Şimdi Ara

Motor Benzin Katkısı Nedir ? & Ben Kullanabilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.902
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yakıt Katkısı Kullanmam Doğru Olurmu ?

Selamlar ,

Benzinli araç kullanıyorum . Bir arkadaşım motor katkılarından bahsetti . Benzinliklerden aldığımız benzinler tabir-i caiz ise bayat benzin oluyormuş nedeni ise bekletilmiş olmaları. Gerek taşınırken gerek durdukları depolarda gözle gözükmeyen metal partiküller barındırıyormuş. Bu katkılar da bu gözle gözükmeyen bu karışan maddeleri arındırarak benzini temizliyormuş. Aldığım benzine katkı koymam doğru olurmu ? Bir fark görürmüyüm ? Aracımda hissedilir bir fark yaratırmı ?

Birde Oktan Arttırıcılar var . Bunlar da neyin nesi ?

Kısacası ben aracıma katkı koysam ne olur ? Ve koyacağım katkıyı önerebilirmisiniz ? Sonax iyi diyorlar ? Farklı alternatifler varmı ??

Ayrıca konu hakkında detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 21 Ağustos 2007; 3:53:28 >

• bence benzine katkı koymak gereksiz çünkü zaten satılan benzinler katkılı o kunulan katkı maddeleri aldığımız benzinde var

oktan artırıcı ile benzin katkısı farkılı
  • Arkadaşım sıfır araba aldı aracı satan arkadaş mutlaka katkı kullan demiş araç dizel . kapısındada mutlaka katkı kullanın diye yazıyor ...
  • eter ilave etmenin faydası olduğunu duymuştum.
  • Benzin katkısı hakkında kimsenin malümatı yok sanırım ..
  • Tekrar merhaba arkadaşlar,
    1 yıllık konuyu zorlatmış olma inceliğim konusunda Mafya babası haklı. ama zorlatmanın arkasındaki güç Prof. Dr. Ali Erdemir. yaklaşık 1991 yılından bu yana Motor Silk ana bayilerinden biri olarak aynı pakette aynı ürünü satıyorduk. Ali Erdemir taze bir buluş daha yaptı. Ürünün içerisine bir şeyler katarak çökelti yapmamasını sağladı. Bu da motorun yağlama esnasında yağı yukarı fışkırttığı zaman borik asit parçacıklarının silindir etrafında kalıp ( kartere çökmeyip) sürtünme ve aşınmanın bir kez daha 4/3 oranında azalmasını sağladı. dünki (18 ağustos) sabah,radikal,zaman,türkiye gazetelerinde haber olarak vardı. Yani benim zorlattığım taze bir haber...

Bu arada cevap hakkım doğan diğer bir konu bor içerikli yerli ürün kullanıp memnun olan üye ; elbette yerli ürünle ilgili diyebileceğim tek şey : inşallah daha da çoğalır. kaliteleri artar. Burada marka kötüleyecek kadar ticaret dışı değilim. ama şu kadar samimiyet forum un hakkı olmalı. arkadaşlar ; o ürünün bayileri kendi arabalarına Motor Silk kullanıyorlar ! Ortada bir emek varsa, tencerenin dibi tutsada saygı duymak lazım. ama Motor Silk i ayrı bir kategoriye kOyun. 10.000 km de bir yağ katığı koyuyorlar. fiyatı 10 ytl. 150.000 km de 15 kere eder. 150.ytl eder. Motor silk in bir tanesinin ömrü 150.000 km ve fiyatı yarısı yani 75 ytl. YANİ UCUZ :)

UMARIM BAŞINIZI AĞRITMADIM. AMA ALİ ERDEMİR BU SAYGIYI HAKEDİYOR.

ELÇİYE ZEVAL OLMAZ
    WWW.anadestek.com DA DAHA FAZLA BİLGİ BULABİLİRSİNİZ.

• Dostum afedersin de ne diyorsun allah aşkına ? Ben ne sormuşum sen ne yazmışın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında haklısın, cevap sadece sana değil. ve hatta sana ait olan kısmı unutmuşum. özür.

eksiği tamamlamaya çalışayım. Motor Silk olarak anılan Amerikan Enerji Bakanlığında üretilen bu ürünün benzin katkısı da var. Türkiye ye 2007 de giriş yaptı. (sadece benzin katkısı 2007 de girdi)

Benzin katkısı genellikle sürekli kullanıldığında ekonomik olmayan ve sürekli kullanılmasına gerek olmayan bir üründür. Fakat rafineri-tanker-istasyon deposu sürecinde pislenebilen yakıtın aracın yakıt sisteminde oluşturabileceği tıkanma ve kirlenmeyi, performans düşürücü atıkların temizlenmesi amacıyla 3-4 ayda 1 kez kullanılmasını öneriyoruz. Motor Silk Benzin katkısı bu periyodu kullanıcının takip etmeyeceğini tahmin edip dünyada sadece kendisinde olan bir özellik eklemiş katkısına. 1 şişe katkıyı boş depoya komple döküyoruz. üzerine depoyu fullüyoruz. dipteki katkı içeri giren benzinin kalitesine göre kendini benzine yediriyor. tekrar benzin aldığınızda aynı işlemi tekrarlıyor. ürün bu şeklilde 1 kez uygulandığında 10-11 depo yetiyor.

ürün yeni ithal olduğundan çok miktarda yok elimizde. ve broşürlerini henüz Türkçe'ye çeviremedik. ama kısa bilgiwww.anadestek.com da var

umarım hatayı telafi etmişizdir.

kurumsuz sürüşler..

