Şimdi Ara

MOTOROLA Z6 MOD REHBERI BY OZGUR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
427
Cevap
1
Favori
38.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Bende Z6 almayı düşünüyorum kardeşime iyi oldu bu topici gördüğüm garanti bitmeye yakın olduğu zaman bu mod uygulamalarını yaparım telefona

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Mod yapmaktan korkmayın, orjinal yazılımlar terminoloji topiğinde mevcut. Motorola kullanıpta mod yapmamak saçmalıktır.

Orjinalden alıntı: turgood

tyanali51 öncelikle teşekkürler uğraşın için, sayende ben de modlamayı yaptım. Şu an düzgün çalışıyor telefon ancak bazı sorularım var. Örneğin File zilla ile belirttiğin "skins" klasörünün içine 0,1 şeklinde klasörler oluşturdum, modmymoto'dan indirdiğim z6 için olan skinleri anlattığın gibi kopyaladım. hatta senin örnek olarak verdiklerinden de indirip denedim. sonra dediğin gibi telefondan; aktif olan temayı düzenle dedim ve "dış görünümler"e geldim. burada sadece telefonun kendi orjinal temaları var. ayrıca da benim oluşturduğum 2 klasörün de radyo butonları var ama yanlarında hiçbirşey yazmıyor ve seçili hale getirdiğimde hiçbir değişiklik olmuyor. ne denediysem olmadı... telefondaki wktools a baktım, orda da menüsün de neye girmeye çalışırsam (restart, hidden ,installation skins... ) rusça uyarılar variyor, kurcalamaya cesaret edemedim açıkcası anlayamadığım için.

bir de şu CMD ve zLauncher nedir? tekrar teşekkürler.

CMD: komut satırı yani windosta kullandığımız ms-dos gibi...
    zlauncher: bi dosya yçneticisi ve bazı linux uzantılı programları çalıştırmak için kullanılır...
    dostum işlem sırasında bir hata yapmışın düzenlede skin'i görmen gerekli.........
    wktools mod programıdır: yapan arkadaş rus olduğu için... rusça oluyor başka dil olmujyor...karşılaşabileceğiniz bazı rusça kelimeler.

rusca bazı çevirmeler...
    -Функции - seçenekler
    -Вiъход - çıkış
    -Вiъбор - seçme
    -Отмена - iptal et
    -O виджете - hakkında
    -Управление - Controller
    -Удалитъ - sil
    -Koпироватъ - kopyala
    -Переместитъ - kes
    -Переименоватъ - yeniden isimlendir
    -Свойства - özellikler
    -Создатъ Каталог - yeni klasör

Code:
    HASH Деактивир...
    Активировать?
    Да НЕ
    , BUNUN ANLAMI:

Code:
    HASH KAPAT?
    AÇ?
    YES NO

• quote:

Orjinalden alıntı: emancer

tyanali51 paylaşım için teşekkürler.Dediğin herşeyi yaptım ama Files2_8.rar dosyasındaki books ve programmes klasörlerini hafıza kartına en son kopyaladım(yazıyı sonradan farkettim).Herhangi bir sorun olur mu?

olabilir mod ile gelen programlar çalışmayabilir....

Orjinalden alıntı: heartless

Mod yapmaktan korkmayın, orjinal yazılımlar terminoloji topiğinde mevcut. Motorola kullanıpta mod yapmamak saçmalıktır.

aynen kardeşim katılıyorum....

sadece .avi formatında kayıtedin. (en iyi peformans ve kalite için) and bunları kullanın:
    -320x240 video res
    -codec XviD
    -up to 25 FPS
    -up to 450 kbps video
    -up to 128 kbps audio
    U can load movies with subs too

Orjinalden alıntı: sioux

sub demişinde ben srt altyazısı olan bir mp4 koydum ve altyazıyı görmedi. altyazı isminide aynı tuttum. altyazı formatı ne olmalı?

ne yalan söleyim ben hiç denemedim... az çok yabancı dilim yetiyor sub işine girmedim yani.. ama aynı klasörre anyı isimli .srt .txt dene bi istersen kardeş belki olur... ve verdiğim formatın aynısına çevir video nu belki olur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 18 Aralık 2008; 12:54:26 >

Orjinalden alıntı: gokhan4848

arkadaşlar kardeşimde Z6 aldı 5 günlük telefon şarjdan çekiyoruz bi kaç saa içersinde şarjı bitiyor kurcalıoruz telefonu ama çok değil sizde var mı böle bi problem

Şarj aletinden ediliyorsa yapmaması lazım, ama usb üzerinden ediyorsanız normal bir durum. İlk başlarda şarjın tam olarak verim vermesi beklenemediği gibi düzenli şarj ile bu sorun ortadan kalkacaktır...

