Şimdi Ara

)) Motorola ROKR Z6 Müzik Telefonu ((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
38.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ve işte , yeni, yeniden motorola linux sistemli bir başka cihazla karşımızda...
    kağıt üzerinde öle kendini aldıracak pek bi özelliği yok gibi görünsede linux tabanlı sisteminin geliştirilmeye müsait olması bazılarının işi gücü bırakıp bu ve benzer telefonlara durmadan yeni firmware, tema, program yayınlama işine sokuyor. böyle esaslı bi fun kitlesine sahip rokr z6 gibi bi telefon aldığınızda dur durak bilmeyen gelişmeler karşısında iyiki bu telefonu aldım diyeceksiniz.

daha önce müzik telefonlarında apple itunes yazılımını kullanan motorola, iphone çıktığından olacak ki bu modelde apple yerine microsoft ile anlaşmış ve telefona windows media player 11 desteği koymuş. siz telefonu bilgisayara bağladığınızda telefondaki medya oynatıcı kendini windows media player kütüphanesine bağlıyor, sarkıları rahatlıkla media player üzerinden gönderip, playlistler oluşturabiliyor, aklınıza gelebilecek her türlü düzenlemeyi yapabiliyorsunuz.

Peki hepsi bu kadar mı, bu telefonu sadece win media player 11 ile sorunsuz senkronizasyon için mi alacaz ?!? .. tabi ki hayır, burda benim tekrar ede ede lugatıma yerleşen o cümle devreye giriyor;

"Bu alette java + linux tabanlı bir sistem var." içerisinde opera9 internet tarayıcı, im messenger, gelişmiş dosya yöneticisi...vb daha birçok kullanışlı program veya uygulama telefona yüklü olarak geliyor.

böylelikle aldıktan sonra pek fazla program yükleme ihtiyacı hissetmeyeceğiniz linux sisteminin bir diğer avantajıda yüklü olduğu telefonu o anda piyasadaki en hızlı telefonlardan biri konumuna sokması.. daha hızlısı mı, olabilir ama anca bir başka linux tabanlı tel olma şartıyla..

linux sistemli telefonlar diğer işletim sistemli telefonlara oranla şak açılır, şak kapanır, en iyi java performansı onlardadır. örneğin 3 boyutlu futbol java oyunu oynamak için tıklayın. diğer standart sistemli telefon oyunu başlata dursun, başlatsın, başladığında siz çoktan; huuopp 5-0 maçı bitirmiş olursunuz..

haa bide bu aletlerin pil ömürleri uzun gidiyor. öle symbian yada win mobile gibi her allahın günü sarj etmiyorsunuz.. yani mobil linux her alanda önde.. yok mu mobil linux denen bu olayın bir yumuşak yanı.. var elbet, hemen onuda arz edeyim;

telefona .jar yada .jad uzantılı yani sadece java türünde oyun, program veya diğer bazı uygulamaları yükleyebiliyorsunuz. java cephesi özellikle oyun , tema, ekran koruyucu gibi multimedya ağırlıklı zımbırtı konusunda açık ara lider konumdayken, program veya küçük uygulamalar konusunda symbian yada win mobile gibi sistemlerin çok çok gerisinde.. ancak kullandığı linux sistemin getirdiği bi artı yön olarak bu sistem için hazırlanmış programlar da bulmak mümkün. bu programların sayısı hızla artmakla beraber şimdilik oldukça az..

ancak mobil linux mantığı zaten telefonu elinize aldığınızda size gerekli olabilecek her türlü uygulamanın yüklü olarak sunulması esasına dayandığı için bu forumdaki %60 lık kesim aslında sorun yaşamayacaktır. ancak ben sivrisinek kovucu isterim, avi izlemek isterim , onu ister bunu dilerim diyen yabana atılmayacak büyük bir kitle tarafından da ilk başta cazip görülmeyebilir. ancak mobil linux her geçen gün kendini geliştiriyor, her seferinde farklı olarak karşımıza çıkıyor.. tahmin etmek zor değil, yakın zamanda her ihtiyaca cvp verecek evelallah..

Özellikler:

Sistem:
    Linux işletim sistemi ve kJava

Müzik:
    Windows Media Player 11 ve Windows WMAv10, Janus DRM, MP3, AAC, AAC+, AAC+, AMR NB, WAV, XMF, MPEG4, 3GPP, h.263 desteği

Bağlantı:
    USB 2.0 sayesinde hızlı transfer ve data erişimi (mini usb)

Hafıza:
    64 MB dahili hafıza (microSd kart ile 2 GB'ye kadar arttırılabilir)

Kamera:
    2 megapiksel (1600x1200 piksel), QCIF vidyo kaydı, flaş

Batarya:
    Konuşma süresi: ortalama 180-420 dakika
    Bekleme Süresi: ortalama 200-400 saat

Tam Liste:
    http://www.gsmarena.com/motorola_rizr_z6-1825.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 29 Eylül 2007; 20:20:00 >

• cok saol hocam da resimlerini çekip de koysaydın keşke
  • guzel aciklama olmus eline saglik
  • teşkürül eşkür kardas
  • Güzel telefon güzel inceleme, ne zaman gelir ki Türkiye'ye?
  • sağolun, varolun..

SonyEricsson yeni dönem walkman telefonlarında işi batırırsa ( ki şuan için öle gözüküyor) motorolanın müzik telefonu pazarında bu ve benzer telefonlarla şansı artabilir.. tabi uygun fiyata satmak şartıyla.. ?!

