Şimdi Ara

Tekerden gelen koku ve duman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
56.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün aracımın arka disk-balataları ve ön balataları değişti. Daha sonra eve dönerken arkadaki araçtaki şoför arkadaşın uyarması sonucu arka sağ tekerden gelen dumanı farkettim. Aracı durdurup indiğimde sağ arka tekerden duman ve koku geliyordu ve baya sıcaktı. Diğer tekerlerde böyle bir durum söz konusu değil. Servisteki ustam disklerin ve balataların yeni değiştiğini ve üstünde boya olduğunu ve bu koku ve ısının bundan kaynaklandığını, normal birşey olduğunu söyledi. Sizce de bu normal mi? Aynı durumla karşılaşmış herhangi bir arkadaş var mı? Ya da bu konuda başka bir fikri olan. Bu arada yetkili serviste yaptırdım ve araç 2 yaşında. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Tekerden Gelen Koku ve Duman: Nedenleri ve Çözümleri

Tekerlerden gelen duman veya koku, araç sahipleri için endişe verici bir durum olabilir. Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir:

• Tekerden Duman Çıkması:

• Tekerin aşırı ısınması
      • Tekerlerin aşınması veya hasar görmesi
      • Frenlerin aşırı kullanımı
    • Lastikten Duman Çıkması:

• Lastiğin patlaması veya delinmesi
      • Lastiklerin aşırı ısınması
      • Lastiklerin yanlış hava basıncı
    • Arka Tekerden Duman Gelmesi:

• Arka frenlerin aşırı kullanımı
      • El freninin yanlış kullanılması
      • Arka diferansiyel sorunları
    • Arka Tekerden Yanık Kokusu:

• Arka fren balatalarının aşınması
      • Arka fren disklerinin aşınması
      • El freninin uzun süreli kullanımı
    • Tekerden Duman Gelmesi:

• Teker yataklarının arızalanması
      • Teker milinin hasar görmesi
      • Süspansiyon sorunları
    • Tekerlekten Duman Çıkması:

• Tekerin patlaması veya delinmesi
      • Tekerin aşırı ısınması
      • Tekerlerin yanlış hizalanması
    • Araba Lastiğinden Duman Gelmesi:

• Lastiğin patlaması veya delinmesi
      • Lastiklerin aşırı ısınması
      • Lastiklerin yanlış hava basıncı

Bu sorunlardan herhangi birini yaşarsanız, aracınızı en kısa sürede güvenli bir yere çekmeli ve sorunun nedenini belirlemek için bir oto tamircisine başvurmalısınız. Sorunu erken teşhis etmek ve çözmek, daha ciddi hasarların ve maliyetlerin önlenmesine yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lastikten mi geliyor koku disklerden mi anlayamadım tam
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

korkulacak birşey yok, yan sanayi ürünlerde genelde olan birşey. Orjinalse de olabilir. Sadece sıkışmadığından emin olun yeter.

Hocam yan sanayi değil. Orjinal vw servisinde takıldı. Sıkışma konusuna gelince servise sorduğumda vw nde sıkışma gibi bir durum olmadığını, bu parçaların sabit bir ayarı olduğunu söylediler. Ben de sizin gibi sıkışma konusunda takıldım ancak sıkışma olamayacığını, makine ile ayarlandığını söylediler ve sıkışma durumlarının şahin falan gibi araçlarda olacağını bunda olamayacığını söylediler.
    Hala içim rahat değil ama. Acaba bu devam eder mi? Ederse ne kadar sürer? Eğer sıkışma varsa nasıl anlayabilirim?

Burada BMW'nin kaliper tamiri ve temizliği detaylı olarak gösterilmiş. sizein aracınıza yapılacak işlemde bunun aynısı.

BMW kaliper temizliği & tamiri

Orijinalden alıntı: Trboikot

Arka fren kaliperiniz arızalı.
    eğer ustanızın dediği gibi balatalardaki boyadan (hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum) kaynaklanıyor olsaydı bütün lastiklerde aynı koku ve duman olurdu.
    Fren kaliperinizin içersindeki piston(lar) zamanla toz ve pislikten düzgün çalışamaz hale geliyorlar ve sıkışıyorlar.

Burada BMW'nin kaliper tamiri ve temizliği detaylı olarak gösterilmiş. sizein aracınıza yapılacak işlemde bunun aynısı.

BMW kaliper temizliği & tamiri

Hocam eğer dediğiniz gibiyse araç servise girmeden öncede benzer bir problemin olması gerekmez miydi? Arka balata ve diskler ile ön balatalar değiştikten sonra böyle oldu. Kaldıki böyle bir problem olsaydı servistekiler onu da bana bildirmez miydi? Hani bahsettiğim servis yetkili servis(araç bayi servisi). Kokunun gelmesi dışında ısı ve dumanın gelmesi de beni şaşırtan diğer nokta.

• yeni değiştiği için koku yapması normal ısınması da normal fren diski sonuçta görevi bu ama duman çıkacak kadar ileri düzeyde olması ve dördünden sedece birinde olması şüphe doğuruyor.

bence durumu bir dahaki kullanımınızda gözlemleyin ve aynı şey tekrarlanıyorsa kendiniz herhangi bir işlem uygulamadan doğrudan servise (gerekirse başka yetkili servise) götürüp gösterin.
    MOTORDAN GELEN KESKİN KOKU ???
    15 yıl önce açıldı
    Motordan gelen yanık yağ kokusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muhtemelen aracaınızın arka sağ kaliperi araç servise girmeden önce de arızalıydı ama disk ve balatalarınız tükenmiş olduğu için sürtme yapmıyordu.
    yeni disk ve balata hacimlerini karşılayacak kadar kaliper pistonunuz geri çekilemediği için bu sürtme meydana geliyor.

