Şimdi Ara

Muayeneye gidecek arkadaşlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün ankara istanbul yolu üzerindeki eryamana yakın olan muayene istasyonunda aracımı muayeneye soktum.İçeriye sıra almaya girdiğimde belki %60"ı muayene tekrarıydı.Çok sıkıya almışlar.Park lambasının 1 tanesi yanmıyor diye bıraktılar adamı,emniyet kemerlerinin hepsi takılı olacak bağlantı sorunu olanlarıda bırakıyorlar.Xenon veya elektronik egzoz ile gitmeyin çünki dün gördüm bunlarla gelenleri aynı şekilde kendimde sabahında xenonları söktürdüm sarı osram ampül taktırdım çok daha iyi oldu.Muayeneye gidecek arkadaşlar geri vites lambası,fren lambaları ön park lambaları 4 lü lambaları yanıyor olsun, dikkat edin.Aracı lpg"li olanlar sızdırmazlık raporu istemiyorlar yalnız hafif kusur yazıyorlar yok diye.Bilgilendireyim dedim muayene tekrarı yapmayın dikkat edin.3.araba sokuşum muayeneye daha önce 2 tanesinde bu kadar dikkat ettiklerini görmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 22 Temmuz 2014; 16:27:03 >

• yazdiginiz kusurlardan zaten gecirmiyorlardi.sonradan takilma xenon far,eksik yanmayan lambalar,fren sistemindeki aksakliklar,sacma sapan egsozlar...bunlar hep agir kusur kapsaminda.iyi yapiyorlar bence.en azindan millet zorakide olsa aracina bakm yaptiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim astra aracım vardı konusuda var ben öyle bir aracı geçirdim 2011"de.Önceden bu kadar sıkı değildi yada yerine elemanına göre değişiyor.Şahsen ben 2011"de geri vites lambası yanmayan opelim geçmişti.Demek istediğim iyice sıkıya almışlar aslında daha iyi oldu bilmeyenelr var ilk defa muayeneye götürecekler var öğrensinler en azından.Xenonu ben aracı aldığımda vardı iyikide çıkartmışım çok iyi oldu sarı ampüller.

@anka0658
  • Bunları bildiğim için minibüscü arkadaşın "Çok sıkı değil, ağır kusurun yoksa rahat geçersin, randevu almadan bile muayeneye girebiliyorsun" dediği muayene istasyonuna randevu aldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayene olay muayeneyi yapan da bitiyo..
    Ayni aracimi 2 kere muayeneye soktum ilk yaptigimda neredeyse 10 dakka da bikac hafif kusurla gecti digerinde ise nerdeyse 40 dakika surdu ve arac gecmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede calisanin tutumu onemli, hafif kusur dedigini baska bir muayenede gormuyor bile.
  • Geçen ay bende uğraştım bu muayene işiyle,randevu almanın hiç bir mantığı yok. 11'e aldığım randevuya 12'de girdim. Sadece adı randevu işte.

Benimde aracın el freni tutmuyormuş muayenede öğrendim,raporda ağır kusur yazıyor ama geçtim.

Üniversitede arkadaşım gittiğim muayene istasyonuna şef olmuş.

Mesela bıraksaydılar beni muayenede gidip aracı yaptırcaktım,tekrar götürcektim. Muayene'den geçtiğim için hâlâ yaptırmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanlaması ve işlemler hakkında bilgi vereyim.

İnternetten sabah 9 için randevu almıştım. Gönderdikleri e-posta'da 8:45'de istasyonda olun diyordu. Ben de o saatte istasyona gittim. Belgeleri teslim etmek ve ödeme yapmak için fiş alıyorsunuz. 15 dakikada sıra geldi ve fişi aldım. 20 dakika kadar muayenede bana sıra gelmesini bekledim. İsminizi anons ediyorlar ve şu numaralı kapıya gidin diyorlar. Kapının önünde görevli aracınızı teslim alıyor. Önce genel kontrolleri yapıyor, motor/seri numarasına vs bakıyor. Sonra arabanın içinde biraz oyalanıyor, eminiyet kemerlerini kontrol ediyor. Kaputu açıp içine biraz bakıyor. Daha sonra arabayı ikinci bir istasyona kaydırıp farları kontrol ediyor. Bende Xenon far vardı, onların silecek suyu çalışıyor mu diye baktı, sis farlarını kontrol etti. Sonra arabanın altına girip arka ve ön tekerlekleri kaldırıp kontrol ediyor. Bunlar da bir 10-15 dakika sürüyor.

Neticede istasyona giriş ve çıkış yaklaşık 50 dakika sürüyor ve işlemler bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Geçen ay bende uğraştım bu muayene işiyle,randevu almanın hiç bir mantığı yok. 11'e aldığım randevuya 12'de girdim. Sadece adı randevu işte.

Benimde aracın el freni tutmuyormuş muayenede öğrendim,raporda ağır kusur yazıyor ama geçtim.

Üniversitede arkadaşım gittiğim muayene istasyonuna şef olmuş.

