Şimdi Ara

)) Motorola ROKR Z6 Müzik Telefonu (( (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
39.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar ne demek rica ederim ben tskkr ederim yazmı okudunz için :) Modlama işlemi ile ilgili sizle bildiklerimi tabiki paylaşırım buyurun ;

MODLAMA

Öncelikle bu hususlara dikkat etmeniz menfaatinize olacaktır.

- Modlama işlemini yapıldıktan sonra bildiim kadarı ile telefon garanti kapsamı dışında kalıyor. Bunu önce ii öörenmenizde fayda war sonra mağfur durumda olmanızı istemem.

- Modlama işlemi olabilecek aksilikler ile ilgili kesnlikle MESULİYET KABUL ETMEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-Modlama işlemi sırasında telefonunuzn şarjının tam olmasına dikkat etmniz gerekmekte.

-Modlama işlemi bilindiği gibi pc aracığılı ile yapılıyor. Bu işlem sırasında bataryası içinde olan bir notebook veya kesintisiz güç kayanğına bağlı bir bilg araçığı ile yapmaya özen gösterin. Flaslama işlemi sırasında elektrik kesntisi olrsa aletinizde çok ağır hasarlara neden olabilir.

Modlama niçin yapılamlı, lazımmı;

Tabiki bu size kalmıs ama gerçekten motorola rokr z6 nın içinde çok güçlü bir işlemci var.

Motorola rokrz6 492 JIT
    Nokia N95 337 JIT

Diğer marka ve modelleri netten kolayca işlemci hızlarına bakabilirsiniz inceledikten sonra z6 nın ksnlikl ekuvvetli bir işlemciye sahip olduğunu anlıyacaksınız. Ama bnm kişisel görüşüme göre makinenin işlemcisi gayet ii ama motorola tarafından geliştirilen yazılım ii deil ve bnce makineden yeterli
    performansı almamızı engelliyor. Ama memnunsanz telefonun memnun halinden daokunmanızı tavsiye etmem!!
    Bilindiği gibi telefon sektörünün lideri konumundaki nokia da bile hafıza belirli br seviyenin üstünde dolduğunda takılmalar olrken ben telefonu ilk aldığım hafta standart işletim sistemi ve toplamda 128 mb hafızanın(64 tel +64 sd kart) 126 mb ı tıka basa dolu olmasına rağmen kesnlikle bir performans düşklüğü ve takılmalara rastlamadım. Ztn bu noktada işlemcinin farkını anlıyorsunuz.

Sonucta bu noktada modlama sık kullanılan bir metod ama bilindiği gibi elektronik aygıtların ne zmn ne yapacağı belli olmuor. HEr şeyi dooru yapabilirsiniz ama bir terslik çıkabilir. Modlama işleminde risksiz diyemem sizlere lütfen buna dikkat edin.

Bu kadar edebiyattan sonra modlama işlemine geçersek;

Arkadaşlar modlama işlemi sonrasında telefon hafızasındaki tüm msjlar tel defteri siliniyor bunların yedeğini almayı unutmayın ben 1 kere yandım tüm telefon defterim gitti :( siz dikkat edin.

Gerekli olanlar: Bilgisayar, Telefonla bereber gelen usb data bağlantı kablosu, RSD Lite programı ve motorla usb driver programı (Bu programları google dan arayarak rahatlıkla indirebilirsiniz veyawww.modmymoto.com dan bulmanız mümkün)

1 Öncelikle motorla usb driver programı ve RSD LITE programını bilgisayarınza kurun.

2 Kendinize bir tane mod dosyası indirmeniz gerekmekte bunuhttp://www.modmymoto.com/forums/forumdisplay.php?f=78 sayfasından veya google arayarak kolayca bulamnız mümkün.

3 Telefonunuzn ayarlar bölümünden bağlantı ayarlarına girmeniz ve Usb ayarını modem veya bazı versiyonlarda modem ve araçlar(Modem&tolls) şekline getirmeniz gerekmekte.

4 Usb ayarını modem şekline getirdikten sonra telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

5 Rsd Lite Programını açın. Filename kısmının sağ tarafındaki ... ya tıklayarak indirdiğiniz mod dosyasını gösterin Rsd Lite programında file propertires kısmında bu dosyanın bilgileri çıkacak ztn

6 bundan sonra start tuşuna basacaksınız hepsi bu kdar aslında sonra yapmanız gereken tek şey aslında beklemek alt kısımda result ve progress kısmında modlama işlemi ile bilgi veriliyor % kaçının tamamladığı tarzında bilgileri burdan görebilirsiniz ama result kısmında pass veya finis tarzı bir yazıyı görmeden telefonu cıkarmayın

Umarım anlatabilmişimdir. Sayfaya resim koymaya çalıştım ama yapamadım resim olsa daha ii olrdu farkındayım ama kusura bakmayın resim koyamadım. REsim oymayı bşarabilrsm resimleride koycam arklar!!
    Şiimdilik Bye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TheTURK

• tamamdır modlama işlemini bitirdim ancak baya bi problemim var

1- mesaj yazmak isteiğimde sadece sayılar ve semboler cıkıyor, ne t-9 ne de normal yazım cıkmıyor

2- baglantılar kısmında sadece modem görünüyor, medya senkronizasyonu ve hafıza kart sekmeleri yok

3- internet baglantısı gitti (bunu düzeltebilirim tahminimce)

ancak telefon cok guzel oldu daha onceki problemlerim(zil sesinin atlama yapması kilitlenme vb...) şimdilik yok bi de su yukardakileri çözersem baya iyi olacak.

TheTURK
  • yok internette de aynı problem var harf yazamıyorum internete girişte de problem var ekranda hiç hreketlilik yok onceden baglanıyor falan yazıyordu ve en fazla 5 saniye sonra baglanıyordu şu anda internete baglanamıyorum

TheTURK

tyanali51

Orjinalden alıntı: TheTURK

tamamdır modlama işlemini bitirdim ancak baya bi problemim var

1- mesaj yazmak isteiğimde sadece sayılar ve semboler cıkıyor, ne t-9 ne de normal yazım cıkmıyor

2- baglantılar kısmında sadece modem görünüyor, medya senkronizasyonu ve hafıza kart sekmeleri yok

3- internet baglantısı gitti (bunu düzeltebilirim tahminimce)

ancak telefon cok guzel oldu daha onceki problemlerim(zil sesinin atlama yapması kilitlenme vb...) şimdilik yok bi de su yukardakileri çözersem baya iyi olacak.

1 ve 3. problemler halledildi sadece 2. problem devam etmekte

TheTURK
  • 1 hafta önce z6 aldım ... yabacı sitelerde baya yenilikler var.... deneme aşamasındayım eğer güzel stabil bi mod bulursam paylaşacağm .... emin olunn bu telefon bi harika nefis bir işlemcisi var ...

şuu an bi mod üzerine çalışıyorum wk tools 2.8 harika bi mod yalnız, ingilzce içindeki kullamılan linux tabanlı programlar rusça bu olayı bi çözüyüm hemen paylaşaccağım...

tyanali51
  • z6 kullanan arkadaşlar 3 günlük uğraşım sonucunda z6mı modladım harika bir alete dönüştü.... 240:320 video çekim oynatım 25fps tema (skin) herşey süper çok kısa bi sürede rehber hazırlayıp sizlere sunacığı inşlah ...

tyanali51

gs_serkan

Orjinalden alıntı: gs_serkan

hacı abi ne mod u ne bilmem nesi arayanın resmi çıkıyomu ekranda bi deyiverin ya.çok mu bişey istiyoz.hayret bişey ya ne kadar teknolojik insanmışsınız.bu kadar mı olu yaa ?

Arayan resmi tabiki var kardeş

heartless

gs_serkan

heartless

gs_serkan

Orjinalden alıntı: side_effect

Arkadaşlar benim Z6'nın üst kapağında sağında solunda ve alt kısmında soyulmalar oldu. O parlak renkli boyalar attı veya soyuldu diyeyim, siyah gövde çıktı ortaya mecburen yedek telefona geçtim, bunuda servise vereyim dedim.

Sanırım motorola servis değişmiş mi? Genpa bakmıyomu artık? Üstelik kızılay servisi kapanmışmı? Telefonla aradım başka bir yer çıkıyor, genpaya girdim netten çankaya şubesi var diyo sade ankara için. Delirecem valla iki haftadır bekletiyorum elimde. Sanırım satıcam 150ytl ye falan

nasıl soyulmalar oldu.
    ben daha bu telefonu canlı olarak hiç görmedim ancak ağırlığına baktığım zaman bu telefonun metal olması gerekiyor diye düşünüyorum.
    bana yardım edermisiniz
    bu konuda kafam biraz karışık daha önceden S.E. kullanıyordum.ndada soyulma dökülme bol miktarda oluyordu.
    yoksa nokianın metal veya çelik dış gövdeli telefonlarına geçeceğim

codexhoo

• Yönetici arkadaslar sanırım konuları birlestirmeye calısırken istemeyerek bu konuya kilit vurmuslar neyse aradan 6 ay gectikten sonra
    farkedip konuyu tekrar actırabildim. Yeni Rokr Z6 kullanıcısıyım ve bu konuya cevap yazanların tamamı su an birer deneyimli z6 kullanıcısı.
    Merakımı gidereceklerini umarak uzun soru ve yorumlarıma baslıyorum :)

