Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (503. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: intikam91

Sizin araç sanırım VW 507.00 onayı olmasını istiyor, Dexos 2 yerine buna bakmalısınız ki bahsettiğiniz yağın bu onayı var gördüğüm kadarıyla. Bu sebeple gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu arada epey fiyat farkı var diğer yağlar ile.

Fiyat farkı neden bu kadar fazla anlamıyorum. Marka algısı iyi olan firma tutturduğunu öpüyor anlaşılan. Yorumunuz içimi rahatlattı gidip bugün yağ değişimini yapacağım. Umarım sıkıntısız şekilde kullanım sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

seat leon 1.6 tdi 2011 170.000 km de olan aracıma 5w 30 mobil 1 esp motor yağını kullanıcam sizce uygunmudur ? 

Sanırım yukarıdaki.soru okunmadan cevabıma göre yorum yapılmış

Mobil1 esp yağları kısıtlıdır eğer dpf varsa o seriyi kullanmak lazım .

Ama yoksa 170.000 kmdeki araç içşn 5w40 uygun olur .bunu yazmıştım

5w40 ile 5w30 arasındaki fark hava sıcaklığıylamı alakalı hocam ? kullanım kitapçığında ikiside yazıyor..fabrika selenia önermiş ama motor sesi çok kötü..Mobil veya castrol deneyeceğim dizel 1.3 75hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misafir Çocuğu

5W40 NE MARKA ÖNERİRSİNİZ ? HEP SELENİA KULLANDIM DİZEL

MOTUL veya LIQUE MOLY 05-40 öneririm, Selenia yağdan sonra aracınızı tanıyamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

5W40 NE MARKA ÖNERİRSİNİZ ? HEP SELENİA KULLANDIM DİZEL

MOTUL veya LIQUE MOLY 05-40 öneririm, Selenia yağdan sonra aracınızı tanıyamazsınız.

bugün değişim yapacağım motul bulamazsam sanayide alternatif bakacağım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthWorm -- 17 Kasım 2017; 12:21:3 >
  • Sadece motor sesi sorun ise 5w30 daha az ses yapacaktır.

İkinci hane yüksek olması hem dış hava sıcaklığı ile hem de motor ısındıktan sonraki yağın kalın olması ile ilgili bir.konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Sadece motor sesi sorun ise 5w30 daha az ses yapacaktır.

İkinci hane yüksek olması hem dış hava sıcaklığı ile hem de motor ısındıktan sonraki yağın kalın olması ile ilgili bir.konu

bulunduğum şehir maksimum -10,15 görüyor sıkıntı olmaz sanırım
  • Hayır.olmaz ilk hane kış performansı ile.ilgili zaten her iki seçeneğiniz de.5w ile başlıyor

• 0 Megane 4 benzin li var 570 km de

Sizce yağ değişimi yapmalimiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EruhluMuhdi -- 18 Kasım 2017; 18:8:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

0 Megane 4 benzin li var 570 km de

Sizce yağ değişimi yapmalimiyim ?

her 10 binde değiştirin
  • Servis megane 3 lerde 20 bin diyordu megane 4 lerinde 15 binden önce olacağını sanmam.

Zaten bu sorunun sorulacağı merci kesinlikle servistir sıfır km. Bi arabaya şimdi burda herkes 25 binde değiştir dese gidip 25 binde mı değişecek bazan bazı soruların çok yersiz olduğunu düşünüyorum ama neticede forum

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Servis megane 3 lerde 20 bin diyordu megane 4 lerinde 15 binden önce olacağını sanmam.

Zaten bu sorunun sorulacağı merci kesinlikle servistir sıfır km. Bi arabaya şimdi burda herkes 25 binde değiştir dese gidip 25 binde mı değişecek bazan bazı soruların çok yersiz olduğunu düşünüyorum ama neticede forum

benim bildiğim ve yaptığım her 10 binde aracın yağını değiştiririm..bir yağ 20-25 bin km gitmez motora yazık
  • Mesele tartışmaya acıktır ama servis arabasını 20 binde çağırıyorsa ki bende şu an fluence var onuda 20 binde çağırıyorlar elbet bi bildiği vardır bence 5 bin veya 10 bin km daha erken yağ değiştirmekte israf olur tabi içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle davranmak gerek. şahsi fikrim 1 veya 2 bin km erken giderim ama 15 'se 10 da gitmem zaten servis yağı 25 bin km dayanmazsa 20 binde demez

• Araç isterse hiç kullanılmasın. 1 yıl yerinde dursa bile yağın değişmesi arabanın motor ömrü için çok önemli. Sonuçta yağ, motor ve karterde havayla temas halinde, araç kullanılmasa bile. Açılmamış kutu içinde rafta bekleyen yağ bile özelliğini yitiriyor. En iyi koruma için 10.000 km veya 1 yıl. Hangisi önce dolarsa. Dünya kadar para verip aldığımız araçlara devede kulak kalan yağ ücretini çok görmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 19 Kasım 2017; 22:38:39 >
  • Yağ depom 3.2 litre

alacağım yağ 4 litre

fazlasını nasıl hesaplayacağım ? aracın göstergeside yok ne kadar koyduğun görünmüyor
  • quote:

Yağ depom 3.2 litre

alacağım yağ 4 litre

fazlasını nasıl hesaplayacağım ? aracın göstergeside yok ne kadar koyduğun görünmüyor

1 litrelik de olsa, 4 litrelik de olsa bütün bidonlarda kenar tarafında yağ ölçeği var. Ordan yağ seviyesine bakarak doldurabilirsin.