Orjinalden alıntı: itsme

1gb ın üstünde hafıza kartı deneyen oldumu hic ? destekliyor mu ona göre 2 yada 4 gb alacagım ben.

Kitapçıkta 2 gb'a kadar destekler yazıyor. Fazlası denendimi bilmiyorum.

Hepsiburada'nın kampanyasından faydalanıpta alanlardan biride benim, bu akşam elime geçti ve şimdilik gayet memnunum. Paker içerisinde 1 gb lık samsung ve 1 gb lık sandisk micro kart, usb kablosu ve standart malzemeler çıktı. Bi süre orjinalini kullandıktan sonra moddu temaydı o tip şeylere geçicem.

Bu arada tuş kilidine girdikten sonra güvenlik kodunun girmesini sağlayabilen varmı ? yani her tuş kilidi girdikten sonra soracak şekilde.

D.H Motorola CLUB

Rokr Z6 & W220
    rookie modder
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuponadam

quote:

Orjinalden alıntı: itsme

1gb ın üstünde hafıza kartı deneyen oldumu hic ? destekliyor mu ona göre 2 yada 4 gb alacagım ben.

Kitapçıkta 2 gb'a kadar destekler yazıyor. Fazlası denendimi bilmiyorum.

Hepsiburada'nın kampanyasından faydalanıpta alanlardan biride benim, bu akşam elime geçti ve şimdilik gayet memnunum. Paker içerisinde 1 gb lık samsung ve 1 gb lık sandisk micro kart, usb kablosu ve standart malzemeler çıktı. Bi süre orjinalini kullandıktan sonra moddu temaydı o tip şeylere geçicem.

Bu arada tuş kilidine girdikten sonra güvenlik kodunun girmesini sağlayabilen varmı ? yani her tuş kilidi girdikten sonra soracak şekilde.

nasıl ya :D

benim kutudan sadece dandik bir kingdisc diye gayette kingston cakması bir 1 gb lık kart cıktı sadece . o da bozuk cıktı. başka birisinin mesajını okudum yine senin gibi sandisk yollamışlar ayrıca onada. seninki birde samsung hemde yanında usb kablosuda yollanmış . demekki bize garezi varmış bu HB nin :)

o zaman alanlar kutu içeriğinide yazsında bakalım hb kimlere neler vermiş.

• Ben 17 aralıktaki (180 lira'ya düştüğünde) kampanya ile aldım, kampanyada 1 gb bellek hediye diyordu zaten, demekki telefon kutusundada 1 gb lık kart ile geliyordu böylelikle çiflenmiş oldu. Biri boş yatıyor şimdi.

Sanırım dayanamayıp bu haftasonu modlamaya başlıcam :)

quote:

-P2k_Driver_Motorola_EU_Driver_Installation_32_v3.1.0.rar içindeki driveri bilgisayarınıza kurun..
    -yine ozgur_z6 klasorundeki RSDLite_3.9.msi programını bilgisayarınıza kurun...
    -bilgisayarı yeniden başlatın
    -rsd ile ((((http://uploaded.to/?id=eflw8u )))))) (içindeki dosyayı flaşlayınki bootloader versiyonunuz a3.cc olsun )

Burada geçen a3.cc yi rsdlite programında telefon bilgilerim arasında gördüğüm için yapmadım

quote:

-aynı klasördeki R60_G_80.33.44R_T_GSQACENHGTR055_PDS00B_LP0039_GSQACENHGTR_S038_E008_R001_G002_1FF.sbf.gz rardan çıkarın
    -telefonu modem olarak bilgisayara bağlayın..
    -rsdlite programını çalıştırın telefonu tanımasını bekleyin..
    -tanıdımasının ardına rsdlite select (...) tıklayarak "R60_G_80.33.44R_T_GSQACENHGTR055_PDS00B_LP0039_GSQACENHGTR_S038_E008_R001_G002_1FF.sbf" bu dosyayı seçin (çıkardığınız yerden, nereye çıkarmışsanız)
    -start a tıklayın ve telefona hiç dokunmayın...
    -bitikten sonra telefon yeniden başlayacak..

