenin sanayisi almana tayvanlıya koreliye elindeki avucundaki parayı verir ve ithal makine aldım diye sevinir ne yazıkki. İthalatçı jaguara binerken sende tezgahının taksidini yıllarca ödersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 2 Ocak 2016; 20:28:56 >




  • üretilmeme sebebini düşün bi :) en ufak fikri olanı indriyolar
  • MoneyTalks kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt dışı için(özellikle abd) elektronik mi yoksa bilgisayar mühendisliğini mi önerirsiniz? Bilkente geçicem eski bi makina müh öğrencisiyim bölümümü sevmedim pek.

    İlgim elektroniğe ama gerileme var diyorlar bilgisayar daha avantajlı diye duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 2 Ocak 2016; 20:35:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Skins

    ya ne boş adamlarsınız burda anca laf yapıyosunuz odtü ee ye girdin de 35 yaşında aç kaldın sanki allahın kekosu. yürüyün doktor diş hekimi olun olabiliyosanız

    Yav şu hazırlıkların kendini mühendis zannetmesi beni öldürüyor

    birader hazırlık okuduğumu nerden çıkardın?
    hazırlık olanların bu konuda konuşma hakkı olmuyo mu? odtü de olmasaydım da yorumum bu olcaktı.




  • ulan şu mühendislik öğrencilerinin hayalleri yokmu beni öldürecek ya mezun olunca 1600 maaşa işe başlıyacan 40 yaşındada 3k 3.5k maaş alıcan feriştahından mezun ol istersen çalıştığım işyerinde 100den fazla mühendis var biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skins

    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Skins

    ya ne boş adamlarsınız burda anca laf yapıyosunuz odtü ee ye girdin de 35 yaşında aç kaldın sanki allahın kekosu. yürüyün doktor diş hekimi olun olabiliyosanız

    Yav şu hazırlıkların kendini mühendis zannetmesi beni öldürüyor

    birader hazırlık okuduğumu nerden çıkardın?
    hazırlık olanların bu konuda konuşma hakkı olmuyo mu? odtü de olmasaydım da yorumum bu olcaktı.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zengin oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bin evin olsa ne yazar birinde oturuyorsun
    Bin araban olsa ne yazar birine biniyorsun
    Bin dönüm toprağın olsa ne yazar
    Bir mezara giriyorsun.




    Not:İnşaat Mühendisiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinsemer kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi 40 50 yasında bir mühendis kendini gelistirmisse ya yönetici olur ya da patron anladıgım kadarıyla.

    Bu noktada kafama takılan su.Adam muhendsligi ovuyor ovuyor sonra da bir doktor olamazsın ama diyor yani bu kadar prestij farkı var mı ya?

    Ben doktor olmak istemiyorum mühendislikte de kendimi gelistirecegime inanıyorum ama dedigim gibi bu kotu ornekler hevesimi kacırıyor adam severek girmis meslege ama gelme diyor bana durum vahim diyor.Ya sartlar zor diyor ya da bu ulke de muhendis olunmaz diyor ee ben sırf bu nedenle doktor olup hayatımı karartmak istemiyorum bana bu konuda rehber olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya uza bi allah aşkına ygs lys bölümü trollü :D
  • MoneyTalks kullanıcısına yanıt
    Anlayısınız icin cok tesekkur ederim bu arada isminizi cok manidar buldum

    Ben mühendislik öldü gelme diyenlere ragmen bu kotü örneklere ragmen hala muhendis olmak istiyorum.Ama gun gelirde aynı pismanlıga duser miyim diye de dusunmeden edemiyorum icime bir tohum attılar dusundukce buyuyor oyle diyeyim.Ya bu degisik bir sey cok cok istiyorsun ama bu insanlar senin hevesini kırıyor gitsem buyuk ihtimal pisman olmayacam ama iste dedigim gibi tohumu bıraktılar ya pisman olursam!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee hocam bende gayet durumu iyi olanları biliyorum.Ona bakılırsa 4 4500 alan doktorda biliyorum iyi durumda olan doktorda.

    Denilen gibi yatarak gecirenler oluyor genelde sizin sirkettekiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.