Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (502. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.937.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 500501502503504
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş
    Mobil 3000 5w40 ideal seçim olur yağ eksiltmiyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 accent için diyorsunuz sanırım mobil 3000 5w-40 . Serviste 5w önermediler ince olur dediler gerçi 5w30 olarak sordum ama bilemedim hocam kafam karışık o konuda. Araç 58 nin km de yaşı var ancak km az, eksiltme yapmıyor. Oradakilerde 10w40 önerdiler o da yarı sentetik yağ mevcut castrol a3 b4 olandan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 12 Kasım 2017; 15:38:9 >
  • Arkadaslar Petronas Syntium 5000 RN 5W/30 sizce nasildir? Motul ile bu yag arasinda kaldim. Arac Clio 0.9 Turbo.

• powermoon kullanıcısına yanıt
    Ben Motul derim.

• mob411 kullanıcısına yanıt
    10w40 da yağ eksiltmiyorsa 5w40 ın ince olacağını düşünmüyorum , ama yıpranmış araçlarda eksiltme miktarı artabilir

• Değerli arkadaşlar aracim 2015 fiorino 95bg euro5 motor. N 11den selenia 5w30 c2 alacağıma yanlışlıkla 5w40 b3/b4 almisim. Şimdi değiştirmek için bir sürü formalite ve kargo meselesi var. Hazır elime sorunsuz gelmiş bir yag varken kullanayim mi? Yoksa ne yapıp edip 5w30 mu almalıyım? Arac 40000km de. Şimdiye Kadar hep servis bakımlı oldu, ancak son servis fiyatları 850 lira olunca dışarida yaptırmaya karar verdim. Ayrıca bu motor iç temizleyiciler hakkında özellikle fikrinizi almak isterim. Wurth veya tunap markalari mevcut. Sizce çok elzem bir şey mi?

• tekrar merhabalar, mobil 1 Esp 0w-40 koydurdum Corsa 1.3 cdti aracıma. Ancak Fully syntetic yazıyor ama servistekiler tam sentetik yazıyorlar ama değildir , yarı sentetikler 80 tl civarında iken tam sentetik 130 tl civarında olmaz diyorlar.

yağı hepsiburada dan aldım 128 tl normal fiyatı ancak aldığım zaman %10 indirim vardı 116 tl ye geldi bana. Aynı zamanda 0w40 içinde kimyasal çok madeni yağ yok denildi. Söylediklerinde doğruluk payı var mı ? Herkes bir şey söylüyor acaba 5w40 dan devam mi etseydim bilemedim.
  • Birde elimizde shell 5w30 yağ mevcut. 2008 model aveo sedan 1.4 otomatik Lpg 135 bin km deki araç için kullanmayi düsünüyoruz. Uyumlu bir yağ kullanilabilir dendi ama iyi bir tercih mi ? Koyduktan sonra yağ yakma eksiltme yapar mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 24 Mayıs 2018; 0:23:25 >
    Tam sentetik,yarı sentetik isimlendirmesi biraz karışık bir konu ama mobil 1 serisi gerçek tam sentetiktir, içiniz rahat olsun.
    üstelik forumdaki üstadlar 0w ile başlayan yağlardaki baz yağların daha kaliteli olduğunu ve tam sentetik isimlendirmesini gerçekten hak ettiğini yazdılar daha önce. Ki tam sentetik olmadığını kabul etsek bile içindeki katkı paketleriyle üst düzey performans gösterdikten sonra ne farkederki ismi.
    mobil 1 tüm dünyada kendini kanıtlamış bir marka.
    tam sentetik deyince akıllarına sadece motul 300v serisi yarış yağları geliyorsa bilemem tabii :)

quote:

"0w40 içinde kimyasal çok madeni yağ yok denildi"

bu kısmı kısmen haklı.
    Bir yağın ilk hanesi ile 2. hanesi arasındaki farkı içindeki polimerler sağlar, aralık ne kadar fazlaysa polimer miktarı da fazladır,0w ile 40 arası da oldukça fazla sayılır, doğal olarak içindeki baz yağ oranı da yüzde olarak azalır. o nedenle özel bir ihtiyaç söz konusu değilse mümkün olan en düşük aralık seçilir. Bazı araçların ABD bakım klavuzlarında 0w20, 5w20 gibi dar aralıklı yağların bolca önerildiğini görebilirsiniz.
    Bildiğim kadarıyla geniş aralıklı yağlarda baz yağ kalitesi artırılarak bu durum tolere edilmeye çalışılıyor.

Araç için yağ seçerken bu kadar detaylara takılmamak gerektiğini düşünüyorum, sadece bahsi geçtiği için bildiğim kadarıyla yazmak istedim.
    Yoksa aracınızı üreten firma o kadar ar-ge çalışması yapıp standartları belirlediyse üstüne laf söylemeye gerek yok.
    dexos2 onayına sahip uygun fiyatlı(5w30,5w40 vs) bir yağ seçip aynı yağı sürekli kullansanız ama yağ değiştirme aralığını limitine kadar zorlamayıp bir kaç bin km ya da birkaç ay erken yağ değişimi yapsanız en kaliteli yağlardan daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum.
    @vezir üstadın önceki sayfalarda dediği gibi, en iyi yağ sık değiştirilen yağdır, en tercih edilesi yağ aracın istediği standartlara uymalı ve sık değiştirmekten kaçınılmayacak bir fiyata sahip olmalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 16 Kasım 2017; 19:57:52 >

