ya sata 4 e bağlıyom gene sapıtıyor pci hızı sabit kalmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: atabanli
ya sata 4 e bağlıyom gene sapıtıyor pci hızı sabit kalmıyor
pci ı sabitlrme secenegi var bios ta
benim eski bordum oc içinde biraz incelik istiyor ama çok stabil bir bord oc yapmak için 3_4 sata girişleri kullanılmalı agp 66 yı 67 yapmalısınız cpuya yakın olan ram slotlarını kullanarak ramleri 1t çalıştırın 2t olursa bayabi performans kaybı olur speet spectrum ve coolingquitte kesinlikle kapalı olmalı bordun tek sevmediğim yönüde bios jumperinin çok gıcık bir yerde olması takıp çıkarması oc yapmaktan bile zor geliyordu ses kartı yüzünden epey uğraşıyordum agp için en iyi anakartlardan biri
arkadaşlar başka konu da açtım gerçi ama cevaplayan olmadığı için buraya da yazıyorum belki biri yardımcı olur.
Biliyorum sistemim biraz eski ama yeni sistem toplayamayacağım ve merak ettiğim için biraz geç te olsa overclock yapmayı öğrenmeye karar verdim. Bu konuda sürekli forumu takip ediyordum ama bir türlü overclock yapmak kısmet olmadı. Şimdi denemye karar verdim. Sistemim başlıkta yazdığım ve imzamda olan sistem. Sadece 2*512 mb ddr400 dual ram aldım sisteme. Şimdi ilk yaptığım denemyi biraz açıklayayım, aşağıdaki değişiklikleri yaptım biosta:
shift+F2 ve daha sonra Alt+F3 e basıp gizli ayarları açtım. Daha sonraki değişiklikleri belirtmek için, "default-değişmiş değer" oarak yazıyorum.
NV/Ati: auto-enabled Adjust CPU ratio: startup-x9 Adjust CPU FSB frequency: 200-209 (böyle yaptım çünkü ht frequency yi değiştiremiyorum nedenini de çok merak ediyorum) Adjust AGP frequency: 66-67 Adjust CPU vid: 1.5-1.525 agp voltage: 1.5-1.6
Şimdi bu değişiklikleri yaptıktan sonra Current cpu clock: 1810-1881 Current ddr clock: 200-209
oldu.
Merak ettiklerim şöyle:
1. ht frequency yi değiştiremiyorum, değiştirmek için enter a tıkladığımda boş bir pencere çıkıyor ve escape enter ya da başka bir tuşla bu sayfadan çıkamıyorum. Sayfa öylece kalakalıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim? 2. Agp frekansı ve agp voltajını değiştirmek tamamen ekran kartı ile ilgili mi yoksa işlemci ve ramlerle bi ilişkisi var mı? 3. Ekran kartı overclock u için atitool kullanarak core: 455 memory: 297 yi 30 sn. artifact sız görebiliyorum. Agp frekansı ve agp voltajını değiştirmek bu değerleri artırabilme şansı verir mi bana? 4. bios un ksendi versiyonunu kullanıyorum. Bios flash falan yapmam gerekir mi? Yoksa illa değiştirmem mi gerekiyor. Bana çok yabancı bir konu olduğu için pek değiştirmek istemiyorum açıkçası. Verisoyna bakıp yazıcam az sonra.
Bi yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar. Özellikle 1. soru konusunda...
Arkadaşlar Adjust CPU FSB frequency' yi 210 yaptığımda Current cpu clock 1810 Current ddr clock 200 a dönüyor.
Şu 1. soruya acil bi cevap verirseniz sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme