Şimdi Ara

Rolantide yanan Yağ lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
12.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar aracımı alalı yaklaşık 2 yıl oldu aldıktan 4 ay sonra rolantide yağ lambası yakma sorunu ortaya çıktı.Özellikle ısındıktan sonra yapıyor.

    Değiştirdiklerim:

    1-) Yağ Filtresi
    2-) Yağ Müşürü
    3-) Yağ değişimi (3 kez yapıldı 10/40 vardı 5/30 ve 5/40 denendi
    4-) Yağ pompası
    5-) Gaz kelebeği temizliği
    6-) Rolanti Valfi değişimi

    Aracım 2007 model aveo daha önce başına gelip farklı bi şekilde çözmüş olan varsa Allah rızası için yardım etsin tükendim. Araca özgü bi sorun değil bu her marka modelde yapabiliyormuş.
    Bu arada götürdüğüm ustalar motorda yağlama sorunu olmadığı söylüyor.
    Bu şekilde kullan bişey olmaz diyorlar yaklaşık 15.000 km oldu bi sorun çıkmadı ama o kırmızı yağ lambası çok sinirimi bozuyor.
    Yağ dolum kapağını açtığımızda araç çalışırken yağ geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aveo14 -- 18 Mayıs 2019; 21:58:38 >







  • Yataklar fazla aşındıysa, özellikle düşük devirlerde basınç düşecektir. Bir diğer ihtimal de bu.
  • "Bu şekilde kullan bişey olmaz diyorlar"

    Bir şey olmama ihtimali ANCAK ve ANCAK müşürde sıkıntı olsa idi, yani araç yağ basıncını düşük ölçse idi olurdu. Ama sizin araçta devir düşünce yağ basıncı da düşüyor, müşür de değişmiş. Bu kadar parça değiştikten sonra, -ben uzman değilim bu arada- bence kompresyon testi yaptırın, genel olarak motorun durumunu görmüş olursunuz. Oradan rektefiye yolu gözükebilir.
  • Moral bozmak istemem ama açıklamanıza göre motor bloğu pistonlar yüksek muhtemelen zarar görmüş motor açılacak takribi 6-7 bin masrafınız olur geçmiş olsun görünen köy kılavuz istemez iyi bir motor revizyon ustası bulun hemen
  • Hocam yağ dolum kapağından kapak açıkken biraz yağ atması normaldir ama bariz bi yağ atma olayi varsa büyük ihtimalle motor içi yağ basıncından kaynaklıdır oda sensöre etki edip lamba yaktiriyordur.birde karterdeki yağın basıncını dengelemek için karter havalandırma hortumları var onlarda tikanma varsa ısınan yağ karter basıncı artmasına sebep olur.en basit yolla motoru hiç calistirmadan yağ çubuğunu çıkarın aracın motoru isinirken konyrol edin lamba büyük ihtimalle yanmayacaktır.veya bilgisaya bağlatıp yağ basıncının sensör verileri ile fabrika verilerini karşılaştırın
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Araba daha 100.000 km de motoru sessiz çalışıyor. Aşınacak kadar kullanılmamış aslında ama tabi olabilir. Benim aklıma elektrik aksamı geliyor.
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Araba daha 100.000 km de motoru sessiz çalışıyor. Aşınacak kadar kullanılmamış aslında ama tabi olabilir. Benim aklıma elektrik aksamı geliyor.Çekişi de güzel aracın.
  • smsk42 S kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyeceğim dostum teşekkür ederim yeni bir bilgi verdiğin için. Benim de aklıma elektrikten pek anlamasam da yağ müşürünün şasesinde sıkıntı olabileceği geldi.Isınınca sapıtıyor.
  • Bence şu an yapmanız gereken yağ basıncını manuel olarak ölçmek. Genelde yağ müşürünün takıldığı yere basınç ölçer bağlayıp doğrudan basıncı ölçerler. Onu, aracın olması gereken verisiyle kıyaslarsınız. Sorun mekanik mi yoksa elektriksel mi anında belli olur. Bu ölçümü yapmadan ne desek boş maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Mayıs 2019; 1:38:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Bence şu an yapmanız gereken yağ basıncını manuel olarak ölçmek. Genelde yağ müşürünün takıldığı yere basınç ölçer bağlayıp doğrudan basıncı ölçerler. Onu, aracın olması gereken verisiyle kıyaslarsınız. Sorun mekanik mi yoksa elektriksel mi anında belli olur. Bu ölçümü yapmadan ne desek boş maalesef.
    Evet bunu pompayı değiştirmeden önce düşündüm ama pek akıllı sanayi ustalarımız kesin pompadan deyip sıfırıylar değiştirdiler ölçmeden zaten ölçebileceklerini de sanmıyorum onların.Yetkili servislerde de durum böyle mi yoksa gitsem sorunu çözerler mi bi şekilde ?
  • Aveo14 A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.elektrikten olması biraz zor gibi olsada sigorta kutusundan olurdu ondada ara ara yanip kisa bi zaman sonra sönmesi gerekirdi.çubuğu çıkarıp deneyince yine olmuyorsa motoru elletmeden bölgedeki iyi bi chiptuning servisinde degerleri okutun ama işini sağlam yapan biryer olsun yoksa hatalı değerler verebiliyorlar.değerlere göre sorun nokta atışı bulunur gibi.ve motor rektefiye isteseydi bariz bi yağ eksitme olurdu onu kesin siz veya usta anlardı.birde çubuğu denerken motorun soğuk olması lâzım sicak olursa veya lamba yanarken denerseniz ecu onu hata olarak algılayıp lambayi söndürmez.
  • smsk42 S kullanıcısına yanıt
    Hocam makine mühendisi olduğum için arabalara da olan ilgimden çok araştırıyorum konuyu. Bosch servisinde daha önce yurt dışındaki garajlarda çalışmış bi ustam var ben bu masrafları yapmadan önce ısrarla masraf yapmamamı sorunun bunlarla alakası olmadığını şayet olsa bu şekilde 20000 km yol yapamayacağımı söyledi (20.000 km oldu yaklaşık bu sorun baş göstereli ) Motorun sağlıklı saçma sapan bi sensörden ya da lpg den yapıyor bana kalırsa devam et böyle yağ da eksiltmiyor demişti zamanında.
  • Aveo14 A kullanıcısına yanıt
    Sizin usta çok iyi tespitte bulunmuş.bende uzun süredir motor içi basınç dengeleme konusunda yeni sistem üzerinde çalışıyorum araçlar en ufak bi dalgalanmada ecuya lamba yaktiriyorlar.sizdekide karter havalandirmasinda falan bi tıkanma tortulasma varsa ondandır diye düşünüyorum ecuya bağlanınca hemen gösteriyor zaten.ama motorda gerçek bi sıkıntı olsa hemen anlaşılırdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aveo14