Buradaki adımları uyguladım hiç bi sıkıntı olmadan bitti. Dikkat edilmesi gereken yer olarak gözüme çarpan şey, telefon yeniden başlarken rsdlite programında "progress" sekmesinde halen uygulama çalıştırılıyor olmasıydı. Yani telefon açıldı diyip bittiğini düşünerek bağlantıyı koparmayın. O sekmede finish yazana kadar bekleyin.

Bu noktaya kadar sorunsuz bi şekilde geldikten sonra telefonu tekrar bağladım ve

quote:

-sonra telefonu modem olarak tekrar bağlayın ve rsdlite ı çalıştırın "aynı klasör içerisindeki REFLASH_GFMOD_STABLE_2_8.rar" dosyasını rardan çıkararak rsdlite da (...) yazan yerden çağırın ve start basın ve telefona dokunmadan bekleyin... bittikten sonra telefon açılacak HİÇ DOKUNMAYIN 1 dk içerisinde telefon yeniden başlayacak ve WKTOOLS 2.8 modu telefonunuza kurulacak ve kullanıma hazır olacak..

işlemlerini yapmaya başladım. Benim bilgisayarımdan kaynaklanan bi sorun neticesinde telefon kapandıktan sonra "usb aygıt tanınmadı" hatasını verdi, (bunun olma sebebi bilgisayarımda daha önceden yaşanan bi sorun neticesinde usb çıkışlarıma yeterli voltaj gitmemesiydi) ne olacak diye bakarken telefon kendini yeniden başlattı ve tekrar sorunsuz bi şekilde açıldı, daha sonra usb aygıta yeterli voltaj gitmesini sağlayarak işlemleri yapmaya başladım, işlem yapılırken telefon kendini yeniden başlattı ve gelen ekranın farklı görünüme sahip olması ve rsdlite programının "finish" demesi üzerine bağlantıyı kopardım, elime alıp menüye girdiğimde menüde hiçbi değişiklik olmadığını farkettim, tam niye olmadı diye düşünürken telefon kendini yeniden başlattı, ve açıldığında menüde programları görebiliyordum. Yani unutmayın ki 2. işlemi yaparken telefon kendini 2 kere yeniden başlatıyor.

Programlar görünüyordu ama çalışmıyordu. Bende 2. işlemi tekrar yaptım bu kez hiç dokunmadım ve 2 kere yeniden başladı. Ancak yinede programlar çalışmadı.

Sonuç olarak şu anda (muhtemelen yaptığım hatadan dolayı) menüde görünen programların hiçbirisi çalışmıyor.

Yabancı kaynaklardan farklı bi dosyayı kurmayı denemek geliyor aklıma ancak emin olamıyorum hiç birinden. Kullanmış olduğunuz düzgün çalışan başka dosya paylaşırmısınız lütfen. Bunu düzeltebilmem için ne yapabilirim ?

• quote:

Orjinalden alıntı: kuponadam

Bu konu başında anlatıldığı şekilde modlamayı yaptım, ilk

quote:

-P2k_Driver_Motorola_EU_Driver_Installation_32_v3.1.0.rar içindeki driveri bilgisayarınıza kurun..
    -yine ozgur_z6 klasorundeki RSDLite_3.9.msi programını bilgisayarınıza kurun...
    -bilgisayarı yeniden başlatın
    -rsd ile ((((http://uploaded.to/?id=eflw8u )))))) (içindeki dosyayı flaşlayınki bootloader versiyonunuz a3.cc olsun )

Burada geçen a3.cc yi rsdlite programında telefon bilgilerim arasında gördüğüm için yapmadım

quote:

-aynı klasördeki R60_G_80.33.44R_T_GSQACENHGTR055_PDS00B_LP0039_GSQACENHGTR_S038_E008_R001_G002_1FF.sbf.gz rardan çıkarın
    -telefonu modem olarak bilgisayara bağlayın..
    -rsdlite programını çalıştırın telefonu tanımasını bekleyin..
    -tanıdımasının ardına rsdlite select (...) tıklayarak "R60_G_80.33.44R_T_GSQACENHGTR055_PDS00B_LP0039_GSQACENHGTR_S038_E008_R001_G002_1FF.sbf" bu dosyayı seçin (çıkardığınız yerden, nereye çıkarmışsanız)
    -start a tıklayın ve telefona hiç dokunmayın...
    -bitikten sonra telefon yeniden başlayacak..

