Şimdi Ara

MTV'yi daha az ödeyin (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
14
Favori
89.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabanın kasko değeri 12.850 bin yüzde 5 i 642.50 tl çıkıyor araba 2001 model mondeo v6 motor 2544 cc görünüyor ruhsatta
    mtv ise 1.183,00 TL çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

arabanın kasko değeri 12.850 bin yüzde 5 i 642.50 tl çıkıyor araba 2001 model mondeo v6 motor 2544 cc görünüyor ruhsatta
    mtv ise 1.183,00 TL çıkıyor

Başvurduktan sonra 787 TL ödeyeceksiniz işte. Gerçi bu değer de kaskonun %5'inden fazla, bir alt dilime daha geçer mi onu bilmiyorum.
  • iki dilim birden atlanmıyor diye biliyorum . arkadaşın verdiği örnekte bir alt dilimdeki vergiyi ödeyecektir.
  • ben mi yanlış düşünüyorum acaba ? mtv dediğiniz olayın arabanın fiyatına göre yapılması daha makul olmaz mı ? hadi geçtim motor hacmini göz önüne alıyolar çevreyi kirletmekten sanırım kasıtları egzostan çıkan karbona göre vergi alsınlar yine daha mantıklı olur .
  • benimki bir alt dilime tabi oluyor ama kabul etmediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

benimki bir alt dilime tabi oluyor ama kabul etmediler..

Kabul etmeme gibi durum yok yasa bu,benim 2.4 accordum var kasko bedelinin %5 ni geçiyor vergisi bir sigorta şirketinden kasko değerini gösteren resmi yazı ve düzgün durumu anlatan dilekçe ile bu işlem sonuçlandırılır..
  • ben verdim benim aracım 2.0 olduğu için ufak hacimli imiş bir alt dilime dahil olmuyormuş ordaki müdür öyle dedi
  • quote:

ben verdim benim aracım 2.0 olduğu için ufak hacimli imiş bir alt dilime dahil olmuyormuş ordaki müdür öyle dedi

öyle bi şart yok kardeşim herkes kafasına göre yasa çıkartıyor işte maddeler böyle:bi vergi memuru da dava açman lazım demiş bi arkadaşa,ben vergi dairesindeki memura sordum kasko değerini gösteren herhangi bir yetkili sigorta şirketi onaylı yazı ile dilekçeni getir hallederiz dedi...devlet memuruyla oyun olmaz canı isterse yapar patronu yok kime şikayet etcen ,etsen de 2015 mtv ilk taksitine yetişir cevabı :)))

1- Otomobil ya da cipinizin, kasko değerinin yüzde 5'ini hesaplıyorsunuz.

2- Tablodaki sütunda gözüken, vergi ile kıyaslıyorsunuz.(tablo 2012 internet vergi dairesinde)

3- Tarifedeki MTV, kasko değerinin yüzde 5'inin altında ise, yapacağımız birşey yok. Tarifeye göre MTV'yi ödeyeceksiniz.

4- MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise, bir alt kademedeki vergiyi ödüyorsunuz. (Bir alt kademede vergi de kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise ikinci alt kademeye inebiliyorsunuz).

• quote:

Orijinalden alıntı: cikoz

quote:

ben verdim benim aracım 2.0 olduğu için ufak hacimli imiş bir alt dilime dahil olmuyormuş ordaki müdür öyle dedi

öyle bi şart yok kardeşim herkes kafasına göre yasa çıkartıyor işte maddeler böyle:bi vergi memuru da dava açman lazım demiş bi arkadaşa,ben vergi dairesindeki memura sordum kasko değerini gösteren herhangi bir yetkili sigorta şirketi onaylı yazı ile dilekçeni getir hallederiz dedi...devlet memuruyla oyun olmaz canı isterse yapar patronu yok kime şikayet etcen ,etsen de 2015 mtv ilk taksitine yetişir cevabı :)))

2- Tablodaki sütunda gözüken, vergi ile kıyaslıyorsunuz.(tablo 2012 internet vergi dairesinde)

3- Tarifedeki MTV, kasko değerinin yüzde 5'inin altında ise, yapacağımız birşey yok. Tarifeye göre MTV'yi ödeyeceksiniz.

4- MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise, bir alt kademedeki vergiyi ödüyorsunuz. (Bir alt kademede vergi de kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise ikinci alt kademeye inebiliyorsunuz).

hepsini yapdım sigortadan kağıdıda aldım.. gittim verdim yok dedi.. siz nereye verdiniz bende oraya veriyim kağıdı tekrardan. hangi vergi dairesine gittiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cikoz

quote:

hepsini yapdım sigortadan kağıdıda aldım.. gittim verdim yok dedi.. siz nereye verdiniz bende oraya veriyim kağıdı tekrardan. hangi vergi dairesine gittiniz.