helix ultra serisi de shell in en kaliteli serisi, araca da uyumlu görünüyor ama bir yağı bir araçta ilk defa kullanıyorsanız eksiltme yapıp yapmayacağını denemeden bilemezsiniz, o nedenle yağ numarası yada marka değişikliği yapıldığında bir süre sık sık yağ seviyesini kontrol etmek en doğrusu.
    Eksiltme olmadığını görürseniz aynı yağdan tereddüt etmeden devam edilebilir.
  • bilgilendirmeler için tekrar teşekkür ederim. 0w40 ile corsa da devam şimdilik , 1sene içinde şu sıralar 7-8 bin km yapıyorum km dolmayıp senede değişiyor. 8 ay'a filan da indirebilirim dediğiniz gibi erken değiştirince iyi oluyor.

aveo aracımıza gelirsek dayım çok dikkat etmiyor ustalar ne diyorsa o. Çok iyi ustalarada gitmiyor. Klavuzunda 10w30 ile 5w30 yağ kullanılması önerilmiş. En son magnatec 10w40 castrol koydurmuştu. Shell yağ elimizde fazlalık motorlada uyumlu dediğiniz gibi eksiltme konusu takip edilerek koyup deneyeceğiz. Baktık memnun kalıcaz o yağdan devam artık

çok teşekkür ettim.

gayet kaliteli bir yağ ve Dexos 2 onaylı olduğu için aracınız ile uyumlu bir yağ, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Muhtemelen fazla bir eksiltme yapmaz ancak ara ara yağ seviyesini takip ediniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cotyora666

Değerli arkadaşlar aracim 2015 fiorino 95bg euro5 motor. N 11den selenia 5w30 c2 alacağıma yanlışlıkla 5w40 b3/b4 almisim. Şimdi değiştirmek için bir sürü formalite ve kargo meselesi var. Hazır elime sorunsuz gelmiş bir yag varken kullanayim mi? Yoksa ne yapıp edip 5w30 mu almalıyım? Arac 40000km de. Şimdiye Kadar hep servis bakımlı oldu, ancak son servis fiyatları 850 lira olunca dışarida yaptırmaya karar verdim. Ayrıca bu motor iç temizleyiciler hakkında özellikle fikrinizi almak isterim. Wurth veya tunap markalari mevcut. Sizce çok elzem bir şey mi?

DPF li araca C2 yada C3 olmayan yağ koymayınız

• intikam91 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bugün yağı başka bir arkadaşa sattım. Şimdi yağ araştırması yapiyorum. Motul 5w30 8100 xclean fe ile Liqui MOLY top tech 4200 arasında kaldım. Motul %100 sentetik ve ucuz olması ile bir adım önde siz ne dersiniz?

• Eni ( eski Agip ) i-sint 5w 30 kullanmayı düşünüyorum araç 2,0 TDI motorlu amarok 8 litre yağ alıyor. Yorumlarınızı alabilirmiyim ? Dexos 2 ve DPF uyumlu. Bu güne kadar castrol, shell ve mobil kullandım marka takıntım yok yani.
  • cotyora666 C kullanıcısına yanıt
    ikisi arasından benim önerim X-clean olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Eni ( eski Agip ) i-sint 5w 30 kullanmayı düşünüyorum araç 2,0 TDI motorlu amarok 8 litre yağ alıyor. Yorumlarınızı alabilirmiyim ? Dexos 2 ve DPF uyumlu. Bu güne kadar castrol, shell ve mobil kullandım marka takıntım yok yani.

8 litre aldığına emin misiniz? Eğer fazla ise ucuz yağ almak ekonomik açıdan mantıklı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Eni ( eski Agip ) i-sint 5w 30 kullanmayı düşünüyorum araç 2,0 TDI motorlu amarok 8 litre yağ alıyor. Yorumlarınızı alabilirmiyim ? Dexos 2 ve DPF uyumlu. Bu güne kadar castrol, shell ve mobil kullandım marka takıntım yok yani.

8 litre aldığına emin misiniz? Eğer fazla ise ucuz yağ almak ekonomik açıdan mantıklı olabilir

en az 7 litre alıyor :) yani iki paket almam lazım. Piyasadan aldığım fiyatlar (hepsi tam sentetik 5w 30 DPF li, sadece Eni Dexos 2 uyumlu )

Castrol 4 Litre : 190 x 2 = 380 TL
    Mobil 4 litre : 195 x 2 = 390 TL
    Eni 4 litre : 80 x 2 = 160 TL
    Petrol Ofisi 7 litre = 140 TL

Ayrıca aldığım yer filtreleri de ücretsiz değiştirecek. Ben motorsiklet yağı olarak biliyordum Eni'yi ama DPF'li ve Dexos 2 li yağıda varmış. Birde üretim yeri İspanya.

motor yağı hakkında bilgi sahibi olduğunuz için yorumunuz benim için değerli.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Sizin araç sanırım VW 507.00 onayı olmasını istiyor, Dexos 2 yerine buna bakmalısınız ki bahsettiğiniz yağın bu onayı var gördüğüm kadarıyla. Bu sebeple gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu arada epey fiyat farkı var diğer yağlar ile.

• 5W40 NE MARKA ÖNERİRSİNİZ ? HEP SELENİA KULLANDIM DİZEL
  • 
Sayfa: önceki 500501502503504
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.