Yaklaşık bir ay önce kendi aracımın 4 disk + 4 balatasını kendim değiştim. benimde ön sol kaliperim aynı sizin sağ arka kaliperiniz gibi sorun çıkarttı. Diski taktıktan sonra yeni balatayı takmak için pistonu geri ittirmeye çalıştığımda yeteri kadar geri gitmediğini gördüm ve tamir setim olmadığı için zorlaya zorlaya yeni balatayı kaliperle diskin arasına sıkıştırdım. 15~20 km boyunca sürtme devam etti ve kendi kendine sürtmesi kesildi ama en kısa zamanda yeni bir kaliper alıp depştireceğim.

Size de önerim;
    Arka sağ kaliperinizin bir an önce tamir edilmesi veya yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor. Bence başka bir servise gidip (özel servisde olabilir.) durumunuzu anlatın. Gerekli bilgilendirmeyi ve yapmanız gerekenleri onlardan öğrenin. Sonrasında işini düzgün yapmayan servisle gerekli görüşmeleri konu hakkında bilgilenmiş bir şekilde yapar gereğinin yapılmasını istersiniz.

PS: Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, fren sistemi tabi ki de ısınabilir. Benim bahsettiğim ısınma o kadar kuvvetliydiki janta elimi bile değdiremiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trboikot -- 16 Eylül 2010; 15:01:28 >

• can bora
    Ben de ısınma yapmasını bekliyordum kokuyu da. Ancak duman beni gerçekten endişelendirdi. Ancak bugün ortalama 50 kmlik yol yaptım tekrar olacak mı diye kontrol etmek için. Gene ısınma ve koku vardı ancak bu sefer duman çıkmadı. Ve ısınma da önceki kadar değildi. Bu sebeple de içim biraz daha rahatladı.

Trboikot
    Bendeki ilk ısınma da bahsettiğiniz gibiydi. Gerçekten çok sıcaktı. Ve tek tekerdeydi. Ancak bugün bu aşırı ısınma kesildi. Ve hafif ısı ve koku kaldı. İçim biraz daha rahat etti. Tabi bu rahatlık öyle abartılacak ölçüde değil. Yani aracı nasıl kullandığımı ben bilirim. Ancak problem devam ederse tekrar gideceğim servise.
  • Bu kokuyu bugün bende yaşadım. Özellikle dik rampada yaklaşık 1 saat boyunca aracı kullandım, yarım debriaj, gaz ve fren üçlüsünü bu derece yoğun kullanmamdan mı bilmiyorum ama rampayı aşıp düz yola çıktığımda araçtan yanık lastik kokusuna benzer bir koku geldi. Arabayı sağa çektim, lastikler soğuktu, zannederim fren ve debriyaja aşırı yüklenmemden kaynaklanan bir kokuydu. Zira park etmek için geri vitesle manevra yaptığımda da aynı kokuyu duydum.

Bu ciddi bir sorun mudur? Her gün bu olmuyor, ilk kez oldu diyebilirim. Genelde günde 1-1.5 saat arası trafikteyimdir.

Not: araç golf v (model önemi var mı bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 28 Eylül 2011; 0:56:05 >

Orijinalden alıntı: sungur 13

Bu kokuyu bugün bende yaşadım. Özellikle dik rampada yaklaşık 1 saat boyunca aracı kullandım, yarım debriaj, gaz ve fren üçlüsünü bu derece yoğun kullanmamdan mı bilmiyorum ama rampayı aşıp düz yola çıktığımda araçtan yanık lastik kokusuna benzer bir koku geldi. Arabayı sağa çektim, lastikler soğuktu, zannederim fren ve debriyaja aşırı yüklenmemden kaynaklanan bir kokuydu. Zira park etmek için geri vitesle manevra yaptığımda da aynı kokuyu duydum.

Bu ciddi bir sorun mudur? Her gün bu olmuyor, ilk kez oldu diyebilirim. Genelde günde 1-1.5 saat arası trafikteyimdir.

Not: araç golf v (model önemi var mı bilmiyorum)

Debriyaj balatanızdan gelmiş o koku.Yokuş yerde bol bol yarım debriyaj yaptıysanız normaldir.
    Bir miktar debriyaj balatasının ömründen yemişsiniz o kadar.

• önemli bir şey olmadığına sevindim. Bugün hiç bu kokuyu duymadım, ancak park ettikten sonra çok kısa bir süre geldi o kadar. Benim aracımın debriyaj balatasını değiştirmeye kalksam kaça mal olur acaba? Gerçi 2 kere koktu diye değiştirmeme gerek yok sanırım.
    Araç 2006 model kia rio son birkaç gündür araçla yaklaşık 40 - 50 km yol yaptıktan sonra aracın sağ arka teker tarafından plastik yanığı kokusu alıyorum ama jantlarda herhangibir ısınma söz konusu değil hatta parmaklarımı biraz daha içeri sokup kampanalara bakıyorum onlardada ısınma yok ama koku sadece tek bir noktadan yani sağ arka tekerden geliyo
    Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uluhan54 -- 14 Eylül 2016; 0:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.