Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (501. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.991
Cevap
214
Favori
1.926.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 27.5.2025)
Giriş
    Olurmu ne demek anlamıyorlar buradaki ustalar yetkili servisten bile daha bilgililer ben sadece bu adamların bu kadar bilgiye nerden nasıl ulaştıkları

Not sözüm herhangi bi şahsa değildir genele söylüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde hayret ettiğim bişe daha var yağın çeşidini buradan sorup gidip alıp kullananlar var. Senede 30 bin yapan bi adam yılda 2 kere yağ değişir bi arabaya ortalama 3 sene binse 90.000 km yol yapar günümüzde yağlarla ve arabalarla bu arabalar en kötü ihtimal 10 15 sene motora anahtar vurulmadan kullanır. Burda günlerce neyin hesabını yapıyorlar anlamıyorum.

Yağı hangi marka almalı bunu araştırsınlar tamam ama numarası vs. Zaten kullanım kitaplarında yazar ve ustaların hepsi bilir 10 ustaya sor 9 u aynı şeyi söyler.

Neyse iyi yağ araştırmalar.

• Benim tercih ettiğim motor yağı belirtilmemiş ben motul motor yağı kullanıyorum hem aracımda hem de motorsikletimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Olurmu ne demek anlamıyorlar buradaki ustalar yetkili servisten bile daha bilgililer ben sadece bu adamların bu kadar bilgiye nerden nasıl ulaştıkları

Not sözüm herhangi bi şahsa değildir genele söylüyorum.

10 60 yağ kötü yağmış kullananlar enayimi ?

• Arkadaşlar bir öneride ben almak istiyorum aracım 2016 model 1.4 TDİ 75 bg Volkswagen Polo.

Aklımda Motul ve Liqui Moly var. Mobil'i de eklemelimiyim listeye? Yada siz ne önerirsiniz?

Liqui Moly Top Tec 4200 5 Litre: 170 TL

www.hepsiburada.com
    Liqui Moly Top Tec 4200 5W30 Sentetik Motor Yağı 5W-30 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-top-tec-4200-5w30-sentetik-motor-yagi-5w-30-partikul-filtreli-dpf-p-OTGOLDL8973392

Motul 8100 X-Clean Fe 5W30 5 Litre: 140 TL

www.hepsiburada.com
    Motul 8100 X-Clean Fe 5W30 5 Litre ( Üretim Tarihi:2018 ) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-clean-fe-5w30-5-litre-pm-otyagcrsi594

• Selvolution S kullanıcısına yanıt
    VW 504-507 onaylı yağları tercih edin.
    sorduklarınızdan liqui moly bu sebeple tercih edilebilir.
    alternatif olarak castrol veya mobil de düşünülebilir. VW servisleri de castrol ile çalışıyor.
    Castrol EDGE 5W-30 LL ve mobil 1 esp 5w30 da bu onaylara sahip yağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

VW 504-507 onaylı yağları tercih edin.
    sorduklarınızdan liqui moly bu sebeple tercih edilebilir.
    alternatif olarak castrol veya mobil de düşünülebilir. VW servisleri de castrol ile çalışıyor.
    Castrol EDGE 5W-30 LL ve mobil 1 esp 5w30 da bu onaylara sahip yağlar.

Teşekkürler cevap için o halde Motul'un 8100 serisinden 504-507 onaylı olan yağını buldum ve listeme onu ekliyorum. Şuanda zaten bakımlar yetkili serviste yapıldığı için Castrol EDGE koyuluyor yağ olarak başka bir yağ denemek istiyorum.

Listem şu şekilde oldu:

Liqui Moly Top Tec 4200 5 Litre: 170 TL

www.hepsiburada.com
    Liqui Moly Top Tec 4200 5W30 Sentetik Motor Yağı 5W-30 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/liqui-moly-top-tec-4200-5w30-sentetik-motor-yagi-5w-30-partikul-filtreli-dpf-p-OTGOLDL8973392

Mobil 1 ESP 5W-30 5 Litre: 175 TL

urun.n11.com
    Mobil 1 Esp 5w-30 4 + 1 = 5 Litre Dpf'li Motor Yağı +camsuyu*2019 - n11.com
    https://urun.n11.com/motor-yagi/mobil-1-esp-5w-30-4-1-5-litre-dpfli-motor-yagi-camsuyu2017-P102798788

MOTUL SPECİFİC VW 504 00 507 00 5W30 5 Litre: 200 TL

Motul 8100 X-CLEAN + 5W30 5 Litre: 140 TL

www.hepsiburada.com
    Motul 8100 X-CLEAN+ 5W-30 5 lt ( Üretim Tarihi:2018 ) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-clean-5w30-5-litre-p-HBV00000254AV

CASTROL EDGE 5W30 LL 5 Litre: 160 TL (Mevcut kullandığım yağ, farklı bir yağ kullanmak istiyorum.)

Bu yağları kullanan herkes olumlu geri dönüş yapmışlar. Biraz daha araştırıp karar vereceğim şuanda Mobil 1 biraz daha ağır basıyor. Siz bu yağlar içinde hangisini önerirsiniz?

• Selvolution S kullanıcısına yanıt
    Aynı standartları karşılayan yağlar arasında bariz bir kalite farkı olmadığını düşünüyorum.
    Araç bakımının süreklilik arz eden bir konu olduğunu düşünürsek, piyasada zor bulunan bir yağın peşine düşmeye gerek olmadığını düşünüyorum
    castrolden farklı bir yağ denemek isterseniz ben olsam Motul tercih ederdim, (8100 X-CLEAN + hem fiyatının diğerlerine yakın olması hemde bulunabilirliğinin olması sebebiyle motul specific yerine tercih edilebilir)
  • tekrar merhaba , babamın arabası için yağ bakıyoruz.

araç 2001 model hyundai accent 1.3 lx allegro benzinli milenyum kasa km 57 bin oldu. Motor 1.3 olarak geçiyor ama 1.4 e yakın bi motor. Ankara da oturuyoruz

yetkili servis 10w30 shell yağ kullanıyor. 10w-30 da dışarıda çok yok , bu araca 5w30 yada 10w40 mı konulmalıdır onuda tam bilemiyorum?

kullanım klavuzu cetvelinde ise karışık yazmış durumda derecenin altı üstü derken kafam karıştı. Kısacası hangi yağ önerirsiniz ?

edit:

sitelerdeki önerilere göre

Mobil 1 FS x1 5W-50 peak life,
    Mobil Super™ 3000 X1 5W-40,
    Mobil Super™ 2000 X1 10W-40

Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 (Benzin)
    castrol MAGNATEC Stop-Start 5W-30 A5 diyor. Araç G4EA motor 63 kw 85 hp 1341. Hangisini önerirsiniz veya bunlardan başka tavsiye var ise önerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 8 Kasım 2017; 16:52:19 >

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Aynı motora sahip getz araç için bir miktar araştırma yaptıktan sonra markaya çok takılmadan acea a3 onaylı 5w30 yağları tercih ediyorum, bir sorun yaşamadım.
    yağ eksiltmesi olursa 10w40 a geçerim.Zaten sanayide ustalar hiç bir şey söylemesen 10w40 koyuyorlar
    Şimdilik 5w30 dan memnunum, hyundai nin meşhur lifter sesi falan da yok :)
    yağ filtresini yetkili servisten orjinal almanızı tavsiye ederim.
    SHELL HELIX 5W30 iyi bir seçim olabilir. Daha uygun fiyatlı ve yerli bir alternatif isterseniz Lubex SYN 5W-30 düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 5 Kasım 2017; 22:46:35 >
  • Getz'inde aynı motora sahip olduğunu bilmiyordum. Benzinli araçlar neden 10w-40 kullanıyor onuda bilmiyorum. Yani dizel araca sahibim ve onda kullandığımız değerler (5w-30, 0w-40, 5w40, 0w30) ile benzinlinin değerleri tutmuyor.

yetkili servis 10w30 kullanıyor o tür yağlarda piyasa da yok gibi varda motorsikletler için daha çok.

özellik olaran API SG yada üzeri demiş , magnatec 5w30 a5 te API SN var. Sanırım oluyor ?

kullanıcılarından ise 10w40 magnatec ve 5w50 mobil kullanlar var. 5w50 klavuzda yazmıyor ama kullanıcısı memnun. Çoğu 10w40 kullanıyor. Kafam karıştı açıkcası.

araçta yağ yakma yok yaşı var ancak orjinal 58 bin km de. Yağı dışarıdan alıp yetkili servise gideceğiz planımız o şekilde.

edit: ayrıca bu yazdığım yağlardan birazı yarı birazı tam sentetik. Ona göre de değişiyor. İçlerinde en pahalısı 130 tl ile 5w-50. diğerleri 80-100 tl civarında geziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 5 Kasım 2017; 23:26:5 >
    Benzinli araçlar 10w40 kullanır diye birşey yok, bizim sanayici esnafı aspirin gibi her araca 10w40 kullanıyor, bir çok araçtaki isteklere de ucundan kıyısından uyduğu için pek sorun olmuyor. Yetkili servis 2 çeşit yağ kullanıyor birisi 5w30, diğeri 10w30
    10w30 un tek avantajı yarı sentetik olduğundan dolayı ucuz olması. Piyasada peşine düşmeyi gerektirecek bir özelliği yok
    zaten piyasadaki 10w30 yağlar çoğunlukla dizel yada motosiklet yağı
    10w40 yarı sentetik bolca bulunuyor
    api sg çok eski bir standart piyasada buna uymayan bir yağ yoktur herhalde, hyundai nin güncel bir klavuzunu inceleyin bence.
    Aracınızda yağ eksiltme yoksa 5w50 koyarsanız yazık edersiniz araca bence.
    Dışarıdan yağ alıp yetkili servise gitmek çok mantıklı değil, servis ücretini verecek olduktan sonra zaten koysunlar istedikleri yağı.
    Benim kastettiğim şey sadece yağ filtresini orjinal kullanmak.
    servisten orjinal filtreyi 15tl gibi bir fiyata alabilirsiniz.
    Hyundai araçlar yağ konusunda çok seçici değil ama yağ filtresi konusunda seçici.
    Yağ konusunda önerimi zaten yazmıştım, öncelikle 5w30 öneririm. Ama uğraşmak istemiyorsanız yada acaba yağ eksiltirmi diye tereddüt ediyorsanız
    10w40 yağ kullanın gitsin. Çok karmaşık araçlar değil zaten

• api sg sn sl bütün sX modelleri uyuyor o zaman anladığım kadarıyla. Araçta yağ yakma yok 5w-50 konulursa neden yazık olur onu anlamadım mobil in sitesinde en iyi tavsiyemiz diyor.

araç 2001 model milenyum kasa üstüne admire , era blue gibi 3 yeni kasa geldi. Güncel klavuzdan kastettiğinizi anlayamadım.

yetkili servis bir tek yağı fazla abartıyor diğer parçalar ve işçilik yaştan dolayı indirim alıyor zaten o yüzden sanayiye gidip uğraşmak çok mantıklı gelmiyor babam kesin yetkili servise götürür ama bu sefer yağı alıp gidecek.

karmaşıklığı şöyle benim corsa dizel aracımda 0w-40 yağ kullanacağım -25 i geçtiği için oturduğumuz bölgede. Ama benzinli aracımız da bu değeri kullanamıyoruz.
    Diyorki 5w30 5w40 0w30 0w40 tan başka yağ kullanamazsın. Yani ben dizelde 0w-40 kullanırken benzinlide 10w-30 yada 10w40 kullanmak hava koşullarınca yanlış olmaz mı ? anlatabilmişimdir kafamdakini umarım :)

Evet api standardında her standart önceki standartları (harfleri) kapsar. Piyasadaki yağlar istisnalar hariç sl,sm veya sn dir. Hepsi eski standartları kapsar. mobilin tavsiyesi muhtemelen aracın yaşıyla orantılı olarak yıpranmş olacağını tahminen yapılmıştır,genele hitap eder. sizin aracın düşük km li ve yıpranmamış olduğunu tahmin edememişlerdir :)
    yağ seçiminde ihtiyaçlarınızı karşılayan en ince yağ seçilir, gereksiz kalın yağ seçmek motor boşluklarının erken genişlemesine, yakıtın artmasına, aracın yavaş ivmelenmesine vs sebep olur, bu nedenle tercih edilmez. o araca 50 ile biten yağ kullanmanız için ya aracın çok yıpranmış olması dolayısıyla yağ eksiltmesi, ya çok ekstrem bir kullanım(oldukça yüksek devirli), yada çok sıcak şartlarda kullanmak gibi bir sebebiniz olması lazım ki yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla öyle bir durum yok.
    markalar araç ilk çıktığında verilen kullanım klavuzlarını sonradan günceller, bu güncel versiyonda yağ tavsiyeleri vs değişebilir, güncel klavuzdan
    kastettiğim bu. Eğer hyundai böyle bir güncelleme yapmadıysa diğer benzinli modellerin(başta aynı motora sahip olanlar olmak üzere) klavuzlarını inceleyebilirsiniz,hyundai nin motorlarında devrimsel bir değişiklik olmadı, yeni klavuzlar size yol gösterecektir.
    ne kadar ince yağ kullanabileceğiniz biraz da motor yapısıyla, motor boşluklarının durumuyla alakalı.
    0w ile başlayan yağları genelde yeni teknoloji ve çoğunlukla japon markalar öneriyor. hyundai aynı motorlu getzim için 0w ile başlayan yağı çok soğuk iklimlerde geçici süre kullanım için öneriyor, sürekli kullanım için ise 5w30(ya da 5w20) öneriyor. yağ kalınlaştırma sırası ise 5w20(yada 5w30), 10w30,15w40,20w50 şeklinde
    Buradan araçta 0w yağ kullanılırsa motor ısınıncaya kadar ki sürede aracın yağ eksiltme yada park halindeyken yağ damlatma gibi sorunlar çıkarabileceği
    tahmin edilebilir. o nedenle 0w ısrar etmek mantıklı değil ama gerek oldukça daha kalın yağlara geçilebilir,Ki zaten düşük dereceli yağlar daha pahalı.
    5w ile başlayan güncel bir yağın teknik özelliklerine baktığınızda akma noktasının yeterince düşük olduğunu görebilirsiniz.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Araç dedemin idi yaşlanınca kullanamamaya başladı ondan dolayı km düşük. 5w-50 yağı eledik o zaman. O zaman kullanabileceğım değerler 5w-30 ve 10w-40 sanırım. 5w40 da kullanılabilir mi ?