*Oncelikle müzik telefonu olarak piyasaya cıkmıs olmasına karsın radyosu olmayısı bir eksi. RDS radyo ve radyodan kayıt olsaymıs
    tam super olacakmıs :) *Ayrıca belirli bir kutu iceriği soz konusu değil. Kimi kutudan hafıza kartı cıkarken kiminden kablolu kulaklık
    cıkıyor. Benim aldıgım kutudan da sadece data kablosu cıktı ki cok gereksiz, cunku cok sık kullanılan ve bulunan standart usb kablo.
    Hafıza kartını tercih ederdim. *Bu arada kılavuzlardan okudugum kadarıyla ki telefon cıktıgında yuksek kapasiteli kartlar piyasada
    bulunmayabilir o yuzden max. 2gb kart destegi oldugu yazıyor. Gunumzde 4 ile 8 gb kartlarla deneyenler oldu mu, performans nasıl?
    *Okudugum kadarıyla zamanla ekrana toz girdiği rivayet ediliyor. En uyuz oldugum seydir, sizin telefonlarınız ne durumda?
    Telefonun uzerindeki acıklıklara bakarak ne yazık ki bu yorumlara hak vermemek elde değil :(
    *Mod yuklemek benim tarzım değil motorola lisanslı olmadıktan sonra! orijinalde ne warsa onu kullanmayı tercih ederim.
    Bu yuzden modlarla değil de bildik sekilde kullanıslı programlar yuklemek istiyorum. Linux portable'da her ayrı amac icin isim yapmıs
    programları yazar mısınız? msn, oyun, mp4 player, video, bt vs. Juix telefonda calıstırılabilir dosya uzantısı ne?...
    *Kısa suredir kullanıyor olmama ragmen multitasking berbat. Aynı anda cok sayıda programın calıstırılamaması korkunc!
    mediaplayer haric. Yüm işlevselliği öldürmüşler bu yonuyle. Bu yuzden symbiandaki tek tusla ulastıgım program yoneticisini cok aradım!
    *Ayrıca her telefonun basına gelen, zamanla ekran parlaklıgını yitirmesi bu telefonun ne kadar zaman sonra basına geliyor?!
    Kaymak beyaz renge bakmak varken o beyazlıgın sarıya donusmesi telefonu elden cıkarma sebeplerimin basında geliyor da!
    *Son olarak ve simdilik son takıntım da pil azaldıgında 3dk'da bir duymak zorunda oldugum uyarıyı susturamaz mıym?!
    Pil bitmeden sarja takma huyum olmadıgı icin her 3dk da bir pil bitiyor ikazını duyunca telefonu duvara vurasım geliyor!
    *ve benim telefonumun kutusundan 750mah pil cıkıyor bu da bir standart değil sanırım sizin kullandıgınız pillerin gucu ne?
    Bu pil beni en fazla 2 gun goturuyor ki hic kullanıslı değil!

Sanırım biraz uzun oldu ama cok ilgili konu ve forum okudum yazdıklarımın cevabını henuz bulamadım.
    Yardımlarınız icin simdidedn cok tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 20 Nisan 2009; 12:20:03 >

• ya bu CrystalTalk olayından birazdaha bahsetmek istiyorum.

Bugün bir cafede vırıl vırıl sesler arasında kısık sesle konuşmam gerekti. İnanın dediğimi ben bile duyamıyodum
    ama karşı taraftan "ne??" "hıııı??" falan gibi şeyler bi kere bile duymadım dediğim direk anlaşılıyordu.

Z6 nın mikrofon bölgesi "J" şeklinde olduğundan ses toplamada %1 de olsa etkisi olabilir diye düşüncemin yanında,

ne menem bişeymiş bu CT arkadaş...

tebrikler MOTO.
  • z6 kullanıyordum öncesinde e2 ,
    ama e6 alınca z6 inanın çok sönük kaldı,
    z6'ya göre e6 çok daha pratik ve kullanışlı,
    z6 almayı düşünen arkadaşlar e6 seçeneğinede göz atmalarında fayda var...
  • Beyler bugün Motorola Z6 aldım.Fakat herkeste gördüğüm IM menüsünü bulamıyorum.Ayrıca Opera tarayıcıyı da göremedim.
  • Tarayıcısı opera, özellikler, about kısmına girerseniz göreceksiniz. IM menüsü zaten bir işe yaramıyor, birçok manuel ayar yapmak lazım sonra messenger oluyor. Onun yerine ebuddy ya da nimbuzz tavsiye ederim IM için.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.