Şimdi Ara

MSI K8N NEO2 PLATINUM Alanlar için OverClock püf noktaları.. GÜNCELLENDİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir siteden z.x.c. arkadaşımın sayesinde indirdiğim wordpad dosyasını elimden geldiğince İngilizce bilmeyen arkadaşlar için Türkçe 'ye çevirim sizlerle paylaşmak istedim.

MSI K8N NEO2 KULLANANLAR İÇİN OVERCLOCK REHBERİ

1. BIOS

Bu siteden ilk önce bios update için 1.41b versiyonunu indirin. >>> İndirmek için tıklayın <<<

Veya bu siteden 1.36b versiyonunu da indirebilirsiniz. İkisi de güzel çalışıyor. >>> İndirmek için tıklayın <<<

Daha sonra CELL MENU içerisindeki bazı ayarları değiştiriyoruz.

* High Performance Mode = Manual
    * Aggressive Timing = Disabled
    * Dynamic Overclocking = Disabled
    * HT Frequenzy = 3x
    * Cool'n'Quiet = Disabled (1.4 V da kalmak istiyorsanız Enable (aktive et) yapabilirsiniz.)
    * Adjust CPU Ratio = xX (İsteğinize göre burayı değiştirebilirsiniz.)
    * Adjust CPU FSB Frequenzy = xxx (Aynen nasıl isterseniz o şekilde yapın.)
    * Adjust AGP Frequenzy = 67 (Önemli bir nokta. 67 de sabitleyin bunu.)
    * Adjust CPU VID = 1,xxxv (Bunu da isteiğiniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Aman dikkat 1.7 V üstü tehlikeli olabilir.)
    * CPU Voltage = Over VID x.x% (İstediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.)
    * Memory Voltage = 2,xx V (Ramlere voltaj vermek için. Piyasadaki tüm ramler 2.xx voltun üstünde çalışır bence 2.9 diye birşey varsa verin gitsin.)
    * AGP Voltage = 1,60 V

ŞİMDİ RAM ayarlarını yapacağız.

* Max Memclock [MHz] = 200/166/133 (133 ile başlayın ve daha fazla yükselterek deneyin.)
    * 1T/2T Memory Timing = 1T/2T (2T ile başlayın ve yükseltmeye çalışın.)
    * CAS# Latency (Tcl) = 3.0/2.5/2.0 (2.5 ile başlayıp ram fsb si yükseldikçe 2.0 ye düşürmeui deneyin.) (2.5) *
    * RAS# to CAS# Delay (Trcd) = 3/4 (BH5/BH6/6A/TCCD çipli ramleriniz varsa 2 kullanın. Winbond çipliler de buna dahil.) (3)*
    * Row Precharge Time (Trp) = 3/4 (Eğer ram çipleriniz sadece BH5/BH6/6A/TCCD ise 2 kullanın. Winbond dahil.) (3)*
    * Min RAS# Active Time (Tras) = 7/6/5 (Hangisi size uygunsa seçebilirsiniz.) (8)*

Normal ram timingleri 2.5-3-3-8 gibi olduğundan yanlarına neyi yaptığınızı bilmeniz gerekeceğinden neyin ne olduğunu göstermek için yıldız koydum.

2. DİĞER ÖNEMLİ NOKTALAR

SATA HDD niz varsa SATA 1-2 portlarını kullanmayın, çünkü PCI onarımı olmadığından sizin overclock etmenizi engeller. IDE HDD varsa sorun yok. Yani PORT 3-4 kullanılacak. CPU ya yakın olan portlar.

MSI ın kendi uygulaması olan Corecell ile overclock etmeyin, bu yazılım sistemin stabilitesini bozabilir.

Ramlerinizi CPU ya daha yakın olan slotlara takın. 1. ve 2. slota yani.

Eğer su soğutma gibi aşırı soğutma sistemleri kullanacaksanız 1.41b versiyonu olan bios u kullanın.

2 tane raminiz varsa 1. ve 2. slotlarda dual olarak ta çalıştırabiliyorsunuz

Daha da biliyorsanız ekleyeyim...

KAYNAK :www.planet3dnow.dewww.hardwareluxx.dewww.xtremesystems.org

AYRICA nemesis returned arkadaşımızın tavsiyeleri :

quote:

Orjinalden Çalıntı: nemesis returned

fsb hızını htt ile çarparsanız gerçek htt'yi bulurusnuz.gerçke htt 1150'leri geçmesin zaten geçemezde ssınırı bilin.

----------HTT ayarları-----------------
    200-210mhz fsb=5x
    210-260mhz fsb=4x
    260 dansonra =3x
    bunlar benim tavsiyelerimdir.5-6 mhzlik farklılıklar olabilir.Kendiniz deneyin.Turuncu Comm. portun altında bios resetleme jumperi vardır.Çok lazım olcak.