Kardeşim aracın plakasının bağlı olduğu vergi dairesine götürüyorsun her vergi dairesi olmuyor,benim konya gel istersen teslim et buraya:))

Kolay gelsin eğer doğru hesapladın hakkın varsa peşini bırakma,bu senin hakkın sonuçta ...Benim tam 600 tl avantajım var bu işten...

• merhaba arkadaşlar bende 2000 model peugeot partner 1.9d var camlı koltuklu yandan tek sürgülü ve bu araca bu seneki vergi olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi 2012 1 31/01/2012 384,00 384,00 0 384,00 0,00
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 2012 2 31/07/2012 384,00 384,00 0 384,00 0,00
    TOPLAM BORÇ MİKTARI 768,00tl
    hesaplanmış bu tutar bu yaşa göre dogrumu ne yapıpta bunu makul seviyeye düşürürüm .
  • quote:

2011 temmuzda 97 carinam için (2.0 dır) 1600-1800 motor hacmi aralığında ödeyerek faydalandım. kadko bedeli 9000 tl mtvsi 260x2 idi sanırsam.
  • bugün taşıtlar vergi dairesine tel açtım durumu anlattım plakayı istedi verdim ruhsatta ne yazdıgını sordu kamyonet dedim olmaz indirim size yansımaz dedi üzüldüm:(
  • Benim aracımın kasko bedeli 11400TL silindir hacmi 1968cc ve 11 yaşında 2001 model

Normal vergisi : 965,00 TL
    Bir alt kademe : 624,00 TL
    iki alt kademe : 335,00 TL

Ancak benim aracımın kasko bedelinin %5' i 570TL yapıyor, bu durumda benim hangi vergiyi ödemem gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword -- 6 Ocak 2012; 16:42:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_power

Arkadaşlar içinden çıkamadığım bir durum var.2005 mart ayı trafiğe çıkışlı olan aracımın MTV sini öderken 1-3 yaş dilimindenmi yoksa 4-6 yaş dilimindenmi ödeyeceğim.Bilgilendiriseniz sevinirim

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

adresinde sık kullanılanlar arasından "MTV Sorgulama ve Ödeme" kısmına bilgileri girerseniz ödemeniz gereken meblağı görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sword

Benim aracımın kasko bedeli 11400TL silindir hacmi 1968cc ve 11 yaşında 2001 model

Normal vergisi : 965,00 TL
    Bir alt kademe : 624,00 TL
    iki alt kademe : 335,00 TL

Ancak benim aracımın kasko bedelinin %5' i 570TL yapıyor, bu durumda benim hangi vergiyi ödemem gerekiyor?

gerekli evrakları hazırlayıp vergi dairesine vermek suretiyle,
    7-11 yaş aralığı 1601-1800 cc motor hacmine göre(312 TL x2) ödeyebilirsiniz mtvnizi.
  • 312x2= 624TL halen %5 den fazla vergi vermiş oluyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword -- 6 Ocak 2012; 17:41:26 >
  • arkadaşlar vergi indiriminde geçen %5 inden ibaresi %6 ya çıkartılmış sanırım ve bu aradaki %1 lik dilim de bude 25000 tl olan bir arabada 250 ytl yapıyor. ve ne yazıkki artık bir çok kişi (sanırım herkez) yararlanamayacak.
    motorlu taşıtlar vergisi 5. maddenin ı fıkrası

(I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerine ait vergi tutarlarının Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 6'sını aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarlarını, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak belirlemeye, bu oranı % 4’e kadar indirmeye ve kanuni oranına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

——————————

(1) 26/11/1980 tarihli ve 2348 sayılı Kanunun 5 inci maddesiyle bölüm başlığı “Vergileme Ölçü ve Hadleri” olarak değiştirilmiş ve değişiklik metne işlenmiştir.

(2) Bu taşıtlar için yıllar itibarıyla uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 5’ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacağı 14/12/2004 tarihli ve 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Karar ile hüküm altına alınmıştır.

(3) Bu tarifenin, 1/1/2012 tarihinden itibaren uygulanması ile ilgili olarak, 26/12/2011 tarihli ve 28154 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Maliye Bakanlığının (Seri No:39) Tebliğine bakınız.

%5 lik iken bundan yararlanabiliyor iken %6 lık bu düzeltmeden yararlanamıyorum.

yanlışım varsa düzeltin.

http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.197&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

• şimdi üst tarafta yazdığım yazıda düzeltme %5 lik dilim %6 yamı çıkartılmış yoksa %6 lık dilim % 5 e mi indirilmiş anlayamadım bir türlü kanunlardan anlayan arkadaş cevaplarsa sevinirim.

başbakanlık genelgesi bknz
  • bu olay zengine yarıyor, fakir gene paşa paşa ödüyor vergisini
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.