    Hocam makine mühendisi olduğum için arabalara da olan ilgimden çok araştırıyorum konuyu. Bosch servisinde daha önce yurt dışındaki garajlarda çalışmış bi ustam var ben bu masrafları yapmadan önce ısrarla masraf yapmamamı sorunun bunlarla alakası olmadığını şayet olsa bu şekilde 20000 km yol yapamayacağımı söyledi (20.000 km oldu yaklaşık bu sorun baş göstereli ) Motorun sağlıklı saçma sapan bi sensörden ya da lpg den yapıyor bana kalırsa devam et böyle yağ da eksiltmiyor demişti zamanında.
    Aracınızın ECU değerlerinde yağ basıncını rakamsal olarak göremezsiniz (sizin aracınızla alakalı). Çünkü aracınızda böyle bir sistem yok. Yağ basınç sensörü belirli bir basıncın altında devreyi tamamlayıp lambayı yaktırır. yani ya lamba yanar yada lamba yanmaz. Haliyle istediğiniz kadar cihaza bağlatın yağ basıncını rakamsal olarak göremezsiniz.
    O kadar parça değiştirmek yerine önce yağ basıncını ölçtürseydiniz bazı şeyler ortaya çıkardı. aracın rölantide, 2000 devirde 4000 devirde yağ basıncının ne kadar olması gerektiğini aratırarak bulunuz sonra basınç saati ile ölçüm yaptırın.
    Eğer değerlere göre düşüklük var ise sorununuz mekaniktir. değerler manuel ölçümde normal ise elektiriksel problem vardır. İkisinin de bulunması meşakatlidir.
    Ustalar yağ kapağını açtıklarında yağ görüyorsalar silindir kapağına yağ çıkıyor gibi bir çıkarımda bulunuyorlar ancak yağ çıkması demek uygun basınçta olduğu anlama gelmez. Egzantirikler bile aşındığında yağ basıncı düşer. Yağ filtresi ve kutusunda sıkıntı var ise yağ basıncı düşer. Alttan karter sökülür ve yataklar sökülerek aşıntı var mı yokmu kontrol edilmeli. karter havalandırma sistemi kontrol edilmeli, devre dışı bırakılıp kontrol edilmeli. Onlarca sebebi olabilir.
    Yağ basınç müşürleri genelde direk olarak ecuya bağlıdır. araya devre, röle v.s. girmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 19 Mayıs 2019; 2:11:25 >




  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Anladım ölçüm yaptırıp tekrar değerlendiricem ama yoruldum cidden ustalardan. Artık ne olcaksa olsun modundayım.Satıp başkasının da canını sıkmak istemiyorum. O yüzden bi süre böyle devam edeceğim.
  • smsk42 S kullanıcısına yanıt
    Karter söküldü yıkandı.yağ pompasıyla yağ süzgeci de değişti bu arada.
  • Parçalar orijinalleriyle mi değişti? Eğer orijinal değilse Yağ filitresinden kaynaklanabilir. Bazı filtrelerin daha kalın süzme kağıdı vardır ve yağ az geçiyordur. Böylelikle motor az yağlanıyor olabilir. Filtreden filtreye değişir. Bunun gibi bir olay başıma gelmişti. Araç sürekli motor arızası veriyordu. Neredeyse 7-8 k lık masraf yaptık. Sonradan öğrendik ki aracın mazot filtresinin içinde fazla süzme kağıdı olduğu için araç ani kalkışlarda mazot yetiştiremiyordu. Biraz araştırın derim. Benzer bir sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kullanıcı_Adı_ -- 19 Mayıs 2019; 3:19:15 >
  • _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    orjinal gm filtre alıyorum
  • Sorun çözülmezse rolantiyi az yükselttirin bari,
    Örneğin 800 yerine 900 devirde çalışınca lamba sönüyosa öyle kullanın son çare ama.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    1.5 Allen anahtarla yükseltiliyor öyle yapacağım bu hafta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.