Arkadaşlar arabamın muayenesi yaklaştı yılbaşından önce yaptırmam gerekecek. Şu an iki tane kafama takılan konu var, Arabamın ön lastikleri kışlık, arkalar yazlık bu şekilde muayeneden geçer mi? Bir de cama su püskürten mekanizma çalışmıyor ustama gösterdim fıskiye motorun tıkanıp kireç tutmuş olabilir dedi. Benim arabanın fıskiye motorunuda öyle kötü bir yere koymuşlar ki kaputtan ulaşamıyoruz sol ön davlumbaz ve çamurluk sökülmesi gerekebilir dedi. Yoğunluktan onuda yaptıramadım. Sizce bu şekilde muayeneden geçer mi? |
Muayene öncesi aklımdaki sorular bu kusurlar geçer mi?

-
-
Lastik ebatları farklı değilse geçer.
Ön cam fıskiyesi ağır kusur. geçmez.
-
Lastikten geçse bile, fıskiyeden kalır!
-
Peki silecek suyu kabının içine sıcak su birazda kireç çözücü falan koysam fıskiye motoruna faydası olur mu sizce?
-
Silecek suyunun donması, tıkanması, arızalanması basit görünse de muayeneden geçmek gibi dar bir açıdan bakmak hele de kış ayında büyük tehlike. Olmadık bir zamanda görüşünüz birden kapanır ve camları silemezseniz kazaya sebebiyet verir.
Davlumbazı mi söktürürsünüz yoksa motoru mu indirirsiniz bilmem ama o fıskiye her daim çalışır halde olmak zorunda.
-
Fıskiye cama su attıracak,çaresi yok...
Bir kez de ben kaldım bu yüzden...
-
aynı aks üstündeki tekerler aynı olmak zorunda, sağ-sol farklıysa ağır kusur da ön arka farklı olursa sorun olmaz
-
Motoru çalışıyorsa eczaneden diş şırıngası (iğnesi ince oluyor) alıp fıskiyenin ucundan kaktırmayı deneyin, tıkanma uçtaysa çözülür, değilse kaybınız 2-3 lira olur. Geçmişte benim araçta sorunu çözmüştü.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54Motoru çalışıyorsa eczaneden diş şırıngası (iğnesi ince oluyor) alıp fıskiyenin ucundan kaktırmayı deneyin, tıkanma uçtaysa çözülür, değilse kaybınız 2-3 lira olur. Geçmişte benim araçta sorunu çözmüştü.
Silecek suyu kabını fulledim düğmeye basınca vınnn diye ses geliyor ama su hiç gelmiyor.
Fıskiye motorunun içi kireçlenip tıkandı bence.
Sıcak su ve beyaz sirke deneyeceğim belki işe yarar.
Yaramazsa bu hafta sonunu sanayide geçireceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaputun altında fıskiye motoruna giden ince hortumlar olur.O hortuma takılı plastik dirsekler olur.Kaput fitili varsa onu söktüğünüzde ortaya çıkar.O hortumu dirseklerinden söküp fısliyeyi çalıştırdığınızda su gelirse demek ki kaputaki fıskiyeler tıkalıdır.Değilse cam suyu motoruna bakılacak.Çalıştırdığınızda alttan su geliyorsa motordan gelen hortum alttan çıkmıßtır ya da tıkalıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu haliyle fazla zorlamayın motoru da yakabilirsiniz. Aracın altına da bakın belki hortum deliktir.
-
Başıma geldi cidden kötü bir durum. Yağmur yağmış dinmiş gece yolculuğu. Yol tenha ama tek tük araba geçiyor ya da tek tük kamyon geçiyorum, lastiklerden sıçrayan çamurlu su ön camıma geliyor. Fıskiyem su atamadığı için de her araba geçtiğinde durup ön camı şişe suyla ıslatıp silecek çalıştırmam gerekiyor. 5 dakikada bir duruyordum.
Sabah gündüz gözüyle baktım hortum çıkmış yerinden suyu olduğu gibi boşa atıyormuş.
Kısaca ön cama su atma olayı hayati bir şey.
-
Uzun yola çıkmadan önce hep kontrol ederim. 2011-2012 kışında İstanbul-Ankara yolculuğu öncesi de gerekli kontrolleri yapmama rağmen yolda bir süre sonra silecekler su atmamaya başladı. Silecek suyu kabının konumlandırıldığı yer mağduru olmuşum. Motor sıcaklığının en son gittiği noktaya ve açığa koydukları için ön panjurdan giren soğuk hava yüzünden bir süre sonra buza dönüşüyordu. İlk mola yerinde antifriz miktarını arttırmıştım. Dışarıda muhtemelen o hızda hissedilen sıcaklık -20'ye kadar iniyordu.
-
Cam suyu motorunu muayene için değil , kendi hayatınız için tamir ettirmelisiniz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X