Şimdi Ara

motoru titretmek zararlı mıdır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bazen düşük devirde felan motoru titretmek motora zarar verir mi?
    teşekkürler..

• kesinlikle Zararlı...ÖZellikle dizelse ömründen yersin...Sorman garip olmuş ama...her zaman devirinde kullanman Üretici firma taradından tavsiye edilmektedir...
  • bu söylediğin sözler motorun o an uyumsuz şekilde çalıştığını gösteren sözler. aşınma, zorlanma ve kırılma işte o uyumsuz çalışma anında çok olur.. kesinlikle zararlı. ben eskiden motoru bağırtanlara kızan arkadaşlarıma "kükreyen bir motor inleyen bir motordan daha iyidir" derdim.

Ben yaşamayı göze aldım...!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Collezione
    arkadaşlar bazen düşük devirde felan motoru titretmek motora zarar verir mi?
    teşekkürler..

Sorduğun sorudan cevabı bildiğin çok belli ama herhalde bir de onaylatayım demişsin, infinite bitirmiş konuyu

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• Evet titretmen zararlı sen farkında olmadan sübablar bilşe vuruyodur belki buda asınmalara sebep oluyor motoru dinlemek ve onun dilinden anlamak lazım

Otomobil için demişsin, doğal olarak araç o devirin üstünde kullanılmalı...
  • Kesinlikle zararlı. uygun viteste gitmediğin anlamına gelir ve bunu motor bas bas bağırır titreyerek. O yüzden 2.000 ile 4000 devir arası kullanman daha mantıklı olacaktır.Eğer ekonomi yapmak istiyorsan; devir aralığını 2000-3000d/d ya çekmen yeterli olacaktır. Tabi ani hızlanmaları ve ani duruşları da unut ekonomik yapmak istiyorsan.
    Daha Fazla Göster
  • mersin sanayisinde dizel motor atelyesinde staj yaparken(lisedeyken) şöyle bi olayla karşılaşmıştım.

bmc minibüs(dolmuş) soğuk motorla rampaya 1500 devirle giriyor arkasından devir düşüyo bu arada araba 2, viteste ve araba stop etmeden blok paramparça oluyo blok`un son halini gördüğümde yarısı yoktu
    şöför bey de bize olanları böyle anlatmıştı bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış ama olabiliyo bazen böyle şeyler.
    "11 Alfa Romen Giulietta-Sp2 Afl-bi-xenon White-_-'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm SP2 - Alfa Rosso -_- '05 Alfa Romeo 156 MK2 Distinctive - Jarama Black -_- '02 Alfa Romeo 156 MK1.5 - Alfa Rosso -_- '07 Honda Civic HB 1.8 I-Shift - Nighthawk Black Pearl -_- '08 Fiat G.Punto(dualogic) - Exotic Red -_- '97 Fiat Marea ELX - Sienna Red
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.