• dexos 2 onaylı hangi yağı önerirsiniz.Gm ve Lukoil kullanıldı pek memnun kalmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

Tam sentetik,yarı sentetik isimlendirmesi biraz karışık bir konu ama mobil 1 serisi gerçek tam sentetiktir, içiniz rahat olsun.
    üstelik forumdaki üstadlar 0w ile başlayan yağlardaki baz yağların daha kaliteli olduğunu ve tam sentetik isimlendirmesini gerçekten hak ettiğini yazdılar daha önce. Ki tam sentetik olmadığını kabul etsek bile içindeki katkı paketleriyle üst düzey performans gösterdikten sonra ne farkederki ismi.
    mobil 1 tüm dünyada kendini kanıtlamış bir marka.
    tam sentetik deyince akıllarına sadece motul 300v serisi yarış yağları geliyorsa bilemem tabii :)

quote:

"0w40 içinde kimyasal çok madeni yağ yok denildi"

bu kısmı kısmen haklı.
    Bir yağın ilk hanesi ile 2. hanesi arasındaki farkı içindeki polimerler sağlar, aralık ne kadar fazlaysa polimer miktarı da fazladır,0w ile 40 arası da oldukça fazla sayılır, doğal olarak içindeki baz yağ oranı da yüzde olarak azalır. o nedenle özel bir ihtiyaç söz konusu değilse mümkün olan en düşük aralık seçilir. Bazı araçların ABD bakım klavuzlarında 0w20, 5w20 gibi dar aralıklı yağların bolca önerildiğini görebilirsiniz.
    Bildiğim kadarıyla geniş aralıklı yağlarda baz yağ kalitesi artırılarak bu durum tolere edilmeye çalışılıyor.

Araç için yağ seçerken bu kadar detaylara takılmamak gerektiğini düşünüyorum, sadece bahsi geçtiği için bildiğim kadarıyla yazmak istedim.
    Yoksa aracınızı üreten firma o kadar ar-ge çalışması yapıp standartları belirlediyse üstüne laf söylemeye gerek yok.
    dexos2 onayına sahip uygun fiyatlı(5w30,5w40 vs) bir yağ seçip aynı yağı sürekli kullansanız ama yağ değiştirme aralığını limitine kadar zorlamayıp bir kaç bin km ya da birkaç ay erken yağ değişimi yapsanız en kaliteli yağlardan daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum.
    @vezir üstadın önceki sayfalarda dediği gibi, en iyi yağ sık değiştirilen yağdır, en tercih edilesi yağ aracın istediği standartlara uymalı ve sık değiştirmekten kaçınılmayacak bir fiyata sahip olmalıdır

dexos 2 onaylı hangi yağı kullanmalıyım. 2 seferdir değiştiriyorum gm ve lukoil kullandım.Sizin tavsiyeniz ne olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

dexos 2 onaylı hangi yağı önerirsiniz.Gm ve Lukoil kullanıldı pek memnun kalmadım

5w30 kullanıyorsanız Mobil 1 ESP Formula 5w30 çok kaliteli. Gm dexos 2 onaylıdır.
    Spesifikasyonlar ve Onaylar
    Mobil 1 ESP Formula 5W-30 aşağıdaki onay ve spesifikasyonları karşılar veya geçer:
    BMW Longlife 04
    MB-Approval 229.31/229.51
    Volkswagen (Benzinli / Dizel) 504 00 / 507 00
    Porsche C30
    Chrysler MS-11106
    Peugeot Citroen Araçları B71 2290 & B71 2297
    GM dexos2
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

dexos 2 onaylı hangi yağı önerirsiniz.Gm ve Lukoil kullanıldı pek memnun kalmadım

Mobil 1 5w-30 ESP ve Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    kullandığınız yağlardan ne gibi bir memnuniyetsizliğiniz olduğunu bilmiyorum ama yağların tüm özelliklerini analiz etme şansımız olmadığı için aynı onaya sahip yağlar arasında yapacağım bir öneri "ben kullandım memnun kaldım vs" den öte geçmez.
    her markanın dexos2 yağı var. mobil,shell,castrol,petronas,motul,eneos,valvoline vs dexos2 yağları var ve hepsinin de çok beğeneni var. Demek ki araca ve kullanıcıya göre tercihler değişiyor. piyasada kolaylıkla bulunabilen ve oldukça popüler olan mobil 1 esp 5w30 ilk denenebilir yağ gibi görünüyor.
    Benim şahsen denediğim tek dexos2 yağ da budur ama dexos şartı istemeyen bir araçta denedim ama yağ eksiltme oldu ve ses artışı hissettim, sonrasında aldığım daha uygun fiyatlı bir 5w30 yağdan daha iyi sonuç almıştım, benim bu şahsi deneyimim mobil 1 i kötü yağ yapmaz.
    sizin denediğiniz lukoil inde beğeneni çok. Kısacası sürekli yağ çeşidi değiştirmek pek tavsiye edilmiyor ama sürekli kullanacağınız yağı seçinceye
    kadar hangi markayı istiyorsanız onu deneyin bence, gerekli onaylara sahip olsun yeter.

• 
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.