Buradaki adımları uyguladım hiç bi sıkıntı olmadan bitti. Dikkat edilmesi gereken yer olarak gözüme çarpan şey, telefon yeniden başlarken rsdlite programında "progress" sekmesinde halen uygulama çalıştırılıyor olmasıydı. Yani telefon açıldı diyip bittiğini düşünerek bağlantıyı koparmayın. O sekmede finish yazana kadar bekleyin.

Bu noktaya kadar sorunsuz bi şekilde geldikten sonra telefonu tekrar bağladım ve

quote:

-sonra telefonu modem olarak tekrar bağlayın ve rsdlite ı çalıştırın "aynı klasör içerisindeki REFLASH_GFMOD_STABLE_2_8.rar" dosyasını rardan çıkararak rsdlite da (...) yazan yerden çağırın ve start basın ve telefona dokunmadan bekleyin... bittikten sonra telefon açılacak HİÇ DOKUNMAYIN 1 dk içerisinde telefon yeniden başlayacak ve WKTOOLS 2.8 modu telefonunuza kurulacak ve kullanıma hazır olacak..

işlemlerini yapmaya başladım. Benim bilgisayarımdan kaynaklanan bi sorun neticesinde telefon kapandıktan sonra "usb aygıt tanınmadı" hatasını verdi, (bunun olma sebebi bilgisayarımda daha önceden yaşanan bi sorun neticesinde usb çıkışlarıma yeterli voltaj gitmemesiydi) ne olacak diye bakarken telefon kendini yeniden başlattı ve tekrar sorunsuz bi şekilde açıldı, daha sonra usb aygıta yeterli voltaj gitmesini sağlayarak işlemleri yapmaya başladım, işlem yapılırken telefon kendini yeniden başlattı ve gelen ekranın farklı görünüme sahip olması ve rsdlite programının "finish" demesi üzerine bağlantıyı kopardım, elime alıp menüye girdiğimde menüde hiçbi değişiklik olmadığını farkettim, tam niye olmadı diye düşünürken telefon kendini yeniden başlattı, ve açıldığında menüde programları görebiliyordum. Yani unutmayın ki 2. işlemi yaparken telefon kendini 2 kere yeniden başlatıyor.

Programlar görünüyordu ama çalışmıyordu. Bende 2. işlemi tekrar yaptım bu kez hiç dokunmadım ve 2 kere yeniden başladı. Ancak yinede programlar çalışmadı.

Sonuç olarak şu anda (muhtemelen yaptığım hatadan dolayı) menüde görünen programların hiçbirisi çalışmıyor.

Yabancı kaynaklardan farklı bi dosyayı kurmayı denemek geliyor aklıma ancak emin olamıyorum hiç birinden. Kullanmış olduğunuz düzgün çalışan başka dosya paylaşırmısınız lütfen. Bunu düzeltebilmem için ne yapabilirim ?

arkadaşım ben wktools kullanıyorum çünkü çok stabil ve diğer linux molara göre daha az şarj harcadığını duuydum ... ne kadar doğru bilemem çünkü wktools hariicinde yükledim modların hepsinnde bi sorunla karşılaştım...... programların çalışmamasına gelince , rarlı dosyanın içinde Files2_8.rar diye dosya var onun içindeki dosyaları hafıza kartını formatladıktan sonra içine kopyalayıp tekra flash la olması lazım bu kez ama REFLASH_GFMOD_STABLE_2_8.rar ı flashlamadan önce yap bu işlemleri derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 20 Aralık 2008; 16:03:45 >

• SLM Arkadaşlar... topici reklendirmek amaçlı z6 ile çektiğiniz ilginç doğa vb gibi fotoları burda paylaşalım diyorum....

ANKARA CEPA AVM DEN ODTU ...:d

ODTU TEKNOLOJI MUZESINDEN:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 20 Aralık 2008; 16:29:13 >

• arkadaşlar bu site verildi mi bilmiyorum ama güzel bir site paylaşmak istedim. oyun ağırlıklı olmak üzere çeşitli programlar ve oyunlar var. java tabanlı.

http://gallery.mobile9.com/c/motorola-rizr-z6-software_1345/
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.