Şimdi Ara

MSI K8N NEO2 PLATINUM Alanlar için OverClock püf noktaları.. GÜNCELLENDİ. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende sistemimi yeni upgrade ettim. Şöleki:AMD ATHLON 64 3000+, (0451 MPMV) 512x2 Twinmos Ram (CL 2.5) , 2x200 Western Digital HD (Raid 0) Yeniler bunlar... Eskiden elimde olanlar:Ati 9600 XT ekran kartı, ever power 400 W Psuplly Zalman 7000 fan...
    Benim sorum şu birinci mesajda anlatıldığı gibi biostaki ayarları yaptım. FSB'yi ne kadar arttırırsam artırayım makina sorunsuz ki en çok korkumdan 250'ye çıkabildim. XP sorunsuz açıyor. Ama mesele sıcaklık olunca tırsmaya başladım. Anakartın kendi yazılımı CPU sıcaklığını:57 derece filan gösterirken Sisoft sandra 54-53 derece gösteriyor. Akşamdan bi kaçtane divx encode etmek için nolacak diye bıraktım sabah baktığımda sistem normal çalışıyodu.
    Benim tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim şu:
    1-Ankartın sıcaklık ölçümü doğrumudur. Doğru değilse windows üzerinden sıcaklığı başka hangi program yada programlarla izleyebilirim.
    2-ATHLON 64 3000+'lerde normal sıcaklık ne olmalıdır.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

• Yokmu yardımcı olacak arkadaş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ebc40

Arkadaşlar bende sistemimi yeni upgrade ettim. Şöleki:AMD ATHLON 64 3000+, (0451 MPMV) 512x2 Twinmos Ram (CL 2.5) , 2x200 Western Digital HD (Raid 0) Yeniler bunlar... Eskiden elimde olanlar:Ati 9600 XT ekran kartı, ever power 400 W Psuplly Zalman 7000 fan...
    Benim sorum şu birinci mesajda anlatıldığı gibi biostaki ayarları yaptım. FSB'yi ne kadar arttırırsam artırayım makina sorunsuz ki en çok korkumdan 250'ye çıkabildim. XP sorunsuz açıyor. Ama mesele sıcaklık olunca tırsmaya başladım. Anakartın kendi yazılımı CPU sıcaklığını:57 derece filan gösterirken Sisoft sandra 54-53 derece gösteriyor. Akşamdan bi kaçtane divx encode etmek için nolacak diye bıraktım sabah baktığımda sistem normal çalışıyodu.
    Benim tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim şu:
    1-Ankartın sıcaklık ölçümü doğrumudur. Doğru değilse windows üzerinden sıcaklığı başka hangi program yada programlarla izleyebilirim.
    2-ATHLON 64 3000+'lerde normal sıcaklık ne olmalıdır.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

dostum msi her zamanki gibi ısıları yanlış ölçüyor.
    program olarak msi corecenter kullanıorum bi 45 gösteriyo bi 55gösteriyo ama box soğutucumun heatsinkine dokunduğumda hiç bir sıcaklık yok sepserin çalışıyor valla cpu o yuzden ısı sorunun olmayacaktır.

• yaw kafayı yicem , 280*9 HTT 3X , ramler 166 2.5-3-3-7 2T açlımıyo bu alet ya

şu voltaj olayını bidaha anlatsanıza ben anlamadım. Kökledim bütün voltahla ilgili değerleri biostan, sadece AGP voltajı dediğiniz gibi 1.6 da bıraktım , PLS HELP!!!
  • Hmmmm. Sen direkt 280 vermiyorsun inşallah ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahadir_bado

yaw kafayı yicem , 280*9 HTT 3X , ramler 166 2.5-3-3-7 2T açlımıyo bu alet ya

şu voltaj olayını bidaha anlatsanıza ben anlamadım. Kökledim bütün voltahla ilgili değerleri biostan, sadece AGP voltajı dediğiniz gibi 1.6 da bıraktım , PLS HELP!!!

bazı ramlerde 166 133 e alınca sorun cıkıodu acmıodu sen istersen 100 e alıp dene acarsa demekki sorun dediğim olayda
  • olmuyo hocam yaw , ramlere voltaj veremiyomki 100e de aldım , timingleride düşürdüm , sistem açılıyo ama super pi hata veriyo , neyse , bakacaz çaresine
  • Birazdaha Voltaj vermeyi dene istersen korkma bişi olmas
  • Cevap için teşekkürler Mad
    Ama yine anlamadığım konu; oc yaparken neo2'de ısıyı hiç dikkate almayalım mı yada kullanabileceğimiz başka bi program mı var yada saldım çayıra mevlam kayıra mı diyelim napalım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

