Şimdi Ara

Motora Sıcak Su Dökmek Üzereyim ! Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yahu 3 gündür araba titreşimden ölecek daha önce konusunu açtım kimse bir fikir vermedi. Arabanın motor bölümüne komple kar dolmuş ve buz tutmuş diğer konuda yazdıklarımın aynısı 3 gündür devam ediyor.

Diğer konu bu :http://forum.donanimhaber.com/m_37313243/tm.htm

Artık gına geldi motora sıcak su dökecem buzları çözmek için bu sorunun nedenini bilen yok mu aracın neresi dondu ki böyle yapıyor....

• yakıt donmuş olabilir. Servise sorsan daha iyi olur.
  • Araba astra sanirim. Motor calisirken settings tusuna basili tut. dit diye bir ses gelecek. SOnra BC tusuna bas. Sonra bir daha bas. farkli bir ekran cikiyor. Sonra coolant yazisini gorene kadr tekrar tekrar BC ye bas. Coolant geldigi zaman bak bakalim sogutma suyun kac derece. Biraz dolas eger su isinmiyorsa termostat devreyi kapatmiyor olabilir. Ama eger su 100 veya 101 oluyorsa mazotla ilgili bir sorun olabilir. Cunku su normal sicakligina ulasabiliyorsa soguk motorunda bir sorun yaratmiyordur.
  • Merhabalar..Daha önce aramızda ufak bir kıvılcım çıkmıştı ancak bunu göz ardı ederek yazıyorum umarım anlayış gösterirsiniz..Bana kalırsa aracınızı servise götürün ne yapacaklarsa onlar yapsın..Ayrıca bu soğukta motorunuza döktüğünüz su muhtemelen daha büyük sorunlarla yol açacaktır..Serviste ustalar motorun elektronik aksamlarını kapatıp su yerine antifiriz benzeri buz çözme özelliği olan bir madde ile yıkarlarsa sorununuz çözülür diye düşünüyorum..Su dökerseniz kurutamayabilirsiniz..

Geçmiş olsun iyi akşamlar..
  • Hepinize teşekkür ederim saolun... Çok şükür sorun sadece motor bölümünü kaplayan kar ve buzlardan kaynaklanıyormuş bugün güneş yüzünü gösterince akşama kadar bıraktım güneşin altında akşam sorun düzeldi.

@Sye88

Size de tavsiyeler için teşekkürler. Olur bazen görüş ayrılıkları, büyüklük yapmış konuya cevap yazmışsın teşekkürler...
  • araç çalışırkenki titreşimler genelde bujilerden kaynaklanıyor....
    bujilerden birinin çalışmaması v.s. çok titreşim yapıyor... kontrol edilmesinde fayda var...bir daha olmaması bakımından...
    kurum yapmış olabilir... zaten ucuz parçadır ömrü bitmişse değiştirebilirsiniz..

ısınınca düzelmiş belki soğukta sorun oluyordur buji den dolayı tam bilemiyorum tabi ustalar daha rahat cevaplayacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk
    @Sye88

Size de tavsiyeler için teşekkürler. Olur bazen görüş ayrılıkları, büyüklük yapmış konuya cevap yazmışsın teşekkürler...

Asıl ben teşekkür ederim..Sorunun çözüldüğüne sevindim..

Bir de rica etsem Combo bir depo ile "kışın" ş.içi kaç km yol yapıyor hiç ölçtünüz mü acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 28 Ocak 2010; 0:33:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Banyo sıcak su sorunu yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk
    @Sye88

Asıl ben teşekkür ederim..Sorunun çözüldüğüne sevindim..

Bir de rica etsem Combo bir depo ile "kışın" ş.içi kaç km yol yapıyor hiç ölçtünüz mü acaba??

Şimdiye kadar hiç tam depo doldurmadım hele kışın hiç doldurmam ama doldursamda ölçümden doğru sonuç çıkacağını sanmıyorum çünkü yeri geliyor rölantide 20 dk çalıştırıyorum yeri geliyor aracı kepçe gibi kullanıp komşuların yolunu felan açıyorum
    Ayrıca hava ve mazot filtresinin değişmesi gerekiyor, son 2 ayda gerçekten çok yakmaya başladı

@Whisper911

Söylediğiniz çok doğru benimde ilk aklıma gelen bujiler olmuştu ama çok şükür bir parça güneş sorunumu çözdü teşekkürler...

• Bizim araba sanırım 450 KM civarı gidecek gibi gözüküyor..400 gidecek diyordum ama bitmedi gitti depo..Biraz fazla yaktığını düşündüğümüz için acaba Combo'ya mı çevirsek diyorduk..Sorma sebebim buydu..Bakalım ne gösterecek zaman..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.