Windows'un ilginç bir sorunu
Bu sorun ilk defa başıma geldi. Sizin de başınıza gelebilir dikkatli olmakta fayda var.
Aslında bir sorundan ziyade bir dalgınlık sonucu geri dönüşü olmayan bir özellik.
Sorun nasıl oluşuyor. Örneğin
Masaüstünde bir klasör oluşturun adını değiştirin. TEST
Klasör adı önemli değil. Yeni Klasör olarak da kalabilir.
Herhangi bir dosya kaydeden program çalıştırın örneğin Not defteri, Word, Excel ... vs
Dosyayı kaydedin. Birkaç tane daha yeni dosya oluşturup kaydedin.
Son aşamada dosya kaydetme penceresinde kazara CTRL+Z ye basın.
Sürpriz.
Klasör ve içindeki dosyalar kayboldu. Geri dönüşüm kutusunda da değiller.
Kulaklık ve hoparlörden gelen istenmeyen çıt sesi
ASUS FX502ve dizüstü bilgisayar.
İşlemci: Intel i5-7300HQ CPU 2.5 GHz.
RAM: 8 GB DDR4.
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 630.
Ekran kartı: 4 GB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
Bilgisayarımda kulaklık ve hoparlörden istenmeyen çıt sesi duyuluyor. Sorunu duymak için alttaki video sesini açıp izleyin.
Windows 11'den şüphelenip Windows 10 kurdum ama aynı sorun var.
Hoparlörden şüphelendim. Kulaklıkta ve laptopun dahili hoparlöründe de aynı ses var.
Ses kartından şüphelendim(Realtek High Definition Audio). USB bir mikrofon almıştım. Onda ses çıkış portu var. Kulaklığı oraya takıp denedim aynı sorun.
Ses ile ilgili bir program açtığımda(örneğin video edit programı) ses çalan bir şey olmasa da program açılışında hafif bir çıt sesi duyuluyor(bazen).
Genelde bir ses çalma işi başlamadan önce ve bitiminde de çıt sesi duyuluyor.
İşin garip bir tarafı var kullandığım video editöründe(Kdenlive veya shotcut) video renderlediğimde videonun bazı yerlerinde (asıl videoda olmadığı halde) çıt sesi oluşuyor. Belki bu sorun video edit programından kaynaklanıyor olabilir ama ilişkili de olabilir.
Bu sorunu nasıl çözerim?
Office VBA editör sorunu
Google Play'de Yükle butonu pasif
Önceden bilgisayardaki Google Chrome ile Google Play'de uygulama ve cihaz seçip uygulamayı cihaza yükleyebiliyordum.
Neyden kaynaklandı bilmiyorum, artık Yükle butonu pasif ve uygulama yüklenmiyor. Google Play'e giriş yapılmış durumdadır.
Çözümü bilen var mı?
Güvenli kaldır ile kaldırılan taşınabilir diski yeniden kullanmak için kablosunu söküp yeniden takmak gerekiyor.
Kabloyu sökmeden diski tekrar kullanmanın bir yolu var mı?
GTX 1650 Super ile GTX 1650S aynı şey mi?
Bazı satış sitelerinde GTX 1650S yazıyor. GTX 1650 Super ile aynı şey mi yoksa farklı özellikleri var mı?
Toyota Corolla Lastik
Gigabyte GA-H55M-S2 anakarta uygun ekran kartı
10 yıldır kullandığım bir sistemim var.
yeni bilgisayar almak çok maliyetli. şu an kullandığım bilgisayar işimi görüyor.
ancak bilgisayarı biraz daha iyileştirmek için şu an kullandığım
1 GB Sapphire AMD Radeon HD 6870 Ekran kartını daha iyi 2.el bir kart ile değiştirmek istiyorum.
Anakart: Gigabyte GA-H55M-S2 LGA1156 http://www.google.com/
Anakarta uygun ve kullandığım ekran kartından daha iyi olan hangi ekran kartını önerirsiniz.
USB'deki Windows 10'u formatlamadan güncelleme
|
Kişiler uygulamasından bağımsız kişiler uygulaması
|
Meslek: Emekli Öğretmen
Mesut Akcan | YouTube kanalım | Blog sayfam |
Mesut Akcan Emekli Metal Teknolojisi Öğretmeni. Hakkımda:https://mesutakcan.blogspot.com/p/hakkimda.html |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.161
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 24.676 (Bu ay: 273)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 195 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar