Şimdi Ara

Suyu yüksek basınç altında sıkıştırınca ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaçma ihtimali olmayan bir kapta suyu aşırı yüksek basınç altında sıkıştırırsak ne olur? Fizik hocamız patlar falan dedi ben araştırdım patlayıcı bi maddeye dönüşüyor falan dedi salladı sıktı. Ben dedim buza dönüşür moleküller birbirine yapışacağı için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Su molekülleri birbirine zaten yakın halde. Buzun yoğunluğu sudan düşüktür, yani buzken moleküller birbirine daha uzak. İhmal edilebilecek kadar bir sıkışma gözlenir bildiğim kadarıyla sadece. Patlama vs. sanmıyorum.

• Basınç arttıkça suyun donma noktası yükselecektir. Yani katı elde edersin. Fuzyon tepkimesi falan olusmaz, ancak yeterince sıkıştırırsan da karadelik oluşur .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtful -- 14 Ekim 2017; 10:48:59 >
  • keşke annelerimiz bu sorulara cevap verebilse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 14 Ekim 2017; 10:48:14 >
  • çay

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thoughtful kullanıcısına yanıt
    Basınç arttıkça suyun donma noktası yükselmez.

Buz patenlerinin buza temas eden kısmı bıçak gibi çok ince yapılmıştır, sebebi basıncı artırmak. Ve bu sayede değdiği yerlerdeki buzları eriterek rahatça ilerlemeyi sağlamaktadır. Yani basıncın artması donma noktasını düşürür.

Ya da karlı-buzlu yolda araba geçen yerlerde buzun eridiğini, diğer yerlerin hala buzlu olduğunu görmüşsünüzdür. Bu da basınçtan kaynaklanır.

• Suyu yüksek basınç altında sıkıştırınca ne olur?

Tablodan da anlayabileceğiniz gibi sıcaklık ve basınç değerine göre hal değişimi meydana gelebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akışkanlar neredeyse hiç sıkışmaz. Buza da dönüşmez. Patlama da olmaz sadece ne kadar baskı uygularsan o kadar tepki verir elektronların itiş gücünü yenmek çok zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.