Şimdi Ara

MTV'yi daha az ödeyin (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
14
Favori
89.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2001 model 530İA aracım için 2010 yılı için listedeki kasko bedeli 36.800 TL. Ancak MTV'si 2039 TL. Kasko bedelinin %5'ini aştığı için bir alt motor kademesinden ödeme yapmam gerekiyor. Bugün sigortacıma başvurup işleme başlıycam. Bakalım sistem nasıl işliyormuş. Daha sonra detaylı bilgi vericem.
  • ben hesaplayamadım birtürrlü yardımlarınızı beklıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: savyola133

2008 sorento kasko degerı 75000 nekadar vergı vermemız gerekıy mtv göre 2600 vergısı yardımlarınızı beklyıorum

aracınızın kasko değerinin halen 75bin olduğuna emin misiniz.
    75bin TL %5 i: 3.750TL
    ödeyeceğiniz mtv: 2.600TL
    aracınızın kasko değerinin %5ini geçen bir ödemeniz gözükmüyor maalesef...

ben yanlış hesaplamadıysam eğer.
  • 2008 85 bın tl 2009 75 bın tl olarak kasko yaptırdık o zaman bız faydalanamıyoruz
  • 2000 model 2000 motor 52 lira kasko bedeli olan aracin ödemesi bu hesapla ne kadar olur acaba? ben gidip gene normal mi odesem?
  • ya adanada bunula ilgili gidip tam bilgi alabileceğim biri yokmu onla hesaplasak ona danışsam benimki baya bi karışık..
  • benim arkadasım dün aksam bu konudan bahsetti bende merak ettim arastırdım aracinin gelir idaresi baskanlığının sitesinde 1996 modelinin değerine baktım 18000 bin değer yüzde besi yapıyor 900 ytl arkadasım ödüyor 720 lira ... eee sanssızlık bu olsa gerek... hala gecerli olduğunu duydum yasanın ama ne kadar doğru bilmiyorum
  • 3 Ocak 2011

Şükrü KIZILOT

skizilot@yaklasim.com

Otomobil vergisine hem zam hem indirim

YAKLAŞIK 14 milyon taşıt sahibini ilgilendiren “2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifesi”, belli oldu.

2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi, bir önceki yıl vergisinin “yeniden değerleme oranına göre” yüzde 7,7 oranında yükseltilmesi suretiyle belirlendi. Başka bir anlatımla, 2011 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi yüzde 7,7 zamlandı.
    KİM, KAÇ TL VERGİ ÖDEYECEK?
    - Otomobil, cip ve motosikletler ile minibüslerin vergisi, taşıtın yaşı ve motor silindir hacmine bakılarak hesaplanıyor.
    - Otomobil ve ciplerin 2011 yılı vergisi, en düşük 48 TL, en yüksek 15 bin 820 TL olarak belirlendi.
    - Kamyon ve kamyonetlerin vergisi, taşıtların ağırlığı ve yaşına göre belirleniyor. Bu taşıtların 2011 yılı vergisi, en düşük 155 TL, en yüksek 2 bin 369 TL.
    - Otobüslerin vergisi ise oturma yeri sayısına ve yaşına göre belirleniyor.
    Otobüslerin 2011 yılı vergisi
    en düşük 346 TL, en yüksek
    2.105 TL.
    DAHA AZ VERGİ ÖDEMEK İSTER MİSİNİZ?
    “Kim istemez ki?” dediğinizi duyar gibiyim.
    Otomobil ve cip vergileri yaklaşık 7,5 milyon vatandaşı ilgilendirdiği ve her yıl değiştiği için, okuyucularımız o yılın Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarını ve “indirimli vergi avantajını” her yıl sorarlar, biz de açıklarız.
    DAHA AZ VERGİ
    2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin birinci taksiti, Ocak ayı sonuna kadar ödenecek.
    Verginizi ödemeden önce, “daha az vergi ödeme” avantajını bilmenizde yarar var.
    Kısaca özetleyelim.
    1- Otomobil ya cipinizin, kasko değerinin yüzde 5’ini hesaplıyorsunuz.
    2- Tablodaki sütunda gözüken, vergisi ile kıyaslıyorsunuz.
    3- Tarifedeki MTV, kasko değerinin yüzde 5’inin altında ise, yapacağınız bir şey yok. Tarifeye göre MTV’yi ödeyeceksiniz.
    4- MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5’inden fazla ise, bir alt kademedeki vergiyi ödüyorsunuz (Bir alt kademede vergi de kasko değerinin yüzde 5’inden fazla ise ikinci alt kademeye inemiyorsunuz).
    ÖRNEK-1: 2009 model cipin, motor silindir hacmi 3.600 cm3, kasko sigortasına esas değeri ise 150 bin TL olsun. Tabloda 1-3 yaş sütunundaki 3501-4000 cm3 sırasına bakıyoruz; vergisi 9.667 TL. Kasko değerinin yüzde 5’i
    ise (150 bin TL x % 5 =) 7.500 TL.
    Bu durumda, aracın vergisi kasko değerinin yüzde 5’inden fazla olduğu için, bir alt kademedeki vergi 6.150 TL yazıyor. Araç sahibi 9.667 TL yerine 6.150 TL ödeyecek. Böylelikle (9.667 – 6.150 =) 3.517 TL daha az vergi ödeyecek.
    ÖRNEK-2 : 2006 model otomobilin, motor silindir hacmi 1.650 cm3, kasko sigortasına esas değeri de
    18 bin TL olsun. Tabloda 4-6 yaş sütunundaki 1.601 - 1.800 cm3
    sırasına bakıyoruz; vergisi 961 TL. Kasko değerinin
    yüzde 5’i ise (18 bin TL x % 5 =) 900 TL.
    Bu durumda, otomobilin vergisi olan 961 TL kasko değerinin yüzde 5’inden fazla olduğu için, bir alt kademedeki 523 TL ödenecek. Böylelikle araç sahibi, (961-523=) 438 TL daha az vergi ödeyecek.
    Özellikle yeni model ve silindir hacmi yüksek araçlarda, vergi avantajı daha çok oluyor. Kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüsler, kasko bedeline göre daha az vergi ödeme avantajından yararlanamıyorlar.
    BAŞVURU ŞART
    - 2011 yılında indirimli MTV tarifesinden yararlanabilmek için, yetkili sigorta acenteleri tarafından düzenlenen “bildirim formu” ile vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuruda bulunmayanlar, bu avantajdan yararlanamıyorlar.
    - Araçlarını, kasko sigortası yaptırmayanlar da “MTV indirimi” uygulamasından yararlanabiliyorlar.

Geçmiş yıl MTV’lerini geri alabilirsiniz

OTOMOBİL, cip, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıt sahipleri, 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında, kasko sigorta değerinin yüzde 5’inden fazla MTV ödemişlerse, “düzeltme dilekçesi” vermek ve araçlarının “kasko sigorta değeri bildirim formunu” da eklemek suretiyle, fazla ödedikleri vergileri de iade olarak geri alabilirler.
    Zamanaşımı süresi 5 yıl olduğu için, 2006-2010 yıllarında, fazla ödenen vergileri geri isteme bakımından, süre geçmesi diye bir durum da söz konusu değil.

• Bir arkadaşın aracının motoru 1789cc ama ruhsatta 1953 yazmışlar. Fazla ödüyor. Kendisi uğraştı ama bir türlü halledemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teskey

Bu ülkede motor hacmi saçmalığından kurtulup acaba ne zaman arabanın değeri üzerinden vergi alınacak .

• bende 2011 fiesta var kasko değeri 37000 lira 750 lira vergi ödüyorum.... motor 1.4 yeni araç alanlarda yararlanabiliyormu acaba....üsteki hesaplamaya göre olmuyor galiba... yanlış hesaplamışta olabilirim.....
  • araç değeri 30 binden az olsa yararlanabilirdiniz. 1.4 den daha düşük vergi dilimi varsa tabi , yoksa uygulanmaz.
  • arkadaşlar ben itiraz için gittim evraklarımı bıraktım. ancak sadece benim bu temmuz ayı ödemem 480 falan olmuş. halbu ki ben hem ocak hemde geçen sene temmuza itiraz etmiştim. evraklarım duruyor mudur hemen gidip tekrar itiraz etsem uzun sürer mi işlemler ?
  • iyi ki üst konuymuş çok yardımcı olunuyor.
  • ben işlerimi hallettim şimdi kısaca özetleyeyim burayı okuyan herkes kolaylıkla yapabilir.
    üstlerde arkadaşlar %5 lik dilimi anlatmışlar aracınız 30bin tl den aşağı ise hesapta %5 e giriyor ;)