@anilsengenc

telefon tanıtılalı 3 gün ya oldu ya olmadı. yayınlansın elbet gerçek resimlerinide koyarız. bu sadece ön inceleme, hatta ön inceleme demek bile yanlış olur, sadece bi izlenim
  • quote:

Müzik: Windows Media Player 11 ve Windows WMAv10, Janus DRM, MP3, AAC, AAC+, AAC+, AMR NB, WAV, XMF desteği

janus drm

xmf

amr db
    * ?

bunlarda ne ola, bilen biri var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ^^Yeni Nokia 5610 XpressMusic^^
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • küçük karşılaştırmalarla telefonun öne çıkan yanlarını ortaya çıkaralım..

Sony Ericsson w810;
    Konuşma süresi: 8 saat
    Bekleme süresi: 350 saat
    Kalınlık: 19.5 mm

Motorola RIZR Z6;
    Konuşma süresi: 7 saat
    Bekleme süresi: 400 saat
    Kalınlık: 16.2 mm

Nokia 6233;
    Konuşma süresi: 4 saat
    Bekleme süresi:340 saat
    Kalınlık:18 mm
  • Java ve Linux’u bir arada kullanan Motorola cihazlarındaki işletim sistemine juix adı veriliyor..

juix arayüzünden de biraz bahsetmekde yarar var.

öncelikle sistem üzerinde oynama, değişiklik yapma konusunda juix arayüzü oldukça esnek davranıyor.

diyelimki çok beyendiğiniz bir arkaplan resminiz var, resmin üzerinde hücre bilgileri, çeşitli yazılar..vb istemiyorsunuz. öyleyse ekranı boş bırakın. seçim sizin ama daha hızlı bir kullanım ve verimi arttırmak için masaüstüne sık kullandığınız uygulamaları ekliyebilir, bilgisayarınızda olduğu gibi masaüstüne çeşitli widgetler koyabilirsiniz.. örenğin bu resimde kamera, rehber gibi sık kullanılan uygulamardan bazıları kolay erişim için masaüstüne eklenmiş ve sağ alt köşede gördüğünüz gibi saat eklentisi konmuş..vb

birazda ana menüye bakalım.

ilk msjda juix platformunun geliştirilme amacının telefonu elinize aldığınızda size gerekli olabilecek her türlü uygulamanın yüklü olarak sunulması esasına dayandığı bir sistem olduğundan bahsetmiştik. burda da görüldüğü gibi yahoo portal, im messenger, opera browser, hatta sağ alt köşede dikkatinizi çekmiştir sonradan benchmark yazılımı bile yüklemişler. yada üzerinde yüklü geliyordur. açıkcası sisteme bende yabancı olduğum için yüzeysel bir şekilde sistemi tanıtmaya çalışıyorum.

• eee yorum yok mu
  • motorola sonunda türkiye pazarını ciddiye alıp ciddi modellerini getirmeye başladı.ben de şu anda mpx220 kullanıyorum ilk aldığım zamanlarda çok dikkatli kullanıyodum ama şimdilerde pek dikkat etmemeye başladım motorola linuxlu telefonlarını gatirmeye başlayınca.mpx buzulana kadar rokr e6 inşallah gelir türkiyeye direk onu alırım
  • bu telefon şu anda piyasada mı acaba?
    fiyatı ne kadar hepsiburada da 3ü var ama 6 sını göremedim.
    adam gibi çıksada telefonu bir görsek üzerinde linux olması bende ilk def motorola telefona karşı ilgi uyandırdı diyebilirim
  • İnceleme için teşekkürler...

quote:

bu telefon şu anda piyasada mı acaba?
    fiyatı ne kadar hepsiburada da 3ü var ama 6 sını göremedim.
    adam gibi çıksada telefonu bir görsek üzerinde linux olması bende ilk def motorola telefona karşı ilgi uyandırdı diyebilirim

RIZR Z6 modeli daha piyasaya sürülmedi. Hepsiburada.com adresinde RIZR modelini bulmak mümkündür.
  • @knight
    teşekkür..

2 MP, 1600x1200 piksel, vidyo çekim, ve flaşlı kamerası:

• telefon zaten tr e geldi ama bence değmez baksanıza adamlar üşeniyorlar başka model yaratmaya hep aynı şey sıktı artık motorola ztn daha almam tübee bişe sorcam bu IM menüsü ne işe yarıyor benm v620 de var ama hiç kullanmadım
  • windows media ve linux... ilginç bir karışım yapmış motorola...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***blood***

telefon zaten tr e geldi ama bence değmez baksanıza adamlar üşeniyorlar başka model yaratmaya hep aynı şey sıktı artık motorola ztn daha almam tübee bişe sorcam bu IM menüsü ne işe yarıyor benm v620 de var ama hiç kullanmadım

telefon dünyada duyurulalı daha 1 hafta olmadı.. senin bahsettiğin rızr z3 modeli olsa gerek. o modelin dış görünüm dışında z6 ile yazılımsal olarak bir benzerliği yok. z3 modelinde standart firmware dediğimiz yazılım kullanılırken z6 modelinde juix denilen java+linux tabanlı bir sistem var

• Fotto çekiminde zoom yok diyorlar doğrumu acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: kickergls

Fotto çekiminde zoom yok diyorlar doğrumu acaba

senelerdir her kameralı telefonda ama öyle ama böyle dijital zoom özelliği bulunmaktadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 9 Nisan 2007; 8:52:02 >
  •  )) Motorola ROKR Z6 Müzik Telefonu ((

benzer tasarıma sahip telefon kullanmış olanlar, "1" "2" "3" rakamlarının olduğu kısıma basmak zor olmuyor mu , üst kapak hızlı yazarken parmakları engellemiyordur umarum.. ?!?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.