Mobil Super™ 2000 X1 10W-40
    Mobil 1™ ESP Formula 5W-30
    Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 // XE 5W-30

Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4 (Benzin)
    castrol MAGNATEC Stop-Start 5W-30 A5

castrol edge serisi var birde ama sanırım daha çok yeni motorlar için.

edge 5W-30 C3 - API SN karşılıyor
    edge 5w-40 - API SN/CF karşılıyor.

edge seriside kullanılabilir mi ? yoksa direk magnatec yada mobil den mi önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Kasım 2017; 0:33:50 >
  • hocam 5w-30 önerdiniz siz ama yetkili serviste ince kalır yakar kaçırır filan demişler babama bugün sormuşta oradaki usta da da varmış aynı araçtan milenyum kasa. . Daha çok 10w-40 öneriyorlar.
  • Merhabalar. Benim de yağ değişimi hakkında sorularım var. Kullandığım araç 2001 model ve Lpgli. Senelerdir 10w40 magnatec yarı sentetik yağ kullanılmış ve ben de aynı yağı kullanıyorum. Km olarak 270 bini devirmiş olsa da 1 yıl veya 10.000 kmde yağ çubuğundan ancak 1 çizgi kadar eksiltiyor hatta bir daha ki periyodik bakıma kadar yağ eklemek bile gerekli olmuyor. Ben de 5w40 Mobil tam sentetik yağa geçiş yapmayı düşünüyorum. Acaba 5w40 yağda sorun yaşar mıyım? Geçmek isteme sebebim 5w yüzünden değil tam sentetik olması yüzünden. Yoksa 10w yaşadığım bölgede kış şartları için gayet yeterli ama maalesef 10w40 lar yarı sentetik. Bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 8 Kasım 2017; 19:23:49 >
    Benim de 5w30 dan sonraki tercihim 10w40 olurdu. Her ikisinin de avatajları dezavantajları var
    ben tam sentetik olduğu için 5w30 a3 seçtim, siz 10w40 seçebilirsiniz
    Aracınız çok yağ seçecek bir araç değil, yağ seçimi de çok karmaşık değil, 10w40 seçerek kolay bulunan fiyatı makul bir yağ seçmiş olursunuz
  • Am I Evil ? kullanıcısına yanıt
    aracınızn yaşı ve km epey ilerlemiş, yağ değiştirmek yerine aynı yağ ile devam ederek yağ değişim aralıklarını azaltırsanız aracınıza yağ türünü değiştirmekten çok daha fazla faydası olacağını düşünüyorum. 10 bin km yi beklemek yerine 7-8 bin km de yağ değişimi düşünebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 8 Kasım 2017; 21:49:47 >
  • corsa 1.3 cdti 75 hp 2011 z13dtj aracım için mobil yağ geldi. Hepsiburada dan aldım satıcısı hb. Yalnız lt ölçü araları tutmuyor sanırım kutusundan dolayı. 2015 şubat üretimi. Hiç bir yerde 2017 üretimi bulamadım maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 24 Mayıs 2018; 0:23:8 >
  • 
Sayfa: önceki 499500501502503
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.