Yüzbaşı
11 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 90 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Nette gezerken Sentar Mop 1s diye bir cihazla karşılaştım ama net bir yorum bulamadım. Kullanan varsa yorumları merak ediyorum. Ya da 2000 lira civarında mop özellikli haritalandırmalı bir cihaz var mı?

Oksijen sensörüm düşük voltaj çalışıyor diye (0.01-0.15v aralıklarında) sensörü değiştirdik, yeni taktığımız sıfır ve orijinal olan sensör de bu aralıklarda çalışıyor. Araçta p0420 katalizör arızası lambası yanıyor fakat katalizör ve oksijen sensörü arızalı değil. Araç emisyondan geçiyor, sensörüde aynı model başka araca taktık düzgün aralıklarda çalıştı. Sensör yanıltıcı aparat ekledik yine arıza lambası yandı. Sensörün benim aracımda bu kadar düşük boltajda çalışmasının sebebi ne olabilir? Usta ile ateşleme sistemini, map veya maf sensörünü, boğa kelebeğini vs kontrol ettik temizledik. Egzozcuda egzoz kısmında bir kaçak olmadığını tesbit ettik. Sorunu bir türlü bulamıyoruz.
Aracımın(Panda 2014 1.2 69hp) katalitik konvertörünü 108 km önce, dün değiştirdim ve bugün yine arıza lambası yandı. Obd bağlayıp bakınca yine p0420 hatası aldık. Fakat dün değiştirdikten sonra emisyon ölçümü yapan bir yere götürdük ve aracın emisyon değerlerinin normal olduğunu, emisyondan geçeceğini söyledi. Ben de katalitik işim çözüldü diye düşündüm. Bugün yine arıza verince ne yapacağımı, sorunu nerede arayacağımı bilemedim. Bu arada aracımda lpg var fakat uzun zamandır ( indirimlerden bu yana yaklaşık 2000 kmdir) sadece benzinle biniyorum lpg sigortamı bile sökmüştüm. Yardım ve tecrübelerinize dayalı bilgilerinizi bekliyorum.
Herkese merhaba 2014 1.2 pandam da bi problem var. Araç soğukken gaza fazla bas çek yaptığımda (ara gaz gibi de düşünülebilir) araç arıza lambası yakıyor ve güç kesiyor belli bir deviri geçmiyor. Geçenlerde şehir içi trafikte biraz rampa olan bi yerde trafik bir kaç kez kısa aralıklı durdu bu esnada gaz verip çekmek zorunda kaldım ve lamba yandı güç gitti rampada ne yaptıysam arabayı kaldıramadım OBD ile lambayı söndürünce düzeliyor hata kodu(P1220). İnternette araştırdım fakat bi kaç kişi farklı çözümlerden bahsetmiş. Bu P1220 kodunu alan veya böyle bir şey başına gelen var mı acaba?
Herkese merhaba 2014 1.2 pandam da bi problem var. Araç soğukken gaza fazla bas çek yaptığımda (ara gaz gibi de düşünülebilir) araç arıza lambası yakıyor ve güç kesiyor belli bir deviri geçmiyor. Geçenlerde şehir içi trafikte biraz rampa olan bi yerde trafik bir kaç kez kısa aralıklı durdu bu esnada gaz verip çekmek zorunda kaldım ve lamba yandı güç gitti rampada ne yaptıysam arabayı kaldıramadım OBD ile lambayı söndürünce düzeliyor hata kodu(P1220). İnternette araştırdım fakat bi kaç kişi farklı çözümlerden bahsetmiş. Bu P1220 kodunu alan veya böyle bir şey başına gelen var mı acaba?
2014 model 1.2 8v 69hp panda aracım var. Lpg de yüksek devirde tekleme yapıyor. Benzinde hiç bir problem yok. Daha önce lpg ve benzin arasında neredeyse performans farkı yoktu fakat şimdi bariz fark var. Yakıt tüketiminde de bir artma veya azalma söz konusu değil.
Yaptırdığım işlemler:
Buji, buji kabloları, bobin, lpg enjektörü, regülatör değişti fakat tekleme kesilmedi.
Araç herhangi bir yerde arıza vermiyor(Lpg programı ve obd cihazlarında)
Arkadaşlar merhaba. Bugün pc den itunes kullanarak iphone 6s telefonuma fotoğraf aktardım fakat telefonuma daha önce pc den aktarmış olduğum fotoğraf ve videolar silinmiş. Yedekleri yoktu onları kaybettim. Şimdi sormak istediğim soru şu sürekli pc den telefonuma fotoğraf atmak için ve eski attıklarımı kaybetmemek için ne yapmam gerekiyor? Bir otg kablosu gibi bir şey alsam flash bellek aracılığı ile bunu yapabilir miyim? Telefonu satıp androide geçme durumuna geldim şu fotoğrafları kaybetme durumumdan dolayı.
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
Arkadaşlar Seat İbiza 1.4 100hp aracımda atiker kit var. Daha önce landirenzo vardı enjektör arızası sebebiyle komple atiker ile değiştirdim 1.8mm nozul ve regulatör basincı 1.01 bar ayarlanmış araç 100-150 km de bir arıza lambası yakıyordu ve bilgisayar bağlandığında nozul çapı çok küçük olan kısımın neredeyse en sonunda duruyordu lpg enjektör süreleri 6.5 7.0 ms arasında geziyordu. Eli matkap tutan arkadaşla nozulları 2.5 mm yaptık basıncı 1.4 bar yaptık, kalibraston yaptık ve nozul çapı sistemde doğru olan yeşil kısma geldi. Yaklaşık 250 km kullandım ve arıza lambası yakmadı. Enjektör süreleri de 3.8 - 4.4 ms arasına düştü ama sanki yakıt arttı gibi geldi. Sürekli şehir içi kullandim sayılır 10.6lt yakıyor. Sorum şu basıncın 1.4 bar olması ve nozulların 2.5 mm olması bilgisayar üzerinde her şeyi normalleştirdi ama pratikte yani kullanımda sıkıntı yaratır mı?
Merhaba; Aracımın LPG enjektörlerinden biri çalışmıyor ve komple enjektörleri değiştirmeyi düşünüyorum. Landirenzonun orijinal enjektörleri pahalı bu yüzden daha ucuz bir enjektör almak istiyorum.https://www.otogazmarket.com/urun/ottoblue-tip-enjektor-takimi_6216.aspx?gclid=EAIaIQobChMIpr_O5oL82gIVQmcZCh27QgaPEAQYBCABEgLUdfD_BwE linkteki enjektör takımı ya da alternatifleri uyum sağlar mı? Neler önerirsiniz? Aracın üzerindeki enjektörde 110r-000057 ve 67r-010233 class2 yazıyor.
Arkadaşlar merhaba; Note 4 ve A7 2016 versiyonu arasında kaldım. Biliyorum farklı segment cihazlar fakat A7 2016 yeni bir model olduğu için aklımı karıştırıyor. Samsung Note 4 e android 6 sürümünü verip daha sonra desteği keser diye düşünüyorum. A7 2016 da orta segment olduğu için onunda daha sonraki sistem güncellemelerini almayacağını ya da daha geç alacağını düşünüyorum. Aslında sorunun özü hala Note 4 alınır mı yoksa orta segmentte olsa daha yeni ara model mi alınır?
Hakkında
Meslek: Su Ürünleri Mühendisi
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
Motorola
Mobil cihaz
Nokia
Mobil cihaz
Sony Ericsson
Mobil cihaz
LG
Operatör
Türk Telekom
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 858
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 33.582 (Bu ay: 787)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.