Şimdi Ara

Motor Soğukken Sübap Sesi Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
28.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor soğukken aracımı çalıştırdığımda 2-3 dakika motordan sübap sesi geliyor(iki cezveyi birbirine çarptırır gibi bir ses)
    Fakat motor ısındığında bu ses kaybolup katiyyen duyulmuyor iyice kulağımı yaklaştırarak dinledim.

İnternetten araştırdığımda çoğu kişi yüksek devirlere çıktığında şıkırtı seslerinin arttığını söylemiş fakat bende bu tarz sorunlar yok. bilen birine sorduğumda sübap ayarı yaptır dedi. Yakıt tüketiminde bir artış da gözlemlemedim. Bu şekilde sorun çıkarmayacaksa elletmek istemiyorum çünkü çevremdeki ustaların işçiliğini beğenmiyorum ve sübap ayarının işçiliği iyi olması lazımmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motorunuz soğukken sübap sesi gelmesi yaygın bir durumdur. Bu ses, motor ısındıkça kaybolur. İşte bunun nedeni:

Motor soğuk olduğunda, yağ henüz tam olarak dolaşmamıştır. Bu da iticilerin (lifler) ve sübapların olması gerekenden daha az yağlanmasına neden olarak metalik bir "tıkırtı" sesine yol açabilir.

Motor ısındıkça yağ dolaşır ve iticiler ile sübapları daha iyi yağlar. Bu da sürtünmeyi azaltır ve tıkırtı sesini ortadan kaldırır.

Soğuk havalarda, yağ daha viskoz hale gelir ve dolaşması daha uzun sürer. Bu nedenle, motor soğukken subap sesi daha belirgin hale gelebilir.

Çoğu durumda, motor soğukken gelen sübap sesi endişe verici değildir. Ancak, ses sürekliyse, gürültülü ise veya motor ısındıktan sonra da devam ediyorsa, bir tamirciye görünmende fayda var.

Önemli Hususlar:

• Motor soğukken gelen sübap sesi genellikle normaldir ve motor ısındıkça kaybolur.
    • Soğuk havalarda subap sesi daha belirgin hale gelebilir.
    • Sürekli, gürültülü veya motor ısındıktan sonra da devam eden subap sesi, bir sorunun işareti olabilir.
    • Motorunuzda subap vurma sesi gibi başka sesler de duyuyorsanız, bu ciddi bir sorun olabilir ve bir tamirciye görünmeniz gerekir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kalın yağ kullanın düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

kalın yağ kullanın düzelir

araç için 10w40 yağ öneriliyor fakat son sahibi son 50 bin kilometredir mobil1 new life 0w40 kullanmış. 5 bin km sonra değiştireceğim 10w40 koyacağım. kesin geçer mi diyorsunuz?

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Kalin yag diye tabir edilen urunle bu olay duzelmez.Kullanilan urun zaten yeterince sicak viskozitesi yuksek bir uretim.Yeterince kaliteli bilinen bir yag kullanilan.

Eger dediginize gecerseniz bu sorun ilk calismada duzelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Kalin yag diye tabir edilen urunle bu olay duzelmez.Kullanilan urun zaten yeterince sicak viskozitesi yuksek bir uretim.Yeterince kaliteli bilinen bir yag kullanilan.

Eger dediginize gecerseniz bu sorun ilk calismada duzelmez.

peki sübap ayarı yaptırmazsam (en azından haziran ayına kadar) ilerleyen zamanlarda motora zarar verme yada masraf açma durumu olur mu? çünkü şuan dediğim gibi hiç bir şikayetim yok sadece biraz üstüne düşüyorum

Araciniz ne model motorizasyonu ne bilmiyorum.Bir cok aracta hidrolik subap iticileri var Model bilmedigimden bir sey diyemeyecegim ancak su an cok ender aracta meknik olanlar bulunuyor.

Hidrolikse cok soguk olmadigi muddetce bu kullandiginiz yag hizlica iticileri doldurmasi gerekir ancak daha iyi yag ancak bir kac farkli markada ancak bulabilirsiniz ki bu urun oldukca kaliteli olarak bilinir.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Araciniz ne model motorizasyonu ne bilmiyorum.Bir cok aracta hidrolik subap iticileri var Model bilmedigimden bir sey diyemeyecegim ancak su an cok ender aracta meknik olanlar bulunuyor.

Hidrolikse cok soguk olmadigi muddetce bu kullandiginiz yag hizlica iticileri doldurmasi gerekir ancak daha iyi yag ancak bir kac farkli markada ancak bulabilirsiniz ki bu urun oldukca kaliteli olarak bilinir.

Araç Renault Twingo hocam. bu durumda sizce ne şekilde hareket etmeliyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam o ses subap değil de bilya, rulman sesi olabilir. Genelde az ısınınca geçer, önce şarj dinamosu ve triger rulmanına baktırın.
    Ayrıca froster arkadaşın yazdıklarına katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 9 Mart 2018; 23:2:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Hocam o ses subap değil de bilya, rulman sesi olabilir. Genelde az ısınınca geçer, önce şarj dinamosu ve triger rulmanına baktırın.
    Ayrıca froster arkadaşın yazdıklarına katılıyorum.

https://sendvid.com/k6x6ipgz

ses bu hocam. dediklerinize baktıracağım

• NewLife 0w40 kullanilabilecek en iyi yagdir. 10w40 a gecmeyin.