• En sağlamı, araç üreticisine ya da yetkili servise sormak! Zira bazı markalar bu tip ürünleri önermiyorlar, demek ki var bir bildikleri...

Kimse yoğurdum ekşi demez!
  • Açıklama için teşekkürler bahsettiğiniz Motor Silk adlı ürünü hepsiburada bol kepçeden satıyor çok miktarda yok derken neyi kastettiniz anlayamadım açıkçası , birde her arabaya aynı avantajları mı getiriyor bu katkılar ? En iyisi servise sormak ..

Teşekkürler Bilgilendirme için ..
  • sakat işler bunlar buluşmamak lazım bence
  • yooo motor silk iyidir

freelandera meganeda koymuştum ..

kesinlikle fark ediyor tavsiye ederim ..araba hafiflemiş gibi oluyor üstelik yakıt tüketiminide azaltıyor

1000-1500 km uzun yolda yaklaşık 3/4 oranında yakıt tasarrufuda sağlıyor
  • Benzin pompamı yeni değiştirdim zaten tüketim arttı biraz ... Dengelemek istiyorum ama önce sormam lazım ...

Motorda Castrol Yağ öneriyor. Castrol un katkıları varmı acaba ?
  • Merhaba arkadaşlar, Motor Silk ile ilgili yorumsal sorulara bir kaç cümlede olsa yazmak istedim. Elbette yorumlar ürünü yeni duymuş veya kullanmamış veya kullananla konuşmamış birileri için fazla bile erdemli. Teşekkür ederim şahsım adına.

Sayın İrf@n - Elbette her araç sahibi kendi servisinden onay almak ister. Servislerin yağ katkıları ile ilgili görüşlerini hepimiz biliyoruz. Motor Silk in yağ değil metal katkısı olduğunu,Bir Türk Profesörün buluşu olarak bor madeni dünyada başka hiç bir ülke kurum veya kuruluşta nano boyutlarda parçalanamadığı için A.B.D Enerji Bakanlığında üretilen (www.anl.gov) bir ürün olduğunu, değil bizim sanayilerdeki servisleri, ilgili aracın üreticisini çok aşan bir teknolojisi olduğunu unutmadan elbette servis önerisi alınabilir. Bu konuda bireysel veya kurumsal referans istersen yardımcı olabilirim. ( Ben, bizim kayınpeder 5. kez anlattığında aracıma uygulamaya karar vermiştim :))

Sayın Özdamar - Hepsiburada da ve tüm internette satılan motor silk metal katkısı. yani motor yağına ve şanzımanlara uygulanan ürünler. Numune bazında usa dan yeni gelen ve Türkiye de sadece bende olan Motor Silk in diesel ve benzin katkısı.www.anadestek.com da sağ ve sol sütünlarda yer alan ürünler.

2.soru için ; elbette aracın modeli veya markası uygulama sonuçlarını etkiliyor. mesela bizim testlerimizde sıfır km volvo da %3-5 yakıt tasarrufu yapmasına rağmen sıfır km bir albea da %8-11 yakıt tasarrufu yapabiliyor. 10 yaşını geçmiş her araçta şanzıman, diferansiyel ve motora birlikte uygulandığında % 10 dan fazla sapma olursa parasını iade ediyoruz. bu arada pompayı değiştirdiysen yakıt katkısı yerine motor silk boron cls bond öneririm. ilgin ve soruların için teşekkürler.

Sayın Barcelona : yorumunuzu saygıyla karşılıyorum

• Açıklama için teşekkür ederim peki bu ürünleri nereden temin edebiliriz ?
  • bayimiz olan yerlerde bayimizden, bayimiz yoksa kargo ücreti bizden zaten ptt ödemeli gönderebiliyoruz. yani nerede olduğunuzu bilmemiz gerekiyor
    ilginiz için teşekkürler
  • duman atan çoğaldı , bu konuyu gündemde tutalım derim, yarın kış gelecek , motor ısınmadan yola çıkılmaya başlanacak. e doğal olarak duman atan daha da çoğalacak. şimdiden egzersiz yaparsak kışa anca yetiştiririz

iyi forumlar

alieser
  • Bende farklı bir konuya parmak basayım. Ben ve çevremdeki insanlar gnellikle dinlendirilmiş (bekletilmiş) benzin satan yerlerden yakıt alırız. Bunun daha iyi olacağına dair bir gerekçesiz bir ınanışımız var.

Bekletilmiş benzin iyimidir kötümüdür acaba? Fikri olan..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Bende farklı bir konuya parmak basayım. Ben ve çevremdeki insanlar gnellikle dinlendirilmiş (bekletilmiş) benzin satan yerlerden yakıt alırız. Bunun daha iyi olacağına dair bir gerekçesiz bir ınanışımız var.

yanlış

bekletilmiş benzinden ziyade istasyonun deposu dolu iken benzinin üstünüden almak daha iyidir (nasıl olacaksa artık )
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Bende farklı bir konuya parmak basayım. Ben ve çevremdeki insanlar gnellikle dinlendirilmiş (bekletilmiş) benzin satan yerlerden yakıt alırız. Bunun daha iyi olacağına dair bir gerekçesiz bir ınanışımız var.

yanlış

bekletilmiş benzinden ziyade istasyonun deposu dolu iken benzinin üstünüden almak daha iyidir (nasıl olacaksa artık )

Şöyle bir mantık yürütsek. Benzinin içindeki yabancı maddeler,parçacık,toz tarzı (az da olsa) bekleyince dibe çöker ve dinlenerek üstte kalan benzin daha temiz olur.

Ama motorin değilki bu içinde pislik olsun değil mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.