nasıl %5 talebinde bulunurum ?
    tsrsb den şişli de levente doğru giderkene siteden bulabilirsiniz aracınızın ruhsat fotokopisini ve mail adresinizi bıraktıktan sonra size mail ile imzalı bir şekilde bir dosya gönderiyorlar o çıktıyı alarak aşağıda anlatacağım vergi dairesine gidip talebinizi yaparsınız olup biter.

efendim geçmişte fazla ödedim farkını nasıl alır yada sonraki dönemden düşürürüm ?
    şu şekilde. geçmişte ödediğiniz faturaları, yada gib.gov.tr den ödemiş iseniz oradan sorgu bölümünde kredi kartı bilgilenirizi -hangisi ile ödedi iseniz- girerek faturalarınızın çıktısını alıp hazırlayın.

daha sonra kasko şirketinizin bir acentesine giderek bunu onaylatan bir dilekçe hazırlatın %5lik dilime girdiğine dair onlar hemen hazırlıyorlar zaten

istanbulda olanlar için kadıköy otobüs duraklarından 14 14b otobüslerine binerek vergi dairesinde ineceksiniz. ikinci kata çıkıp bir dilekçe hazırlayacaksınız. ikinci katta wc nin hemen yanından girerek tam karşınızdaki beyefendi ye %5lik dilim ile ilgili talebinizi belirtip dosyalarınızı verin işleme tabi tutuyorlar. eğer geçmiş dönem ödediklerinizi düşmek istiyorsanız dilekçeye yazınıız ve vereceğiniz dosyada faturalarınız eksiksiz biçimde olsun. bu şekilde işlemleriniz tamamdır.

750 tl ödemem gereken temmuz ayı ödemesi : geçmiş dönem faturlarımı bilmediğimden dolayı vermemiştim sadece tsrsb dosyamı vermiştim 480 e düşmüştü geçen gün dosyalarımı tamamladım ve : "Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcunuz Bulunmamaktadır."

sorularınız olursa elimden geldiğince ;) sırf bunun çıktısını alarak herkes yapabilir diye düşünüyorum. hakkını bu efendim üşenmeyiniz.

• Takip...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Van olmaz demişler ama bir umut soruyorum 1.9 doblo 1910 cm kasko değeri 11.350 tl ruhsatta kapalı kasa kamyonet olarak geçiyor bunda mtv indirimi olurmu? Vergisi yıllık 697 tl.
  • arkadaşlar bu indirimden çok çok az insan faydalana biliyor arkadaşda 2003 5.30d var aracı çocuk 35 bin tl ye aldı aracın kasko değeri 63 bin tl gözüküyor.. bir arkadaşda 2.5tdi a6 var 2004 model aracın kasko değeri 50 bin tl gözüküyor çocuk 30 bin tl ye aldı.. yani kasko değerleri aşırı derecede şişirilmiş durumda illa %5 ile çarptınızmı şu an ödediğiniz vergiden yüksek bir rakam çıkıyor ama tabiki şansınızı deneyin.. çıkmadık candan ümit kesilmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

arkadaşlar bu indirimden çok çok az insan faydalana biliyor arkadaşda 2003 5.30d var aracı çocuk 35 bin tl ye aldı aracın kasko değeri 63 bin tl gözüküyor.. bir arkadaşda 2.5tdi a6 var 2004 model aracın kasko değeri 50 bin tl gözüküyor çocuk 30 bin tl ye aldı.. yani kasko değerleri aşırı derecede şişirilmiş durumda illa %5 ile çarptınızmı şu an ödediğiniz vergiden yüksek bir rakam çıkıyor ama tabiki şansınızı deneyin.. çıkmadık candan ümit kesilmez..

ben o arabayi bi sekilde pert ettirirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

quote:

Bu ülkede motor hacmi saçmalığından kurtulup acaba ne zaman arabanın değeri üzerinden vergi alınacak .

Hiçbirzaman.

asla
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.