Hmmmm. Sen direkt 280 vermiyorsun inşallah ?

açacağı varsa zaten açar 1.55v veriyorum 200den direk 315fsb ye zıplıyorum açıyor.
  • quote:

Cevap için teşekkürler Mad
    Ama yine anlamadığım konu; oc yaparken neo2'de ısıyı hiç dikkate almayalım mı yada kullanabileceğimiz başka bi program mı var yada saldım çayıra mevlam kayıra mı diyelim napalım?

anakart yanlış ölçtüğü için istediğin programları kullan hepsi aynı gösterecektir ısı sorunun olmuyor zaten heatsinke dokunursan anlayacaksın ne kadar serin çalıştığını cpu'nun.
  • quote:

Cevap için teşekkürler Mad

dostum oc ile 2000mhz-2600mhz günlük kullanımım var ama ısı değerleri aynı değişme yok malesef aralarında 2-3 derece fark oluyor yani çözüm yolu bulmakda zor malesef ısı sensörü koymak istedim ancak cpu alt kısmına yapıştıracak yer bulamadım çözüm olarak hs üzerindeki en yakın noktara bantladım tabi kesin sonuç değil ama idare eder
  • Buna bi up yapalım yeni kullananlarda faydalansın
  • quote:

Orjinalden alıntı: reLo

Buna bi up yapalım yeni kullananlarda faydalansın

tabi aldın yeni kartı şimdi up dersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: BBI

quote:

Orjinalden alıntı: reLo

Buna bi up yapalım yeni kullananlarda faydalansın

tabi aldın yeni kartı şimdi up dersin

yok canım zaten vardı bende kısa bi ara verdim aşşagıdaki konularda sorunlardan konusuyorlar yardımcı olsun die ben ezberledim artık

• Neo2'de oc yaparken eğer ramler sistemin açamayacağı bir ayar yapılmışsa anakart kendiliğinden standart ayarlarda açıyor ramleri bende. Buna dikkat ettiniz mi? Bir keresinde ise makina hiç açılmadı mecburen bios jumper reset yapmak zorunda kaldım. Jumper'la uğraşmadan direk boot sırasında yapılabilecek bir yol var mıdır? (muhtemelen yoktur da yine de sorayım dedim)
    Bir de 1.51 modlu biosu ve winflash programını indirdim. Bu program ile win üzerinden bios güncellemesi yapılabilir mi? Ayrıca bu bios oc performansına olumlu bir etki yapıyor mu? Şu anda resmi 1.4 bios kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Neo2'de oc yaparken eğer ramler sistemin açamayacağı bir ayar yapılmışsa anakart kendiliğinden standart ayarlarda açıyor ramleri bende. Buna dikkat ettiniz mi? Bir keresinde ise makina hiç açılmadı mecburen bios jumper reset yapmak zorunda kaldım. Jumper'la uğraşmadan direk boot sırasında yapılabilecek bir yol var mıdır? (muhtemelen yoktur da yine de sorayım dedim)
    Bir de 1.51 modlu biosu ve winflash programını indirdim. Bu program ile win üzerinden bios güncellemesi yapılabilir mi? Ayrıca bu bios oc performansına olumlu bir etki yapıyor mu? Şu anda resmi 1.4 bios kullanıyorum.

tabiki yapıyor sana şiddetle 1.36b yi öneririm ayrıca en güzel yöntem bence anakarttan alıcan pili basıcan o/c yi sonra acmazsa kapatıp acackasın güçten bu kadar basit olacak

• Bu dediğini tam anlayamadım, pili alıp sonra açılmazsa kapatıp açmak nasıl oluyor?
    Bir de winflash ile 1.36'yı normal liveupdate'in yaptığı gibi mi güncelleyeceğim? Olası bir problemde içine 1.4 bios konmuş olan sistem disketi ile nasıl açabilirim makinayı?
  • anakart yapılan değişiklikten sonra açmazsa boot esnasında power a bastıktan sonra Insert e basılı tutman yeterli olacaktır bu sayede bilgisayar açılacak ve seni bios a yönlendirecek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.