LIQUI MOLY Lifter- Supap İteceği Katkısı
    http://www.liquimolyturkey.com/lifter-supap-itecegikatkisi-1009?gclid=CjwKCAiA_ojVBRAlEiwAOLRxI_-y2NdirCPZUetqNSTfKSys33YLp8wL8_9NjW7nTzZn69oLT93MhhoClAsQAvD_BwE

Bunu bir arastirin isterseniz.

Normal mi sorusu icin kac km yaptigini bilmemiz de lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 9 Mart 2018; 23:34:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

NewLife 0w40 kullanilabilecek en iyi yagdir. 10w40 a gecmeyin.

LIQUI MOLY Lifter- Supap İteceği Katkısıhttp://www.liquimolyturkey.com/lifter-supap-itecegikatkisi-1009?gclid=CjwKCAiA_ojVBRAlEiwAOLRxI_-y2NdirCPZUetqNSTfKSys33YLp8wL8_9NjW7nTzZn69oLT93MhhoClAsQAvD_BwE

Bunu bir arastirin isterseniz.

Normal mi sorusu icin kac km yaptigini bilmemiz de lazim.

Markadan ziyade 0w40 ile 10w40'nın farkı hava şartları değil midir? yani ben aracı nispeten daha soğuk bir yerden aldım bu yüzden bulunduğum yerde hem de kitapçıkta yazana göre 10w40 uygun olur diye düşünmüştüm.

Ayrıca böyle bir ürünün olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim fakat kullanım şeklini anlamadım.

"Motor yağı ve yağ filtresi değiştirildikten sonra yeni yağın üzerine motor sıcakken konularak motor 10 dakika rölantide çalıştırılır." denmiş. Yeni yağın üstüne konarak 10 dakika çalıştırdıktan sonra o yağı boşaltmak mı gerekiyor? boşaltmak gerekmiyorsa neden 10 dakika dendiğini anlamadım. Bir de ürün 300ml, yağ haznesi 4 litre ve 4 litre yağ koyduğumuzda bunu koymaya yer kalacak mı?

edit: son sübap ayarı 110 bin km'de yapılmış bildiğim kadarıyla. araç şuan 162 binde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 9 Mart 2018; 23:56:27 >

• Gayet normal bir ses

• https://vocaroo.com/i/s0SLrixtdcdS

bu da motorun sıcak halinin sesi.

• Ses lifter sesi. Araciniz için fabrika ne öneriyorsa onu kullanın ses gececektir.( Önceden kullanilan farkli yağ lifterlere hasar verdiğinden bu ses geliyor. Eğer yüksek devirlerde kullanirsaniz ses artar ve sürekli gelmeye başlayabilir. )

Kısmen dogru kismen değil, 0w40 newlife yag tam setetik ve en az grup IV veya V Pao veya ester tabanli baz yagi icerir.

Bir cok 10w40 ise yari sentetik veya tam sentetik olanlar ise genellikle Hydroacracked mineral grup3 yağ icerir.

Bunlar marka ve aldiginiz yagin kalitesi ile olan bilgiler. Bir 10w40 yari sentetik ile yaptiginiz yolun daha fazlasini yag bozulmadan yuksek sicakliklara dayanan daha yuksek grup baz yagli bir urun ile yapabilirsiniz.

Gelelim 0w40 SAE rating'e dediginiz gibi iklim sartlarinda donma daha dusuk olur. Ama sadece bundan ibaret degil, ilk marş esnasinda yaginiz daha akiskan olur, daha hizli isil yayilim ve transfer olur. Ayrica Mobil1 newLife ile Motul xcess 8100 yag kalitesi yag buharlasma ve yanma oranlari oldukca dusuktur.

Bu da ilk calistirma aninda ve mitir isinana kadar 0w40 ile motorunuzun cok daha az yipranacagi anlamina gelir.

• Otomobil yedek parçası mı? Arıyorsunuz! birde bizde arayınız.https://onlineotoyedekparcasi.com

Hayir boşaltmak gerekmiyor, bunun söylenme nedeni aldiginiz ürünün donma sıcaklığını arttıracağı icin motor sogukken bir sekilde koyarsaniz homijen karisana dek ust kapakta motor isinana kadar yağ akisini engellemesini önlemek, bir nevi sorumluluktan kurtulmak icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 10 Mart 2018; 9:42:20 >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Hidrolik subap iticilerini ilk defa sizden duydum hcci motor adi altinda mazda bunu yapiyor proje olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 10 Mart 2018; 11:39:41 >
  • normal bence

• @armstrong26

fabrika önerisi Elf Moligraf 10w-40 fakat yanlış bakmadıysam bu yağ yarı sentetik. ben tam sentetik yağ kullanmak istiyorum hocam.

@NextMove

o halde new life ile devam et mi diyorsunuz? tam sentetik 10w-40 yağ kullansam daha kötü mü olur?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.