Mesela bıraksaydılar beni muayenede gidip aracı yaptırcaktım,tekrar götürcektim. Muayene'den geçtiğim için hâlâ yaptırmadım.

Gercek dost olsa sizi birakirdi, bu sebepten ötürü bircok insanın caninin yanma ihtimali var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• - Aracım Zafira B 2006 model yıllardır ruhsatta 5 kişilik olarak tescil edilmiş ama bu yıl vizeden geçemedim Opel merkezden araç uygunluk belgesi istedim onunla trafiğe gidip 7 kişilik olarak düzelttirdim çok şükür sorun çıkmadı
    - Sislerin yanına park+farlara bağlı gündüz ledi bağlatmıştım ama içeride ayrı bir düğmesi olmadığı için ağır kusur sayılıyormuş.Elektrikçi içeriye buton koymak için 40 lira istedi ben de led bağlantısını kopardım gittim vizeden geçtim sonra geri bağladık
    - Bir gün öncesi yetkili serviste far ayarı yaptırmama rağmen kısa/uzun ve en önemlisi sis farları düşük yazmışlar
    - Stepneye bakmadılar yangın tüpünü kontrol etmediler ilk yardım seti falan hikaye
    - Lpg etiketi yok,camlarda film var gibi klasik şeyler ...

• Lambası yanmayan araç da muayeneden kalsın bir zahmet..

Çakma xenon takanların ise muayeneden kalması yetmez.. Gözüne ışık tutup kör etmek gerek ki akıllansınlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Lambası yanmayan araç da muayeneden kalsın bir zahmet..

Çakma xenon takanların ise muayeneden kalması yetmez.. Gözüne ışık tutup kör etmek gerek ki akıllansınlar..

Peki hocam ben sizin mesajınız üzerinden bir soru sorayım:
    Benim aracımda 4 tane park ampulüne ek olarak 4 tane de tampon çitaları üzerinde turuncu park lambaları var. Yani parklarla beraber yanıp sönüyorlar. Bunlardan tekinin yanmaması da arabayı bıraktırır mı (Geri kalan lambaların hepsi yanıyor) Gerçi yaptırdım ama bileyim yani.

Bir de dörtlü düğmesine basınca dörtlüler çalışıyor fakat kapatmak için ilmini bilmek gerekiyor. Biraz sert basmak gerekiyor yani ama onun bir ölçüsü var, başka türlü kat'i suretle kapanmıyor. Ben de ilmini bildiğim için sorun olmuyor ama muayenede nasıl olur? Dörtlüler sönmüyor diye bırakır mı?

Bir de ön farlarda far sileceklerim var ama şu anda iptal. Yani far silecekleri görüntü olarak olsa da, ön farlara su püskürtme ve sileceklerin çalışıp farları silmesi olayı yok. Farlarım halojen ve merceksiz. Yani xenon durumu söz konusu değil. Ancak far silecekleri çalışmıyor diye bırakabilirler mi? (Ön cam yıkama sistemi çalışıyor, onda sorun yok.

• Denk geldiğin elemana bağlı..

• muayene tekrarı yapılınca ne oluyor ağır ceza mı veriyorlar
    tüvtürk istasyonları sanayinin içinde oluyor
    memur sana ağır kusurları yazıp eline veriyor
    hemen ustaya gidip yaptırıyorsun
    aynı gün 2-3 saat sonra tekrar muayeneye girip geçiyorsun
  • 7he mcRp kullanıcısına yanıt
    El freninin bir etkisi yok ki Abi.

Bizim servis vardı 2 ay el freni teli kopuk gezdi bir şey olmadı.

Yokuşa park etmedikçe ve el frensiz kalmayı bildikten sonra bence o kadar da sıkıntı değil.

Ama en yakın zaman da yaptırmak lazım fren vs. patlasa aracı durduramasa da yavaşlatır.
  • LPG sızdırmazlık belgesi olmaması demek araçta her an bir patlama yaşanabilir demek. Bu belge olmadan aracı nasıl geçiriyorlar, akıl almaz bir iş.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    bak arkadaşım
    en son ne zaman muayenegittin bilmiyorum
    ben geçen ay gittim
    görevlinin elinde dijital bir cihaz var
    bununla önce motordan sonra lpg tankından sızıntı var mı ölçüyorlar
    o saçma belge için vatandaşa ekstra para ödettirmiyorlar
  • iyi yapıyorlar,denetimler daha sıkı olsun,destekliyorum
  • Burak[Alper] B kullanıcısına yanıt
    Hocam en son 2 sene önce Aralık ayında gitmiştim. Öyle bir işlem görmedim. Sızdırmazlık belgemle gitmiştim çünkü. Ondan da olabilir.

Ama arkadaş sızdırmazlık belgeniz yoksa hafif kusurlu geçiyorsunuz yazmış.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    evet hafif kusurlu
    zaten mantığı da kendi cihazlarıyla ölçüm yapmaları
    belki gelecek yıl tamamen kaldırırlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.