Binbaşı
03 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 207 (Bu ay: 1)
Gönderileri

ASUS FX502ve dizüstü bilgisayar.

İşlemci: Intel i5-7300HQ CPU 2.5 GHz.

RAM: 8 GB DDR4.

Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.

Ekran kartı: Intel HD Graphics 630.

Ekran kartı: 4 GB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.

Bilgisayarımda kulaklık ve hoparlörden istenmeyen çıt sesi duyuluyor. Sorunu duymak için alttaki video sesini açıp izleyin.

Windows 11'den şüphelenip Windows 10 kurdum ama aynı sorun var.

Hoparlörden şüphelendim. Kulaklıkta ve laptopun dahili hoparlöründe de aynı ses var.

Ses kartından şüphelendim(Realtek High Definition Audio). USB bir mikrofon almıştım. Onda ses çıkış portu var. Kulaklığı oraya takıp denedim aynı sorun.

Ses ile ilgili bir program açtığımda(örneğin video edit programı) ses çalan bir şey olmasa da program açılışında hafif bir çıt sesi duyuluyor(bazen).

Genelde bir ses çalma işi başlamadan önce ve bitiminde de çıt sesi duyuluyor.

İşin garip bir tarafı var kullandığım video editöründe(Kdenlive veya shotcut) video renderlediğimde videonun bazı yerlerinde (asıl videoda olmadığı halde) çıt sesi oluşuyor. Belki bu sorun video edit programından kaynaklanıyor olabilir ama ilişkili de olabilir.

Bu sorunu nasıl çözerim?

Excel VBA'yı açtığımda resimdeki gibi bir şey çıkıyor ve hiç bir şey yapamıyorum. Diğer ofis VBA'larını da denedim aynısı

Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Önceden bilgisayardaki Google Chrome ile Google Play'de uygulama ve cihaz seçip uygulamayı cihaza yükleyebiliyordum.

Neyden kaynaklandı bilmiyorum, artık Yükle butonu pasif ve uygulama yüklenmiyor. Google Play'e giriş yapılmış durumdadır.

Çözümü bilen var mı?

Güvenli kaldır ile kaldırılan taşınabilir diski yeniden kullanmak için kablosunu söküp yeniden takmak gerekiyor.

Kabloyu sökmeden diski tekrar kullanmanın bir yolu var mı?

Bazı satış sitelerinde GTX 1650S yazıyor. GTX 1650 Super ile aynı şey mi yoksa farklı özellikleri var mı?

Toyota Corolla 1.6 Advance 2015 aracımda 5 yıldır üzerinde kullandığım 205/55 R16 lastikler var.

Lastikleri yenilemek istiyorum. Ne önerirsiniz?

10 yıldır kullandığım bir sistemim var.

yeni bilgisayar almak çok maliyetli. şu an kullandığım bilgisayar işimi görüyor.

ancak bilgisayarı biraz daha iyileştirmek için şu an kullandığım

1 GB Sapphire AMD Radeon HD 6870 Ekran kartını daha iyi 2.el bir kart ile değiştirmek istiyorum.

Anakart: Gigabyte GA-H55M-S2 LGA1156 http://www.google.com/

Anakarta uygun ve kullandığım ekran kartından daha iyi olan hangi ekran kartını önerirsiniz.

Windows 10 kurmak için RUFUS ile USB disk hazırladım. (16 GB Flash Disk).
Windows güncellemesi geldiğinde USB'deki kurulumu da güncellemek istiyorum.
Ancak bir çok program denedim. Programların ilk işi USB diske format atmak.
Format atılınca USB disk içine attığım ekstra programlar, dosyalar da siliniyor. Yardımcı programlar, Office, vb.

USB Diski 2 parçaya ayırdım E: F: gibi. En azından E: formatlansın F: deki programlar kaldın dedim.
Ancak hiç bir USB kurulum hazırlayan program buna izin vermedi. İlle de USB diski tamamen formatlayacağım diyor
Sadece E: Formatlayıp oraya kursa iyi.

Derdimi anlatabilmişimdir umarım.
Var mıdır bir yolu?
Kişiler uygulmasından bağımsız ayrı bir kişiler(rehber) uygulaması arıyorum ama bulamadım.

Biliyorsunuz kişiler'e eklenen bir kişi beraberinde Whatsup'a da ekleniyor.
Bazı kişileri rehberden silmek istiyorum ama ilerde gerekli olabilir diye 2. bir rehbere aktarma ihtiyacı da var.
Şimdilik bu işlemi kişiyi silmeden önce vcf dosyası olarak saklıyorum ama pratik değil.
Win10 kullanıyorum. Win gezgininde bazı klasörleri tıkladığımda uzun bekleme sonunda dosyalar listeleniyor.
Örneğin İndirilenler klasörü. Halbuki klasörde 35 dosya var.
Listeleme yapmadan önce klasör konumu çubuğunda yeşil "progress bar"(ilerleme çubuğu) çıkıyor. Çubuğun dolması bekleniyor.
Sebebi ve çözümü nedi?
Hakkında
Meslek: Emekli Öğretmen
Forum İmzası:
Mesut Akcan | YouTube/mesutakcan | Blog: akcanSoft Blog
Hakkımda:
Mesut Akcan
Emekli Metal Teknolojisi Öğretmeni.
Hakkımda:https://akcansoft.blogspot.com/p/mesut-akcan.html
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
notebook
Otomobil
Nissan Qashqai
Mobil cihaz
Samsung m31s
Operatör
turktelekom
ISS
Türk Telekom
TV
LG
Klima
Mitsubishi Heavy
Ses Sistemi
Logitech
Notebook
Asus
GPS, Navigasyon
Navitech
Dünyadan Futbol
Galatasaray
İşlemci
Intel
Ekran Kartı
sapphire
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.140
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 277.943 (Bu ay: 439)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 192 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.