Şimdi Ara

motor performans değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi tanıdıktan 2009 model 1.4 fiesta buldum.aracın km si 50.000 de.fakat ekspertiz yaptırdığımda aracın 96 beygir olduğu, fakat testte 80 beygir güç ürettiği söylendi..bu km de bi araç için sizce %83 performans değeri ve 16 beygir değer kaybı çok değil mi?
    km oynanmış olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD437D5D1 -- 4 Mart 2017; 20:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=8032

Autodata verilerine ne kadar güvenilir, tartışabiliriz ancak 2009 yılında üretilen 2 adet 1.4 motor gözüküyor, 96 ve 71hp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya ne kaybı kardeş bırakın bu işleri,bu kadar takıntıyı,atlayıp keyfinize bakın.Kaybı,kabaca atıyorum, 15 yaşından ve 300 bin km'den sonra düşünün.Tabi bu iddia olması gerekenden fazlaca güçle şişirilmiş 1.2 , 1.4, 1.6 motorları içermiyor.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Ya ne kaybı kardeş bırakın bu işleri,bu kadar takıntıyı,atlayıp keyfinize bakın.Kaybı,kabaca atıyorum, 15 yaşından ve 300 bin km'den sonra düşünün.Tabi bu iddia olması gerekenden fazlaca güçle şişirilmiş 1.2 , 1.4, 1.6 motorları içermiyor.

dostum 15 yıllık şoförüm..10 a yakın araç değiştirdim..çoğu şeyin farkındayım fakat artık piyasa bundan 10 sene önceki gibi değil..

• Dediğim gibi gücü yazılımla,chiple vb ile gereğinden çok şişirilmiş araçlarda olabilir.Almanyada 1.0-1.2 motor araçlara bakıyorsun 45 ile 60 ps arası,Tr'dekilere bakıyorsun 110 ps'e kadar çıkıyor,belki fazlasıda var,buna motor yatağı,piston,dişliler aktarma organları vb herneyse nasıl,ne kadar süre dayansın.Yada çok hor kullanılmış olur,motor yataklarında aşırı aşınma falan olur o zaman sözüm yok.Maliyet hesaplarıyla herşeyin kalitesi giderek düşüyor üstünede vergilendirme sistemleri eklenince sonuç bu.

Bence kendiniz şöyle bir deneme yapın, araçtaki fazlalıkları çıkarıp rüzgarsız,yağışsız bi havada ve düz yolda,lastikleriniz de iyi durumdaysa 0-100 denemesi yapın ve kağıtlarındaki değerle karşılaştırın,yarım saniyelik bir fark önemli değil bence,1 sn. farkı profesyonel yarışçı olmamanıza sayın, içiniz rahat eder.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.