-sata1-2 alırsanız 210 fsblerde çakılır.sata 3-4 kullanın.
    -AGP hızı 67mhz olsun.
    -Gizli ayarlar shit+f2 sonra alt+f3 kombinasyonu ile açılır.
    ------------drram ayarları-------------
    200mhz yapmak demek 1:1 yapmak demek.
    166mhz yapmak demek 6:5 demek
    133mhz yapmak demek 6:4 yani 3:2 demek
    100mhz varmıydı? 2:1 demek.
    not.bu oranlar fsb ddrram hızı oranlarıdır.

Kullanmadığınız onboard üniteliri kesin kapatın.YAbanıcı forumlardaki özürlülerin genelde yaptığı hata budur.EEE peki neden?her onboard bir irq alacak kendine.ozaman 22 irq yetmeyecek ve artık usb ile hddler ekran kartı ile ses kartı paylaşacak irq leri alsana stabilite bozukluğu.
    benim kapattıklarım
    1-)Sata 1-2 ports(çok gereksiz)
    2-)pata parça yoksa mesela hdd,pata slotlarından birini kapatın.zaten cdromlar için bitane açık kalcak.
    3-)2 tane ethernet gigabit var.Reatek olan pci 33mhz ile sistememe bağlı 266mb/sn. .nvidianınki Htt ile8.0GB
    ile bağlı.bu nedenle kullanmıyorsanız birini iptal edin.bu realtek olsun.hem routerlı adsl hemde ağınız varsa bilgisayarı ağa baplamak için adsl'yi kullanın.
    4--)bende audigy2 olduğu için onboard ses kartını da kapattım.
    5-)ramler için işlemcinin hemen üstündeki 2 slotu kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigolayt -- 14 Şubat 2005, 21:48:05 >

• http://members.lycos.co.uk/syar2003/ Burdanda modlu 1.51 biosu kurabilirsiniz imzamdaki 1.41b yi de denedim bence 1.51 daha basarılır bide unutmadan en fazla voltajı 1.36b ile verirsiniz +%18 bu oran 1.41 ve 1.51de +%10 dur saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 3:32:01 >
  • Teşekkürler

Bu arada modlu derken ayarları yapılmış şekilde hazır bios mu ?
  • Kyorhan ellerine sağlik güzel olmuş deneyip test sonuçlarini buraya aktaracagim inşallah olacak
  •  MSI K8N NEO2 PLATINUM Alanlar için OverClock püf noktaları.. GÜNCELLENDİ.

Sanırım işlemcim iyi ama mobo ve ramlerim idleri okadar iyi deil bu hızda nekadar volt versemde primede ve superpi de tam stabil olmuyor neyse :) görmekte güzel .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 3:58:58 >
  • Ramler Winbond mu yoksa düz twinmos mu ? Winbond ise iyi gider.
  • Bi de ramleri kaça kaç kullanıyorsun ? 5:4 mü ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kyorhan ben bu 1.51 biosu yükledim bios a girince yazilar kayboluyordu :)

kaldirdim tekrar default biosunu live olarak yükledim.denemeler başarisiz.240 fsb *9x*ramler 200 mhz 3-3-3-6 *4x ht 2.16 ghz in üzerine çıkamadim

ayrica arada kilitlenmeler oluyor nedendir anlamadim.
    2001 3dmark skor 13000 aldi

acaba ekran kartina bir sorunmu var windowsu yeniden yükleyecegim kafam allak bullak oldu ya
    2003 benc yaparkende kiltlenme oluyor 4 kere denedim ama olmadi
    biostan agp ye 1.60 v verdim,agp freq 67,sorun yine devam ediyor default değerlerde de ayni
    acaba kart mi sorunlu ???????
  • Ramler M-Tech Twinmos bana yettiği için performansı deiştirmeyi düşünmüyorum.

Bakarsınız deiştiririm o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 6:23:02 >
  • federaL HT yi 3x yap yazıyor sanırım orada. Ama 1.51b yi ben yazmadım sadece Timeguard tavsiye etti. Benim yazdığım bioslar ile dene bakalım bi. Şimdi ben de mobo yu monte etmediğim için kesin birşey söyleyemiyorum kusura bakma.
  • bios linkleri çalişmiyor

ayrica 3x de denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi federaL -- 11 Şubat 2005, 6:22:38 >
  • Federal 1.51b mod pinochio mu kurdun? yoksa düz 1.51b mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

Federal 1.51b mod pinochio mu kurdun? yoksa düz 1.51b mi?

kurdum dostum hatta açilita sendeki pinochio yazisida çıkıyordu altta ama bios aptallaşti bende kaldirip orijinal biosu yükledin neden yapiyor bunu anlamadim birde menüler değişti meselam cell menü değişmişti o dediğin biosu yükleyince hangi ayari yapacagimi şaşirdim olmayan menüler geldi ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: federaL

quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

Federal 1.51b mod pinochio mu kurdun? yoksa düz 1.51b mi?

kurdum dostum hatta açilita sendeki pinochio yazisida çıkıyordu altta ama bios aptallaşti bende kaldirip orijinal biosu yükledin neden yapiyor bunu anlamadim birde menüler değişti meselam cell menü değişmişti o dediğin biosu yükleyince hangi ayari yapacagimi şaşirdim olmayan menüler geldi ???

