Biraz araştırdım ama 2009 için geçerli olup olmadığını bulamadım. Bilgisi olan var mı?
Bu uygulama 2009'da da devam edecek mi?
2009 da devam etmektedir. dün mtv ödemesinide yaptım. 2008 model L200 4x4 aracımın vergisini bir alt kademede olan 1-3 yaş 2000cc üzerinden ilk taksit olan 868ytl öödedim. 2008 ve daha aşağı modelde 4x4 L200 kullanan arkadaşlar bir dilekçe ve sigorta şirketinden alacağınız aracın kasko değerini gösterir belge ile aracın plakasının kayıtlı olduğu vergi dairesine başvurmanız gerekiyor. başka vergi dairesine başvurusanız evrakları mektupla kayıtlı olduğunuz vergi dairesine gönderiyorlar.bayaa bir zaman geçiyor ve evrağın kaybolma ihtimali var.
Merhaba arkadaşlar
Babamın 1.9cc doblo arabası var bu MTV'deki %5lik kasko indiriminden yararlanamıyor sanırım çünkü araba VAN KAMYONET olarak geçiyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
2005 ford tourneo connect 1800 motor 100 beygir araba için ne kadar vergi inidirmi olur geçmiş yıllarıda hesaptan düşerlermi şuanki ilk taksit vergisi 314 tl. vergi dairesinde kalabalığa kalmadan işlemi takip edebilmem için hemen cevap alabilirsem çok memnun olurum. saygılarımla Önder
Uzun lafın kısası bu ülkede biz büyük motorlu araba binmiyeceğiz.Biz kuzu kuzu vergimizi ödüycez,bizim vergilerimizle sevgili yöneticilerimiz S320,S350,S500 gibi arabalara binecekler,hatta koruma polislerinin bile altında 2.0 mondeo'lar olacak.Onların bize layık gördüğü ise 1.3 - 1.6 araçlar olacak.Demokrasi güzel şey.
bende ise daha ilgiç bir durum var bir dacia çift kabin araç aldım 1.9 dizel aracın motor hacmı 1870
vergi dairesinde ise 1910 gorunuyor benim rusatımda ise o kısım boş(herhalde motorsuz )
ve 6000 lira kasko degeri olan araca busene 946 lira ödiyecegim gerisini siz düşünün
quote:
Orjinalden alıntı: vedat mert arkadaşlar sivas ta ikamet ediyorum 99 model opel astramın mtv için başvurduğumda böyle birşey yok bizde bu getirdiğiniz belgeleri alamayız diyorlar,bize gelen herhangi bir talimat ve bununla ilgili talimat yok deyip geri çeviriyorlar,ne yapmamam gerekli. form doldurdum ve sigorta şirketinden imza ve mühür vurdurttum daha ne yapmam lazım?bu sorunu nasıl aşabiliriz?
Nazilli vergi dairesine başvurdu babam, görevli dava açılması gerek demiş, telefonda konuştum memurla adamın sanırım bilgisi yok. Hasta etti beni
Kanun var zaten dava açılmasına nereden gerek oluyormuş.
Adama dilekçeyi vericemi, kayıt tarih numarasını alıcam, dilekçeye cevap versin bakalım. Cevabını merakla bekleyeceğim. Madem bilmiyorsun bari araştır doğruyu öğren di mi, bu nasıl memurluk !
arkadaşım bazılarının olaydan bihaber olması gayet normal. salla başını al maaşını olduğu sürece hayır bekleme..özel sektörde olacakta ilgilenmeyecek.sıkardı biraz.
arkadaşlar ben vergimi malatyada ytırdım.Ama şu an görev icabı urfadayım.Burdaki vergi dairesine gidip bu işlemleri yapabilir miyim?
hala geçerlimi bu kanun
güzel paylasım ama konu bayagı bi eski
peki 2004 mode citroen ebrlingom var. 628 ödüyorum senelik normal mi?
arkadaşlar bizde 2004 model 3.2 touareg var kasko değeri 81bin küsür tl, %20si 4bin küsür tl ediyor. Ama mtvsi 5000tl civarında. Şimdi benim bu uygulamadan faydalanmak için ne yapmam lazım? nereye baş vurucaz???
ben dün başvurdum ve 788 ödediğim mtv 510 tl ye düştü ve aradaki farkı hesabıma yatıracaklar. ben dilekçeyi kafamdan yazdım ve kabul ettiler istersen yazdığın dilekçeyi buraya ekleyim. sigortacından araçkasko bildirim formu alıp ödediğin dekont ve dilekçe ile başvurman yeterli.
ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 11/08/2009 YEĞENBEY VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE ANKARA
06 ...... plakalı araç sahibiyim.2009 yılı motorlu taşıt vergisi her iki taksitini’de yasal süresinde ödedim.. Aracımın 2009 Kasko değeri 15..... TL’dir. Benim yatırdığım Motorlu Taşıt Vergi toplamı ..... tl olup, araç kasko değerimin % 5 ‘i olan ..... TL’yi geçmektedir. Fazla yatırdığım değerin banka hesabıma aktarılması ve gereğinin yapılmasını arz ederim.
ad soyad imza
Banka Hesap Numaram:
adres:
arkadaşlar çift kabin araç için geçerlimi
sadece 1.8 ve daha yüksek motorlu araçlarda mı geçerli?
aslında her motorda geçerli ama genellikle yüksek hacimlilerinki uyuyor...
Her sene yeni çıkmış gibi sunulan bu uygulama, 2004'ten bu yana uygulanmakta ve bu konuda yeni bir düzenleme yapılana kadar da uygulanmaya devam edecek.
Bir alt kademeden vergi ödeyebilmek için aracınızın mutlaka otomobil veya arazi taşıtı olması gerek. Kamyonet, Çift kabin kamyonet, Panel Van, Minibüs, Otobüs, Kamyon vb. araçlar bu uygulamadan yararlanamazlar. (Ruhsatınızda ne yazdığı önemli.)
Aracınızın kaskosu olmasa bile, herhangi bir sigorta acentesinden alacağınız ve onaylatacağınız "Kasko Değer Bildirim Formu" ile aracınızın kayıtlı bulunduğu vergi dairesine başvurabilirsiniz. Kasko sigortası yapan her sigorta acentesi bu formu ücretsiz olarak düzenlemek zorundadır. Kasko sigortanızı yapmış olması gerekmez.
Kasko Değer Bildirim Formu dışında, dilekçeyle ya da sözlü olarak yapacağınız başvurular hiç bir şekilde kabul edilmez. Bu form, Maliye Bakanlığı tarafından şekli belirlenmiş bir formdur ve sigorta acenteleri tarafından düzenlenir ve onaylanır. Bunun için bu form dışında hiç bir belgeyi vergi dairesi dikkate almaz. Vergi dairesi çalışanları sigortacı değildir, aracınızın kasko değerini bilemez.
Usulüne uygın düzenlenmiş ve sigorta acentesi tarafından onaylanmış olan formları vergi dairesi kabul etmek zorundadır. Geriye dönük beş yıl için bu indirimden yararlanabilirsiniz. Ancak aracınız indirim şartlarını taşımıyorsa boşuna ısrar etmeyiniz. Vergi dairesinin ya da çalışanlarının bu konuda insiyatif kullanma yetkisi yoktur. Gerekli bilgileri girdiğinizde bilgisayar otomatik olarak hesaplar. Boş yere sinirlerinizi bozmayınız.
Motor hacmi 1600 cc ve daha düşük olan araç sahipleri, boş yere zahmet etmeyiniz. Ödediğiniz vergi aracınızın kasko değerine kıyasla çok düşük kalacağından herhangi bir indirim yapılmayacaktır. 1800 cc'den daha düşük motorlu araç sahipleri şanslarını deneyebilirler.
Vergi dairesi bu indirimi sizin başvurunuz olmadan asla uygulamaz. daha önce de belirttiğim gibi, vergi dairesi çalışanları sigortacı değildir. Aracınızın kasko değerini bilmelerine imkan yoktur.
Evet bu başvuruyu her yıl yenilemeniz gerekir. Çünkü aracınızın ksko değeri her yıl değiştiği gibi, ödeyeceğiniz vergi de değişeceğinden bu hesaplamanın her yıl için yeniden yapılması gerekir.
Dört tekerlekten çekişli çift kabin kamyonet sahipleri indirimden yararlanabilir.
feydalı
2008 sorento kasko degerı 75000 nekadar vergı vermemız gerekıy mtv göre 2600 vergısı yardımlarınızı beklyıorum