Tamam sen önce normal biosu çöz sora Pinochio yu kurarsın, 1.41bmod ilede oc olmuyorsa sorun bence işlemcinde işlemcinin kodu nedir?RAM AYARLARINI AUTODA BIRAKMIYORSUN DİMİ=?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 6:38:42 >

• autoda ram ayarlari ama 3336 yaptim yine sorun çözülmedi
  • öncelikle aceleci olma ram ayarlarını 3-6-3 1t 133 olarak kaydet .
    Htt 3 fsb250 carpan 9 olarak bırak voltage +%5 olması lazım ram ayarlarını anlaması için 2 kere başlatman veya açılışta 1 kere resetlemen gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 6:49:02 >
  • MODLU bioslarda, gizli menuler tamamen gorunur haldedir(gizli menuler normalde shift+F2 sonra Alt+F3 e basılarak acılıyor) ve default ayarlarin bazıları degistirilmistir.

AGP frekansını 67 yapmak boardun kilit bug ini onlemek icin. 66 olarak birakıldıgında bazı durumlarda kitlenmiyor ve fsb ile birlikte artıyorda. Benim hic basıma gelmedi ve hep 66 da birakıyorum.

AGP voltajını 1.6v yapmak yuksek fsb ye yardımcı oluyormus. Ama ben 1.5v AGP voltajında 345fsb yapıyorum zaten. Ve hep voltajı 1.5v de bırakırım.

@TIMEGUARD,

islemcinin yuksek mhz de stabil olmamasının nedeni islemciden. AMD s939 lar cok yuksek mhz leri tık demeden yapıyor yani acıyor ama stabil olması icin gercekten cok soguk durmaları lazım.

Benim 0445 SPBW stock fan kapalı kasa 2650mhz de full stabil oluyor ancak. Ama kasayı ve camları acıyım oda biraz sogusun 2720de superpi 32M cok rahat bitiriyor. Zaten arbiterden almıstım ve onda waterbox ile -30c kolonya gonderince 2900mhz de full stabildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: federaL

kyorhan ben bu 1.51 biosu yükledim bios a girince yazilar kayboluyordu :)

kaldirdim tekrar default biosunu live olarak yükledim.denemeler başarisiz.240 fsb *9x*ramler 200 mhz 3-3-3-6 *4x ht 2.16 ghz in üzerine çıkamadim

ayrica arada kilitlenmeler oluyor nedendir anlamadim.
    2001 3dmark skor 13000 aldi

acaba ekran kartina bir sorunmu var windowsu yeniden yükleyecegim kafam allak bullak oldu ya
    2003 benc yaparkende kiltlenme oluyor 4 kere denedim ama olmadi
    biostan agp ye 1.60 v verdim,agp freq 67,sorun yine devam ediyor default değerlerde de ayni
    acaba kart mi sorunlu ???????

Ilk MSI neo2 m bozuktu ve gercekten cok acayip sorunlar cıkarmıstı. Bios ekranında donmalar ve bios ekranının inanılmaz yavaslaması gibi(bir satır atlamak icin 2 sn beklıyordum) Gittim direk anakartı degistirdim ve yeni aldıgım sifir sorun.

Yani butun suruculer kuruluysa ve bios ayarlarında sorun yoksa, anakartında arıza olabilir benimki gibi.

• quote:

@TIMEGUARD,

islemcinin yuksek mhz de stabil olmamasının nedeni islemciden. AMD s939 lar cok yuksek mhz leri tık demeden yapıyor yani acıyor ama stabil olması icin gercekten cok soguk durmaları lazım.

Benim 0445 SPBW stock fan kapalı kasa 2650mhz de full stabil oluyor ancak. Ama kasayı ve camları acıyım oda biraz sogusun 2720de superpi 32M cok rahat bitiriyor. Zaten arbiterden almıstım ve onda waterbox ile -30c kolonya gonderince 2900mhz de full stabildi.

Vallahi ben cpu mu eksen den alırken TPMV ve VPMW kodlu bu işlemci vardı T lere uyuz oldugumdan bunu aldım hatta o sanırım açılıp denenmişti bu hiç açılmamıştı. hava sogutmaylada yapacagını yaptı fena kod deilmiş 2900mhzleri vs görünce biraz deiştiresim gelmişti ama senin dediğin gibiyse olay işlemcim iyi saol bye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 7:04:21 >

• Benim anakartımda agrıza olabilirmi 8.5x350 2975mhz actıgımda bios ekranında donma oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Şubat 2005, 7:08:57 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.